Δύο παιδιά στο διαμέρισμα: πώς να διαθέσει χώρο (58 φωτογραφίες)

Οι οικογένειες με δύο παιδιά συχνά πρέπει να συκοφαντούν σε ένα μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου. Κάθε ένα από τα παιδιά και οι γονείς τους πρέπει να έχουν το δικό τους προσωπικό χώρο. Ταυτόχρονα, το εσωτερικό θα πρέπει να είναι άνετο και ασφαλές για την υγεία των παιδιών. Διαμονή στο odnushka με δύο παιδιά, φυσικά, δεν είναι εύκολο έργο, αλλά, όπως γνωρίζετε, τίποτα δεν είναι αδύνατο και ακόμη και σε μια τέτοια κατάσταση μπορείτε να βρείτε μια διέξοδο και περισσότερες από μία.

Δύο παιδιά σε ένα δωμάτιο

Σχέδιο odnushki με μπαλκόνι και φυτώριο

Διαμέρισμα στούντιο μπεζ

Διαμέρισμα στούντιο λευκό

Διαμέρισμα στούντιο με κρεβάτι στο σοφίτα

Διακόσμηση στο νηπιαγωγείο στην odnushka

Ξύλινα έπιπλα σε παιδικό δωμάτιο σε odnushka

Από ένα δωμάτιο - δύο

Φυσικά, η διάταξη ενός διαμερίσματος για μια οικογένεια με δύο παιδιά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία του παιδιού. Αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, οι παιδικές κούνιες και τα κουτιά παιχνιδιών μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στην περιοχή της κρεβατοκάμαρας του γονέα. Μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία, αυτό είναι ακόμη απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει για μια ορισμένη περίοδο μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού, όταν είναι καλύτερο να κοιμάται κοντά στη μητέρα του και ταυτόχρονα να μην προκαλεί ταλαιπωρία στον γέροντα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και σύντομα θα χρειαστούν το δικό τους χώρο.

Παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά στην odnushka

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε odnushka με καναπέ

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε σχέδιο odnushka

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να εξοπλιστείτε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου για μια οικογένεια με δύο παιδιά είναι να δημιουργήσετε ένα επιπλέον δωμάτιο στο οποίο είναι εύκολο να χωρέσετε ένα πλήρες νηπιαγωγείο. Αυτή η ανάπλαση μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

  • Εάν το μέγεθος του δωματίου και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού επιτρέπουν, μπορείτε να μετακινήσετε την κουζίνα στο σαλόνι ή στο ευρύχωρο ντουλάπι, αν το περίβλημα είναι εξοπλισμένο, και να κανονίσετε ένα βρεφονηπιακό σταθμό στη θέση της πρώην κουζίνας.
  • Είναι επίσης δυνατό να δημιουργηθεί ένα επιπλέον δωμάτιο σε μια μόνιμη μόνιμη μπανγκλιά και να τοποθετηθεί εκεί ένας υπνοδωμάτιο ή ένα υπνοδωμάτιο για τους γονείς.
  • Αν το σαλόνι έχει επαρκή επιφάνεια, μπορεί να χωριστεί σε δύο ξεχωριστά δωμάτια, δημιουργώντας ένα διαμέρισμα ή καμάρα. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν μια διαχωριστική διατομή, η σχεδίαση της οποίας θα βοηθήσει αφενός να εξοικονομήσει χώρο και αφετέρου να φέρει την κινητικότητα στο χώρο και να συνδυάσει και να διαχωρίσει τα δωμάτια εάν είναι απαραίτητο και να ταιριάζει απόλυτα στο στυλ κάθε δωματίου.

