Πτυσσόμενη σανίδα για τον πάγκο - μια κομψή και λειτουργική διακόσμηση κουζίνας (23 φωτογραφίες)

Η εγκατάσταση του baseboard μπορεί να θεωρηθεί το πιο χαρούμενο γεγονός, επειδή σημαίνει το τέλος της επισκευής. Αυτό το μικρό στοιχείο του εσωτερικού έχει διάφορες λειτουργίες: προστατεύει την άκρη του τραπέζι από πιτσιλιές και βρωμιά, διακοσμεί τη σύνδεση του τοίχου και countertops, συμμετέχει στη δημιουργία του σχεδιασμού της κουζίνας.

Πλαίσιο με μαρμάρινη σανίδα

Επίτοιχο τοίχο

Πλαστική σανίδα

Η πρότυπη σανίδα πλακιδίων για τον πάγκο της κουζίνας (άκρη του τοίχου) έχει απλή δομή: πλαστικό οδηγό (στερεωμένος σε τοίχο ή πάγκο) και διακοσμητική πλάκα. Η διακόσμηση τοποθετείται στον οδηγό και ασφαλίζεται χάρη σε μια ειδική αυλάκωση που βρίσκεται μέσα σε αυτό. Για την αισθητική σχεδίαση των στροφών και των γωνιών, υπάρχουν ειδικές βύσματα / γωνίες που εξασφαλίζουν επιπλέον την ακεραιότητα και τη στεγανότητα της δομής.

Πλάκα αλουμινίου

Λευκό τσιπ

Οι κατασκευαστές προσφέρουν αρκετές επιλογές για πλακόστρωση για την κουζίνα. Τα μοντέλα διαφέρουν ανάλογα με το υλικό κατασκευής, τη λειτουργικότητα.

Για να απλοποιήσετε την επιλογή του προϊόντος, μπορείτε να ακολουθήσετε τον κανόνα: η διακοσμητική λωρίδα επιλέγεται για το χρώμα και το υλικό του πάγκου. Η εξοικείωση με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των επιμέρους υλικών θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η σωστή επιλογή.

 • Ξύλινα έπιπλα από γυψοσανίδα ιδανικά εμφανίζονται με πάγκους από ξύλο ή μοριοσανίδες. Πλεονεκτήματα του υλικού: φιλικότητα προς το περιβάλλον, αισθητική εμφάνιση, Μειονεκτήματα: απαιτείται προσεκτική φροντίδα, απορρυπαντικά με λειαντικά πρόσθετα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, με υψηλό κόστος. Για την κατασκευή διαφορετικού ξύλου. Το δέντρο, το σφενδάμι και τα κεράσια θεωρούνται πιο πολύτιμα. Δημοκρατικές τιμές στα κωνοφόρα. Λόγω της πιθανότητας χρωματισμού και βαφής, δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε μια επιλογή για οποιοδήποτε τραπέζι.
 • Η πλάκα αλουμινίου για τον πάγκο μπορεί να έχει ματ ή γυαλιστερή επιφάνεια, με αποχρώσεις από ασήμι, χρυσό, χάλκινο. Τα πλεονεκτήματα ενός προφίλ αλουμινίου είναι: αντοχή, αντοχή στη θερμότητα, ελαστικές άκρες (εξομάλυνση των ανωμαλιών μεταξύ του τοίχου και του πάγκου), αξιόπιστη εφαρμογή των γωνιών, δυνατότητα τοποθέτησης καλωδίων ή καλωδίων στο εσωτερικό, φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, απλή εγκατάσταση και προσιτή τιμή. Υπάρχουν δύο είδη προϊόντων: με μια πλαστική ταινία (η καλύτερη επιλογή για μια κουζίνα όπου οι τοίχοι δεν είναι ειδικά ευθυγραμμισμένες), με αλουμινένια ταινία τοποθέτησης (κατάλληλη για περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα υψηλών θερμοκρασιών). Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για το σχεδιασμό countertops από τεχνητή πέτρα.
 • Το PVC περίβλημα για countertops είναι πολύ δημοφιλές λόγω των χαμηλών τιμών, ποικιλία χρωμάτων (συμπεριλαμβανομένης της απομίμησης ξύλου, πέτρας, μετάλλου). Πλεονεκτήματα του προϊόντος - είναι εύκολα τοποθετημένο, ανθεκτικό στην υγρασία, πλένεται καλά, μπορεί να επιλεχτεί για οποιαδήποτε επιφάνεια. Τα μειονεκτήματα της πλαστικής σανίδας είναι η μέτρια εμφάνισή της (σε σύγκριση με την πέτρα ή το ξύλο) και η ευαισθησία στις μηχανικές βλάβες και στις υψηλές θερμοκρασίες.

Χάρη σε μια μεγάλη προσφορά κατασκευαστών, είναι εύκολο να επιλέξετε ένα προϊόν που είναι κατάλληλο για την τιμή, την ποιότητα ή την εμφάνιση.

