Νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα: ποιότητα και αξιοπιστία για αιώνες (27 φωτογραφίες)

Φυσικά, η πρόοδος δεν παραμένει ακίνητη και η εγκατάσταση ενός πλυντηρίου πιάτων έχει πάψει να είναι ένα συναρπαστικό γεγονός. Ωστόσο, είναι απλά αδύνατο να φανταστεί κανείς μια κουζίνα χωρίς νεροχύτη. Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο, αναμένεται ότι θα είναι βολικό για χρήση, θα εναρμονιστεί αρμονικά στο εσωτερικό και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα χάσει τις χρήσιμες λειτουργικές του ιδιότητες. Πληρούν πλήρως αυτές τις απαιτήσεις νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα.

Χάλκινο νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα

Μπολ από ανοξείδωτο χάλυβα

Νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα με μαύρο πάγκο

Πλεονεκτήματα των μεταλλικών νεροχύτη:

 • αντοχή στη διάβρωση και αντίσταση στην κρούση (δεν περιλαμβάνεται ο σχηματισμός ρωγμών και σχισμών), η αξιοπιστία - τα μεταλλικά μοντέλα υποστηρίζουν το βάρος των διαφόρων σκευών κουζίνας.
 • εύκολη χρήση και εύκολη φροντίδα - το υλικό είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες (όταν χύνεται βραστό νερό) και χημικές ενώσεις. Η επιφάνεια καθαρίζεται γρήγορα με απορρυπαντικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μείγματα με μικρή ποσότητα λειαντικών πρόσθετων.
 • οι λογικές τιμές των προϊόντων οφείλονται στην απλή μέθοδο παραγωγής τους και σε φθηνές πρώτες ύλες. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για το πλύσιμο για μια θερινή κατοικία.
 • μια ευρεία γκάμα αντιπροσωπεύεται από προϊόντα διαφόρων σχημάτων και με διαφορετικό αριθμό τμημάτων, οπότε είναι εύκολο να επιλέξετε ένα νεροχύτη που να ταιριάζει στο στυλ της κουζίνας.
 • διάφορες επιλογές τοποθέτησης.
 • φιλικότητα προς το περιβάλλον του υλικού.

Νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα

Νιπτήρας από ανοξείδωτο χάλυβα με στεγνωτήριο

Νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά του προϊόντος:

 • η επιφάνεια του χάλυβα μπορεί να γρατσουνιστεί με μαχαίρια ή πιρούνια.
 • το νερό αφήνει ένα ασβέστιο στο μέταλλο, έτσι ώστε η επιφάνεια λάμπει, συνιστάται να σκουπίσετε τον νεροχύτη μετά το πλύσιμο των πιάτων.
 • τα φτηνά μοντέλα κάνουν το θόρυβο από τα πίδακα νερού.

Για την κατασκευή νεροχύτη κουζίνας χρησιμοποιείται χαλυβοκράματα. Η σήμανση υλικού 18/10 σημαίνει το ποσοστό προσθέτων χρωμίου και νικελίου (αντίστοιχα). Πρόσθετα στοιχεία αυξάνουν την αντοχή στη διάβρωση του κράματος. Μια κοινή δοκιμή οικιακής χρήσης εφαρμόζει έναν μαγνήτη σε ένα νεροχύτη. Ανοξείδωτο ατσάλι - δεν το προσελκύει στην επιφάνεια.

Ένας άλλος σημαντικός δείκτης της ποιότητας του προϊόντος είναι το πάχος των τοίχων του. Για την κατασκευή νεροχυτών που χρησιμοποιούν χάλυβα πάχους 0,4-1,2 mm Φυσικά, όσο παχύτερο το τείχος, τόσο ισχυρότερο είναι ο νεροχύτης (αλλά, κατά συνέπεια, και πιο ακριβά). Ο βέλτιστος δείκτης δεν είναι μικρότερος από 0,7 mm.

Νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα με δύο κύπελλα

Υψηλής τεχνολογίας νεροχύτης ανοξείδωτου χάλυβα

Νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα στο εσωτερικό

Τεχνολογία παραγωγής

Χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι κατασκευής κύπελλων: πίεση (σφράγιση) και συγκόλληση. Κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

 • Στην παραγωγή των καταβυθισμένων δεξαμενών χρησιμοποιούνται ολόκληρα φύλλα χάλυβα. Πλεονεκτήματα της τεχνολογίας: τα προϊόντα είναι αεροστεγή, σε χαμηλή τιμή. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το χαμηλό ύψος των τοίχων (περίπου 15 cm), το δυνατό θόρυβο από το ρίψιμο του νερού. Ωστόσο, οι κατασκευαστές προσπαθούν να βελτιώσουν τους νεροχύτες: μπορείτε να σηκώσετε έναν νεροχύτη με βάθος περίπου 25 cm και ένα ηχομονωτικό μαξιλάρι κολλημένο στο κάτω μέρος από τη λάθος πλευρά μειώνει τους δυνατούς ήχους.
 • Η παραγωγή συγκολλημένων μοντέλων συνίσταται στη συναρμολόγηση και τη συγκόλληση μεμονωμένων τμημάτων του προϊόντος. Πλεονεκτήματα: μπορείτε να κάνετε νεροχύτες διαφορετικών βάθους, με παχύτερους τοίχους, χαμηλό θόρυβο. Μερικοί καταναλωτές θεωρούν την ύπαρξη ραφών ως μειονέκτημα - επιτρέπουν την πιθανότητα διαρροών. Ωστόσο, η τεχνολογία σας επιτρέπει να έχετε απόλυτα αξιόπιστες ραφές, οι οποίες αποκτώνται σχεδόν απαράδεκτες λόγω επακόλουθου καθαρισμού και στίλβωσης.

Νεροχύτης από ανοξείδωτο ατσάλι με πάγκο από τεχνητή πέτρα

Νιπτήρας από ανοξείδωτο ατσάλι με πέτρινο πάγκο

Στρογγυλό νεροχύτη από ανοξείδωτο

Παράμετροι και σχήματα των κελυφών

Μια ποικιλία μοντέλων σας επιτρέπει να επιλέξετε νεροχύτες όχι μόνο κατάλληλων διαστάσεων αλλά και ανάλογα με το στυλ της κουζίνας:

 • Τα τετράγωνα μοντέλα είναι συνήθως κατασκευασμένα με πλευρές 500 ή 600 mm και είναι ευρύχωρα και πρακτικά.
 • κοινά μεγέθη ορθογώνιων νεροχύτη: 500x600, 500x800, 500x1000, 500x1250 mm. Τέτοιες νεροχύτες είναι ιδανικοί για εγκατάσταση σε στενούς πάγκους.
 • Οι στρογγυλοί νεροχύτες διατίθενται σε διάμετρο 45-51 cm και διακρίνονται από απλή φροντίδα.
 • τα γωνιακά μοντέλα μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικά χώρο και είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικά μεγέθη.

Οι νεροχύτες μπορούν να έχουν ένα, δύο ή τρία τμήματα. Τα πιο άνετα για χρήση τρισδιάστατα μοντέλα, επειδή μπορείτε να πλύνετε πιάτα ταυτόχρονα, ξεπλύνετε το στο δεύτερο μπολ και ξεπαγώστε τα τρόφιμα στο τρίτο τμήμα. Κατά την εγκατάσταση τέτοιων μπολ, χρειάζεστε μια θέση στο τραπέζι τουλάχιστον 80 cm σε μήκος.

Αν δεν υπάρχει τέτοιος ελεύθερος χώρος, τότε μπορείτε να βάλετε ένα μοντέλο δύο τμημάτων μήκους περίπου 60 cm. Σε τέτοιους νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα, το πρόσθετο τμήμα είναι στενό, επομένως καλούνται επίσης ενάμισι. Επίσης, τα μοντέλα δύο τμημάτων μπορούν να έχουν κύπελλα ίδιου μεγέθους.