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε odnushka με πόρτες

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε odnushka με ένα κρεβάτι κουκέτα

Νηπιαγωγείο για δύο παιδιά σε odnushka με ένα διαχωριστικό κόντρα πλακέ

Λειτουργικά έπιπλα σε odnushka με δύο παιδιά

Ντουλάπα σε odnushka με δύο παιδιά

Διαχωριστικό γυψοσανίδας σε odnushka με δύο παιδιά

Odnushka με δύο παιδιά και αίθουσα παιχνιδιών

Δύο ζώνες σε ένα δωμάτιο

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα διαμερίσματα ενός δωματίου αρκετά μεγάλα για να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό δωμάτιο εκεί. Επομένως, συχνά ολόκληρη η οικογένεια πρέπει να ζει σε ένα δωμάτιο. Η καλύτερη λύση σε αυτήν την κατάσταση είναι η χωροθέτηση. Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με τη διάταξη του διαμερίσματος για έναν ενήλικα ή ένα παντρεμένο ζευγάρι, όπου η διαίρεση σε ζώνες πρόκειται να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά σύμφωνα με τη λειτουργική αρχή και τις δραστηριότητες που σχεδιάζονται σε κάθε ζώνη, εδώ το κύριο κριτήριο για τη διαίρεση του χώρου θα είναι το κοινό για το οποίο σχεδιάζεται αυτό το τμήμα του δωματίου . Έτσι, πρέπει να αποκτηθούν δύο ζώνες: για παιδιά και για ενήλικες.

Ζώνη για παιδιά και ενήλικες

Εσωτερικό odnushki με δύο παιδιά

Εσωτερικό odnushki με ένα γραφείο και δύο παιδιά

Δεδομένου ότι υπάρχουν δύο παιδιά και δεν χρειάζονται λιγότερο και μερικές φορές ακόμη περισσότερο θέσεις από τους ενήλικες, επειδή κάθε παιδί είναι συνεχώς εν κινήσει και είναι πολύ δύσκολο να τοποθετηθεί σε ένα μικρό χώρο, το δωμάτιο πρέπει να χωριστεί ακριβώς στο μισό. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν το μέρος του δωματίου που βρίσκεται πιο μακριά από την είσοδο, επειδή κοιμούνται νωρίτερα από τους ενήλικες και, κατά κανόνα, σηκώνονται αργότερα. Αυτή η ρύθμιση των ζωνών θα σας επιτρέψει να κάνετε τη δική σας επιχείρηση τα βράδια, να εισέλθετε και να εγκαταλείπετε το δωμάτιο χωρίς να ενοχλείτε τον ύπνο των παιδιών.

Εσωτερικό odnushki με μια κούνια

Εσωτερικό παιχνίδι odnushki παιχνίδι για τα παιδιά

Εσωτερικό odnushki καφέ με δύο παιδιά

Κουτί σε odnushka με δύο παιδιά

Κόκκινο σχέδιο odnushki με δύο παιδιά

Σχέδιο odnushki με δύο παιδιά και ένα κρεβάτι

Σχέδιο odnushki με δύο παιδιά και ένα παχνί

Το όριο μεταξύ αυτών των δύο ζωνών μπορεί να είναι ένα μικρό ράφι. Μπορεί να οργανώσει ένα μάλλον κομψό, ελαφρύ και λειτουργικό διαμέρισμα.Και αυτό είναι σημαντικό σε ένα μικρό δωμάτιο όπου πρέπει να αγωνιστείτε για κάθε μέτρο. Ένα τέτοιο ράφι μπορεί να χρησιμεύσει ως βιβλιοθήκη, ράφια για μικρά αντικείμενα ή αποθήκευση παιδικών παιχνιδιών. Το μόνο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν τοποθετείτε το ράφι είναι ότι δεν πρέπει να εμποδίζει την έξοδο από το δωμάτιο και να αποτελεί εμπόδιο που εμποδίζει τη διέλευση στις απαραίτητες και λειτουργικά σημαντικές θέσεις στο δωμάτιο.

