Βρύση χαλκού: κλασικά μοτίβα στο εσωτερικό (24 φωτογραφίες)

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές εξοπλισμού υγιεινής είναι έτοιμοι να προσφέρουν μια σχεδόν απεριόριστη επιλογή βαλβίδων από διάφορα υλικά. Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι ο χάλκινος αναμικτήρας, ο οποίος επαναλαμβάνει τα μοτίβα που υιοθετήθηκαν με κλασσικό στυλ. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να επιλέξετε μια βρύση για ντους, μπανιέρα, τζακούζι ή νεροχύτη κουζίνας, που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ του δωματίου. Εκτός από τα κλασικά, οι βρύσες με μπρούτζινη επίστρωση θα δουν αρμονικά και αποτελεσματικά τα δωμάτια που είναι διακοσμημένα στο στυλ της χώρας, την Προβηγκία, το τρύγο ή το ρετρό.

Μπαμπού μπετονιέρα

Αναμικτήρας μπρούτζου με πλευρικό μοχλό

Μπλέ μίξερ πάνω στη μπανιέρα

Χαρακτηριστικά σχεδίασης μπετονιέρων

Για εκατοντάδες χρόνια, οι βρύσες των νιπτήρων έχουν κατασκευαστεί από χαλκό. Η επιλογή του υλικού δεν είναι τυχαία.

Ο χαλκός είναι ένα υλικό που έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, πρακτικά δεν αντιδρά στις επιβλαβείς ακαθαρσίες που υπάρχουν πάντα στο νερό της βρύσης και είναι σε θέση να αντισταθεί στις διεργασίες διάβρωσης. Είναι πολύ σημαντικό ότι τέτοιες συσκευές υδραυλικών συστημάτων φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστες.

Ένας σύγχρονος μίξερ για ντους, μπιντέ ή μπανιέρα έχει μόνο ένα σημαντικό μειονέκτημα - η τιμή των προϊόντων αυτών είναι πολύ υψηλή.

Βερνίκι βρύσης

Κλασικό μίξερ μπρονζέ

Μπλέ μίξερ με διακόσμηση

Ωστόσο, σήμερα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κατασκευαστών που προσφέρουν στους καταναλωτές μια εναλλακτική λύση για βρύσες μπάνιου ή κουζίνας, οι οποίες έχουν χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας και πολύ προσιτή τιμή. Αυτός ο υδραυλικός εξοπλισμός είναι φτιαγμένος από ορείχαλκο και στην κορυφή του είναι επενδεδυμένος με ένα χάλκινο στρώμα. Εκτός από μια προσιτή τιμή, ένας χάλκινος μίξερ για νεροχύτη, τζακούζι ή μπάνιο έχει μια συγκεκριμένη λίστα πλεονεκτημάτων:

 • μακροπρόθεσμη λειτουργία και ευκολία διαχείρισης.
 • αυξημένη λειτουργικότητα και άνετη χρήση.
 • Αντοχή σε επιθετικό χημικό περιβάλλον των συστημάτων παροχής νερού και διαφορές θερμοκρασίας.
 • τη δυνατότητα να συνδυάσετε μια βρύση μπάνιου με ένα ντους?
 • την ικανότητα να διατηρεί μια ελκυστική εμφάνιση για πολλά χρόνια, επειδή τέτοια προϊόντα είναι επικαλυμμένα με ένα ανθεκτικό στρώμα ειδικής αντιδιαβρωτικής επίστρωσης.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα αυτών των προϊόντων είναι ότι ένας χάλκινος αναμίκτης για μπιντέ, νεροχύτη στην κουζίνα ή το μπάνιο είναι σε θέση να συμπληρώσει τους πιο εξελιγμένους εσωτερικούς χώρους και να τονίσει την αριστοκρατία τους. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι ο τρόπος με τον οποίο το νερό τροφοδοτείται από ντους ή βρύσες κουζίνας:

 • Το σύστημα μονού μοχλού περιλαμβάνει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και της αντοχής της ροής του νερού με ένα μοχλό.
 • ο σχεδιασμός δύο βαλβίδων της βρύσης έχει δύο ξεχωριστούς μηχανισμούς για παροχή ψυχρού και ζεστού νερού.
 • η αρχή λειτουργίας του σχεδιασμού μη-επαφής του μίξερ για ντους, μπανιέρα ή κουζίνα βασίζεται στη χρήση αισθητήρα υπερύθρων που ανταποκρίνεται στις κινήσεις των χεριών και σταματά τη ροή του νερού μόλις τα χέρια εξαφανιστούν από το εύρος της συσκευής αισθητήρα.
 • το θερμοστατικό μοντέλο μιας βρύσης για ένα μπάνιο ή ένα νεροχύτη στην κουζίνα σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη βέλτιστη θερμοκρασία του νερού, τέτοια μοντέλα είναι πολύ βολικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι.

