Σχεδιασμός μπάνιου χωρίς τουαλέτα (52 φωτογραφίες): άνεση και άνεση

Αν στις χώρες του Δυτικού κόσμου έχουν συνηθίσει να συνδυάζονται μπάνια και δεν έχουν ιδέα για άλλη οργάνωση χώρου, στη χώρα μας υπάρχει ένα ξεχωριστό μπάνιο σε μεγάλη ζήτηση από ένα συνδυασμένο. Πιθανότατα, αυτό συνέβη από τη στιγμή που οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να μπουν σε μικρά δωμάτια ενός κοινόχρηστου διαμερίσματος - αν υπήρχαν συνδυασμένα μπάνια σε τέτοια δωμάτια, η διαβίωση εκεί θα ήταν πολύ πιο άβολη. Ως εκ τούτου, ο άνθρωπος μας, ειδικά αν ζει στον Χρουστσόφ, εκτιμά πότε ο χώρος της τουαλέτας και του μπάνιου οριοθετείται από τον τοίχο και διαχωρίζεται ο ένας από τον άλλο. Φυσικά, ο σχεδιασμός του μπάνιου, στον οποίο δεν υπάρχει τουαλέτα, θα είναι ξεχωριστός - στο άρθρο θα εξετάσουμε αυτό το ζήτημα.

Μπλε και άσπρο μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μπαλκόνι με παλιά στυλ χωρίς τουαλέτα

Μπεζ μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Λευκό μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μεγάλο μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Οφέλη από ένα ξεχωριστό μπάνιο

Θα μάθουμε σε ποιον και για ποιους λόγους αξίζει να επιλέξετε ένα ξεχωριστό μπάνιο.

Εάν η οικογένειά σας είναι αρκετά μεγάλη και, επιπλέον, έχει αρκετές γενιές, τότε χωρίς ξεχωριστό μπάνιο θα είναι δύσκολη. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση αυτή, ένα εσωτερικό με ξεχωριστό μπάνιο και τουαλέτα είναι περισσότερο μια αναγκαιότητα από μια ιδιοτροπία. Ένα μικρό παιδί και ένας ηλικιωμένος άνθρωπος στον Χρουστσόφ δεν θα μπορέσουν να υπομείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ανοίξει η τουαλέτα, αν ένα από τα μέλη της οικογένειας κολυμπήσει στο αφρόλουτρο με ένα βιβλίο.

Λευκό και μπεζ μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Κλασικό μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μπάνιο χωρίς τουαλέτα με ξύλινα έπιπλα

Αν στο διαμέρισμα ο τοίχος ανάμεσα στην τουαλέτα και το μπάνιο είναι φορέας, τότε ο συνδυασμός αυτών των δύο δωματίων δεν θα λειτουργήσει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προχωρήσετε από το γεγονός ότι υπάρχει και σχεδιάζει το εσωτερικό ενός ξεχωριστού μικρού μπάνιου.

Ένα παράδειγμα μιας διάταξης μπάνιου χωρίς τουαλέτα

Εάν η τουαλέτα είναι ευρύχωρη - περισσότερο από 170x170 cm - τότε το συνδυασμό της με το λουτρό δεν έχει πολύ νόημα. Και αν υπάρχει ένα μέρος για να τοποθετήσετε ένα μπιντέ στην τουαλέτα, τότε είναι καλύτερα να αφήσετε αυτά τα δύο δωμάτια ξεχωριστά - κανείς δεν θα χτυπήσει στην πόρτα, απαιτώντας να τον αφήσετε στην τουαλέτα όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ ή το μακιγιάζ. Αλλά, δυστυχώς, στον Χρουστσιόφ είναι μη ρεαλιστικό.

Μεγάλο μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Ξεχωριστό μπάνιο

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Εξετάστε ποιες είναι οι βασικές απαιτήσεις και οι αρχές του σχεδιασμού ενός μπάνιου χωρίς τουαλέτα.

Αν και το μπάνιο και η τουαλέτα σε αυτή την περίπτωση είναι ξεχωριστά, ωστόσο, σχεδιάζονται πιο συχνά με τον ίδιο τρόπο - σαν να ήταν ένα μονόκλινο δωμάτιο. Τα υδραυλικά συστήματα σε αυτά τα ξεχωριστά δωμάτια εγκαθίστανται επίσης από τον ίδιο κατασκευαστή και είναι καλύτερο - αν μια συλλογή - θα τονίσει περαιτέρω την στυλιστική ενότητα και το σχεδιασμό των "υγιεινών" δωματίων.

