Πρωτοχρονιάτικο παρασκεύασμα σε δράση: φτιάξτε ένα μπουκάλι σαμπάνιας (50 φωτογραφίες)

Η θεματική διακόσμηση ενός μπουκαλιού με ένα παραδοσιακό ποτό της Πρωτοχρονιάς μπορεί να είναι διαφορετική: κάποιος ράβδος καλύπτει με τη μορφή Snow Maiden και Santa Claus, άλλα craftswomen tie τόξα και πάστα πάνω με λάμψη. Decoupage ένα μπουκάλι σαμπάνιας μπορεί να είναι η απλούστερη και, εξάλλου, αποτελεσματική λύση - απλά πρέπει να αποθηκεύσετε τα σωστά εργαλεία και υλικά.

Μπουκάλι σαμπάνιας Decoupage που απεικονίζει έναν άγγελο

Δεσπόζης μπουκάλια σαμπάνιας με τόξα

Αποχυμωμένα μπουκάλια σαμπάνιας λευκά

Το μπουκάλι σαμπάνιας Decoupage σπινθηρίζει

Το μπουκάλι σαμπάνιας Decoupage σπινθήρων για το νέο έτος

Μπουκάλι ντεκουμπάκι σαμπάνιας gzhel για το νέο έτος

Decoupage ρετρό μπουκάλια σαμπάνιας για το νέο έτος

Αποχυμωμένα μπουκάλια σαμπάνιας με βότανα για το νέο έτος

Μπουκάλι σαμπάνιας με χιονόπτωση για το νέο έτος

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε όχι μόνο τον κατάλογο των συστατικών και βασικών τεχνικών, αλλά και δύο τεχνικές διακόσμησης - άμεση και αντίστροφη.

Επισκόπηση υλικών και εργαλείων

Για να πραγματοποιήσετε ανεξάρτητα ένα τέτοιο δώρο, θα πρέπει να αποθηκεύσετε εκ των προτέρων τα ακόλουθα υλικά για δημιουργικότητα:

 • βάση - ένα μπουκάλι σαμπάνιας πλήρως καθαρισμένο από ετικέτες.
 • οι χαρτοπετσέτες για την αποσύνδεση, εάν δεν είναι στο χέρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχέδια τυπωμένα σε χαρτί γραφείου.
 • ακρυλικά χρώματα, αποχρώσεις.
 • συνθετικές βούρτσες - δεν θα αφήνουν τα έμβλημα στο χρώμα, οι επίπεδες διακυμάνσεις σε σχήμα ανεμιστήρα είναι ιδιαίτερα βολικές.
 • ειδικά σφουγγάρια με λαβές, μπορούν να αντικατασταθούν με συνηθισμένα (για πλύσιμο πιάτων) με ένα clothespin για την ευκολία?
 • αφαίρεση αλατιού, αλάτων αλκοόλης ή νυχιών - θα βοηθήσουν στην απολίπανση του μπουκαλιού.
 • PVA ή ειδική κόλλα για την αποσύνδεση.
 • γυαλιστερό ή ματ ακρυλικό βερνίκι για να στερεώσει τη διακόσμηση.

Εάν θα χρησιμοποιηθεί μια συνηθισμένη εκτύπωση αντί για χαρτοπετσέτες, η εικόνα πρέπει να προετοιμαστεί (γίνεται πολύ λεπτή): πρώτα είναι επικαλυμμένη με δύο στρώματα ακρυλικού βερνικιού. Αφού στεγνώσει το βερνίκι, το χαρτί τοποθετείται σε νερό για μερικά λεπτά για να μαλακώσει το κάτω στρώμα. Στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά το μοτίβο με μια πετσέτα και, τραβώντας το με τα δάχτυλά σας, αφαιρέστε το κάτω στρώμα έτσι ώστε να παραμένει μόνο το μπροστινό στρώμα. Πρέπει να προσέχετε ώστε η εικόνα να μην έχει υποστεί ζημιά. Εάν δεν υπάρχει εμπειρία σε τέτοια προετοιμασία, αξίζει να ασκηθείτε σε ένα σχέδιο.

