Πώς να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο από διαφορετικά υλικά (55 φωτογραφίες)

Το Νέο Έτος έρχεται όχι μόνο για παιδιά, αλλά και για ενήλικες. Αυτή η γιορτή είναι αγαπημένη από πολλούς, όχι μόνο για την αφθονία των δώρων και των γλυκών. Πολλοί τον εκτιμούν για την ευκαιρία να ντύσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και να διακοσμήσουν το σπίτι, αλλά μπορείτε να κάνετε τα παιχνίδια της Πρωτοχρονιάς με τα δικά σας χέρια. Ο χιονάνθρωπος είναι ένας από τους κύριους χειμωνιάτικους χαρακτήρες, η ψυχρή εποχή δεν κάνει χωρίς αυτόν. Εάν είστε περίεργοι για το πώς να κάνετε έναν χιονάνθρωπο, συνεχίστε να διαβάζετε.

Πώς να κάνει ένα λευκό χιονάνθρωπο

Πώς να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο από χαρτί

Πώς να φτιάξετε ένα χιονάνθρωπο από πλαστικά μπουκάλια

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο από λουλούδια

Πώς να κάνετε ένα διακοσμητικό χιονάνθρωπο

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο έξω από το χιόνι

Με την έναρξη του χειμώνα, συχνά εμφανίζονται διάφορα στοιχεία χιονιού στο δρόμο · οι άνθρωποι συνήθως κάνουν τους χιονάνθρωπους έξω από το πρώτο χιόνι. Γιατί δεν συμμετέχετε σε αυτό το διασκέδαση; Κάνετε έναν χιονάνθρωπο έξω από το χιόνι με το παιδί σας ή καλέστε τους φίλους σας και θυμηθείτε την παιδική σας ηλικία μαζί.

Χιονάνθρωπος από πλαστικά κύπελλα

Γυαλί χιονιού

Χιονάνθρωπος λαμπερό

Χνουδωτά υφάσματα

Για όσους έχουν ξεχάσει ή δεν ξέρουν πώς να κάνουν ένα όμορφο χιονάνθρωπο από το χιόνι, προτείνουμε να διαβάσετε τις βήμα προς βήμα οδηγίες:

