Θέση για να διαβάσετε στο διαμέρισμα: δημιουργήστε μια ζεστή γωνιά (26 φωτογραφίες)

Πολλοί λάτρεις της μυθοπλασίας αναρωτιούνται πώς να εξοπλίσουν σωστά έναν τόπο για την ανάγνωση βιβλίων σε ένα μικρό διαμέρισμα ή ευρύχωρο σπίτι. Πράγματι, για τέτοιες διακοπές χρειάζεστε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και, πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ιδιωτικότητα. Εάν δεν υπάρχει αίθουσα βιβλιοθήκης ή ειδικό δωμάτιο στο σπίτι, οι άνθρωποι αναγκάζονται να διαβάσουν πού είναι σήμερα ελαφρύ, ήσυχο και απαλό. Αλλά όταν υπάρχει μια ξεχωριστή ζώνη, ένας άνετος χώρος που βοηθά να δημιουργηθεί ένα τελετουργικό απολαυστικής πνευματικής τροφής, η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη και μαγευτική.

Χώρος ανάγνωσης στο μπαλκόνι

Ένα μέρος για να διαβάσετε στο εσωτερικό ενός ιδιωτικού σπιτιού

Δημοσίευση: εξοπλίστε το παράθυρο

Το πρώτο βήμα είναι πάντα να βρούμε ένα απομακρυσμένο μέρος όπου συνήθως βασιλεύουν η ειρήνη και η σιωπή. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να καθίσουν στο παράθυρο σε ένα δωμάτιο όπου δεν υπάρχει ενθουσιασμός (ιδιαίτερα, είναι πολύ δύσκολο να διαβαστεί στην κουζίνα ή στο σαλόνι, αν η οικογένεια είναι μεγάλη) - αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για ημερήσιες δαπάνες. Ο φυσικός φωτισμός έχει ευεργετική επίδραση στην όραση και την ψυχή · η θέα έξω από το παράθυρο θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να ανακουφίσετε το άγχος και να αποσπάσετε την προσοχή από την καθημερινή ζωή.

Ένα μέρος για να διαβάσετε με λουλούδια

Θέση για ανάγνωση στο νηπιαγωγείο

Για να το κάνετε πιο βολικό να καθίσετε δίπλα στο παράθυρο, θα πρέπει να τοποθετήσετε μια μαλακή κουβέρτα ή μια παχιά κουβέρτα στο περβάζι, με τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Εάν υπάρχει δυνατότητα και ελεύθερος χώρος, μπορείτε να βάλετε μια βιβλιοθήκη κοντά, θα υπάρχει επίσης ένα φλιτζάνι με ένα αρωματικό ποτό. Εάν το ύψος του περβάζι παραθύρου υπερβαίνει τα 45 cm, μπορεί να γίνει πλήρες τραπέζι.

Καναπές για ανάγνωση

Ένα μέρος για να διαβάσετε στο εσωτερικό του σπιτιού

Περισσότεροι απομονωμένοι χώροι

Σε καλό καιρό, θα πρέπει να μετακινηθείτε σε ένα μπαλκόνι ή βεράντα, για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα εδώ θα χρειαστείτε επίσης κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η υπαίθρια αναψυχή είναι αναμφισβήτητα πολύ ευχάριστη, αλλά μόνο εάν η κατοικία δεν βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, ο θόρυβος του δρόμου θα αποσπά την προσοχή.

Εάν υπάρχει ακόμη μια μικρή σοφίτα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πλήρη ζώνη χαλάρωσης - μια ειδική διαμόρφωση δωματίου, την ύπαρξη παράθυρων ακανόνιστου σχήματος, η απουσία εξωγενών ήχων συντονίζονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σας επιτρέπουν να βουτήξετε βαθύτερα στο φανταστικό κόσμο. Η ατμόσφαιρα του θαλάμου είναι ένα αγαπημένο μέρος για να διαβάζουν οι εσωστρεφείς. Στη σοφίτα μπορείτε να οργανώσετε οργανικά ράφια βιβλίων, να φέρετε μια πιο άνετη καρέκλα, να βάλετε ένα φανό.

Χώρος ανάγνωσης κοντά στο γαλλικό παράθυρο

Θέση για ανάγνωση στο σαλόνι

Όταν υπάρχει μόνο ένα δωμάτιο σε ένα περίβλημα, οι οθόνες, τα χωρίσματα ή οι ντουλάπες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα οικειότητας. Είναι η περιορισμένη ζώνη που βοηθάει γρήγορα να ξεφύγει από την πραγματικότητα και να αφήσει απροσδόκητα σε έναν φανταστικό κόσμο.

Ένα μέρος για να διαβάσετε στο εσωτερικό

Θέση για ανάγνωση στο γραφείο

Ανάγνωση πολυθρόνας

Πώς να επιλέξετε ένα μέρος;

Μπορείτε να το διαβάσετε ενώ κάθεστε σε μια καρέκλα, καναπέ, πάγκο ή καναπέ, αλλά ακόμα η καρέκλα θεωρείται η πιο βολική επιλογή, ειδικά αν είναι εξοπλισμένη με υποβραχιόνια και υποπόδιο (το τελευταίο μπορεί να αντικατασταθεί εξίσου με μαλακό οθωμανικό). Οι σχεδιαστές προσφέρουν όλο και περισσότερο μη-πρότυπα μοντέλα πολυθρόνων, τα οποία είναι μικρο-βιβλιοθήκες - τα ενσωματωμένα διαμερίσματα για την αποθήκευση βιβλίων και συναφή αντικείμενα αυξάνουν το επίπεδο άνεσης.