Χνουδωτά μπουκάλια με σαμπάνια Decoupage

Μερική αποσύνδεση ενός μπουκαλιού σαμπάνιας

Decoupage μπουκάλι σαμπάνια λουλούδια

Δεσπόζης μπουκάλια σαμπάνιας για το ντεκόρ του νέου έτους

Δημοφιλής φιάλη σαμπάνιας για το νέο έτος

Ο βασικός τρόπος για να σχεδιάσετε το ποτό ενός νέου έτους

Για να πάρετε ένα όμορφο μπουκάλι σαμπάνιας με τεχνική decoupage, θα πρέπει να αγοράσετε ειδικές χαρτοπετσέτες ή κάρτες - θα διευκολύνουν σημαντικά την εργασία. Θα χρειαστεί επίσης:

 • γάντια
 • ένα πινέλο?
 • αλκοόλ
 • ακρυλικό αστάρι.
 • κόλλα για την αποσύνδεση.
 • ματ ακρυλικό βερνίκι?
 • ψαλίδι;
 • λευκό χρώμα (προτεραιότητα είναι ακρυλικό)?
 • σφουγγάρι.

Το γυαλί πρέπει να επεξεργαστεί με αλκοόλ, προκειμένου να αφαιρεθεί το υπολειμματικό γράσο και οι ετικέτες, να εφαρμόσει ακρυλικό αστάρι σε ολόκληρη την περιοχή. Αφού στεγνώσει τελείως, το μπουκάλι πρέπει να είναι βαμμένο λευκό. Εάν ο τόνος δεν είναι ομοιόμορφος, θα χρειαστείτε ένα δεύτερο (ενδεχομένως τρίτο) στρώμα.

Ενώ το δοχείο στεγνώνει, πρέπει να κόψετε προσεκτικά το σχέδιο με τα χέρια σας (αν υπάρχουν μικρά κομμάτια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι).

Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στη διακόσμηση της σαμπάνιας - να προσαρτήσετε το επιλεγμένο κομμάτι στο γυαλί και να αρχίσετε να το κολλάτε. Η χαρτοπετσέτα πρέπει να λειανθεί απαλά από το κέντρο για να αποβάλει συστηματικά όλες τις μικρότερες φυσαλίδες αέρα από κάτω. Η σύνθεση μπορεί να καταλαμβάνει μόνο το εμπρόσθιο τμήμα ή να καλύπτει τη φιάλη με κυκλικό τρόπο, στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε ένα στολίδι έτσι ώστε η διεπαφή να μην αγγίζει το μάτι. Είναι καλύτερα να "δοκιμάσετε" μια σερβιέτα εκ των προτέρων και να ρυθμίσετε την εικόνα.

Για να αποκρύψετε τις μεταβάσεις, χρησιμοποιείται επίσης και λευκή βαφή: εφαρμόζεται στο περίγραμμα του περιγράμματος σε όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του πυθμένα. Στερεώστε τη διακόσμηση με ένα διπλό στρώμα ακρυλικού βερνικιού.

Ο λαιμός και ο φελλός μπορούν να παραμείνουν όπως είναι - στις περισσότερες περιπτώσεις, το φύλλο εργοστασίου ταιριάζει φυσιολογικά στη σύνθεση. Διαφορετικά, οι διακοσμημένες χαρτοπετσέτες θα σώσουν την κατάσταση - μπορούν να κολληθούν σε δύο στρώματα στο λαιμό και το φελλό, σχηματίζοντας λεπτές πτυχές και καλυμμένες με χρώμα. Αυτή η περιοχή φαίνεται όμορφη, διακοσμημένη με σατέν κορδέλες, δαντέλες, τόξα και καμπάνες.

Decoupage σαμπάνια κυματοειδές χαρτί

Decoupage μπουκάλι σαμπάνιας χρυσό χρώμα

Κοίλο decoupage φιάλη σαμπάνιας

Δεσπόζης μπουκάλια σαμπάνιας με κορδέλα

Μπουκάλι σαμπάνιας Decoupage με γυψομάρμαρο

Μια άλλη επιλογή είναι χύμα σταγόνες που ρέουν κάτω από το λαιμό πασπαλίζονται με τεχνητό χιόνι. Είναι κόλλα με δεξιοτεχνία, στεγνό και διακοσμημένο με τη μορφή απομίμησης κατεψυγμένου νερού. Μπορείτε να το κάνετε ευκολότερο - ζωγραφίστε την περιοχή, βερνίκετε και κόβετε ένα μικροσκοπικό καπάκι ενός γλύφου των Χριστουγέννων με μια μικρή μαλακή πομπή και ένα χνουδωτό χείλος στην κάτω άκρη.

