Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο (50 φωτογραφίες): χαρακτηριστικά και όμορφα χρώματα

Η ζωγραφική στους τοίχους του μπάνιου είναι ο οικονομικότερος και μάλλον ελκυστικός τρόπος για να φτιάξετε το μπάνιο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα τέτοιο σχέδιο δεν φαίνεται αρκετά "πλούσιο", υπονοώντας ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει αρκετά χρήματα για να κάνει μια "κανονική" επισκευή τοίχων και οροφών με κεραμίδια ή κεραμίδια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καθόλου αληθές. Και οι ζωγραφισμένοι τοίχοι του μπάνιου μπορούν να φαίνονται κομψοί, να προστατεύουν την επιφάνεια από πιτσίλισμα νερού και μερικές φορές αντιπροσωπεύουν πραγματικά έργα τέχνης - όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της ζωγραφικής. Στο άρθρο, εξετάζουμε τα χαρακτηριστικά της ζωγραφικής των τοίχων στο μπάνιο.

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους με μπλε χρώμα στο μπάνιο

Αλκυδικό χρώμα για τοίχους στο μπάνιο

Ακρυλικό χρώμα για τους τοίχους στο μπάνιο

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο σε μπεζ χρώμα

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο σε λευκό

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Εξετάστε ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου ενδιαφέροντος σχεδίου όπως η ζωγραφική των τοίχων στο μπάνιο.

Η ζωγραφική τώρα μετατοπίζει σταδιακά πλακάκια. Αυτή η τάση ήρθε, όπως και οι υπόλοιποι, από τις δυτικές χώρες, όπου μια τέτοια τεχνική είναι πολύ κοινή. Ήταν για το μπάνιο που έγινε δυνατή χάρη στην εμφάνιση βαφών με βάση το νερό που δεν φοβούνται την υγρασία.

Μπεζ ζωγραφισμένοι τοίχοι στο μπάνιο

Ζωγραφίζοντας τοίχους σε ένα μπάνιο κάτω από σκυρόδεμα

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο σε τυρκουάζ χρώμα

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο μαύρο

Διακοσμητικό χρώμα για τοίχους μπάνιου

Παρά το σκεπτικισμό των συμπατριωτών μας για τη ζωγραφική στους τοίχους, ένα τέτοιο σχέδιο είναι σε θέση να φανεί αρκετά κομψό και μοντέρνο. Δεν είναι απαραίτητο να ζωγραφίζετε τους τοίχους και την επιφάνεια της οροφής του μπάνιου με ένα φοβερό μπλε ή πράσινο χρώμα με σκοτεινή σκιά, που θυμίζει τους τοίχους των νοσοκομείων. Τώρα η επιλογή του χρώματος είναι τόσο μεγάλη που μπορείτε να επιλέξετε ροδάκινο, κίτρινο, πορτοκαλί και οποιεσδήποτε άλλες ελκυστικές αποχρώσεις.

Νομισματοκοπείο βαμμένο τοίχους στο μπάνιο

Η βαφή είναι φθηνή και εύκολη στη χρήση. Δημιουργεί μια ομοιόμορφη, ομοιόμορφη επιφάνεια που είναι εύκολη στη συντήρησή της, σκουπίζοντας περιστασιακά με ένα υγρό πανί και αφαιρώντας βρώμικες πιτσιλιές.

Οι ζωγραφισμένοι τοίχοι και η οροφή κάνουν το σχεδιασμό του μπάνιου πραγματικά δημιουργικό και πρωτότυπο. Το κεραμίδι, ακόμα και το πιο όμορφο και ακριβό, είναι ήδη λίγο κουρασμένο, αλλά ο ενδιαφέρον χρωματισμός είναι μια νεότερη τάση και υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Μετά από όλα, δεν μπορείτε να βάψετε μόνο τους τοίχους και την οροφή σε ένα ομοιόμορφο χρώμα, αλλά να χρησιμοποιήσετε χρώμα διαφορετικών χρωμάτων, να σχεδιάσετε σχέδια στους τοίχους, σχέδια, στολίδια, ακόμα και ολόκληρες εικόνες.

