Κομμωτήρια στο σαλόνι: πώς να επιλέξετε το σωστό (30 φωτογραφίες)

Η κύρια ποιότητα ενός συρταριού είναι η λειτουργικότητά του. Ακόμη και η λέξη "συρταριέρα" προέρχεται από τη γαλλική "commode", που σημαίνει "άνετα". Ωστόσο, όχι μόνο αυτή είναι η αξία αυτών των μεγάλων τεμαχίων επίπλων. Βοηθούν να αποθηκεύσετε πολλά πράγματα και ταυτόχρονα να φαίνονται κομψά και όμορφα. Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα συρταριέρια και τα ντουλάπια είναι το ένα και το αυτό πράγμα, επειδή έχουν παρόμοια εμφάνιση και έχουν τον ίδιο σκοπό, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Το συρτάρι συρταριών χαρακτηρίζεται από την παρουσία οριζόντιων συρταριών, οπότε έχει εξαιρετική χωρητικότητα.

Λευκή τουαλέτα στο σαλόνι

Μαύρο δωμάτιο στο σαλόνι

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα συρτάρι;

Όταν επιλέγετε έπιπλα για σαλόνι, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις απαιτήσεις για την ποιότητά του:

  • Το υλικό πρέπει να είναι ανθεκτικό και αρκετά παχύ. Το αρχικό και ακόμα το πλέον προτιμώμενο υλικό θεωρείται ένα συμπαγές ξύλο. Αλλά επειδή αυτή δεν είναι η φθηνότερη επιλογή, υπάρχει ένας αριθμός περισσότερων φιλικών προς τον προϋπολογισμό ομολόγων: MDF και μοριοσανίδες, πλαστικό και γυαλί.
  • Ο πυθμένας του συρταριού πρέπει να είναι κατασκευασμένος από πολυστρωματικό κόντρα πλακέ. Αποφύγετε μοντέλα όπου το κάτω μέρος είναι από πεπιεσμένες ινοσανίδες. Κάτω από το βάρος των πραγμάτων, μπορεί να βγει.
  • Όλα τα συρτάρια πρέπει να ολισθαίνουν ομαλά. Το ίδιο πράγμα με τις πόρτες που απαιτούνται για να ανοίγουν εύκολα, χωρίς τη χρήση της προσπάθειας. Είναι επιθυμητό να υπάρχει ένα πώμα που θα εμποδίζει τα συρτάρια να πέσουν έξω.
  • Προσέξτε τα εξαρτήματα, ειδικά τις λαβές. Η καλύτερη επιλογή είναι οι παραδοσιακές χειρολαβές.

Τώρα γνωρίζετε τι να επισημάνετε για να βρείτε ένα δείγμα υψηλής ποιότητας ανάμεσα σε μια πλούσια ποικιλία.

Dresser στο καθιστικό σε κλασικό στιλ

Τύποι κιθάρων και ο σκοπός τους

Οι ντουλάπες στο σαλόνι διαφέρουν σε μέγεθος, στυλ, σκοπό, χρώμα και σχήμα. Επιλέγοντας αυτό το κομμάτι των επίπλων θα πρέπει να βασίζεται στις δικές σας επιθυμίες και λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του δωματίου.

Κλασικό μοντέλο

Το ύψος των ενδυμάτων αυτών συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 100-130 cm, το πλάτος είναι περίπου ένα μέτρο. Αυτό το ύψος σχετίζεται άμεσα με τη μέση ανάπτυξη ενός ατόμου. Αυτό σας επιτρέπει να πάρετε εύκολα τα απαραίτητα πράγματα από οποιοδήποτε ράφι. Η επιλογή του πλάτους υπαγορεύεται από τον ελεύθερο χώρο στο σαλόνι.

Ξύλινο συρτάρι στο σαλόνι

Ντουλάπα στο καθιστικό από ξύλο

Dresser στο σαλόνι στο σπίτι

Οι υποστηρικτές των παραδοσιακών κλασικών θα προτιμούσαν απλή και συγκρατημένη συρταριέρα. Μπορούν να φαίνονται μέτρια και αφανή, και μπορούν να προσελκύσουν γενική προσοχή με χειροποίητα μεταλλικά κοσμήματα ή γλυπτά. Αυτό το σχέδιο θα δώσει έμφαση στην εκλεπτυσμένη γεύση των ιδιοκτητών σπιτιού. Τα κλασικά συρτάρια συρταριών έχουν σχεδιαστεί για να στέκονται στον τοίχο, επειδή συνήθως έχουν μια μη ελκυστική πίσω επιφάνεια.