Σχέδιο odnushki με το μωρό

Σχέδιο odnushki με μια κουκέτα σε μοντέρνο στυλ

Σχέδιο odnushki μονόχρωμο με δύο παιδιά

Σχέδιο odnushki με υπερκατασκευή για δύο παιδιά

Σχέδιο odnushki με κόγχες για δύο παιδιά

Μπορείτε επίσης να οριοθετήσετε τη ζώνη των γονέων με τη βοήθεια οθόνης ή κουρτίνες. Η κινητικότητα και η ευκολία αυτών των συσκευών σας επιτρέπει να τα αφαιρέσετε εντελώς μέσα στη μέρα συνδυάζοντας ολόκληρο τον χώρο του δωματίου σε ένα ενιαίο σύνολο και απομονώνετε τους γονείς τη νύχτα.

Σχέδιο odnushki με πανοραμικά παράθυρα

Σχέδιο odnushki με χωρίσματα για δύο παιδιά

Μονόχρωμο σχέδιο με υψηλό βάθρο για δύο παιδιά

Σχέδιο odnushki με βάθρο

Κατανομή επίπλων

Ζώντας στο ίδιο δωμάτιο με δύο παιδιά, εσείς, κατά κανόνα, δεν έχετε την πολυτέλεια να εξοπλίσετε το δωμάτιο με ένα μεγάλο αριθμό επίπλων, καθώς και να αγοράσετε επιμέρους έπιπλα και οικιακές συσκευές για εσάς και τα παιδιά σας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να διαχειριστείτε με ελάχιστα έπιπλα, διανέμοντάς τα σε ζώνες έτσι ώστε κάθε στοιχείο να βρίσκεται στην περιοχή, οι κάτοικοι του οποίου χρειάζονται καταρχήν. Έτσι στη ζώνη "ενήλικας" είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα διπλό κρεβάτι ή καλύτερα να το αντικαταστήσετε με ένα πτυσσόμενο καναπέ, το οποίο τη νύχτα θα λειτουργήσει ως κρεβάτι, και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνει το κέντρο της περιοχής φιλοξενουμένων. Θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα τραπέζι καφέ και ένα μικρό κομοδίνα στον καναπέ, στον οποίο θα αποθηκεύονται συσκευές ύπνου και υγιεινής. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα εσωτερικό καναπέ ή ένα ειδικό κουτί για κρεβάτι και άλλα όχι πολύ βαριά πράγματα. Αυτό θα σας επιτρέψει να οργανώσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και να εξοικονομήσετε χώρο μειώνοντας τον χώρο που καταλαμβάνουν τα γραφεία. Συνιστάται η αντικατάσταση της τηλεόρασης με μια πλάκα πλάσματος, η οποία μπορεί εύκολα, όπως μια φωτογραφία, να κρεμάσει στον τοίχο και να μην καταλάβει υπερβολικό χώρο.

Υπνοδωμάτια για παιδιά

Σχεδιασμός σοφίτα odnushki με δύο παιδιά

Σχέδιο odnushki μικρό με δύο παιδιά

Ο χώρος ύπνου στην περιοχή για τα παιδιά είναι καλύτερα εξοπλισμένος με ένα κουκέτα. Καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από δύο συνηθισμένα κρεβάτια ή καναπέδες μικρών παιδιών και, επιπλέον, σχεδόν όλα τα παιδιά επιθυμούν πραγματικά να ανέβουν και να κατεβούν στις σκάλες τέτοιων κλινών. Αυτό δίνει μια διέξοδο σε ένα τεράστιο ποσό παιδικής ενέργειας και σας επιτρέπει να ενισχύσετε τους μυς, ακόμη και να εκτελείτε καθημερινές δραστηριότητες όπως το να κοιμάστε. Πολλά κουκέτα κάτω έχουν επίσης ένα ειδικό συρτάρι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση παιχνιδιών ή άλλων παιδικών ειδών. Στην "περιοχή των παιδιών" θα πρέπει επίσης να τοποθετηθεί ένα γραφείο ή ένα γραφείο υπολογιστή κοινό για τα δύο παιδιά, ή εάν το διάστημα επιτρέπει δύο μικρά γραφεία.

