Decoupage στο μπάνιο (16 φωτογραφίες): όμορφες επιλογές σχεδιασμού

Η Decoupage είναι μια διακοσμητική τεχνική εσωτερικής διακόσμησης, με τη βοήθειά της μπορείτε να διακοσμήσετε οποιαδήποτε αντικείμενα στο δωμάτιο. Η τεχνική είναι απλή, χρησιμοποιείται από επαγγελματίες σχεδιαστές και ερασιτέχνες. Φαίνεται σαν μια εφαρμογή. Θραύσματα από χαρτί ή ύφασμα με κόλλα εφαρμόζονται σε διάφορες επιφάνειες, όπως: γυαλί, πλακάκια, ξύλο, κεραμικά. Διακοσμήσεις σε αυτή την τεχνική φαίνονται θεαματικές στην επιφάνεια των πλακιδίων, στο εξωτερικό του νεροχύτη, πόρτα του μπάνιου.

Όμορφο εσωτερικό μπάνιο

Το Decoupage σας επιτρέπει να ενημερώνετε διάφορα αντικείμενα στο δωμάτιο με τη βοήθεια σχεδίων που έχουν αποκοπεί από χαρτί ή ύφασμα. Τα δημοφιλέστερα μοτίβα εικόνας είναι floral, marine, landscape. Το μπάνιο έχει υπέροχα ψάρια, δελφίνια, καβούρια, αστερίες και άλλους κατοίκους της βαθιάς θάλασσας. Οι συσκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι διακοσμημένες με μωσαϊκό, gzhel, αφηρημένα μοτίβα.

Τα οφέλη περιλαμβάνουν:

 • η δυνατότητα δημιουργίας ενός μοναδικού εσωτερικού χώρου στο μπάνιο.
 • έλλειψη υψηλού κόστους.
 • δεν υπάρχει ανάγκη να προσελκύσετε ειδικούς από την πλευρά, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.
 • τη δυνατότητα ενημέρωσης οποιουδήποτε αντικειμένου, τη διακόσμησή του με μια φωτογραφία.

Δεκέμβριος μικρό στήθος

Πλακάκι

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη διακόσμηση πλακιδίων. Τα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να διευθετηθούν με διαφορετική σειρά.

 1. Η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται στην επιφάνεια των πλακιδίων.
 2. Εναλλαγή σε μια αυθαίρετη ή συστηματική μορφή διαφορετικών στοιχείων.
 3. Διακοσμήστε ως ταινία, διακοσμήστε μόνο ένα μέρος του τείχους.
 4. Κάνετε ένα πάνελ.

Τι χρειάζεστε για πλακάκια decoupage

Ιδέες Decoupage πλακιδίων

Πλακάκια Decoupage για διακόσμηση μπάνιου

Πάγωμα decoupage πλακάκια

Υλικά

Για να διακοσμήσετε το μπάνιο με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage, θα χρειαστείτε πολλά εργαλεία, τα κυριότερα είναι μαλακά βούρτσες, ρολό, ψαλίδια. Πρέπει να αγοράσετε ένα εργαλείο για την απολίπανση της επιφάνειας, βερνίκι, κόλλα. Πρώτα πρέπει να επιλέξετε μια θεματική εικόνα, η οποία θα αποτελέσει το κύριο κίνητρο. Μπορείτε να επιταχύνετε την ξήρανση της επιφάνειας με στεγνωτήρα μαλλιών. Διευκολύνετε τη δουλειά των λαβίδων, του ψαλιδιού, των κυλίνδρων γραναζιών. Μπορείτε να αγοράσετε ό, τι χρειάζεστε στο πλησιέστερο κατάστημα χαρτικών. Τα υλικά για ανάμειξη πωλούνται με τη μορφή έτοιμων σετ. Μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας από παχιά χαρτοπετσέτες ή χαρτί υγείας, ύφασμα, έτοιμη μάζα για μοντελοποίηση.