Η τεχνολογία που περιγράφεται παραπάνω είναι η πιο πρωτόγονη, είναι κατάλληλη για όσους δεν γνωρίζουν καθόλου πώς να κάνουν decoupage σε ένα μπουκάλι σαμπάνιας. Σε μαθήματα από άτομα με μεγάλες αποσκευές σε αυτό το είδος δημιουργικότητας, μπορείτε να βρείτε δεκάδες τεχνικές για πρόσθετη διακόσμηση επιφανειών.

Μικρή φιάλη με σαμπάνια Decoupage

Μπουκάλι σαμπάνιας Decoupage με πούλιες

Μονόχρωμη μπουκάλι σαμπάνιας decoupage

Μπουκάλι σαμπάνιας Decoupage με την επιγραφή

Πάρτε, για παράδειγμα, μια εικόνα με χαρακτηριστικά της Πρωτοχρονιάς - γλυκά, κλαδιά ερυθρελάτης, μελόψωμο σπίτι, κόκκινα μούρα, νιφάδες χιονιού. Τα υποκαταστήματα και οι νιφάδες χιονιού μπορούν να καλύπτονται με ένα γυαλιστερό τζελ (πωλείται σε μια βολική συσκευασία με στενή μύτη), όταν στεγνώνει θα κερδίσει την επίδραση του ογκομετρικού χιονιού. Στα μούρα πρέπει να εφαρμοστεί μια σταγόνα διαφανούς κόλλας ή μια ειδική γέλη - έτσι ώστε να γίνουν κυριολεκτικά ημικυκλικά, έρχονται στη ζωή.

Η οροφή του σπιτιού ψωμιού πρέπει να καλύπτεται με ένα αστάρι ή παρόμοια διακοσμητική λευκή μάζα. Εάν χρησιμοποιείτε μια μικρή σπάτουλα (μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα για την αποκόμωση), θα δημιουργήσετε ένα αξιοσημείωτο στρώμα χιονιού, κυρτό, ρεαλιστικό. Η κορυφή της φιάλης και η περιοχή πιο κοντά στο κάτω μέρος πρέπει να κόβονται με χρυσές ή ασημένιες πούλιες / μπογιές για να τονιστεί η κομψότητα του προϊόντος.

Έτσι, είναι δυνατόν να κερδίσετε ευχάριστα οποιοδήποτε εορταστικό σχέδιο, το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχάσετε να διορθώσετε τα πάντα ως αποτέλεσμα με βερνίκι σε 1-3 στρώματα, ανάλογα με το πάχος του ντεκόρ.

Δεσπόζης μπουκάλια σαμπάνιας για το νέο έτος

Χριστουγεννιάτικα μπουκάλια σαμπάνιας decoupage

Ογκομετρική μπουκάλι σαμπάνιας για το νέο έτος

Πρωτοχρονιά decoupage ενός μπουκαλιού σαμπάνιας με ένα ελάφι

Χριστουγεννιάτικα μπουκάλια σαμπάνιας decoupage με στολίδι

Χαρακτηριστικά της τεχνικής reverse decoupage

Η αντίστροφη αποσύνδεση ενός μπουκαλιού σαμπάνιας για το νέο έτος φαίνεται πολύ εντυπωσιακή: παράγεται ένα παράθυρο, δηλαδή ένα μοτίβο είναι ορατό μέσα από το πάχος του ποτού. Οι απλές οδηγίες παρακάτω θα σας επιτρέψουν να κάνετε μια τέτοια διακόσμηση με τα χέρια σας κυριολεκτικά το βράδυ. Καθώς τα υλικά και τα εργαλεία είναι χρήσιμα:

 • μπουκάλι με ένα ποτό.
 • έδαφος ·
 • μια χαρτοπετσέτα με μια φωτογραφία (μπορείτε να πάρετε περισσότερες από μία)?
 • ακρυλικό βερνίκι?
 • κόλλα decoupage;
 • αυτοκόλλητο φιλμ, για παράδειγμα, συγκολλητική ταινία κατασκευής.
 • λευκό και μπλε ακρυλικό χρώμα.
 • απομίμηση του χιονιού.
 • σπινθήρες?
 • πινέλο σε σχήμα ανεμιστήρα.
 • σφουγγάρι με ένα στυλό?
 • απολιπαντικό?
 • λεπτή βούρτσα για ζωγραφική?
 • μια οδοντόβουρτσα.