Το αλουμινένιο σκελετό κουζίνας χρησιμοποιείται καλύτερα για τον σχεδιασμό ενός χώρου εργασίας στην κουζίνα, λόγω της βέλτιστης σχέσης τιμής και ποιότητας.

Μαύρη σανίδα πλατφόρμας

Ξύλινη σανίδα

Ξύλινη σανίδα

Πτυσσόμενη σανίδα για τον πάγκο: τύποι και μορφές

Η κατευθυντήρια γραμμή για την επιλογή ενός μοντέλου είναι η απόσταση μεταξύ του πάγκου και του ποδιού / τοίχου.Η εγκατάσταση πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η σχισμή να κλείνει τελείως και η υγρασία και η σκόνη να μην παραμένουν πίσω από το έπιπλο.

Στους πελάτες προσφέρονται προϊόντα με τις ακόλουθες μορφές:

 • επίπεδη / λεπτή?
 • σγουρή?
 • ορθογώνιο;
 • στρογγυλεμένες
 • τριγωνικό.

Οι κατασκευαστές παράγουν ράγες τοίχου μήκους 3-5 μέτρων και με διαφορετικές παραμέτρους διατομής. Μπορείτε να βρείτε προϊόντα με διαστάσεις (ύψος / πλάτος): 20x20 mm, 26x16 mm, 30x25 mm, 38x26 mm και 45x22 mm. Χάρη στην ποικιλία των μοντέλων, είναι ευκολότερο να επιλέξετε μια πλαστική πλατφόρμα για έναν πάγκο, όταν εγκατασταθεί, θα υπάρξουν λιγότερα απόβλητα. Για μικρά δωμάτια, είναι καλύτερο να αγοράσετε μοντέλα τριών μέτρων. Κατά κανόνα, πολλά προϊόντα είναι εξοπλισμένα με σφραγίδες σιλικόνης, οι οποίες αυξάνουν τη στεγανότητα των κατασκευών.

Για να δημιουργήσετε όμορφες συνδέσεις, χρησιμοποιήστε πρόσθετα στοιχεία (πλευρικό βύσμα, εσωτερική / εξωτερική γωνία). Κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό πλαστικό ενός χρώματος (λευκό, μαύρο, γκρι και άλλες αποχρώσεις).

Γρανίτη επιφάνεια εργασίας πάγκο

Πλαίσιο τεχνητής πέτρας

Αλουμινένιο πάγκο εργασίας

Εγκαταστήστε το baseboard στον πάγκο

Υπάρχουν δύο τρόποι για να στερεώσετε τον ιμάντα:

 • η χρήση βιδών με αυτοκόλλητη τοποθέτηση σας επιτρέπει να αλλάζετε τις πλαϊνές πλακέτες σε περίπτωση ανάγκης ή απλά κατά βούληση. Για να γίνει αυτό, αρκεί απλώς να αφαιρέσετε τις βίδες και να αλλάξετε την παλιά μετωπική πλευρά στην άλλη.
 • τοποθέτηση για κόλληση.

Πώς να συνδέσετε το baseboard στον πάγκο;

Κατά την αγορά ενός προϊόντος και πρόσθετων στοιχείων, είναι σημαντικό να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός και ο τύπος γωνιών και βυσμάτων. Πριν από την τοποθέτηση του πέλματος, υπολογίζεται εκ των προτέρων η παράμετρος της ράβδου. Για να αποφύγετε απρόβλεπτες καταστάσεις, είναι καλύτερο να αγοράσετε προφυλακτήρες με περιθώριο μήκους.

Πλαίσιο Art Nouveau

Μονόλιθος σανίδωμα

Τοποθέτηση πλακών πλακών

Αυτόματη πτώση

Αυτή η μέθοδος συνιστάται να χρησιμοποιείται για ανθεκτικά υλικά που δεν θα υποστούν ζημιά από συνδετήρες, έτσι οι βίδες αυτοεπιπεδούμενων χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση ξύλινων μεταλλικών πλευρών.

Επιπλέον, είναι επιθυμητό να βιδώσετε τον οδηγό στον τοίχο και στον πάγκο. Λόγω αυτού, δεν θα υπάρξουν κενά μεταξύ των επιφανειών, πράγμα που σημαίνει ότι τα σκουπίδια δεν θα συσσωρευτούν κάτω από την πλευρά.

 1. Η πλάκα κουζίνας για τον πάγκο της κουζίνας αποσυνδέεται στη διακοσμητική ταινία και στον οδηγό.
 2. Μετράμε το πρώτο τμήμα της εγκατάστασης της σανίδας και κόβουμε μέρος του οδηγού με το επιθυμητό μήκος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει 5 mm για τοποθέτηση κάτω από το γωνιακό κομμάτι.
 3. Τοποθετούμε το κομμάτι σε θέση προσκόλλησης και βγάζουμε τρύπες στον τοίχο και στη συνέχεια στον πάγκο. Μεταξύ των οπών, διατηρείται ένα βήμα 20-30 cm.
 4. Οι βίδες αυτοεπιπεδώματος εισάγονται στις οπές και στριφογυρίζονται.
 5. Η εσωτερική γωνία σύνδεσης είναι εγκατεστημένη και στη συνέχεια μετράται ένα άλλο κομμάτι του οδηγού. Έτσι, ένα άκρο τοίχου είναι τοποθετημένο γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του πάγκου.
 6. Το διακοσμητικό πάνελ συνδέεται και εισάγονται διακοσμητικά καπάκια.