Κουβέρτες μπάνιου Decoupage

Ο εκτυπωτής λέιζερ θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε το μοτίβο σε χαρτί υγείας. Πρέπει να κολληθεί σε ένα φύλλο χαρτιού ή να ασφαλιστεί με κολλητική ταινία. Οι εκτυπωτές Inkjet δεν είναι κατάλληλοι για αυτό το σκοπό, το μελάνι τους σε επαφή με το βερνίκι χάνει την αντοχή τους. Η κόλλα απαιτείται σε ακρυλική βάση, δεδομένου ότι η PVA αποκτά μια κιτρινωπή απόχρωση με την πάροδο του χρόνου, η σύνθεση γίνεται άσχημη. Για τελική επίστρωση απαιτείται βερνίκια σε πολυουρεθάνη ή ακρυλική βάση. Οι αλκυδικές ενώσεις περιέχουν χημικά ενεργά στοιχεία που βλάπτουν τη διακόσμηση, αλλάζοντας το αρχικό της χρώμα. Για ένα υγρό δωμάτιο, το βερνίκι πολυουρεθάνης είναι καλύτερο, έχει αυξημένη αντίσταση σε διάφορες εξωτερικές επιδράσεις.

Το decoupage για το μπάνιο σας θα απαιτήσει πολλές ίδιες εικόνες. Το μέγεθος του χαρτιού στα τελικά σύνολα δεν συμπίπτει πάντοτε με τη μορφή των πλακιδίων, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες με κατάλληλο σχέδιο. Τα λεπτά και τα πολλαπλά στρώματα είναι κατάλληλα για το σκοπό αυτό. Η υφή λεπτών υφασμάτων με φωτεινό σχέδιο, όπως chintz ή μετάξι, θα είναι σαφώς ορατή κάτω από τα στρώματα βερνικιού.

Δεσπόζης δεξαμενών για μπάνιο

Decoupage καθρέφτες μπάνιου

Στάδια εργασίας

Διακοσμήσεις σχετικά με τα πλακάκια μπορεί να γίνει πριν από την τοποθέτηση πλακιδίων ή ήδη στον τελικό τοίχο.Κάθε επιφάνεια πρέπει πρώτα να απολιπανθεί και να καθαριστεί από ακαθαρσίες και σκόνη. Η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε διάφορα στάδια.

 1. Διακοσμητικά στοιχεία κόβονται από το υλικό στο μέγεθος του κεραμιδιού.
 2. Η επιφάνεια του τοίχου του μπάνιου πρέπει να απολιπανθεί πλήρως. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακετόνη ή διάλυμα που περιέχει αλκοόλ.
 3. Η κόλλα εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του χαρτιού ή στην προετοιμασμένη επιφάνεια. Η δεύτερη επιλογή είναι ο μικρότερος κίνδυνος βλάβης της εικόνας. Αν το χαρτί είναι παχύ, τότε η βάση κόλλας εφαρμόζεται τόσο στο πλακίδιο όσο και στο ντεκόρ. Αν το λεπτό χαρτί, τα υφάσματα, οι χαρτοπετσέτες επιλέγονται για την αποσύνδεση, τότε διακοσμητικά στοιχεία καλύπτονται με κόλλα στην κορυφή. Αξίζει να προ-σήμανση για να αποφευχθεί η εμφάνιση των λεκέδων.
 4. Η επιφάνεια του χαρτιού και του υφάσματος πρέπει να εξομαλυνθεί με ελαφρές κινήσεις στην κατεύθυνση από το κέντρο στις άκρες για να αποφευχθεί ο σχηματισμός φυσαλίδων αέρα κάτω από την επικάλυψη.
 5. Αφού στεγνώσει τελείως η κόλλα, το πλακίδιο βερνικώνεται μία ή περισσότερες φορές για να σταθεροποιηθεί το αποτέλεσμα. Αυτό το έργο γίνεται βολικά με ένα πινέλο ή ρολό. Τα επόμενα βερνίκια γίνονται μετά την πλήρη ξήρανση του προηγούμενου στρώματος. Η χρήση της μπανιέρας αυτή τη στιγμή δεν συνιστάται, αλλιώς η υγρασία θα εμποδίσει τη συγκόλληση της κόλλας γρήγορα.

