Μικρό μπάνιο 4 τ.μ.: ποιο είναι το πλεονέκτημα μιας μικρής περιοχής (57 φωτογραφίες)

Κατά την επισκευή μικρών διαμερισμάτων, ενδέχεται να υπάρχουν δυσκολίες στη ρύθμιση των λουτρών (λόγω του μέτριου μεγέθους τους). Η πιο κοινή και προσιτή επιλογή για την αύξηση της περιοχής είναι να συνδυάσετε μια τουαλέτα και ένα μπάνιο. Φυσικά, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο χώρος θα προστεθεί ουσιαστικά. Ωστόσο, θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για τη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος και την ορθολογική χρήση της περιοχής.

Μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων με ασύμμετρη μπανιέρα

Μπάνιο 4 τετραγωνικών μπεζ

Μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων λευκό

Μπάνιο 4 τ.μ. σκυρόδεμα

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με περιθώρια

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα μαύρο και άσπρο

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα κλασικό

Το εσωτερικό ενός μπάνιου των 4 τ.μ. θα γίνει κομψό και άνετο, αν εφαρμόσετε τη συμβουλή των σχεδιαστών και δώστε τη μέγιστη προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

  • επιλογή χρώματος και υλικών.
  • επιλογή επίπλων, υδραυλικών εγκαταστάσεων και φωτισμού.
  • βελτιστοποίηση χώρου.

Όταν τα σχεδιαστικά στοιχεία επιλέγονται σωστά και συνδυάζονται οργανικά, δημιουργείται ένα ενδιαφέρον, ελκυστικό και λειτουργικό περιβάλλον.

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με διακόσμηση

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με πλακάκια στο ξύλο

Μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα στο σπίτι

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με ντους

Μια ποικιλία από υφές και αποχρώσεις

Ο αρχικός συνδυασμός λεπτών επιφανειών που μοιάζουν με διαφορετικά υλικά δίνει στο δωμάτιο μια μη τυποποιημένη εμφάνιση. Για να ολοκληρώσετε το πάτωμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα κεραμίδι με μια απομίμηση ακριβό ξύλο, και να τοποθετήσετε τους τοίχους με λείες κεραμίδια σε ουδέτερες αποχρώσεις. Η εκλεπτυσμένη και ακριβή εμφάνιση έχει επίσης την υφή μαρμάρινων ή γρανιτικών πλακών.

Ο σχεδιασμός ενός μπάνιου 4 τετρ. Μ διατηρείται καλύτερα σε παλέτες από παστέλ αποχρώσεις: ασημί, μέντα, άμμο, θολά μπλε. Αυτά τα σχέδια χρωμάτων επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο, το κάνουν ελεύθερο και φωτεινό.

Εάν θέλετε να προσθέσετε παιχνίδια χρωμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιδωτά πλαίσια ή μεμονωμένα φωτεινά στοιχεία κατάλληλης γκάμας. Ταυτόχρονα, οι απλοί τοίχοι θα αποτελέσουν εξαιρετικό υπόβαθρο για τη διακόσμηση ενός γραφικού εσωτερικού χώρου.

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με ντους

Μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων με γυψοσανίδα

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα μπλε

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα στο Χρουστσόφ

Μπάνιο βιομηχανικού στυλ 4 τετραγωνικών μέτρων

Η επιλογή των επίπλων και των υδραυλικών εγκαταστάσεων

Υπάρχουν πολλοί τρόποι δημιουργίας ενός οργανικού χώρου χάρη στη σωστή επιλογή και την εργονομική διάταξη υδραυλικών εγκαταστάσεων, επίπλων.

Έπιπλα επίπλων

Σε ένα μικρό μπάνιο δεν είναι ενδεδειγμένο να εγκατασταθούν έπιπλα διαστάσεων ή βαθιά ντουλάπια / ντουλάπια. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ενδιαφέρουσες λύσεις: για παράδειγμα, στενά αρθρωτά συστήματα που σας επιτρέπουν να αλλάξετε τη διάταξη των αντικειμένων ή τους διαφορετικούς συνδυασμούς τους. Πρόσθετες θέσεις αποθήκευσης παρέχονται από τέτοια αντικείμενα επίπλων:

  • γωνιακά ράφια, μικρά ντουλάπια.
  • υψηλή ρηχή μολύβι περίπτωση (μπορείτε επίσης να επιλέξετε το γωνιακό μοντέλο)?
  • ράφια κάτω από το ανώτατο όριο γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του δωματίου ή λίγο πάνω από την πόρτα του μπάνιου.

Τα γυάλινα ή μαρμάρινα countertops δίνουν στο δωμάτιο μια ξεχωριστή γοητεία και πρωτοτυπία. Κάτω από αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πλυντήριο ρούχων ή να οργανώσετε ένα μέρος για την αποθήκευση αξεσουάρ μπάνιου.