 1. Επιλογή καθίσματος. Θα πρέπει να είναι ένα επίπεδο κομμάτι γης με πολύ χιόνι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα γλυπτό χιόνι. Προσπαθήστε να βρείτε ένα μέρος όπου ούτε ο τελειωμένος χιονάνθρωπος ούτε η διαδικασία κατασκευής του θα παρεμποδίσει τους περαστικούς.
 2. Ελέγξτε πόσο καλά γίνεται το χιόνι. Icy και υπερβολικά ευάερο χιόνι δεν θα λειτουργήσει, όπως η χιονόμπαλα θα καταρρεύσει.
 3. Αρχίζουμε με τη γλυπτική στη βάση του χιονάνθρωπου. Κάνε μια μικρή χιονόμπαλα. Τοποθετήστε το στο έδαφος και ρίξτε το στο χιόνι, ώστε να μεγαλώσει σε μέγεθος. Περιστασιακά χτυπήστε απαλά τα χέρια σας πάνω στο σφαίρα χιονιού για να το κάνετε πυκνό. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε η βάση να μπορεί να κρατήσει το βάρος των υπολοίπων τμημάτων του χιονάνθρωπου.
 4. Αναπτύξτε μια άλλη χιονόμπαλα με τον ίδιο τρόπο. Σε μέγεθος, θα πρέπει να είναι μικρότερη από την προηγούμενη. Επίσης, στο μέσο μέρος, η πυκνότητα δεν είναι τόσο σημαντική.
 5. Τυφώστε μια μικρή σφαίρα χιονιού. Αυτή θα είναι η κορυφή της δομής του χιονιού. Με απλά λόγια, αυτό είναι το κεφάλι.
 6. Το επόμενο βήμα είναι η συλλογή του χιονάνθρωπου. Τοποθετήστε το μεσαίο κομμάτι σε ένα μεγάλο και τοποθετήστε ένα μικρό στην κορυφή. Κάντε αυτό προσεκτικά, ώστε να μην ρίξετε τις μπάλες του χιονιού, αλλιώς θα πρέπει να τις κυλίσετε ξανά.
 7. Η τελική δομή πρέπει να ενισχυθεί με το χιόνι στις αρθρώσεις. Αν ο χιονάνθρωπος φαίνεται εύθραυστος ακόμη και μετά από αυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ραβδί στο κέντρο της πάνω μπάλας και να το χαμηλώσετε στο έδαφος.
 8. Κάνετε 2 μικρές μπάλες και τις κολλάτε στις πλευρές του μεσαίου τμήματος. Θα είναι τα χέρια ενός χιονάνθρωπου. Τα χέρια μπορούν επίσης να γίνουν χρησιμοποιώντας απλά κλαδιά, αλλά δεν χρειάζεται να τα σπάσετε ειδικά από τα δέντρα. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή αν βρείτε ήδη σχισμένες ράβδους.
 9. Η τελική φάση παρέμεινε - διακόσμηση. Διακοσμήστε έναν κολλητό χιονάνθρωπο με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων. Μπορείτε να βάλετε ένα κουβά ή ένα καπέλο στο κεφάλι σας. Τυλίξτε το λαιμό σας με ένα μαντήλι ή διακοσμήστε με μια παλιά γραβάτα. Πώς να κάνετε μια μύτη σε έναν χιονάνθρωπο; Κρατήστε καρότα, κώνους ή ακόμα και ένα αυτί καλαμποκιού. Μην ξεχάσετε τα μάτια και το στόμα. Είναι κατασκευασμένα από βότσαλα, κάρβουνα, σπόρους ή μούρα rowan. Η έκφραση στο πρόσωπο ενός χιονάνθρωπου εξαρτάται από εσάς: μπορεί να χαμογελάει ή να είναι σκληρή.

Πρόκειται για μια παραδοσιακή έκδοση του ειδώλου, που ονομάζεται συνήθως χιονάνθρωπος. Μπορείτε να δείξετε τη φαντασία σας και να δημιουργήσετε ένα πιο πρωτότυπο χαρακτήρα από το χιόνι.

Πώς να κάνει ένα χιονάνθρωπο από το ξύλο

Πώς να φτιάξετε ένα ξύλινο χιονάνθρωπο

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο για το σπίτι

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο στην πόρτα

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο έξω από τσόχα

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο από μια κάλτσα

Οι σπιτικές χιονάνθρωποι από τις κάλτσες φαίνονται πολύ χαριτωμένοι.Με τέτοιες χειροτεχνίες, μπορείτε αρχικά να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή απλά να το παρουσιάσετε στους φίλους σας, εκπλήσσοντάς το με την ικανότητά σας να δημιουργείτε όμορφα αναμνηστικά.

Χιονάνθρωπος από τη ζύμη

Υφάσματα χιονιού

Πλεκτό χιονάνθρωπο

Χιονάνθρωπος στη διακόσμηση

Χιονάνθρωπος βαμβακιού

Για να κάνετε έναν χιονάνθρωπο στο σπίτι θα χρειαστείτε:

 • Κάλτσες ή γόνατα. Για τον ίδιο τον χιονάνθρωπο - λευκό, για το ντεκόρ - χρωματισμένο. Σημειώστε ότι η κορυφή του δακτύλου πρέπει να είναι μεγάλη. Είναι αυτή που θα γίνει το "σώμα" του παιχνιδιού.
 • Συμπληρωματικό. Το σουβενίρ μπορεί να γεμίσει με δημητριακά (το ρύζι είναι τέλειο, γιατί θα είναι αόρατο μέσα από μια ελαφριά κάλτσα), αποκόμματα από ύφασμα, βαμβάκι, αφρώδεις μπάλες. Στο εσωτερικό, μπορείτε να προσθέσετε ξηρά βότανα ή ένα αρωματικό μείγμα, τότε το τελικό προϊόν θα μυρίζει καλά.
 • Χρωματισμένα πτερύγια υφάσματος.
 • Κουμπιά, χάντρες, κορδέλες για διακόσμηση.
 • Βελόνα, νήμα, ψαλίδι.