Δεσπόζης κοχύλια

Οι πόρτες, το ξύλο, το κόντρα πλακέ και άλλα υλικά με τραχιά επιφάνεια επεξεργάζονται με γυαλόχαρτο, αρκετά λεία για να σκουπίσει με διαλύτη. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί ή να βαφτεί με μια κατάλληλη σκιά ακρυλικής βαφής. Ως διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές κάρτες για decoupage, κάρτες, φωτογραφίες, εκτυπώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η εικόνα είναι κολλημένη και απαλά λεία. Μετά από πλήρη ξήρανση, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα όμορφο φόντο και ένα βερνίκι 2-3 φορές.

Εάν το κεραμίδι είναι διακοσμημένο πριν από την τοποθέτηση στους τοίχους, και όχι όλα, αλλά μόνο ένα μέρος του από τη μια πλευρά, τότε θα πρέπει να δούμε προσεκτικά τη συμμετρία της εικόνας κατά την εγκατάσταση. Αν το κίνητρο είναι σύνθετο, αποτελείται από πολλά στοιχεία, τότε πρέπει πρώτα να το τραβήξετε με χαρτί, κατόπιν να αριθμήσετε τα μεμονωμένα μέρη του σκίτσου και του πρωτοτύπου. Με ένα αιχμηρό μολύβι, είναι επιθυμητό να περιγράψετε τα περιγράμματα του σχεδίου, αυτό θα αποφύγει λάθη. Η προ-χρώση με βερνίκι μαργαριταριού δημιουργεί μια ασυνήθιστη τρεμοπαίζει την εικόνα. Κατά την επιλογή vintage εικόνες, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε βερνίκι craquelure, αυτό σας επιτρέπει να επιτύχετε το αποτέλεσμα της γήρανσης στο μπάνιο.

Υποδοχή οδοντόβουρτσας Decoupage

Η πόρτα στο μπάνιο μπορεί επίσης να διακοσμηθεί με decoupage

Ζώνες διακόσμησης

Η τεχνική Decoupage είναι καθολική για οποιεσδήποτε επιφάνειες. Μπορείτε να διακοσμήσετε με τα χέρια σας σχεδόν όλα τα αντικείμενα στο μπάνιο:

 • εξωτερική και εσωτερική επιφάνεια του λουτρού.
 • νεροχύτης με βάση.
 • λεκάνη τουαλέτας, συμπεριλαμβανομένης δεξαμενής και καπακιού
 • τοίχους
 • φύλο
 • αξεσουάρ μπάνιου.

Αξεσουάρ μπάνιου Decoupage

Τα σχέδια DIY για πλακάκια είναι ευκολότερο να κάνουν από άλλα αντικείμενα. Το μπάνιο, διακοσμημένο στο εσωτερικό, θα γίνει ένα ελκυστικό μέρος για παιδιά που πριν δεν ήθελαν να κολυμπήσουν. Γύρω από τα ντουλάπια τοίχου και τους καθρέφτες στο μπάνιο μπορείτε να δημιουργήσετε πρωτότυπα πλαίσια που τα πλαισιώνουν. Το διακοσμητικό κεραμίδι μπορεί να εφαρμοστεί με τη μορφή λωρίδας που χωρίζει τον τοίχο ή τοποθετείται στον πυθμένα με τη μορφή ενός περιγράμματος.

Η εικόνα λεπτού χαρτιού φαίνεται πιο φυσική. Μπορείτε να διακοσμήσετε το μπάνιο με μια εικόνα της θάλασσας ή να κανονίσετε ως στολίδι στις άκρες. Χάρη στην τεχνική decoupage, μπορείτε γρήγορα, ανέξοδα, με τα δικά σας χέρια να δημιουργήσετε ένα αυθεντικό εσωτερικό μπάνιο. Τα πράγματα μετά την αποσύνθεση, συμπεριλαμβανομένων των θυρών, μοιάζουν με ζωγραφισμένα στο χέρι. Ως προσθήκη στο πάνελ που γίνεται χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτοσχέδια υλικά. Αυτά περιλαμβάνουν: μικρά κελύφη, μικρές χάντρες και χάντρες, κουμπιά.

Όμορφα κεραμίδια στο μπάνιο

Κρεμάστρα με αποσύνδεση στο μπάνιο

Όμορφη διακοσμητική διακόσμηση

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)