Μπάνιο χωρίς μωσαϊκό

Μπάνιο χωρίς τουαλέτα στο σπίτι

Μπάνιο χωρίς τουαλέτα με ντους βροχής

Μπάνιο χωρίς τουαλέτα με ντους

Μωβ λουτρό χωρίς τουαλέτα

Κατά κανόνα, αν το μπάνιο διαχωρίζεται από την τουαλέτα, το δωμάτιό του γίνεται μικρότερο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επεκταθεί οπτικά. Αυτό διευκολύνεται από τις επιφάνειες καθρέφτη, το διαυγές γυαλί και τα μικρά ψηφιδωτά. Επίσης, ένα μικρό δωμάτιο γίνεται μεγαλύτερο αν χρησιμοποιείτε φωτεινό σχέδιο.

Μπεζ μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Ο σχεδιασμός με διαγώνια επένδυση δαπέδου θα κάνει το δωμάτιο ενός μικρού μπάνιο οπτικά ευρύτερο και μεγαλύτερο. Το υλικό μπορεί να είναι ένα έλασμα, και πλακάκια, και διακοσμητική πέτρα.

Ασπρόμαυρο μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Καφέ και λευκό μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Λευκό και μπλε ναυτικό μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μπάνιο χωρίς τουαλέτα με πλακάκια τούβλο

Καφέ μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Τετράγωνο μπάνιο με πλακάκια

Μπάνιο χωρίς σοφίτα

Χρώμα

Θα υπολογίσουμε το χρώμα που είναι καλύτερο να επιλέξετε για ένα ξεχωριστό μπάνιο.

Το μπάνιο δεν χρειάζεται να είναι απλό. Τώρα αυτό δεν είναι πλέον μοντέρνο. Είναι καλύτερα να επιλέξετε δύο ή τρεις στενές αποχρώσεις και να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο εσωτερικό που να βασίζεται σε αυτά. Ακόμη και στον Χρουστσόφ στην ελάχιστη πλατεία. m μπορεί να είναι κομψό και όμορφο.

Κομψό μαύρο και άσπρο λουτρό χωρίς τουαλέτα

Αττικό μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Το λευκό χρώμα είναι το παραδοσιακό χρώμα των υδραυλικών, είναι κατάλληλο αν τετράγωνο. μ μπάνιο είναι μικρά. Όλα τα άλλα χρώματα μιας τεράστιας παλέτας συνδυάζονται τέλεια με αυτή την ουδέτερη σκιά.Και δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε παστέλ, απαλές αποχρώσεις - ο μοντέρνος σχεδιασμός χαιρετίζει επίσης τα φωτεινά χρώματα, εάν χρησιμοποιούνται σωστά. Έτσι, μερικές λεπτομέρειες μπορούν να επισημανθούν με φωτεινό χρώμα: για παράδειγμα, κόκκινες πετσέτες ή κουρτίνες της ίδιας σκιάς θα φαίνονται καλά σε ένα ήρεμο μπεζ φόντο κεραμιδιών. Ένα τέτοιο εσωτερικό θα φανεί εξαιρετικό, ακόμη και αν το μπάνιο είναι μικρό και το μέγεθός του είναι μικρότερο από 2,5 τετραγωνικά μέτρα. m

Η χρήση φυσικών αποχρώσεων βρίσκεται πλέον σε τάση. Μπορεί να είναι όλες οι αποχρώσεις των γήινα χρώματα, πέτρα, ξύλο, κλπ. Ένα τέτοιο φυσικό σχέδιο θα κάνει το εσωτερικό ζωντανό και ζεστό, κατάλληλο αν το μέγεθος του μπάνιου χωρίς τουαλέτα είναι λιγότερο από 2-3 τετραγωνικά μέτρα. m

Μοντέρνο καφέ και λευκό μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μια μεγάλη επιλογή για ένα μικρό μπάνιο είναι ένας συνδυασμός κρύων και ζεστών αποχρώσεων του ίδιου χρώματος. Ωστόσο, ένας τέτοιος συνδυασμός απαιτεί γευστικές και σχεδιαστικές δεξιότητες, ειδικά αν ένα μικρό μπάνιο είναι διακοσμημένο στον Χρουστσόφ. Είναι εύκολο να χάσετε και να επιλέξετε σκιές που δεν θα αναμειχθούν πολύ καλά. Είναι καλύτερο να διακοσμήσετε το εσωτερικό σύμφωνα με τις έτοιμες παλέτες, οι οποίες παρουσιάζονται σε μεγάλους αριθμούς στις σχετικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας.

Σκούρο μπλε μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μπάνιο χωρίς τουαλέτα με γρανίτη

Καλλωπισμένο μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μαρμάρινο μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Κίτρινο μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Το χρώμα στο μπάνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας θαυμάσιος τρόπος για τη ζώνη του χώρου. Έτσι, η γωνιά όπου είναι ενσωματωμένη η μπανιέρα ή η ντουζιέρα μπορεί να υποδεικνύεται από το χρώμα του νερού-πράσινου, μπλε, τυρκουάζ και ο χώρος στο νιπτήρα θα πρέπει να επισημαίνεται με κίτρινο χρώμα ή άλλο χρώμα που αντιπαραβάλλεται. Ακόμα κι αν το μπάνιο έχει μέγεθος 170x170 cm, υπό την προϋπόθεση αυτή, ο σχεδιασμός του θα φανεί κομψό και όμορφο.

