Τα καλύτερα DIY Χριστουγεννιάτικα στεφάνια (61 φωτογραφίες)

Αυτά τα εορταστικά αξεσουάρ συμβολίζουν την αιωνιότητα, τη ζωή και τη χάρη. Η παράδοση του κρεμασμού τους στις μπροστινές πόρτες ήρθε σε μας από τη Δύση και εδραιώθηκε σταθερά ως το πρώτο βήμα στην προετοιμασία για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Σήμερα μπορείτε να απομακρυνθείτε από τα κλασικά και να φτιάξετε ένα στεφάνι Χριστουγέννων από αυτοσχέδια υλικά, να δημιουργήσετε μια λακωνική διακόσμηση για το εσωτερικό κάθε στυλ.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από έγχρωμο χαρτί

Ρουστίκ στεφάνι Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Χριστούγεννα γιρλάντα με γιρλάντα

Τα Χριστούγεννα αισθάνθηκαν το στεφάνι και τα Χριστούγεννα

Γενικοί κανόνες κατασκευής

Πριν κάνετε ένα στεφάνι Χριστουγέννων, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα βασικά μοτίβα της συναρμολόγησης της σύνθεσης. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να επιλέξετε ένα πλαίσιο:

  • έτοιμος πλαστικός κύκλος κατάλληλης διαμέτρου.
  • κατάλληλο σύρμα αλουμινίου ή χαλκού, αρκετά εύκαμπτο, αλλά ικανό να διατηρεί ένα δεδομένο σχήμα κάτω από το βάρος των κλαδιών και της διακόσμησης.
  • μπορείτε να κάνετε ένα πλαίσιο από πυκνό τσόχα - κόψτε αρκετά ταυτόσημα δαχτυλίδια, βάλτε το ένα στο άλλο, κόλλα?
  • αν σχεδιάζετε να φτιάξετε ένα ογκώδες στεφάνι στην πόρτα με τα χέρια σας, η βάση για τη διακόσμηση των Χριστουγέννων θα πρέπει να είναι τυλιγμένη με αφρό ή λαστιχένιες λωρίδες, καλυμμένες με βαμβάκι.
  • παχύ χαρτόνι θα είναι μια εξαιρετική βάση για τις διαφορές χαρτιού.

Όλα τα εξαρτήματα συνήθως συνδέονται μεταξύ τους με κόλλα από ένα όπλο κόλλας. Το κύριο υλικό είναι φυσικά ή τεχνητά κλαδιά ερυθρελάτης, αλλά αυτό είναι ένα κλασικό, μπορούν να αντικατασταθούν με οποιαδήποτε θεματικά προϊόντα. Διακόσμηση - Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, πούλιες, βροχή, τεχνητά μούρα και φρούτα, γυμνά κλαδιά, κώνοι. Για διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα, σπινθήρες, γυαλιστερό βερνίκι σε οποιαδήποτε μορφή - για παράδειγμα, οι κώνοι και τα ζυμαρικά φαίνονται διακοσμημένα με παρόμοιο τρόπο.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από τόξα

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι χάντρα

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι μεγάλο

Κάνοντας χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι μανταρινιού και κανέλας

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κόκκινη κορδέλα

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι πούλιες

Μαλακό στεφάνι Χριστουγέννων

Για να συγκεντρώσετε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι με τα χέρια σας, απλά πρέπει να συμμορφώνεστε με τους γενικούς κανόνες. Η βάση είναι ο σωστός κύκλος, για παράδειγμα, ας είναι σύρμα. Είναι καθαρά πλεγμένο, προσκολλημένο σε μία κατεύθυνση, με λεπτές κλαδιά (γυμνό αμπέλι) ή κωνοφόρα κλαδιά (μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε ένα παλιό τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο), το καθένα από τα οποία είναι επιπροσθέτως στερεωμένο με κόλλα. Εάν το μοντέλο είναι μη τυποποιημένο, μπορείτε, για παράδειγμα, να τυλίξετε έναν κύκλο αφρού ή χαρτόνι με νήματα. Η μέθοδος της ύφανσης ενός στεφάνου επιλέγεται αυθαίρετα ανάλογα με τα αρχικά υλικά.