Αφού καθαρίσετε τη φιάλη των υπολειμμάτων της ετικέτας, της κόλλας και του γράσου, πρέπει να περιγράψετε το εσωτερικό μοτίβο: διαχωρίστε την επιθυμητή περιοχή της σερβιέτας για αποσύνδεση και τοποθετήστε το στο γυαλί με την έγχρωμη πλευρά προς τα μέσα. Αν η ζώνη έχει επιλεγεί με επιτυχία, η εικόνα είναι κολλημένη και αφήνεται να στεγνώσει τελείως.

Απέναντι από αυτήν την εικόνα, θα πρέπει να διορθώσετε το παράθυρο: κόψτε την οβάλ κοπή από την αυτοκόλλητη μεμβράνη. Το γυαλί πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο, αφού στεγνώσει η βάση, μπλε (ή οποιαδήποτε άλλη κατάλληλη) βαφή σε μερικές στρώσεις με σφουγγάρι. Το ωοειδές θα προστατεύει το γυαλί, δεν μπορείτε να φοβάστε να το καλύψετε. Εάν φαίνεται ότι η επιφάνεια είναι πολύ ανώμαλη λόγω του σφουγγαριού, μπορείτε να το τρίψετε με ένα λεπτό πανί σκουριάς. Προσοχή: το χρώμα για αυτό πρέπει να είναι εντελώς στεγνό!

Νέο έτος decoupage ενός ζευγαριού μπουκαλιών σαμπάνιας

Πρωτοχρονιά decoupage ενός μπουκαλιού σαμπάνιας για ένα κηροπήγιο

Μπουκάλι σαμπάνιας ντεκόρ φέτα

Νέο Έτος decoupage μπουκάλια σαμπάνιας πολύχρωμες

Στην κορυφή της εικόνας, η οποία στερεώθηκε με τη φωτεινή πλευρά προς τα μέσα, μπορείτε να κολλήσετε μια άλλη θεματική εικόνα ή στολίδι με τον συνήθη τρόπο που περιγράφεται στην προηγούμενη ενότητα.

Για να αφαιρέσετε εύκολα την προστατευτική μεμβράνη, μπορείτε να κόψετε ελαφρά τη βαφή κατά μήκος του περιγράμματος.Οι άκρες του οβάλ πρέπει να είναι διακοσμημένες με απομιμήσεις χιονιού, λάμπες.

Προκειμένου το πεδίο που καλύπτεται με μονοφωνικό χρώμα να μην φαίνεται βαρετό, μπορείτε να πάρετε μια λευκή ακρυλική σύνθεση και να το βάψετε με κομψές νιφάδες χιονιού. Στον πυρήνα μπορεί να τοποθετηθεί στον κόπτη κόλλας πασπαλίζει. Μεταξύ των νιφάδων χιονιού, πρέπει να αφήσετε ένα σπρέι πολλαπλών μεγεθών: βουτιά τα άκρα των τριχών της οδοντόβουρτσας σε λευκή βαφή και σύρετε το δάχτυλό σας στον εαυτό σας.

Νέο έτος decoupage ενός μπουκαλιού σαμπάνιας με ένα μοτίβο

Χριστουγεννιάτικα μπουκάλια σαμπάνιας decoupage

Ρουστίκ μπουκάλια σαπουνιού

Αποχυμωμένες μπουκάλες σαμπάνιας με χαρτοπετσέτες για το νέο έτος

Σπιτική decoupage μπουκάλι σαμπάνιας για το νέο έτος

Δυνατότητες χρήσης υφάσματος

Το θέμα σε αυτή την περίπτωση χρησιμεύει μόνο ως ένα πρόσθετο υπόβαθρο - στο μέλλον θα πρέπει επίσης να είναι διακοσμημένο. Εδώ, οι φυσικές παραλλαγές είναι οι πλέον κατάλληλες - σεντόνια και βαμβάκι. Το πρώτο βήμα είναι να αραιωθεί η κόλλα PVA με νερό 1: 1. Το ύφασμα τοποθετείται στο διάλυμα μέχρι πλήρους κορεσμού, κατόπιν συμπιέζεται και το δοχείο περιτυλίσσεται, δημιουργώντας ταυτόχρονα όμορφες πτυχές και πτυχές. Αφού στεγνώσει τελείως η επιφάνεια, μπορείτε να προχωρήσετε στα συνήθη στάδια της αποσύνθεσης.