Πορτοκαλί ζωγραφισμένους τοίχους στο μπάνιο

Eco-φιλικό τοίχο ζωγραφική μπάνιο

Σμάλτο ζωγραφίζει τους τοίχους στο μπάνιο

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο σε μωβ

Γυαλιστερό χρώμα στο μπάνιο

Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία ή ευκαιρία να ξοδέψετε πάρα πολλά για την επισκευή του μπάνιου, τότε η βαφή των τοίχων και των οροφών είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να τοποθετήσετε γρήγορα το δωμάτιο σε τάξη.

Το χρώμα φαίνεται πολύ πρωτότυπο, ειδικά σε αντίθεση με το συνηθισμένο και συνηθισμένο πλακίδιο.

Καφέ ζωγραφισμένοι τοίχοι στο μπάνιο

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο με μπλε χρώμα

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο με κόκκινο χρώμα

Τοίχος ζωγραφική στο μπάνιο με λατέξ χρώμα

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο με πορτοκαλί χρώμα

Μειονεκτήματα

Έχοντας εξετάσει όλα τα πλεονεκτήματα της βαφής τοίχων στο μπάνιο, είναι τώρα απαραίτητο να σημειωθεί τι μειονεκτήματα αυτό το σχέδιο φέρνει.

Αν και το μπάνιο είναι βαμμένο με τα πιο ανθεκτικά στην υγρασία βαφές, ωστόσο, αυτή η επίστρωση απέχει ακόμα από την πλήρη αξιοπιστία. Όσον αφορά την αντοχή στην υγρασία, η βαφή των τοίχων στο μπάνιο εξακολουθεί να είναι πολύ κατώτερη από το συνηθισμένο πλακάκι. Επομένως, η βαφή των τοίχων στο μπάνιο συνιστάται μόνο εάν το δωμάτιο είναι καλά αποξηραμένο και αεριζόμενο. Διαφορετικά, δεν μπορούν να αποφευχθούν προβλήματα με τους μύκητες, το μούχλα, την υγρασία των τοίχων και την απώλεια της εμφάνισής τους.

Μπλε ζωγραφισμένοι τοίχοι στο μπάνιο

Ριγέ βαμμένο τοίχο στο μπάνιο

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους ενός ριγέ μπάνιου

Τα βαμμένα τοιχώματα είναι αρκετά ευαίσθητα σε μηχανικές βλάβες. Η φροντίδα θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή - μην γρατζουνίζετε και μην πιέζετε σκληρά, διαφορετικά μπορεί να αποκολληθεί μια εύθραυστη επικάλυψη.

Εσφαλμένα επιλεγμένη μπογιά μπορεί να δώσει στο μπάνιο ρουστίκ ματιά.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να ισιώσετε τους τοίχους πριν ζωγραφίζετε σε μια άψογη κατάσταση - η ανώμαλη βαμμένη επιφάνεια προκαλεί θλιβερές συνδέσεις και δεν κάνει τη σωστή εντύπωση.

Τούρκουα ζωγραφισμένα τοίχους στο μπάνιο

Πράσινοι ζωγραφισμένοι τοίχοι στο μπάνιο

Βαμμένοι τοίχοι στο μπάνιο σε στυλ provence

Ρετρό ζωγραφισμένους τοίχους μπάνιου

Μικροί τοίχοι μπάνιου

Ποιο χρώμα να επιλέξει

Θα καταλάβουμε τι είδους μπογιά πρέπει να σταματήσει κατά την επισκευή του μπάνιου.

Γυαλιστερό

Αυτός ο τύπος επίστρωσης είναι πιο σταθερός από την ματ έκδοση. Ωστόσο, οι γυαλιστερό τύποι χρωμάτων τονίζουν πάρα πολύ τις υφιστάμενες ατέλειες των τοίχων - οποιαδήποτε ρωγμή, βόμβα ή φυσαλίδα θα είναι ορατές. Ως εκ τούτου, συνιστάται να χρωματίζετε με τέτοιου χρώματος μόνο τέλεια λεία επιφάνεια.