Το highlight είναι πάντα η διακόσμηση του αξεσουάρ της Πρωτοχρονιάς - θα το συζητήσουμε αργότερα.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από φελλό

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με χάντρες

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με λουλούδια

Μια κλασική κριτική που κερδίζει

Εάν δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι με τα χέρια σας, δώστε προσοχή στον παραδοσιακό σχεδιασμό - κλαδιά ερυθρελάτης και διάφορες διακοσμήσεις, ιδιαίτερα κορδέλες και μπάλες. Έτσι ώστε η σύνθεση να μην φαίνεται πολύ απλή, μπορείτε να επιλέξετε μπάλες της ίδιας γκάμας (για παράδειγμα, για χρυσό και ασήμι), αλλά με διαφορετικές υφές (γυαλιστερό και ματ). Στην περίπτωση αυτή, ένα κρεμαστό κόσμημα Χριστουγέννων κρέμεται στην πόρτα με μια κόκκινη κορδέλα.

Τα προϊόντα που συλλέγονται όχι μόνο με βελόνες, αλλά με τη χρήση μεγάλων πούλιες σε κρύες αποχρώσεις φαίνονται πολύχρωμα - συνδυάζονται πολύ καλά με το κάλυμμα χιονιού. Στο κάτω μέρος, ένας τέτοιος κύκλος μπορεί να διακοσμηθεί με ένα μεγάλο, ογκώδες σατέν τόξο (αφήστε το ύφασμα να είναι σκληρό, διαφορετικά τραγουδούσαν κρεμάστε μετά από μερικές ημέρες).

Εάν θέλετε να προσθέσετε φωτεινές αποχρώσεις στα κλασικά, οι σχεδιαστές συστήνουν τη χρήση κόκκινων βούρτσων μούρων (τεχνητές παραλλαγές παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία σε καταστήματα με κεντήματα). Τρία ζουμερά εγκλείσματα είναι αρκετά για τη σύνθεση να παίξει με έναν νέο τρόπο. Προσοχή: σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να αποφύγετε την αφθονία λαμπρών στοιχείων, αφήστε όλες τις λεπτομέρειες να έχουν ένα φυσικό χρώμα.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι στην πόρτα

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι ερυθρελάτης

Ελαφρά Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Πίνακας Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι ταπετσαρίας

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με ελάφια

Καρυδιά στεφάνι με καρυδιά

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με φτερά

Αφού συναρμολογήσετε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι από κώνοι με τα χέρια σας, θα παράσχετε στο σπίτι σας ένα πολύχρωμο αξεσουάρ που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην εορταστική ατμόσφαιρα. Οι κώνοι και οι βελόνες σε αυτή την εφαρμογή είναι κολλημένοι στη βάση του κύκλου, μπορείτε να αλλάξετε την αναλογία του πράσινου και του καφέ με τη γεύση σας. Οι φωτεινές προσθήκες εδώ θα είναι τεχνητά φύλλα και μούρα (κάθε νέο φύλλο είναι κολλημένο ξεχωριστά). Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να καλύψετε ολόκληρο το μοντέλο με χρυσαφένια ή ασημί βαφή ψεκασμού.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι μοβ

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με παιχνίδια

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι κόκκινο

Πλεκτά Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από νήματα

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με ένα πουλί

Χνουδωτό στεφάνι Χριστουγέννων

Εάν η προτεραιότητα είναι η αμπέλια και η αρμονία

Οι φίλοι των κομψών και εξαιρετικά απλών λύσεων θα αρέσουν στα στεφάνια που φτιάχνονται με τα χέρια τους από το αμπέλι και τη μίμηση. Μπορούν να είναι εξαιρετικά σύντομα - συλλέγονται αποκλειστικά από γυμνά καφέ κλαδιά, μπορούν επίσης να επικαλυφθούν με μεταλλικό χρώμα οποιουδήποτε χρώματος, συμπληρωμένο με τεχνητό χιόνι.