Γραφεία στο νηπιαγωγείο

Σχέδιο odnushki με βρεφονηπιακό σταθμό και ράφια

Σχέδιο odnushki με παιδικό κρεβάτι

Σχέδιο odnushki με ένα νηπιαγωγείο στο στυλ του provence

Σχέδιο odnushki με ένα νηπιαγωγείο και ένα χώρο εργασίας

Σχέδιο odnushki με ξεχωριστό φυτώριο

Σχέδιο odnushki με ένα νηπιαγωγείο σε στυλ ρετρό

Μια εξαιρετική διέξοδος για την οργάνωση ενός «παιδικού χώρου» είναι οι λεγόμενες «παιδικές γωνιές», σε συλλογή που παρουσιάζεται στη σύγχρονη αγορά. Κατά κανόνα, μια τέτοια γωνία είναι μια ενιαία δομή ή ένα σύνολο μονάδων που συναρμολογούνται σε μια ενιαία μονάδα και αποτελείται από ένα κρεβάτι κουκέτα, μερικά ντουλάπια και ράφια και ένα μέρος για μαθήματα. Είναι σε θέση να διευκολύνει τον προγραμματισμό της περιοχής των παιδιών και να φιλοξενήσει με επιτυχία όλα όσα χρειάζονται και για τα δύο παιδιά.

Σχέδιο odnushki με γκρι φυτώριο

Σχέδιο odnushki με ένα νηπιαγωγείο και ντουλάπια

Σχέδιο odnushki με ένα φυτώριο και κουρτίνες

Διακόσμηση δωματίου

Όταν σχεδιάζουμε και διακοσμούμε ένα δωμάτιο για μια οικογένεια με δύο παιδιά, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το δωμάτιο πρέπει να είναι ένα ενιαίο σύνολο, ακόμη και αν χωρίζεται σε ζώνες. Μπορείτε να συνδυάσετε και τις δύο ζώνες σε ένα χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο συνδυασμό χρωμάτων, έναν τύπο ταπετσαρίας ή παρόμοια στοιχεία διακόσμησης. Για παράδειγμα, οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με ομοιόμορφες αφίσες, πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφίες. Για να διακοσμήσετε τα παιδικά και ενήλικα μέρη του δωματίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες κατασκευασμένες από τα ίδια υλικά, αλλά σε διαφορετικά στυλ.

Τα υλικά τελικής επεξεργασίας για το δωμάτιο στο οποίο ζουν τα παιδιά, θα πρέπει να επιλέξετε τα ήρεμα παστέλ χρώματα, αποφεύγοντας ένα μεγάλο αριθμό επιθετικών χρωμάτων. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε το εσωτερικό μόνο με αρκετούς φωτεινούς εμποτισμούς, όπως λαμπτήρες, μαξιλάρια, πίνακες ζωγραφικής στους τοίχους ή χαλιά δαπέδου.

Σχέδιο odnushki με ένα νηπιαγωγείο και ένα υπνοδωμάτιο

Σχέδιο odnushki με ένα νηπιαγωγείο και ένα μετασχηματιστή τοίχου

Σχέδιο odnushki με ένα νηπιαγωγείο και ένα τραπέζι

Στούντιο σχεδιασμού με παιδικό δωμάτιο

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου με φωτεινό παιδικό δωμάτιο

Δύο χαλιά στο μισό των παιδιών και των ενηλίκων εκτελούν επίσης τέλεια τη λειτουργία ζωνών.Και εκτός αυτού παρέχουν ζεστασιά και απαλότητα, επιτρέποντας στα παιδιά να παίζουν απευθείας στο πάτωμα. Ως άλλη επιλογή για δάπεδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σανίδες παρκέ από φυσικό ξύλο: είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αβλαβές και διατηρεί τη θερμότητα. Το ξύλινο φινίρισμα είναι, καταρχήν, ιδανικό για το δωμάτιο στο οποίο ζουν τα παιδιά, επειδή δίνει στο δωμάτιο μια ατμόσφαιρα άνεσης, οικειότητας και ζεστασιάς.

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με χώρο για παιδιά

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με παιδική γωνία

Σχεδιασμός διαμερίσματος στούντιο με πράσινο για παιδιά

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου και χωρισμός σε φυτώριο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)