Ανοξείδωτος νεροχύτης με φτερά

Νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα στην κουζίνα

Ψυγείο από ανοξείδωτο χάλυβα

Δομή επιφάνειας

Το εξωτερικό στρώμα του κελύφους μπορεί να είναι γυαλισμένο ή ματ.

Οι λεπτές και λαμπερές επιφάνειες φαίνονται εντυπωσιακές, αλλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φροντίσουν. Στην μπροστινή πλευρά, οι γρατσουνιές και τα ίχνη των πιτσιλιών νερού είναι σαφώς ορατά. Για να διατηρήσετε τη λάμψη, συνιστάται να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά χωρίς λειαντικά πρόσθετα για να πλένετε τα δοχεία.

Τα ίχνη νερού δεν είναι τόσο αισθητά σε ματ επιφάνειες, αλλά ο καθαρισμός του νεροχύτη του αλάτων είναι πολύ προβληματικός.

Επιλογές εγκατάστασης νεροχύτη

Το μοντέλο πλύσης καθορίζει τον τρόπο εγκατάστασης του προϊόντος. Υπάρχουν τρεις επιλογές για την εγκατάσταση ενός νεροχύτη.

 • Η φορτωτική προβλέπει την εγκατάσταση ενός νεροχύτη σε ειδική βάση. Αυτή η μέθοδος είναι η ευκολότερη και είναι μεγάλη για το δόσιμο. Ωστόσο, η ανάγκη να αγοράσετε ένα ειδικό ντουλάπι και η κακή στενότητα μεταξύ των επίπλων και του νεροχύτη μπορούν να θεωρηθούν σημαντικές ελλείψεις.
 • Η μέθοδος θραύσης περιλαμβάνει την τοποθέτηση του νεροχύτη σε ειδική εγκοπή ανοίγματος στον πάγκο. Για να εξασφαλίσετε τη στεγανοποίηση των οπών, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σφραγιστικό. Μια τέτοια εγκατάσταση φαίνεται ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, οι προπαρασκευαστικές εργασίες απαιτούν ειδικά εργαλεία και δεξιότητες εργασίας.
 • Η ενσωματωμένη επιλογή εγκατάστασης για πλύσιμο χρησιμοποιείται όταν το μπολ τοποθετηθεί στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του πάγκου ή ακόμα και χαμηλότερα. Αυτή η εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για πλαστικούς ή πέτρινους πάγκους.

Πριν από την αγορά του προϊόντος, πρέπει να καθορίσετε προσεκτικά τη θέση του νεροχύτη. Προκειμένου το μπολ να χωρέσει τέλεια, πρέπει να τηρηθούν ορισμένες απαιτήσεις.

Πλατεία νεροχύτη από ανοξείδωτο

Ντουλάπα από ανοξείδωτο χάλυβα τύπου σοφίτας

Μεταλλικό νεροχύτη

Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη το πλάτος του ντουλαπιού ή του πίνακα. Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε το προϊόν με μια πρόσθετη επιφάνεια, τότε πρέπει να μετρήσετε το μήκος του πίνακα. Επιπλέον, για τα πράγματα είναι λογικό να τοποθετήσετε την πτέρυγα στα δεξιά και για τα αριστερά - στα αριστερά.

Οι ακμές του νεροχύτη δεν πρέπει να αγγίζουν τον τοίχο ή να βρίσκονται κοντά του. Η βέλτιστη απόσταση που πρέπει να διατηρηθεί είναι 5 cm Για ντουλάπια πλάτους 50 cm, επιλέγονται νεροχύτες όχι μεγαλύτερες από 45 cm Η συμμόρφωση με αυτή την απαίτηση θα διευκολύνει τον καθαρισμό της επιφάνειας πίσω από τον νεροχύτη. Εάν η παροχή υπερβαίνει τα 5 cm, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε πιάτα με απορρυπαντικά ή να τοποθετήσετε ένα μίξερ.