Τα δείγματα αμπέλου φαίνονται πολύ ωραία, στο κάτω μέρος του οποίου υπάρχει μερικά διακοσμητικά στοιχεία: διάφορα κλαδιά έλατος, ένα κόκκινο λουλούδι ή τόξο, δύο κώνοι και μικρά Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Μια τολμηρή και αποτελεσματική λύση μπορεί να είναι ένα ελαφρώς ξεφλουδισμένο προϊόν από κλαδιά και μούρα που βρίσκονται σε μια κατεύθυνση.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια σύνθεση που συλλέγεται από αμπέλια, μεγάλο άχυρο (αυτό είναι ένα φυσικό συστατικό), κώνους και ξηρά φύλλα ζωγραφισμένα σε μεταλλική σκιά (κομψό μέρος της διακόσμησης) θα θυμούνται. Μια λεπτή σατέν κορδέλα ή διακριτική πούλιες μπορεί να τυλίξει σε ολόκληρη την περιοχή.

Μια ελαφρώς πιο χρονοβόρα επιλογή θα βασίζεται αποκλειστικά σε συμπλέγματα καρπών. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των εξαρτημάτων κόλλησης - ακόμη και αν τα τεχνητά μούρα είναι ελαφριά σε βάρος, σε περίπτωση αποσύνδεσης ορισμένων περιοχών, το ελάττωμα θα είναι πολύ αισθητό.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι Burlap

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με παγώνι

Ρουστίκ στυλ Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με τη μορφή καρδιάς

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με νιφάδες χιονιού

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από περικοπές

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από κρεμάστρα

Μια ποικιλία συνθέσεων χαρτιού

Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι χαρτιού με τα χέρια σας, θα πρέπει να αποθηκεύσετε αρκετές συσκευασίες φίλτρων καφέ. Πρέπει να βυθιστούν σε ένα σύρμα μέσης απαλότητας (τότε ο κύκλος δεν θα χάσει τη μορφή του), σχηματίζεται ένα ογκώδες αφράτο προϊόν. Στο πάνω μέρος, μια σκούρα πράσινη σατέν κορδέλα περνιέται μέσα από αυτό, σχηματίζοντας ένα βρόχο για να το στερεώσει, ένα λουλούδι χαρτιού με μεσαίο σφαιρίδιο μπορεί να καρφωθεί επάνω σε στεφάνι. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ λεπτή διακόσμηση, θα φανεί εξαιρετική στο πλαίσιο του παραθύρου.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από μπάλες

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι κώνων

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι πεύκου

Αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να φτιάξει ένα στεφάνι εφαρμογών από χρωματιστό χαρτί, Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, διακοσμητικά πλεκτά, πούλιες και βροχή. Μια εναλλακτική λύση για το χαρτί μπορεί να είναι σακούλες σελοφάν, κομμένες και συλλεχμένες σε χνουδωτά πομπώδη. Ένα τέτοιο χρηστικό δημιουργικό μοντέλο θα διακοσμήσει την εξωτερική ομάδα εισόδου, το φράχτη, συχνά κρέμεται κάτω από ένα birdhouse.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με origami

Οι συνθέσεις άχυρου είναι ελαφρές, χωρίς βαρύτητα (συμπεριλαμβανομένης της οπτικής), είναι ιδιαίτερα επωφελείς σε ένα περιβάλλον σε ύφος χώρας. Για το εύθραυστο υλικό όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρηθεί η ακεραιότητά του, είναι επιθυμητό να το ενισχύσετε με βερνίκι ψεκασμού. Εάν θέλετε να τονίσετε ευνοϊκά την υφή του προϊόντος, εστιάστε στο άτακτο, ασταθές άχυρο, μπορείτε να καλύψετε τα πιο προεξέχοντα τμήματα του στεφάνου με λάμψη με λάμψη (βέβαια, παρατηρώντας το μέτρο).