Ετοιμάζοντας χιονάνθρωπους, δείξτε τη φαντασία σας. Σκεφτείτε τα ρούχα τους και τις εκφράσεις του προσώπου. Ας κάνει μοναδικά παιχνίδια.

Πώς να κάνετε έναν αισθητή χιονάνθρωπο

Πώς να φτιάξετε ένα ειδώλιο χιονάνθρωπο

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο με μια γιρλάντα

Πώς να κάνει ένα παιχνίδι χιονάνθρωπος

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο από μια κάλτσα

Πώς να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο με τα χέρια σας:

 1. Η λευκή κάλτσα πρέπει να κοπεί σε 2 μέρη. Το κάτω μέρος δεν είναι πλέον απαραίτητο, μπορεί να αφαιρεθεί. Μια επίπεδη κορυφή πρέπει να γυρίσει προς τα έξω.
 2. Στην πλευρά στην οποία έγινε η τομή, η κάλτσα είναι κολλημένη με ένα σπείρωμα ή μια ελαστική ταινία. Τότε το γυρίστε στην μπροστινή πλευρά έτσι ώστε το νήμα να παραμείνει στο εσωτερικό του.
 3. Η κάλτσα έμοιαζε με μια σακούλα. Γεμίστε το μέχρι το χείλος με γεμιστικό και στη συνέχεια τραβήξτε το πάνω μέρος με μια ελαστική ταινία ή σπείρωμα.
 4. Σημειώστε την κεφαλή της μπάλας που προκύπτει και συνδέστε αυτό το μέρος με ένα άλλο νήμα. Έτσι παίρνετε έναν χιονάνθρωπο από δύο μπάλες. Αν προτιμάτε τους παραδοσιακούς χιονάνθρωπους, τότε όλα γίνονται ακριβώς τα ίδια, αλλά το γεμάτο κενό χωρίζεται σε 3 μέρη. Κάντε το κάτω μέρος ευρύτερο ώστε ο τελειωμένος χιονάνθρωπος να είναι σταθερός.

Τα κύρια στάδια έχουν ολοκληρωθεί, τώρα πρέπει να μετατρέψετε το λευκό κενό, να το καταστήσετε μοναδικό. Τα μάτια των χιονάνθρωπων μπορεί να είναι κουμπιά ή χάντρες. Η μύτη μπορεί να κολληθεί από χρωματιστό χαρτί ή και πάλι να χρησιμοποιηθεί με χάντρες. Το κάλυμμα μπορεί να είναι ένα καπάκι χαρτιού ή μια φτέρνα από μια πολύχρωμη κάλτσα. Κασκόλ από αποκόμματα χρωματισμένης ύλης θα είναι πολύ ευπρόσδεκτη. Οι φωτεινές χνουδωτές κάλτσες κάνουν αστεία πουλόβερ για τα παιχνίδια. Μπορείτε να συνδέσετε τα χέρια και τα πόδια, τα μαλλιά για κορίτσια χιονιού.

Υπάρχουν πολλές διακοσμητικές επιλογές. Όλα εξαρτώνται από το πόσο χρόνο είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τη δημιουργία εξαρτημάτων. Για παράδειγμα, στους χιονάνθρωπους μπορείτε να κεντρίσετε τα ονόματα των φίλων. Επιπλέον, μπορείτε να επισυνάψετε συγχαρητήρια σε τελικά παιχνίδια.

