Λειτουργικός χώρος εργασίας: μυστικά τοποθέτησης

Δεν είναι μυστικό ότι ένα διαμέρισμα ενός δωματίου αναγκάζει τους ιδιοκτήτες του να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους στο έπακρο, έρχονται με πολλές επιλογές για την αύξηση του χώρου και της λειτουργικότητας του χώρου διαβίωσης. Μερικές φορές συμβαίνει ότι πρέπει να παραμελείτε οποιαδήποτε από τις περιοχές, για παράδειγμα, ένα υπνοδωμάτιο ή ένα χώρο εργασίας. Τι να κάνετε αν πουθενά χωρίς αυτό; Πώς να ταιριάζει σε ένα χώρο εργασίας σε ένα περιορισμένο χώρο;

Εργασία στο σπίτι

Επιλέξτε ένα μέρος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το σωστό μέρος όπου θα βρεθεί η περιοχή εργασίας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για την "οικονομική" τοποθέτηση του χώρου εργασίας:

  • από το παράθυρο.
  • στο ντουλάπι?
  • στο μπαλκόνι?
  • μεταξύ ντουλαπιών και άλλων ανοιγμάτων στη γωνία.
  • κατανομή της ζώνης.

Η τοποθέτηση ενός χώρου εργασίας στο παράθυρο σας δίνει μια φυσική πηγή φωτός. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς το φως της ημέρας δεν βλάπτει την όρασή σας. Ως επιφάνεια εργασίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περβάζι. Σας επιτρέπει να τοποθετήσετε όχι μόνο έναν υπολογιστή, αλλά και ένα μεγάλο αριθμό μικρών αντικειμένων και ράφια στα οποία είναι τόσο βολικό να αποθηκεύετε έγγραφα.

Μπορείτε να τοποθετήσετε μια επιφάνεια εργασίας στο μπαλκόνι, με την προϋπόθεση ότι το μπαλκόνι είναι μονωμένο, ή το καθιστικό ήταν με μπαλκόνι. Αυτή η επιλογή είναι επίσης καλή επειδή σας επιτρέπει να εργάζεστε στο φως της ημέρας χωρίς τη χρήση πρόσθετων πηγών φωτός. Τα χωρίσματα μετατρέπουν την επιφάνεια εργασίας σε ένα πλήρες γραφείο, όπου κανείς δεν θα σας αποσπάσει από την εργασία.

Ο πιο μη τυποποιημένος τρόπος τοποθέτησης του χώρου εργασίας είναι η ντουλάπα. Μπορείτε όχι μόνο να αποκρύψετε το χώρο εργασίας σας από τα μάτια των ξένων, αλλά και να αποκρύψετε τα μικροσκοπικά γραφικά, στερώνοντας τον λακωνικό σχεδιασμό του δωματίου. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας Narnia από την επιφάνεια εργασίας, ειδικά αν είστε δημιουργικός άνθρωπος. Η απόφαση αυτή θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό του διαμερίσματός σας.

Όλες οι ανεπάρκειες της διαρρύθμισης του διαμερίσματος μπορούν να μετατραπούν σε πλεονάσματα. Τοποθετήστε την περιοχή εργασίας σε κόγχες ή γωνίες που δεν μπορείτε να σκεφτείτε για αξιοπρεπή χρήση. Κάνοντας μια μικρή επιφάνεια εργασίας, θα σκοτώσετε δύο πτηνά με μια πέτρα - εξοικονομήστε χώρο και επισημάνετε μια άλλη λειτουργική περιοχή. Το κύριο πράγμα στην περίπτωση αυτή είναι να σκεφτούμε τον φωτισμό, το σύστημα αποθήκευσης καλά και να επιλέξουμε τη σωστή καρέκλα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να διαθέσετε μια περιοχή εργασίας σε ένα διαμέρισμα είναι να ορίσετε μια γεμάτη περιοχή, επισημαίνοντάς την με χωρίσματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια εργασίας ως διαχωριστικό ανάμεσα στις ζώνες. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διαχωρίσετε άλλους σημαντικούς τομείς, όπως την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο.