Το χριστουγεννιάτικο στεφάνι μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως λακωνικές επιλογές μιας υφής που είναι κατάλληλες στο εσωτερικό ενός περιορισμένου μινιμαλιστικού ύφους. Για την υλοποίησή του χρειάζεστε μια βάση τσόχας, ένα βραχίονα ανάρτησης για τη στερέωση στην τελική ζώνη χρήσης, μια μικρή ποσότητα διακοσμητικών αξεσουάρ.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Βρώσιμα στεφάνια Χριστουγέννων

Για να καταστεί η λίστα θεματικών χειροτεχνιών για τα Χριστούγεννα όσο το δυνατόν πληρέστερη, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το ευρύ φάσμα προϊόντων που μπορούν να διαχωριστούν σταδιακά και να καταναλωθούν. Γλυκά στεφάνια Χριστουγέννων - μια μεγάλη επιλογή για ένα δώρο, αυτή είναι μια πρωτότυπη διακοσμητική λύση που θα ευχαριστήσει τόσο τους ενήλικες και τα παιδιά.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι γλυκών

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι των αστεριών

Για να το επιτύχετε, πρέπει πρώτα να συγκεντρώσετε μια σύνθεση που θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια γλυκιά έκπληξη - ας πούμε, να κάνετε ένα απλό στεφάνι από έλατα (μπορούν να αντικατασταθούν με πούλιες ήρεμων χρωμάτων). Στη συνέχεια, σε αυτή τη βάση, τα μεγάλα καραμέλες είναι προσεκτικά κολλημένα έτσι ώστε όταν εφαρμόζεται κόλλα από το όπλο, η ετικέτα δεν θα υποστεί ζημιά (εάν υπάρχει χρόνος, τα καραμέλες μπορούν να τοποθετηθούν σε διπλή συσκευασία). Αφού διασκορπιστούν, ο υπόλοιπος χώρος πρέπει να διακοσμηθεί με μια γιρλάντα από μικρές χάντρες ή ένα ζευγάρι κλαδιών με μούρα.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι μαρμελάδας

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από κλαδιά και μούρα

Φελλός κρασιού Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι στον καθρέφτη

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι βελανιδιάς

Μια δημιουργική διακόσμηση για την κουζίνα θα είναι ένα στεφάνι τσαντών τσαγιού, αν και όχι απλό, αλλά με το νόημα - το συσκευασμένο τσάι θα συμβολίζει τον αριθμό των ημερών που παραμένουν μέχρι το Νέο Έτος ή τα Χριστούγεννα. Η διακόσμηση εφαρμόζεται στον κύκλο του χαρτονιού - λαμπερό χρώμα, στολίδι, κολλητική ταινία. Τα σακουλάκια τοποθετούνται τακτοποιημένα στην κορυφή (μόνο μία σταγόνα κόλλας για κάθε μια, έτσι ώστε το πρωί μπορείτε να ρίξετε ένα κάθε φορά, σημειώνοντας μια άλλη ημέρα πριν από τις διακοπές). Στην εσωτερική περίμετρο του κύκλου, μπορείτε να τοποθετήσετε γλυκά σε λαμπερές συσκευασίες ή παραδοσιακά σύμβολα Πρωτοχρονιάς.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι βρώσιμο

Χρήση μη τετριμμένων υλικών

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως η διακόσμηση του εσωτερικού πριν από τις διακοπές, δεν υπάρχει περιθώριο για περιορισμούς. Η πιο αβλαβή επιλογή μπορεί να είναι ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι από χάντρες ή μια πλήρως συναρμολογημένη από πλαστικές μπάλες Χριστουγέννων. Παραδείγματα φαίνονται ενδιαφέροντα με βάση τους κόκκους καφέ ή τα κάστανα - η κυρτή υφή τους, που επικρατεί στο προϊόν, είναι ευνοϊκά σκιασμένη από ένα φωτεινό σημείο - ένα κεντρικό λουλούδι ή τόξο.