Γυαλιστερό γαλάζιο βαμμένο τοίχους μπάνιου

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο σε ροζ χρώμα

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο με γκρι χρώμα

Ματ

Αυτό το χρώμα φαίνεται εξαιρετικό, ικανό να προσφέρει ένα κομψό και μοντέρνο σχέδιο. Είναι λιγότερο σταθερό από το γυαλιστερό, ωστόσο, αντισταθμίζει αυτό με την διακοσμητική και όμορφη εμφάνιση του.

Ματ μπλε ζωγραφισμένους τοίχους στο μπάνιο

Διακοσμητικό γύψο στο μπάνιο

Σιλικόνη για το μπάνιο

Textured

Αν θέλετε να πάρετε μια ενδιαφέρουσα, ασυνήθιστη ζωγραφισμένη επιφάνεια των τοίχων, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε υφή ή υφή βαφής. Η τραχιά του επιφάνεια δίνει την εντύπωση ανομοιογενών, τραχιών τοίχων. Αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται διακοσμητικός και πρωτότυπος. Με τη βοήθεια του τσιμεντοειδούς στόκου, είναι δυνατό να φτιάξουν τα τοιχώματα όμορφα, επιπλέον, μια τέτοια υφή επιφάνειας θα βοηθήσει να κρύψει τα υπάρχοντα ελαττώματα των τοίχων - κάτι που δεν είναι σε θέση να παρέχει τη συνήθη αρμονική ζωγραφική.

Μπλε-άσπρο, υφή, τοίχοι μπάνιου

Φωτεινή βαφή στον τοίχο του μπάνιου

Βαφή με βάση το νερό για τοίχους στο μπάνιο

Εσωτερικό στυλ και ζωγραφική στο μπάνιο

Ας δούμε πώς οι διάφοροι τύποι χρωματισμού ταιριάζουν στα πιο δημοφιλή στυλ εσωτερικού χώρου.

  • Κλασικό. Οι επιφάνειες ζωγραφικής σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετικές. Το κλασικό στιλ χαιρετίζει αυτό το σχέδιο και φαίνεται καλό στην περίπτωση αυτή.
  • Hi-tech. Οι ζωγραφισμένοι τοίχοι και η οροφή ταιριάζουν πολύ καλά σε αυτό το δημοφιλές και μοντέρνο στυλ. Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να επιλέξετε χρώμα από κρύες, αυστηρές αποχρώσεις - όλοι οι τόνοι γκρι και μπλε είναι τέλειοι. Σε μια τέτοια επιφάνεια, τα ράφια χωρίς βαρύ γυαλί θα φαίνονται ιδιαίτερα καλά.
  • Προβηγκία. Αυτό το αυθεντικό στυλ του γαλλικού χωριού φαίνεται αρμονικά να βάψετε το λουτρό σε κατάλληλα χρώματα. Λεπτό παστέλ ροζ, μπλε, λιλά, κιτρινωπό και μπεζ είναι υπέροχα. Βαφή για την οροφή και τους τοίχους σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ματ. Τα διακοσμημένα σχέδια είναι επίσης κατάλληλα, ο σχεδιασμός με τα φυτικά μοτίβα φαίνεται καλύτερα.
  • Ρετρό. Επιφάνειες ζωγραφισμένες με φωτεινά ή ασυνήθιστα χρώματα θα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος διακοσμημένου με το στυλ της pop art ή art deco. Σε αυτή την περίπτωση, να δούμε επίσης καλά σχέδια με τη μορφή κόμικς ή χαρούμενα χαρούμενα εικόνες.

Καφέ ζωγραφισμένοι τοίχοι σε ένα κλασικό μπάνιο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γεωμετρικά μοτίβα και στολίδια ως σχέδια: ζιγκ-ζαγκ, ρίγες, ρόμβους, τρίγωνα - αυτό το σχέδιο φαίνεται πρωτότυπο και όμορφο, δίνει στο μπάνιο μια ατομικότητα.