Τα πιο υψηλής ποιότητας μοντέλα αναμεικτών ρετρό θεωρούνται υδραυλικό εξοπλισμό από εταιρείες - κατασκευαστές από την Ιταλία ή τη Γερμανία.Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε εκδόσεις προϋπολογισμού βαλβίδων για ντους, μπανιέρες ή νεροχύτες από πολωνούς, τσέχους ή βούλγους κατασκευαστές.

Ντουζιέρα Μπρονζέ Μίξερ

Διπλή λαβή μίξης

Υψηλός αναμίκτης χάλκινα

Ταξινόμηση των μπρούντζινων αναμικτών με τη μέθοδο εγκατάστασης

Η τοποθέτηση σε τοίχο με τον τρόπο τοποθέτησης ή εγκατάστασης του μίξερ πάνω στην μπανιέρα ή το τζακούζι σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά και να οργανώνετε σωστά το χώρο της κουζίνας ή του μπάνιου.

Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των διαφόρων μοντέλων παρέχουν την ευκαιρία να επιλέξετε την πιο κατάλληλη επιλογή εγκατάστασης για μια βρύση ντους ή νεροχύτη κουζίνας.

Ο παραδοσιακός τρόπος για να εγκαταστήσετε μια βρύση νεροχύτη στην κουζίνα ή στο μπάνιο περιλαμβάνει την εγκατάσταση υδραυλικού εξοπλισμού απευθείας στο νεροχύτη. Ταυτόχρονα, είναι δυνατό να αγοραστεί ένας χάλκινος αναμικτήρας για ένα φίλτρο για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού, το οποίο θα ταιριάζει με επιτυχία στο γενικό στυλ της κουζίνας. Η εγκατάσταση ενός μίξερ με ένα μακρύ στόμιο διευκολύνει πολύ τη διαδικασία πλύσης μεγάλων μαχαιροπίρουχων, λαχανικών και φρούτων.

Cascade Bronze Mixer

Κουζίνα Μπρονζέ Κουζίνα

Μίξερ μπρούτζινης στυλ σοφίτας

Η τοποθέτηση του μίξερ στο μπανιέρα ή στο τζακούζι μπορεί να σώσει σημαντικά τον χρησιμοποιούμενο χώρο του μπάνιου. Επιπλέον, ένα χάλκινο μίξερ τοποθετημένο στην πλευρά της μπανιέρας φαίνεται πολύ εντυπωσιακό και ευδιάκριτο, που σας επιτρέπει να συμπληρώσετε τον στιλιστικό σχεδιασμό του δωματίου ως σύνολο.

Ο μίξερ μπάνιου δαπέδου θεωρείται ένα από τα πιο πρακτικά και βολικό για χρήση σε μια σειρά από σύγχρονες συσκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων. Εάν στο δωμάτιο υπάρχει μπανιέρα και τζακούζι, μια ιδανική επιλογή είναι ένας μπανιέρα μπάνιου τοποθετημένος στο πάτωμα. Επιπλέον, ο σχεδιασμός αυτός σας επιτρέπει να αποκρύψετε όλες τις επικοινωνίες παροχής νερού που είναι ενσωματωμένες στο πάτωμα του μπάνιου. Εντούτοις, είναι σκόπιμο να το εγκαταστήσετε μόνο σε μεγάλους χώρους ντους και μπάνιου, στους οποίους είναι δυνατό να δημιουργηθούν κόγχες στο πάτωμα για τη συναρμολόγηση μπανιέρου μπάνιου τοποθετημένου στο πάτωμα.

Το τοίχο-τοποθετημένο μοντέλο του εξοπλισμού υγιεινής μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την παροχή νερού στο μπάνιο. Αυτός είναι ένας βολικός και αισθητικός τρόπος παροχής νερού στην κουζίνα, κατά την εγκατάσταση της οποίας όλες οι επικοινωνίες είναι ενσωματωμένες στον τοίχο. Τέτοιες βρύσες τοποθετημένες στο τοίχωμα καθιστούν το σχέδιο του δωματίου πιο σπάνιο και εξελιγμένο. Επιπλέον, αυτός ο σχεδιασμός χρησιμεύει τέλεια ως βρύση ντους. Ωστόσο, για να εγκαταστήσετε το ενσωματωμένο σύστημα, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε ειδική εργασία (τοίχωμα τοίχου), που περιπλέκει πολύ τη διαδικασία τοποθέτησης του μίξερ, που είναι ενσωματωμένος στον τοίχο.

Μίξερ χάλκινου μετάλλου

Art-Nouveau χάλκινο μίξερ

Τοίχου βιδωτό μίξερ

Ο μίξερ cascade θεωρείται μία από τις πιο αισθητικά αποτελεσματικές συσκευές για την παροχή νερού στο λουτρό. Πρόκειται για μια νέα γενιά εξοπλισμού υγιεινής. Το πακέτο περιλαμβάνει:

 • μίξερ;
 • ευρύ γερανό?
 • σύνολο διακοπτών.
 • εξοπλισμός ντους.

