Γραφείο στο διαμέρισμα (18 φωτογραφίες): όμορφο σχέδιο και διάταξη

Το γραφείο στο διαμέρισμα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για δουλειά και δημιουργικότητα. Ο σχεδιασμός του είναι ξεχωριστός για κάθε έναν, φυσικά, αλλά ο εξοπλισμός του λειτουργικού χώρου εργασίας δεν είναι πολύ διαφορετικός. Μετά από όλα, ένα εξοπλισμένο γραφείο στο διαμέρισμα βοηθά να εργάζεται αποτελεσματικά, απλά και εύκολα στις πιο άνετες συνθήκες. Αλλά πώς να δημιουργήσετε ένα βολικό χώρο εργασίας εάν έχετε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου ή ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων για τέσσερα, και δεν υπάρχει απολύτως καμία επιπλέον χώρο; Όλα είναι δυνατά, θα υπήρχε μια επιθυμία!

Σύγχρονη μελέτη σε ξεχωριστό δωμάτιο σε αντίθεση χρώματα

Απαιτήσεις γραφείου

Ανεξάρτητα από το αν μπορείτε να εξοπλίσετε το γραφείο σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο ή σε ένα μικρό "θραύσμα" ενός υπνοδωματίου, σαλόνι, κουζίνα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ορισμένες λεπτές αποχρώσεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα, μπορείτε να απολαύσετε το έργο, να σχεδιάσετε, να εκπληρώσετε τα όνειρα και να ξεπεράσετε εύκολα τα εμπόδια.

Κομψή ασπρόμαυρη καμπίνα

Έτσι, ο χώρος εργασίας είναι:

  • κλασική συγκράτηση. Δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον έπιπλα και εσωτερικό, υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα, συμβάλλοντας στη διαδικασία σκέψης, την αποδοτικότητα της εργασίας και τις δημιουργικές λύσεις. Ένα ζευγάρι διακοσμητικά στοιχεία που έχουν κατασκευαστεί με το ίδιο στυλ θα είναι κατάλληλα και θα είναι σε θέση να μαλακώσουν την κατάσταση, να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε λίγο στον ελεύθερο χρόνο σας.
  • απομόνωση. Το γραφείο στο διαμέρισμα είναι το έδαφος στο οποίο εργάζεστε, επιλύετε προβλήματα παραγωγής, κάνετε τολμηρές αποφάσεις. Κανείς δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτό.
  • έπιπλα που δεν σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε. Ένα γραφείο (ή ένας υπολογιστής), μια άνετη πολυθρόνα, ράφια, ράφια ή μια βιβλιοθήκη για χαρτιά και εξοπλισμό - τίποτα περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατάλληλη διάταξη των επίπλων: συμπαγή, ευκολία και μια απλή ευκαιρία να επιτευχθεί η απαραίτητη - οι βασικοί κανόνες?
  • χώρο χαλάρωσης. Υπονοεί την ύπαρξη επικαλυμμένων επίπλων, τραπεζάκι και οικιακές συσκευές, σετ τσαγιού. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο εάν το γραφείο καταλαμβάνει ένα από τα δωμάτια του διαμερίσματος και μια συνάντηση με τους επιχειρηματικούς εταίρους μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι σας. Διαφορετικά, είναι περιττό.
  • φωτισμό. Ακόμη και η σκοτεινή γωνία του δωματίου είναι κατάλληλη ως χώρος εργασίας, επειδή η κύρια πηγή φωτός θα είναι ένας επιτραπέζιος λαμπτήρας. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλασσική έκδοση της λάμπας ή μια λάμπα σε ένα clothespin, το οποίο είναι εύκολο να συνδεθεί σε κάθε πλευρά του τραπεζιού.

Ντουλάπι στην προβλήτα

Καφέ και Λευκή Σύγχρονη Μελέτη

Ξεχωριστό γραφείο στο διαμέρισμα στο μπαλκόνι

Ξεχωριστό γραφείο στο διαμέρισμα αμερικανικού στιλ στο μπαλκόνι

Μεγάλη μελέτη με καθιστικό και βιβλιοθήκη

Ντουλάπι στο στυλ της pop art

Γραφείο σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα μικρό χώρο

Ο στόχος σας είναι να σχεδιάσετε μια μελέτη στην επικράτεια ενός από τα δωμάτια, καθώς δεν υπάρχει επιπλέον δωμάτιο. Μια μεγάλη επιλογή είναι η γωνία. Η χρήση του θα βοηθήσει να μην καταλαμβάνει υπερβολικό ελεύθερο χώρο και να εξοπλίζει το γραφείο.