Provence μέντα βαμμένα τοίχους στο μπάνιο

Μπεζ ζωγραφισμένα τοίχους μπάνιου σε στυλ ρετρό

Οι τοίχοι είναι μπλε και ζωγραφισμένοι σε νεοκλασικό μπάνιο

Συμβουλές

Μερικές χρήσιμες συστάσεις για να δημιουργήσετε ένα πιο ικανό και ενδιαφέρον σχέδιο στο μπάνιο με τη βοήθεια της ζωγραφικής.

Δεν είναι μια συμπαγής βαμμένη επιφάνεια που φαίνεται πολύ πρωτότυπη, αλλά όταν τα κεραμίδια και το χρώμα εναλλάσσονται. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για ένα ενδιαφέρον και ασυνήθιστο σχέδιο. Το μπάνιο θα φανεί κομψό και όμορφο.

Ανοιχτό πράσινο βαμμένο τοίχους στο μπάνιο

Χρωματίστε το μπάνιο μόνο εάν είστε απόλυτα σίγουροι για τον εξαίρετο εξαερισμό του δωματίου. Μόνο στην περίπτωση αυτή, ο σχεδιασμός θα διαρκέσει πολύ καιρό χωρίς να χάσει την εμφάνισή του. Από καιρό σε καιρό, ανοίξτε την πόρτα του δωματίου, έτσι ώστε ο ξηρός αέρας να εισέρχεται στο μπάνιο από το εξωτερικό. Έτσι, η βαφή στην επιφάνεια των τοίχων και της οροφής θα διαρκέσει περισσότερο. Συνιστάται ιδιαίτερα να ανοίγετε την πόρτα για λίγο, αμέσως μετά τη λήψη μπανιέρας ή ντους.

Αδιάβροχη βαφή για τοίχους στο μπάνιο

Πράσινη βαφή για τοίχους μπάνιου

Κίτρινο χρώμα για τοίχους μπάνιου

Πριν ζωγραφίσουν τους τοίχους, πρέπει να είναι προσεκτικά επίπεδα και να προετοιμαστούν. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα έχετε μια ομαλή, όμορφη επιφάνεια. Το χρώμα δεν είναι ικανό να καλύψει τυχόν ελαττώματα - οποιαδήποτε τρύπημα και λάκκο θα είναι ορατά στην επιφάνεια των τοίχων και της οροφής.

Ανοιχτό πράσινο βαμμένο τοίχους στο μπάνιο

Ανοιχτό πράσινο βαμμένο τοίχο στο εσωτερικό του μπάνιου

Πριν ζωγραφίσετε, προσέξτε τις γωνίες του μπάνιου. Είναι απαραίτητο να είναι απολύτως ομαλά, χωρίς ελαττώματα και ελαττώματα.Κάθε ελάττωμα θα είναι εντυπωσιακό κάτω από ένα λεπτό, δεν κρύβει τίποτα. Αν είναι απαραίτητο, ευθυγραμμίστε τις γωνίες και τις κάνετε τέλειες.

Βυζαντινοί τοίχοι μπάνιου

Όταν αγοράζετε χρώμα, δώστε προσοχή στο κατά πόσο είναι κατάλληλο για βαφή μπάνιου και κουζίνας. Εάν αυτές οι πληροφορίες δεν είναι στην τράπεζα, τότε πιθανότατα αυτό το χρώμα δεν θα λειτουργήσει. Τα κατάλληλα χρώματα περιέχουν ένα αναστολέα μούχλας που επιτρέπει στην επίστρωση να αντέχει την υγρασία των τοίχων και της οροφής.

Συνιστάται να επιλέξετε ένα χρώμα που πλένεται - αυτό θα πρέπει επίσης να αναγράφεται στην τράπεζα. Όταν επιλέγετε μια επιλογή που πλένεται, το δωμάτιο θα είναι πολύ εύκολο να το φροντίσετε.

Στερεοί ζωγραφισμένοι τοίχοι στο μπάνιο

Φυσικά, δεν πρέπει να ζωγραφίζετε ολόκληρο το μπάνιο με βαφή. Σε εκείνα τα μέρη όπου υπάρχουν πολλοί πιτσιλίσματα - στο νεροχύτη, ακριβώς δίπλα στην καμπίνα ντους - είναι ακόμα καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλακάκια, πλαστικά ή γυάλινα πλαίσια.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)