Μοντέρνο πράσινο και λευκό μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μινιμαλιστικό μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μοντέρνο μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μονόχρωμο μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μπάνιο χωρίς μωσαϊκό

Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλές αποχρώσεις κατά τη διακόσμηση του μπάνιου. Σε δωμάτια μικρών μεγεθών, οι ταραχές των λουλουδιών φαίνονται πολύ φανταχτερά και επίσης δημιουργούν οπτικά ένα τετράγωνο. m λιγότερο χώρο. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε όχι περισσότερα από τρία χρώματα που ταιριάζουν.

Μην ξεχνάτε ότι οι αποχρώσεις του φωτός μπορούν να επεκτείνουν το μέγεθος του δωματίου, και τα σκούρα χρώματα, αντίθετα, θα κάνουν το μπάνιο οπτικά μικρότερο. Ως εκ τούτου, μόνο ένα ευρύχωρο μπάνιο μπορεί να διακοσμηθεί σε σκούρες αποχρώσεις. Και σίγουρα όχι στον Χρουστσιόφ.

Μοντέρνο μπεζ καφέ μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μίνι λουτρό χωρίς τουαλέτα

Μαρμάρινο μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Άνετο μπάνιο

Μπάνιο χωρίς τουαλέτα με δύο νεροχύτες

Μπαλκόνι με ρετρό στυλ χωρίς τουαλέτα

Φωτισμός

Ο καλός φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ειδικά για μικρότερο μικρό μπάνιο χωρίς τουαλέτα.

Χαρακτηριστικά:

  • Το εσωτερικό του μπάνιου απαιτεί κεντρικό φως οροφής με λαμπρό λαμπτήρα. Εάν η οροφή είναι αρκετά υψηλή και το δωμάτιο είναι ευρύχωρο, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε έναν πραγματικό πολυέλαιο. Αλλά αν η επισκευή λαμβάνει χώρα στο Χρουστσόφ, και το μέγεθος της πλατείας. m του μπάνιου "ας κάτω", είναι καλύτερο να κρεμάσει μια πιο λειτουργική και συνοπτική λάμπα - για παράδειγμα, με τη μορφή μιας μπάλας.
  • Είναι επιθυμητό να συμπληρώσετε τον καθρέφτη πάνω από τον νεροχύτη με μικρές απλίκες και στις δύο πλευρές, γεγονός που θα κάνει το εσωτερικό πιο άνετο και η εφαρμογή μακιγιάζ σε έντονο φως θα είναι πιο βολικό.
  • Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε σύγχρονους λαμπτήρες - LED ή αλογόνου. Το φως τους είναι πολύ φωτεινότερο, ο σχεδιασμός είναι πιο όμορφος, επιπλέον, εξυπηρετούν περισσότερο και δεν φοβούνται τυχαίες σταγόνες νερού. Το τελευταίο είναι σημαντικό αν το μπάνιο έχει λίγα τετραγωνικά μέτρα. m
  • Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φωτισμό spot, τότε μην ξεχνάτε ότι γι 'αυτό πρέπει να καλύψετε την οροφή με γυψοσανίδες. Στο Χρουστσιόφ, ένα τέτοιο ανώτατο όριο μπορεί να κάνει το δωμάτιο χαμηλότερο, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τον αρμόδιο φωτισμό.

Προβολείς στο μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Ροζ λουτρό χωρίς τουαλέτα

Μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Μπάνιο χωρίς τουαλέτα με τραπέζι

Φωτεινό μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Συστάσεις:

  • Εάν το μπάνιο έχει χαμηλή οροφή, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα κεραμίδι ορθογωνίου σχήματος, το οποίο οπτικά «τεντώνει» το σχέδιο του δωματίου.
  • Η διακόσμηση σε επίπεδο ματιών θα σας βοηθήσει να κάνετε το δωμάτιο οπτικά ευρύτερο. Μπορεί να είναι ένα όμορφο στολίδι ή σχέδιο, στο οποίο θα συγκεντρωθεί το μάτι.
  • Οι επιφάνειες από γυαλί και καθρέφτες θα κάνουν ένα δωμάτιο που δεν έχει αρκετό τετράγωνο. m, οπτικά πιο ευρύχωρο. Επιπλέον, τέτοιες επιφάνειες αέρα μπορούν να δώσουν στο λουτρό ελαφρότητα και να επεκτείνουν το χώρο.

Spotlight σε ένα λευκό μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Spotlight σε ένα λευκό και μπεζ μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Πολυέλαιοι σε καφέ-μπεζ μπάνιο χωρίς τουαλέτα

Σχέδιο ενός μικρού μπάνιου χωρίς τουαλέτα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)