Εγκαταστήστε ένα wi-fi δρομολογητή στο διαμέρισμά σας. Αυτό θα διευκολύνει σημαντικά την επιλογή ενός χώρου εργασίας. Με αυτό, μπορείτε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο από οπουδήποτε στο διαμέρισμα, εξοικονομώντας τον εαυτό σας από ένα σύρμα παρεμβολής.

Σχεδιασμός

Σκεφτείτε το ζήτημα της τοποθέτησης ενός χώρου εργασίας, μην εξασθενίζετε στο σχεδιασμό του φόντου. Είναι σε θέση όχι μόνο να καταστήσει τον εργασιακό χώρο (συνήθως γεμάτο με χαρτιά και άλλα μικρά εργαλεία) αισθητική, αλλά και να αυξήσει σημαντικά τη λειτουργικότητα.

Η τεχνική πλευρά του θέματος

Σήμερα, δεν μπορούμε να φανταστούμε μια ενιαία επιφάνεια εργασίας χωρίς τεχνολογία - έναν υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, εξοπλισμό γραφείου. Κατά την οργάνωση ενός χώρου εργασίας, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη θέση των σημείων πρόσβασης στην ηλεκτρική ενέργεια, με άλλα λόγια, σημεία πώλησης. Συνιστάται να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον χώρο εργασίας.

Εάν μόλις ξεκινήσατε μια επισκευή, τότε μπορείτε εύκολα να ολοκληρώσετε τον τοίχο χωρίς να καταστρέψετε την εμφάνιση του διαμερίσματος τοποθετώντας τις πρίζες στην επιφάνεια εργασίας. Αλλά αν χρειαστεί να τοποθετήσετε τροφοδοτικά χωρίς να παραμορφώσετε την ταπετσαρία και τους τοίχους του διαμερίσματος, τότε τα καλώδια επέκτασης που μπορούν να τεντωθούν ήπια κατά μήκος του τραπεζιού θα σας βοηθήσουν.

Τυχαία σύρματα καλώδια δεν θα προσθέσουν περιβάλλον στο διαμέρισμά σας. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία κατόχων και κουτιών καλωδίων για να τα οργανώσετε. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές προσφέρουν πολλές ενδιαφέρουσες λύσεις για να διατηρήσουν τα καλώδια στην τάξη. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές θα διευκολύνουν σημαντικά τον καθαρισμό.

Ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα τροφοδοσίας σας διευκολύνει. Εάν η επιφάνεια εργασίας σας δεν βρίσκεται στο παράθυρο, τότε απλά πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά την τοποθέτηση πηγών φωτός. Τα χαριτωμένα φώτα δεν θα είναι μόνο μια μεγάλη προσθήκη στην ιδέα του σχεδιασμού σας, αλλά επίσης θα βοηθήσουν στη διατήρηση του οράματός σας, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα στην εποχή μας.

Το φυσικό φως πρέπει να πέφτει στα αριστερά ή απευθείας στο χώρο εργασίας. Αν όχι, τότε χρειάζεται μια πρόσθετη πηγή φωτός. Θα πρέπει να φωτίζει μόνο το χώρο εργασίας (για εργασία με έγγραφα σε χαρτί), χωρίς να μπει στην οθόνη του υπολογιστή. Το φως θα πρέπει να πέφτει στα αριστερά και θα πρέπει να είναι άνετο για τα μάτια - δεν είναι πολύ φωτεινό και δεν είναι πολύ αμυδρό. Η ίδια η φωτεινή πηγή θα πρέπει να κρυφτεί προσεκτικά κάτω από το αμπαζούρ, έτσι ώστε να μην θαμπώνει όταν το κοιτάτε τυχαία.