Εσωτερικό μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με ντους

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με κεραμίδι

Μπάνιο 4 τ.μ. με πέτρινα πλακάκια

Πώς να επιλέξετε υδραυλικά

Για να διατηρηθεί η ελευθερία και ο χώρος σε ένα μικρό δωμάτιο, εγκαθίστανται μικρά υδραυλικά. Φυσικά, στο δωμάτιο θέλετε να έχετε τα πάντα: νιπτήρα, τουαλέτα, μπανιέρα, ντους.

Ωστόσο, η μικρή περιοχή υπαγορεύει τους δικούς της κανόνες. Επομένως, πρέπει να επιδιώξουμε έναν συμβιβασμό και να εφαρμόσουμε ενδιαφέροντα μέσα για τη διευθέτηση και το συνδυασμό αντικειμένων:

  • ένα ντους ψεκασμού τοποθετείται πάνω από το μπάνιο, επιτρέποντάς σας να κάνετε γρήγορο ντους. Μια κομψή ιδέα είναι να εγκαταστήσετε μια γυάλινη πόρτα αντί για μια παραδοσιακή κουρτίνα.
  • εγκατάσταση καμπίνας ντους με ένα μπολ με ψηλές πλευρές. Φυσικά, δεν είναι άνετο να κάνετε μπάνιο σε αυτό, αλλά θα είναι πολύ πιθανό να κάνετε μπάνιο στο παιδί.
  • γωνιακή εγκατάσταση της τουαλέτας ή του νεροχύτη μπορεί να προσθέσει σημαντικά ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο.

Υδραυλικά είναι καλύτερα να επιλέξετε άσπρες αποχρώσεις - αυτό δίνει στο δωμάτιο ένα συναίσθημα φρεσκάδας και καθαριότητας. Οι γυάλινες δεξαμενές φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες και φαίνεται να διαλύονται στο διάστημα. Αν είναι δυνατόν, είναι προτιμότερο να επιλέξετε προϊόντα από τον ίδιο κατασκευαστή - αυτό θα δώσει στο εσωτερικό μια τελική εμφάνιση.

4τμ

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με κεραμικά πλακίδια

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με κεραμικά πλακίδια

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα καφέ

Μπάνιο 4 τ.μ. με βαμμένους τοίχους

Φωτισμός και διακόσμηση δωματίου

Κατά την επιλογή και την τοποθέτηση εξαρτημάτων, είναι σημαντικό να θυμάστε τις προφυλάξεις ασφαλείας. Δεδομένου ότι είναι εγκατεστημένα σε ένα μικρό μπάνιο κοντά σε νεροχύτες, ντους.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, οι προβολείς και ο καθρέφτης φωτίζουν οργανικά. Είναι χάρη σε μια ποικιλία πηγών φωτός που το δωμάτιο αποκτά έναν οπτικό όγκο, ο χώρος επεκτείνεται οπτικά και το ύψος της οροφής αυξάνεται.

Ο σχεδιασμός ενός μπάνιου 4 τ.μ. θα αποκτήσει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όταν χρησιμοποιείτε αντανακλαστικές επιφάνειες. Για τα συμπαγή δωμάτια είναι προτιμότερο να επιλέξετε καθρέφτες χωρίς πλαίσια. Εάν εγκαταστήσετε αρκετούς ίδιους καθρέφτες στο μπάνιο (τακτοποιήστε τα παράλληλα ή κάθετα), τότε το δωμάτιο θα γίνει οπτικά πολύ φωτεινότερο και φωτεινότερο.

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα στο διαμέρισμα

Μπάνιο 4 τετ. Πατάρι

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα στη σοφίτα

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με πλυντήριο ρούχων

Στυλιστική σχεδίαση

Όμορφες και σύγχρονες κομψές ιδέες σχεδίασης θα επιτρέψουν σε ένα μικρό δωμάτιο να δημιουργήσει μια μοναδική άνεση. Η σωστή επιλογή υλικών, επίπλων και υδραυλικών εγκαταστάσεων θα δώσει στο μπάνιο κάποια διάθεση ή χαρακτήρα.

Μπάνιο 4 τ.μ. γκρι

Μπάνιο 4 τ.μ. με διακοσμητικό τοίχο

Μπάνιο 4 τ.μ. με ανοιχτό ντους

Μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων με γωνιακό ντους

Μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων με γωνιακή μπανιέρα

Μινιμαλισμός

Αυτός ο εσωτερικός σχεδιασμός ενός μπάνιου 4 τετραγωνικών μέτρων καλωσορίζει το σχεδιασμό του χώρου διατηρώντας παράλληλα τη μέγιστη ελευθερία. Η επιλογή υλικών φινιρίσματος σε λευκά και ανοιχτά χρώματα συμβάλλει στην οπτική επέκταση του δωματίου. Η καλύτερη επιλογή είναι να συνδυάσετε όχι περισσότερα από τρία χρώματα ή τις αποχρώσεις τους. Οι αντίθετοι ήχοι φαίνονται ενδιαφέροντες: λευκοί τοίχοι και μαύρο πάτωμα. Εξαιρετικά φαίνεται καφέ έπιπλα σε ένα ελαφρύ δωμάτιο άμμου. Η ανοικτή αποθήκευση των αντικειμένων δεν είναι ευπρόσδεκτη - πρέπει να είναι σε κλειστά κιβώτια.