Συμβουλή για αρχάριους: μπορείτε να καλύψετε τις πτυχές με βαφή σε διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος για να πάρετε το οπτικό βάθος της επιφάνειας. Το τελευταίο βήμα είναι να εφαρμοστούν διάφορα στρώματα βερνικιού.

Μπουκάλια σαπουνιού Decoupage για το νέο έτος με Santa

Ασημένια μπουκάλια σαμπάνιας decoupage για το νέο έτος

Μπουκάλια σαμπάνιας μπλε decoupage για το νέο έτος

Μπουκάλι σαμπάνιας Decoupage για νέο έτος με έναν χιονάνθρωπο

Τεχνικές επιτυχίας

Οι τεχνίτες προσφέρουν έναν κατάλογο με καθολικές συμβουλές με τις οποίες το αποτέλεσμα της αποκομιδής μπουκαλιών σαμπάνιας με τα χέρια τους θα είναι σίγουρα πολύχρωμα και ελκυστικά:

 • η επιφάνεια βάσης πρέπει να καθαριστεί καλά και να απολιπανθεί - αυτά τα στάδια δεν πρέπει να παραμεληθούν.
 • όλες οι περιοχές που, σύμφωνα με την αρχική ιδέα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέπεται να πάρουν χρώμα, μπορούν να προστατευτούν με ταινία κάλυψης.
 • κάθε νέα στρώση πρέπει να στεγνώσει τελείως, μην βιαστείτε.
 • δεν χρειάζεται να κόψετε τα θραύσματα της εικόνας, είναι καλύτερα να τα ξεκολλήσετε απαλά με τα χέρια σας - αν η άκρη είναι σκισμένη, είναι πιο εύκολη η λείανση και η μάσκα.

Τέλος, οι φυσαλίδες αέρα πρέπει να αφαιρεθούν εντελώς από το πανί ή την πετσέτα.

Δεσπόζης μπουκάλια σαμπάνιας για το νέο έτος με νιφάδες χιονιού

Δεσπόζης μπουκάλια σαμπάνιας για το νέο έτος με κουκουβάγιες

Μπουκάλια σαπουνιού Decoupage σε ένα τραπέζι του νέου έτους

Μπουκάλι σαμπάνιας Decoupage

Δεξαμενή σαπουνιού Decoupage για νέο ύφασμα

Χειροποίητα υλικά ως διακοσμητικά στοιχεία

Για να επεκτείνουν τις δικές τους δυνατότητες, η αποκομιδή των φιαλών του νέου έτους μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τα παρακάτω υλικά:

 • το ρύζι και το σιμιγδάλι θα σας βοηθήσουν να δώσετε στην εικόνα μια ιδιαίτερη υφή - μετά τη συγκόλληση πρέπει να επικαλυφθούν με βαφή.
 • για να διακοσμήσετε το λαιμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κορδέλες - τυλίξτε τους, δέστε ένα τόξο και στερεώστε με κόλλα?
 • δαντέλα είναι ένα βολικό υλικό για να δώσει ένα κομψό στυλ?
 • κέλυφος - απαραίτητη για την τεχνική της κτυπήματος.
 • νήματα, νήματα, νήματα,
 • τα ξεκάθαρα κλαδιά ερυθρελάτης και κώνους είναι απαραίτητα για να δώσουν μια εορταστική γεύση, όταν τα κολλάτε, πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην πέσουν πίσω από την επιφάνεια στο μέλλον.

Η τελική πινελιά στη διακόσμηση μπορεί να είναι η χρήση χονδροειδούς αλατιού - εάν το καλύψετε με ένα κομμάτι χρώματος που δεν έχει ακόμη στεγνώσει, σχηματίζεται η επίδραση του χιονιού (συχνά είναι αρκετό να το πασπαλίζετε στο τραπέζι και να ρίχνετε ένα μπουκάλι πάνω του). Για να έχετε ένα πλήρες σχέδιο χιόνι, αξίζει να εφαρμόσετε διαφανή κόλλα στη διακοσμημένη επιφάνεια και να πασπαλίζετε με αλάτι. Στη συνέχεια, βουρτσίστε απαλά την περίσσεια - αυτό θα αποκαλύψει ένα παγωμένο στολίδι.

Νέο έτος vintage μπουκάλι σαμπάνια decoupage

Δεσπόζης μπουκάλια σαμπάνιας και κεριών για το νέο έτος

Δεσπόζης χειμωνιάτικες φιάλες σαμπάνιας

Χρυσή αποσύνθεση μπουκαλιών σαμπάνιας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)