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο από φούτερ

Πώς να φτιάξετε ένα χιονάνθρωπο χρησιμοποιώντας τεχνική quilling

Πώς να κάνετε έναν χιονάνθρωπο έξω από έναν λαμπτήρα

Πώς να φτιάξετε έναν φουσκωτό χιονάνθρωπο

Πώς να φτιάξετε ένα χιονάνθρωπο από πλαστικά κύπελλα

Μια ασυνήθιστη διακόσμηση για το σπίτι είναι ένας χιονάνθρωπος από ποτήρια μιας χρήσης. Για να το κάνετε θα χρειαστείτε:

 • 2-3 συσκευασίες από πλαστικά κύπελλα των 100 τεμαχίων. Όσο περισσότερα ποτήρια, τόσο μεγαλύτερος είναι ο χιονάνθρωπος. Για ένα προϊόν χρησιμοποιούνται συνήθως πιάτα ίδιου μεγέθους, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Ένα τμήμα κεφαλής μπορεί να κατασκευαστεί από μικρότερο δοχείο από ένα τμήμα κορμού.
 • Συρραπτικό και συρραπτικά σε αυτό.
 • Χαρτόνι ή κόκκινο χαρτί.
 • Μαύρη βαφή.
 • Κασκόλ, καπέλο κλπ. για διακόσμηση (προαιρετικά).

Πώς να κάνετε έναν χιονάνθρωπο έξω από το νήμα

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο σε μια κάλτσα

Πώς να φτιάξετε τον χιονάνθρωπο της Πρωτοχρονιάς

Πώς να φτιάξετε μια κάρτα με ένα χιονάνθρωπο

Πώς να φτιάξετε μπισκότα με έναν χιονάνθρωπο

Κάνοντας χύμα χιονάνθρωπο έξω από φλιτζάνια είναι εύκολο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα:

 1. Πάρτε 25-30 φλιτζάνια και κάντε έναν κύκλο από αυτούς. Στερεώστε προσεκτικά τις άκρες τους μαζί με ένα συρραπτικό.
 2. Στη συνέχεια, κάντε νέες σειρές από πάνω, συνδέοντάς τις με συρραπτικό όχι μόνο από την πλευρά, αλλά και από πάνω. Προκειμένου η βάση να είναι σταθερή, πρέπει να μετακινήσετε κάθε σειρά μερικά χιλιοστά πίσω. Έτσι κάνουμε περίπου 7 σειρές. Λαμβάνουν φυσικά τη μορφή ημισφαιρίου.
 3. Όταν η βάση του σώματος είναι έτοιμη, πρέπει να πάρετε το κεφάλι ενός χιονάνθρωπου. Εδώ όλα γίνονται με τον ίδιο τρόπο, αλλά για να δημιουργήσετε την πρώτη σειρά πρέπει να πάρετε 15-18 ποτήρια.
 4. Εάν και τα δύο ημισφαίρια είναι έτοιμα, ήρθε η ώρα να τα στερεώσετε μαζί. Το ίδιο συρραπτικό θα βοηθήσει με αυτό.

Μάθατε πώς να κάνετε έναν χιονάνθρωπο από κύπελλα. Μετά από την εργασία, παρέμεινε στο προϊόν άσχημη ραφή. Ένα κασκόλ ή οποιοδήποτε ύφασμα δεμένο στη διασταύρωση θα τον βοηθήσει να το κρύψει. Τα μάτια του σκάφους είναι εύκολο να γίνει: απλά πρέπει να ζωγραφίσετε δύο κύπελλα από μέσα με μαύρο χρώμα.Το στόμα γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Και στρέφοντας χαρτί ή χαρτόνι σε μια τσάντα, παίρνετε μια μύτη.