Η μπροστινή άκρη του νεροχύτη δεν πρέπει να συμπίπτει με την άκρη του πάγκου (το βέλτιστο περιθώριο είναι 5 cm), διαφορετικά το νερό θα εκτοξευθεί πάνω στα ρούχα, αλλά μεγαλύτερη απόσταση θα δυσκολευτεί να χρησιμοποιήσει το εμπορευματοκιβώτιο.

Μονόλιθος νεροχύτης με πάγκο από ανοξείδωτο χάλυβα

Εγκατάσταση νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα

Νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα

Συστάσεις για μπολ

Προκειμένου να τοποθετηθεί ένας νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα στην κουζίνα για να επιτραπεί το βολικό και υψηλής ποιότητας πλύσιμο πιάτων, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί εκ των προτέρων η θέση του (σε μια γωνία ή κατά μήκος του τοίχου). Επίσης, μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των κατοίκων στο διαμέρισμα και οι γευστικές προτιμήσεις τους (πόσο συχνά προετοιμάζουν τα τρόφιμα και σε τι όγκο). Μία μικρή οικογένεια σε μια μικρή κουζίνα είναι ευχαριστημένη με έναν νεροχύτη πλάτους 45 εκ.

Είναι επίσης λογικό να εγκαταστήσετε ένα μικρό νεροχύτη αν υπάρχει πλυντήριο πιάτων.

Το βέλτιστο βάθος του μπολ είναι από 16 έως 20 cm. Τέτοια μοντέλα θα σας επιτρέψουν να τοποθετήσετε ελεύθερα τα πιάτα και να πλύνετε τα πιάτα ήρεμα χωρίς να πιείτε νερό.

Ορθογώνιος νεροχύτης ανοξείδωτου χάλυβα

Νεροχύτης από ανοξείδωτο ατσάλι για καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι

Νιπτήρας χάλυβα

Εάν τα τηγάνια μεγάλου μεγέθους ή φύλλα ψησίματος χρησιμοποιούνται συχνά στο σπίτι ή στη χώρα, τότε θα πρέπει να εγκατασταθούν μοντέλα με υψηλότερους τοίχους.

Συνιστάται να τοποθετείτε κύπελλα με βάθος μικρότερο από 16 cm μόνο στο μπάνιο. Οι νεροχύτες μικρού μεγέθους έχουν συνήθως βαθιές λεκάνες.

Όταν επιλέγετε ένα κύπελλο από ανοξείδωτο χάλυβα, επιλέγονται έπιπλα με ακριβή μεγέθη. Οι τυπικές παράμετροι του ντουλαπιού είναι 60-35 cm, επομένως είναι καλύτερο να τοποθετήσετε πρώτα τα έπιπλα και στη συνέχεια να αγοράσετε ένα νεροχύτη γι 'αυτό.

Είναι επίσης σημαντικό να προσδιορίσετε τη θέση και τον τύπο του μίκτη. Αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε το γερανό στον πάγκο, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν τέτοιο ενσωματωμένο νεροχύτη ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για τον γερανό. Για άνετη χρήση νεροχύτη τριών και δύο τμημάτων, είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε ένα μίξερ εξοπλισμένο με ένα ανασυρόμενο "ντους".

Η αγορά νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κεφαλαιουχική επένδυση. Ωστόσο, η σωστή επιλογή του προϊόντος και η υψηλής ποιότητας εγκατάσταση μπορεί να προσφέρει άνετη χρήση των υδραυλικών εγκαταστάσεων στην κουζίνα για πολλά χρόνια.

Εγκατάσταση νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα

Από ανοξείδωτο χάλυβα Mortise νεροχύτη

Ενσωματωμένος νεροχύτης από ανοξείδωτο χάλυβα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)