Πίνακας

Ο κύριος χαρακτήρας του χώρου εργασίας, φυσικά, είναι ένα γραφείο. Πιστεύεται ότι για ένα μικρό χώρο, η πιο επιτυχημένη λύση για το χώρο εργασίας είναι ο γραμματέας ή το γραφείο. Συνδυάζει όχι μόνο υψηλή λειτουργικότητα - μια συνηθισμένη ντουλάπα με ένα κίνημα μετατρέπεται σε ένα πλήρες εργασιακό χώρο, αλλά επίσης κρύβει εύκολα όλα τα μυστικά της επαγγελματικής ζωής.

Οι κατασκευές φωτός χρώματος είναι οι πλέον κατάλληλες για ένα μικρό διαμέρισμα. Σε αντίθεση με τα σκούρα έπιπλα, δεν θα εμφανιστούν ογκώδη και οπτικά "διευκολύνουν" το χώρο. Επίσης, ένα τραπέζι από μέταλλο και γυαλί είναι κατάλληλο. Το γυαλί αντανακλά το φως καλά, με αποτέλεσμα την οπτική επέκταση της περιοχής. Οι μεταλλικές κατασκευές επίσης δεν προσθέτουν περιττή "βαρύτητα" στο δωμάτιο, γεγονός που αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πλεονέκτημα για ένα μικρό διαμέρισμα.

Καρέκλα

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα καλοί στην επιλογή μιας καρέκλας για δουλειά. Η κύρια προϋπόθεση είναι ότι είναι άνετη και ρυθμιζόμενη. Συνιστάται η καρέκλα εργασίας να έχει πλάτη και υποβραχιόνια, η χρήση των οποίων θα διευκολύνει το φορτίο στη σπονδυλική στήλη. Η υγεία σας εξαρτάται από μια καλή καρέκλα εργασίας, θα βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων που προκύπτουν σε άτομα με καθιστική ζωή. Επιπλέον, μια ασυνήθιστη καρέκλα θα γίνει μια φωτεινή λεπτομέρεια του εσωτερικού.

Τέχνη στις λεπτομέρειες

Για να δημιουργήσετε τον τέλειο χώρο εργασίας για τον οποίο πραγματικά θέλετε να εργαστείτε, θα πρέπει να σκεφτείτε μέσα από κάθε λεπτομέρεια. Όλα από την επιλογή ενός τραπέζι και καρέκλα για την επιλογή ενός μαξιλαριού ποντικιού δημιουργούν την αίσθηση της άνεσης και της άνεσης στο χώρο εργασίας. Διάφορα ράφια, κουτιά για φακέλους, μαγνητικές σανίδες ή αξεσουάρ κλωστοϋφαντουργίας για την αποθήκευση χαρτιών και μικρών αντικειμένων θα βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση του χώρου εργασίας. Τα ανοιχτά ράφια χωρίς πόρτα είναι η καλύτερη επιλογή για να "δεν γεμίζουν οπτικά το δωμάτιο.

Τα αξεσουάρ για την επιφάνεια εργασίας σας θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για το εσωτερικό σας χώρο εργασίας και θα σας βοηθήσουν επίσης να αποφύγετε την ακαταστασία. Αφού έχετε τοποθετήσει σε κάθε θέση τη θέση του, δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο ψάχνοντας για το σωστό έγγραφο ή στυλό.Ως τελικό άγγιγμα, συμπληρώστε την επιφάνεια εργασίας σας με ζωγραφικούς πίνακες ζωγραφικής ή με λευκό πίνακα όπου μπορείτε να επισυνάψετε σημειώσεις, υπενθυμίσεις ή απλά πράγματα που σας αρέσουν.

Συνδέστε τη φαντασία σας και δημιουργήστε αξεσουάρ γραφείου με τα χέρια σας. Μπορείτε να κολλήσετε κουτιά από χαρτόνι για μικρά αντικείμενα με χαρτί ή να τα τυλίξετε σε ύφασμα, να ράψετε οι ίδιοι τους διοργανωτές του σκάφους και να δημιουργήσετε ανεξάρτητα μια σανίδα για την προσάρτηση σημειώσεων. Δεν θα λάβετε μόνο μοναδικά αξεσουάρ γραφείου, αλλά θα εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)