Πώς να φτιάξετε ένα χιονάνθρωπο αφρού

Πώς να φτιάξετε ένα πλαστικό χιονάνθρωπο

Πώς να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο στο γραμματοκιβώτιο

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο βελονάκι

Πώς να φτιάξετε ένα χιονάνθρωπο από βαμβάκι

Για να φτιάξετε χοντρό χιονάνθρωπο από βαμβάκι με τα χέρια σας, απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

 • βαμβακερό μαλλί.
 • νερό
 • σαπούνι
 • Κόλλα PVA;
 • χρώματα, χάντρες, έγχρωμο χαρτί κ.λπ.

Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ εύκολο να γίνουν, έτσι ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν στη διαδικασία. Τα μικρά παιδιά θα ήθελαν να κάνουν στοιχεία από υλικό που είναι ευχάριστο στην αφή. Επιπλέον, υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα είναι ασφαλές.

Πώς να φτιάξετε ένα χιονάνθρωπο

Πώς να κάνει έναν χιονάνθρωπο από τα κούτσουρα

Ράψιμο ενός χιονάνθρωπου

Μαγειρικά σκεύη με έναν χιονάνθρωπο

Εκτύπωση χιονιού

Γουρού χιονάνθρωπος

Σχέδιο χιονιού

Διαδικασία κατασκευής:

 • Διαχωρίστε το βαμβάκι σε κομμάτια. Κάθε κομμάτι είναι μια μελλοντική μπάλα ή μέρος ενός χιονάνθρωπου.
 • Βρέξτε τα χέρια σας, σαπουνίστε τα και ξεκινήστε να ανεβαίνετε τις μπάλες. Προσθέστε βαμβάκι σε μέρη ώστε οι σβώλοι να είναι πυκνοί. Οι φιάλες έτοιμοι πρέπει να στεγνώσουν.
 • Προετοιμάστε ένα διάλυμα κόλλας και νερού με ανάμιξη σε αναλογία 1 προς 1. Καλύψτε τις μπάλες με το τελικό μίγμα. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, πασπαλίστε τα σχήματα με λάμψη.
 • Μετά από πλήρη ξήρανση, οι μπάλες προσκολλώνται μεταξύ τους. Ο χιονάνθρωπος είναι έτοιμος.

Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για διακόσμηση, οπότε δεν θα το επαναλάβουμε. Διακοσμήστε το γούστο σας: κόλλα, σύρετε, φόρεμα.

Χιονάνθρωπος για τον κήπο

Χιονάνθρωπος από μπάλες

Χιονάνθρωπος από μαλλί

Βρώσιμο χιονάνθρωπο

Χειμώνας scrapbooking

Χιονάνθρωπος

Χιονάνθρωπος από κοψίματα

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα αναμνηστικό με βαμβάκι. Μπορείτε να φτιάξετε μια κάρτα χιονιού από βαμβακερά μαξιλάρια μέσα σε λίγα λεπτά. Και ακόμη και τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν μια τέτοια αίτηση. Κάθε δίσκος είναι ένα μέρος ενός χιονάνθρωπου. Απλά πρέπει να τα λιπάνετε με κόλλα και να τα πιέσετε σταθερά στο κενό χαρτί. Μπορείτε να σχεδιάσετε το πρόσωπο του χιονάνθρωπου με πένες. Συμπληρώστε την κάρτα με συγχαρητήρια, σχέδια χριστουγεννιάτικων δέντρων ή νιφάδες χιονιού.

Έχετε μάθει πώς να κάνετε έναν χιονάνθρωπο. Αναπνεύστε στον παγωμένο αέρα και σμιλευτείτε χιονισμένες φιγούρες ή δημιουργήστε μοναδικές διακοσμήσεις για το δέντρο της Πρωτοχρονιάς. Το κύριο πράγμα είναι να το κάνεις με χαρά!

Πινακίδα χιονάνθρωπος

Πλεκτό χιονάνθρωπο

Χειροποίητο χιονάνθρωπο

Χιονάνθρωπος

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)