Υδραυλικές επιλεγμένες αυστηρές λακωνικές μορφές. Είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε αναρτημένα μοντέλα - η "εκρηκτική" εμφάνιση τους δίνει την εντύπωση της ευρυχωρίας. Οι γερανοί επιλέγονται ευθείες γραμμές, χωρίς στρογγυλότητα.

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με έπιπλα

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα στο στυλ του μινιμαλισμού

Μπάνιο 4 τ.μ. Art Nouveau

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με ψηφιδωτό

Μπάνιο 4 τ.μ. με μάρμαρο

Παραδοσιακό κλασικό

Αυτό το στυλ ξεχωρίζει από την πολυπλοκότητα και τον οργανικό συνδυασμό άνεσης και πολυτέλειας. Ένα κοινό χρώμα στο εσωτερικό είναι η σκιά του ελεφαντόδοντου. Απαλή στολίδια ή σχέδια με απαλές χρυσές γραμμές, συμμετρική διάταξη εσωτερικών αντικειμένων (λαμπτήρες κοντά στον καθρέφτη ή κρεμασμένα ντουλάπια) είναι ευπρόσδεκτοι.

Μια οπτική αύξηση του χώρου επιτυγχάνεται με τη χρήση αφθονίας φωτός και λάμψης: έπιπλα με γυαλιστερή πρόσοψη, μεγάλους καθρέφτες σε σκαλισμένα πλαίσια.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο κλασικό ύφος στην ποιότητα των υλικών - αν τα έπιπλα είναι ξύλινα, τότε από φυσικό ξύλο. Αν κεραμικά - στη συνέχεια, από ακριβές συλλογές. Κάθε κομμάτι των επίπλων κυριολεκτικά αναπνέει κομψότητα.

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με μια θέση

Μπάνιο 4 τ.μ. με παράθυρο

Μπάνιο 4 τ.μ. με διακόσμηση

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα ξεχωριστό

Συναισθηματική προέλευση

Είναι καλύτερο να ενσωματώσετε το ρουστίκ ύφος στο εσωτερικό με τη βοήθεια παστέλ αποχρώσεις: λεβάντα, μπλε, θολή πράσινο, απαλό ροζ. Ένα μικρό floral μοτίβο είναι ευπρόσδεκτη, σαν να ξεθωριάζει στον ήλιο. Η χρήση αντιθέτων αποχρώσεων θεωρείται ακατάλληλη.

Τα έπιπλα θα πρέπει να έχουν μια διακριτική πλάκα της αρχαιότητας - scuffs σε ελαφριά βαφή. Το ρουστίκ στυλ δεν χαρακτηρίζεται από αφθονία διακόσμησης. Είναι αρκετά ένα μικρό νιπτήρα και καλάθια πλυντηρίου (κατά προτίμηση ένα ψάθινο βλέμμα).

Μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων

Μπάνιο 4 τ.μ.

Μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με πλακάκια

Μπάνιο 4 τ.μ.

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις επιλέγονται σε στρογγυλές, ευχάριστες μορφές. Οι βρύσες και οι βρύσες είναι τοποθετημένες σε μπρούντζο ή σατέν χρώμιο. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση οθονών ή διακοσμητικών πλαισίων κάτω από την μπανιέρα. Η υφασμάτινη κουρτίνα φαίνεται οργανικά.

Μπάνιο 4 τ.μ. στιλ Προβηγκίας

Μπάνιο 4 τ.μ. με νεροχύτη

Μπάνιο επισκευή 4 τετραγωνικών μέτρων

Μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων στυλ ρετρό

Για να έχετε ένα μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων για να έχετε μια ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, δεν είναι απαραίτητο να προσκαλέσετε ειδικούς. Το μοναδικό εσωτερικό μπορεί να εκδοθεί ανεξάρτητα. Αρκεί να καθορίσετε το στυλ του δωματίου, πάρτε μια παλέτα χρωμάτων. Ο εκλεκτισμός είναι πλέον στην μόδα, επομένως, ένας οργανικός συνδυασμός διαφορετικών σύγχρονων στυλ θα δώσει στο μπάνιο την ατομικότητα και τη γοητεία.

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με τουαλέτα

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα στενό

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με διακοσμητικά ένθετα

Μπάνιο 4 τετραγωνικά μέτρα με καθρέφτη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)