Θέση για να διαβάσετε στο διαμέρισμα

Χώρος ανάγνωσης κάτω από τις σκάλες

Αττική θέση ανάγνωσης

Κάθε άτομο καθορίζει το τι είναι κατάλληλο για μακρά ανάγνωση: κάποιος θέλει να καθίσει σε μια κουνιστή καρέκλα, σε έναν καναπέ ή στο στήθος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ άλλοι θα ήθελαν ένα καρέκλα-θρόνο ή ένα ανασταλμένο σχέδιο λυγαριάς σε ένα στρογγυλό πλαίσιο. Εάν δεν χρειάζεστε ακόμα υποπόδιο, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα κουβέρτα έτσι ώστε να είναι απαλό και ζεστό.

Ένα μέρος για να διαβάσετε στο μοντέρνο εσωτερικό

Θέση για ανάγνωση στο υπνοδωμάτιο

Τα βασικά της οργάνωσης του φωτός

Στο εγχώριο κλίμα, μόνο οι νότιες περιοχές μπορούν να καυχηθούν για μεγάλα ωράρια και καλό καιρό, στις περισσότερες περιπτώσεις οι συμπολίτες πρέπει να προσαρμοστούν στις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Επομένως, οι πραγματικά άνετοι χώροι ανάγνωσης είναι εξοπλισμένοι με λαμπτήρες υψηλής ποιότητας, κοντά στο φως της ημέρας - θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε άνετοι ακόμη και με παρατεταμένη πίεση των ματιών.

Εξοπλισμός για ανάγνωση στο σπίτι

Ανάγνωση από το παράθυρο

Απλίκες, φωτιστικά δαπέδου, από τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε το ύψος - αυτή είναι η επιλογή των εραστών που διαβάζουν ενώ βρίσκονται, ο εξοπλισμός αυτός εγκαθίσταται συνήθως κοντά σε ένα κρεβάτι, καναπέ ή καναπέ. Για όσους προτιμούν να περάσουν χρόνο σε μια πολυθρόνα ή σε ένα γραφείο, μπορείτε να συμβουλεύετε τους λαμπτήρες σε ένα μακρύ σκέλος: προσαρμόζοντας τη γωνία κλίσης τους, είναι εύκολο να επιτευχθεί η πιο βολική θέση όταν πέφτει το φως στις σελίδες και δεν βλάπτει τα μάτια σας.

Ένας χώρος για να διαβάσετε στο εσωτερικό του αρχοντικού

Ανάγνωση φωτός

Για να μειώσετε την πίεση, αξίζει να συνταξιοδοτηθείτε σε περιοχές με φως που τελειώνει - σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι ακτίνες είναι ομοιόμορφα διάσπαρτες.

Το Windowsill ως μέρος για να διαβάσετε

Χώρος ανάγνωσης στο εσωτερικό του Provence

Πού αλλού μπορώ να διαβάσω;

Αξίζει να επισημανθούν οι αρχικές λύσεις:

  • "Καναπές" για την πτήση των σκαλοπατιών - αν σε μια ιδιωτική κατοικία σε αυτήν την περιοχή μεγάλα παράθυρα, κατά κανόνα, τα περβάζια παραθύρων είναι χαμηλά, μπορείτε να τα εξοπλίσει με μια άνετη μαλακή περιοχή?
  • κάτω από το ανώτατο όριο - ένα ειδικό είδος αιώρων είναι στη μόδα, το οποίο είναι ένα πλέγμα πολύ τεντωμένο πάνω στο πλαίσιο · μπορείτε να ανεβείτε σε μια τέτοια δομή χρησιμοποιώντας ένα συνημμένο πλέγμα?
  • σε ένα κρεμαστό κρεβάτι - μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τον κήπο σε καλό καιρό. Το κρεβάτι είναι μια εκτεταμένη ταλάντευση, εξοπλισμένη με ένα στρώμα, χέρι και διακοσμητικά μαξιλάρια.
  • σε μια ντουλάπα κάτω από τις σκάλες - ένα απομονωμένο χώρο για όσους προτιμούν τη μοναξιά. Το κύριο θέμα εδώ είναι να δημιουργηθεί πλήρης, αλλά όχι υπερβολική κάλυψη, προκειμένου να διατηρηθεί μια αύρα απόκρυψης από τον κόσμο.
  • μια συνηθισμένη αιώρα τοποθετημένη σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα κλειστό μπαλκόνι ανάμεσα σε δύο τοίχους.
  • ένα βουνό μαξιλαριών στο πάτωμα και ένα θόλο - ένα ρομαντικό, μαγικό περιβάλλον.
  • η σοφίτα (ιδιαίτερα μόνωση) είναι ένα πραγματικό εφαλτήριο για όσους αποφασίζουν να δημιουργήσουν έναν προσωπικό χώρο ανάγνωσης με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά.

Η εν λόγω τοποθεσία δεν έχει μόνο ένα λειτουργικό φορτίο: είναι σημαντικό να τηρούνται οι διαστάσεις του στυλ και να τηρούνται σε ένα υπάρχον εσωτερικό, αξίζει να αποφευχθεί η συσσώρευση του χώρου.

Καναπές για ανάγνωση στο εσωτερικό

Χώρος ανάγνωσης στο υπνοδωμάτιο

Όλα τα στοιχεία πρέπει να σχεδιάζονται σε ένα ήρεμο χρωματικό σχέδιο, μια μικρή ποσότητα φωτεινών τόνων είναι ευπρόσδεκτη. Αν ο χώρος είναι περιορισμένος, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ράφια με καλάθια στα οποία τα βιβλία θα είναι καλά διπλωμένα - αυτή η λύση θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη σύγχυση.

Πολυθρόνα στη γωνία για ανάγνωση

Χώρος ανάγνωσης σε εξοχική κατοικία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)