Ο μίξερ τοποθετείται πάνω στο λουτρό και κατά τη διάρκεια της παροχής νερού είναι ένα ευρύ, ήρεμα ρεύμα νερού. Ταυτόχρονα, το νερό ρέει εντελώς σιωπηλά, χωρίς να εκτοξεύεται. Όλες οι καλωδιώσεις που είναι εγκατεστημένες στην μπανιέρα του μίκτη είναι κρυμμένες στο χώρο κάτω από την μπανιέρα ή το τζακούζι και δεν καταστρέφουν τη συνολική σχεδίαση. Ένα προφανές πλεονέκτημα είναι ότι ο μίκτης τύπου cascade εγκατεστημένος στο λουτρό συμπληρώνει την μπανιέρα ή το τζακούζι πολύ πιο γρήγορα από μια συμβατική συσκευή παροχής νερού.

Μικρός Μπλέ Μίξερ

Μία βρύση μίκτη μοχλού

Βυθιζόμενο μίξερ χάλκινο

Μίξερ για χαλκό σε διάφορες εσωτερικές λύσεις

Τα μοντέλα σχεδίασης των βαλβίδων με υψηλής ποιότητας χάλκινη επίστρωση σας επιτρέπουν να ολοκληρώσετε το σχεδιασμό των χώρων με διάφορες στυλιστικές κατευθύνσεις. Η σύγχρονη τεχνολογία σας επιτρέπει να δημιουργείτε υδραυλικό εξοπλισμό για μπάνια, ντους και κουζίνες, που κατασκευάζονται:

 • σε κλασικό στυλ, που παραδοσιακά περιλαμβάνει τη χρήση του φάσματος χρώματος από το φως στο σκοτεινό χάλκινο, ως σύμβολο της αξιοπρέπειας.
 • σε στυλ χώρας, βρύσες φτιαγμένες σε ελαφριές χάλκινες αποχρώσεις φέρνουν μια ατμόσφαιρα ήρεμης αγροτικής ζωής στο εσωτερικό.
 • ο σχεδιασμός σε στιλ της Προβηγκίας με μπρούτζινο μίξερ για νεροχύτη, τζακούζι, μπιντέ ή μπανιέρα όχι μόνο θα το καταστήσει πιο πειστικό, αλλά θα φέρει επίσης ένα στοιχείο γαλλικής γοητείας στο σχέδιο.
 • ρετρό στυλ δεν μπορεί να κάνει χωρίς διακοσμητικά στοιχεία και είδη υγιεινής με διάφορες αποχρώσεις του χαλκού?
 • vintage στυλ, χρησιμοποιώντας έναν ικανό συνδυασμό σύγχρονων τάσεων σχεδίασης και το ευγενές χρώμα των χάλκινων βαλβίδων για την κουζίνα ή το μπάνιο, ολοκληρώνει την αρμονική σύντηξη μιας ποικιλίας στυλιστικών γραμμών.
 • ακόμη και για δωμάτια υψηλής τεχνολογίας, δημιουργικοί σχεδιαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν μπρούντζο και βρύσες που έχουν μια τέτοια επίστρωση για το μπάνιο.

Αναδευτήρας μπρούτζου ρετρό

Μείζονος χάλκινος αναμικτήρας

Μπλέ Μπράουν Μίξερ

Σήμερα μπορείτε να αγοράσετε όχι μόνο βρύσες, αλλά και ντουζιέρες με χαλκό. Η χρήση υδραυλικών εγκαταστάσεων με χαλκό επικάλυψη καθιστά το εσωτερικό του μπάνιου ή της κουζίνας ασυνήθιστα εξελιγμένο και αξιοσέβαστο. Ως διακόσμηση για συσκευές κουζίνας και ντους για παροχή νερού, πολύ συχνά χρησιμοποιούν:

 • ασημένια και επιχρυσωμένα διακοσμητικά στοιχεία.
 • ένθετα από ακριβά είδη φυσικού ξύλου.
 • στρας και μαργαριταρένια στοιχεία.
 • χειροποίητο σμάλτο.

Οι ειδικευμένες αλυσίδες λιανικής πώλησης και οι σελίδες των ηλεκτρονικών καταστημάτων προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία υδραυλικών εγκαταστάσεων σε χαλκό για την κουζίνα και τα μπάνια. Σήμερα είναι εφικτή η εγκατάσταση εγκαταστάσεων υγιεινής για ντους, μπανιέρες ή κουζίνες στο σπίτι με ένα υψηλής ποιότητας χάλκινο φινίρισμα που θα εκπληρώσει πλήρως τα λειτουργικά της καθήκοντα, θα εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα φέρει την αισθητική ευχαρίστηση.

Μπάνιο Μπάνιου Μπρονζέ

Βαλβίδα βαλβίδας ανάμιξης

Ενσωματωμένος αναμικτήρας χαλκού

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)