Φινίρισμα και διαμέριση

Σημαντικό και βασικό στην αρχή - το φινίρισμα του χώρου εργασίας. Εάν η γενική επισκευή δεν περιλαμβάνεται στα άμεσα σχέδια σας, χρησιμοποιήστε ταπετσαρία με ενδιαφέρουσα υφή και χρώμα, λεπτότοιχο τούβλο και κεραμικό πλακάκι για να σχεδιάσετε το χώρο εργασίας σας. Επιλέξτε ένα χρώμα που προωθεί την εστίαση στην εργασία και δεν αποσπά την προσοχή από τις μικροσκοπικές ιδιότητες, επηρεάζει ευνοϊκά την ψυχο-συναισθηματική κατάσταση: σκούρο πράσινο, κονιάκ, σοκολάτα, μπορντό με ματ σκιά - στην κλασική έκδοση και κίτρινο - στις σύγχρονες ερμηνείες.

Καμπίνα-σαλόνι στο διαμέρισμα

Μια μικρή περιοχή που προορίζεται για ένα προσωπικό γραφείο στο διαμέρισμα θα πρέπει να είναι πρακτικά ή οπτικά χωριστά από το άλλο μέρος του δωματίου.Έτσι ο καθένας θα δει ότι είστε "στη δουλειά" και δεν θα παρέμβει.

Καμπίνα στο σαλόνι σε κλασικό στιλ

Ταυτόχρονα, μπορείτε να διαχωρίσετε την περιοχή εργασίας χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, ένα γυάλινο διαχωριστικό με συρόμενες πόρτες. Μπορεί να είναι κινητό και σταθερό και είναι διακοσμημένο με γυαλί τέχνης, διακοσμημένο με decoupage, μοτίβο, βιτρό. Εάν δεν είναι η επιλογή σας, χρησιμοποιήστε αντικείμενα επίπλων - μια βιβλιοθήκη, ανοιχτά ράφια, και όχι ως "διαχωριστικό". Θα εκπληρώσουν μια διπλή λειτουργία: θα βοηθήσουν να χωρίσουν το χώρο και να αποθηκεύσουν διάφορα μικρά πράγματα. Δεν υπάρχει αυτή η ευκαιρία; Τοποθετήστε ένα λαμπερό χαλί μπροστά από το ντουλάπι που χωρίζει οπτικά την περιοχή.

Γραφείο μικρού σκανδιναβικού στιλ

Μελετήστε σε ένα μεγάλο άνετο σαλόνι

Η γωνία του διαμερίσματος μπορεί να είναι εξοπλισμένη με γραφείο

Έπιπλα γραφείου

Έπιπλα γραφείου σε διαμέρισμα είναι ένα σημαντικό μέρος της διακόσμησης. Εάν το επιθυμητό στυλ σας είναι κλασικό, αλλά δεν υπάρχει χώρος για ένα τεράστιο γραφείο, δερμάτινη πολυθρόνα και ράφια πλήρους τοίχου, δώστε προσοχή στο γραφείο ή στη γραμματεία. Αυτά τα έπιπλα διακρίνονται από το μοντέρνο στυλ, την πρακτικότητα και την ευελιξία. Ταυτόχρονα, θα κατέχουν ελάχιστο χώρο. Αυτό που δεν μπορεί να εξοικονομηθεί είναι σε μια άνετη εργονομική καρέκλα. Η επιλογή με το μηχανισμό κλίσης θα είναι πολύ βολικό!

Ξύλινα έπιπλα για το γραφείο στο σπίτι

Ο υποστηρικτής των σύγχρονων στυλ είναι ευκολότερο να κάνει μια επιλογή. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μικρό συρόμενο / πτυσσόμενο τραπέζι από καινοτόμο πλαστικό, γυαλί και ξύλο, και σε αυτό - ένα ράφι, κρεμασμένο ράφι ή ένα μικρό ντουλάπι. Ταυτόχρονα - τίποτα περισσότερο, μόνο συμπαγές, πρακτικό, εργονομικό.

Συμπεριλάβετε τη φαντασία και την αίσθηση του στυλ, μην ξεχνάτε την πρακτικότητα και την εξοικονόμηση χώρου - και ο χώρος της καθημερινής εργασίας θα διακοσμείται με αγάπη και ζεστασιά!

Ντουλάπι στο εσωτερικό του καθιστικού

Εργασία στο παράθυρο στο σαλόνι

Εργασία στο μπαλκόνι

Μελετήστε σε ένα ασπρόμαυρο σαλόνι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)