Για να εξασφαλίσετε την αντοχή της σύνδεσης και για να αποτρέψετε την είσοδο υγρού στο τσιπ, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα στεγανοποιητικό μέσο (κατά μήκος της γραμμής σύνδεσης μεταξύ του επιτραπέζιου και του οδηγού). Αυτό το μέτρο θα προστατεύει τον πάγκο και θα διατηρεί την κινητικότητα των επίπλων. Εφόσον είναι απαραίτητο, αρκεί να αφαιρεθεί η διακοσμητική ταινία και να ξεβιδωθούν οι βίδες από τον τοίχο.

Πλάκα από πέτρα

Πτυσσόμενη σανίδα για πάγκους κουζίνας

Πλάκα από πλαστικοποιημένο υλικό

Τοποθέτηση της σανίδας στην κόλλα

Για εργασία θα χρειαστείτε: κόλλα (σφραγιστικό), μεμβράνη, σύνθεση, επιφάνεια απολίπανσης.

 1. Πριν από την εγκατάσταση της πλακέτας, οι επιφάνειες καθαρίζονται καλά από σκόνη και ακαθαρσίες και στη συνέχεια απολιπανθούν.
 2. Η πλατφόρμα περιβλήματος για τον πάγκο χωρίζεται σε μέρη - μια διακοσμητική λωρίδα και έναν οδηγό.
 3. Χρησιμοποιώντας ένα μέτρο ταινιών, μετρήστε το μήκος της επιφάνειας του τραπεζιού από άκρη σε γωνία. Η βάση του πέλματος κόβεται στο απαιτούμενο μήκος.
 4. Η κόλλα-σφραγιστικό απλώνεται σε εκείνα τα τμήματα του οδηγού που ταιριάζουν στην ποδιά / τον τοίχο και τον πάγκο. Αυτό είναι σημαντικό για να αποφύγετε τη βρωμιά, το λίπος και το νερό να πέσουν κάτω από το baseboard.
 5. Ένας οδηγός εφαρμόζεται στον τόπο εγκατάστασης και πιέζεται σφιχτά. Για να εξασφαλιστεί μια ισχυρή σύνδεση, είναι απαραίτητο να αντέξει ο χρόνος στεγνώματος της συγκολλητικής ουσίας που καθορίζεται από τον κατασκευαστή.
 6. Ένα στοιχείο σύνδεσης είναι εγκατεστημένο - μια γωνία.Στη συνέχεια κόψτε το επόμενο τμήμα του οδηγού, το οποίο επίσης κολλά στον τοίχο / πάγκο.
 7. Το διακοσμητικό πάνελ του απαιτούμενου μήκους μετράται (λαμβάνοντας υπόψη το περιθώριο των 5 mm που απαιτείται για τη στερέωση), ξεκινάει κάτω από τη συνδεδεμένη γωνιακή σύνδεση και κλικ. Με αυτό τον τρόπο, ο πίνακας διακόσμησης είναι τοποθετημένος σε όλο το μήκος του οδηγού.
 8. Το τελικό στάδιο είναι η εγκατάσταση των τελικών καπακιών.

Κατά την τοποθέτηση του πέλματος με κόλλα, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η χρήση στεγανοποιητικού υλικού εξαλείφει τη δυνατότητα εύκολης αφαίρεσης της άκρης του τοίχου. Επομένως, δεν θα είναι δυνατή η γρήγορη μετακίνηση του τραπεζιού, εάν είναι απαραίτητο.

PVC πλακόστρωση για countertops

Πτυσσόμενο πάγκο εργασίας

Γκρι πλακέτα σανίδων

Όταν επιλέγετε μια σανίδα πλακιδίων, είναι επίσης επιθυμητό να εξετάσετε το σχεδιασμό της κουζίνας. Η λευκή σανίδα πλακών για τα countertops είναι κατάλληλη για το εσωτερικό της κουζίνας Provence και τα προϊόντα επίπεδων και ορθογώνιων σχημάτων συμπληρώνουν το στυλ υψηλής τεχνολογίας και τον μινιμαλισμό. Το πιο δημοφιλές είναι μια τριγωνική πλευρά, καθώς απομονώνει αξιόπιστα το χώρο μεταξύ του τοίχου / ποδιάς και του πάγκου. Στις στενές υποδοχές, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ορθογώνιο άκρο τοίχου που φαίνεται πρωτότυπο και μη τυποποιημένο.

Ευρεία πλάκα

Πλαίσιο γωνία

Πράσινη σανίδα πλατφόρμας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)