Οι μηχανικοί υπολογιστών διακοσμούν χώρους εργασίας και στέγαση με στεφάνια περιττών CD - δεν χρειάζονται ούτε ένα πλαίσιο, είναι κολλημένα μαζί, σταδιακά εξάπλωση ενός κύκλου. Πριν από τις διακοπές, τα μπαρ και οι καφετέριες είναι διακοσμημένα με μοντέλα που συνδυάζουν αρμονικά δεκάδες φελλός κρασιού, καπάκια μπύρας, άχυρο και τόξα λαξευμένα από ένα δοχείο αλουμινίου για ένα ποτό.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι Lego

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κουκουβάγια

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι κλαδιών

Οι βελόνες μπορούν να κάνουν ένα τρυφερό σύνολο των υπολειμμάτων σατέν κορδέλες, δαντέλες και ωραία πλεκτά - τυλίγουν ένα μαλακό ογκώδες πλαίσιο, ράβουν χάντρες και χάντρες στην κορυφή, κάνουν μενταγιόν. Εάν υπάρχουν πολλά υφάσματα που χρησιμοποιούνται, μπορούν να υφανθούν παχιά πλεξούδες από αυτά, τα οποία με τη σειρά τους θα αποτελέσουν ένα πολύχρωμο στεφάνι. Μπορείτε να διακοσμήσετε ένα τέτοιο μοντέλο με διάφορα λουλούδια από τσόχα.

Οι φύσεις των ασθενών εκτελούν στεφάνια βελόνας από χαρτόκουτα κομμένου γάλακτος. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που βασίζεται σε πολύχρωμα νήματα pom-poms φαίνεται επίσης ενδιαφέρουσα (όχι όλοι θα τα καταφέρουν με προσοχή) - αξίζει να χρησιμοποιηθούν τα απομεινάρια από μάλλινα και συνθετικά νήματα. Η κορυφή της επιδεξιότητας και της επιμονής μπορεί να ονομαστεί κάνοντας ένα στεφάνι από χαρτί νιφάδες χιονιού - για 1 προϊόν, δεκάδες ακατέργαστα τεμάχια πρέπει να κόβονται προσεκτικά, μπορούν να είναι λευκά ή χρωματισμένα.

Χριστουγεννιάτικο πλεκτό στεφάνι

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μήλα

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με μούρα

Παραδοσιακές επιλογές διακόσμησης

Ο καθένας χρησιμοποιείται για να δει παρόμοια στοιχεία διακόσμησης κυρίως στη ζώνη εισόδου: στο φύλλο της πόρτας ή ακριβώς πάνω από το πόρτα. Παρ 'όλα αυτά, η ιδέα ενός στεφάνου Χριστουγέννων επιτρέπει τη χρήση του ως θεματική εσωτερική διακόσμηση: ένα προϊόν μπορεί να γίνει ένα πανέμορφο πάνελ, αν το τοποθετήσετε σε έναν τοίχο ή σε ένα ράφι, θα συμπληρώσει επαρκώς το χώρο πάνω από το πολυθρόνα.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι κόκκινο-πράσινο

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι κίτρινο

Μια ποικιλία από διακοσμητικές επιλογές διακόσμησης Χριστουγέννων σας επιτρέπουν να το ενσωματώσετε στο σχέδιο του πίνακα - συμπληρώνοντας τη σύνθεση με τα κεριά, θα λάβετε μια κεντρική έμφαση στην εορταστική διακόσμηση.Τέλος, στο παράθυρο μπορεί να κρεμαστεί ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι από κώνοι: θα φαίνεται ιδιαίτερα φωτεινό στη διακόσμηση των φώτων που αναβοσβήνουν από μια γιρλάντα.

Χριστουγεννιάτικο χρυσό στεφάνι

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με αστέρια

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)