Ντουλάπα στο σαλόνι

Γκρι συρταρι στο σαλονι

Μεγάλα ρούχα

Οι μεγάλες τουαλέτες για το σαλόνι χαρακτηρίζονται από μεγάλη χωρητικότητα και ευκολία. Είναι κατασκευασμένα με κλειστές και ανοιχτές προσόψεις, αλλά πάντα αυτό το έπιπλο έχει πολλά ράφια και διαμερίσματα για την αποθήκευση των πραγμάτων. Η επιφάνεια του συρταριού έχει επίσης λειτουργικότητα: οι τηλεοράσεις, ο εξοπλισμός ήχου και βίντεο τοποθετούνται συχνά πάνω σε αυτό. Διακοσμητικά αντικείμενα βρίσκονται επίσης εκεί: διάφορα αναμνηστικά και ειδώλια, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες, ρολόγια και αγγεία, λάμπες και κεριά - όλα κάνουν το εσωτερικό του σαλόνι πιο άνετο.

Καφέ συρτάρι στο σαλόνι

Κόκκινο ρούχο στο σαλόνι

Όταν επιλέγετε μακριές ντουλάπες για το σαλόνι, δώστε προσοχή στα μοντέλα με επιμήκη οριζόντια ράφια που κρύβονται πίσω από τις πόρτες (μπορεί να είναι τζάμια ή στερεά) και με ευρύχωρα συρτάρια στην κορυφή. Αυτός ο τύπος συρταριού τοποθετείται κοντά στον τοίχο ή πίσω από τον καναπέ.Στην πρώτη περίπτωση, το συρτάρι για το σαλόνι δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Στο δεύτερο - με νησιωτική διάταξη επίπλων, αυτό βοηθά να καλύψει το πίσω μέρος του καναπέ και να χωρίσει αποτελεσματικά τις ζώνες. Μια ασυνήθιστη χρήση των χαμηλών μακριών συρταριών συρταριών είναι να χρησιμοποιήσετε ως πάγκο (εάν βάζετε μαξιλάρια στο καπάκι).

Σερβίτσιο σεντόνι

Ντουλάπα στο σαλόνι από MDF

Συρταριέρα

Θάλαμο συρταριών για το καθιστικό - ένα εντυπωσιακό μοντέλο που μοιάζει με μπουφέ. Δεν χρησιμεύει μόνο για την αποθήκευση των πραγμάτων, αλλά και για την επίδειξή τους. Στους Σοβιετικούς χρόνους, ένα τέτοιο έπιπλο ήταν σχεδόν σε κάθε σπίτι. Συνήθως, οι ιδιοκτήτες κράτησαν πίσω από τις καθρέφτες πόρτες την υπερηφάνεια της οικογένειας - μια συλλογή από γυαλικά κρυστάλλων. Τώρα τα κομμωτήρια για πιάτα στο σαλόνι δεν φαίνονται τόσο άσχημα όσο εκείνα τα χρόνια. Αυτό το έπιπλο είναι κατασκευασμένο σε ορθογώνιο, τριγωνικό, οβάλ, στρογγυλεμένο και τετράγωνο σχήμα, το οποίο του επιτρέπει να ταιριάζει με επιτυχία σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Dresser στο σαλόνι σε μοντέρνο στιλ

Νεοκλασικό συρτάρι σαλόνι

Οι ντουλάπες με το γυαλί για το σαλόνι χρησιμεύουν για να αποδείξουν όχι μόνο τα όμορφα σύνολα. Χρησιμοποιούνται για να δώσουν προσοχή στα όμορφα ή πολύτιμα πράγματα των ιδιοκτητών. Μπορεί να είναι αντίκες, όπλα σουβενίρ, συλλογές πρωτότυπων ειδωλίων και πολλά άλλα.

Συχνά ένα συρταριέρα χρησιμοποιείται ως μίνι μπαρ. Τα μοντέρνα σαλόνια για το σαλόνι είναι εξοπλισμένα με οπίσθιο φωτισμό LED, το οποίο επιπλέον προσελκύει τους επισκέπτες στο περιεχόμενο της οθόνης. Μην ξεχάσετε να παρέχετε μια απλή προσέγγιση στα έπιπλα με διαφανείς πόρτες, ώστε να μην σας εμποδίζει να εξετάζετε ήσυχα τα διακοσμητικά αντικείμενα που τα μέλη της οικογένειας είναι πιο περήφανα.

Συρταριέρα στο σαλόνι

Συρταριέρα στο σαλόνι

Συρταριέρα με καθρέφτη

Πιο συχνά, στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας υπάρχει ένα κομμάτι με καθρέφτη, αλλά αυτό το μοντέλο θα είναι σχετικό σε μικρά διαμερίσματα, όταν το σαλόνι είναι επίσης υπνοδωμάτιο. Ένα τέτοιο συρτάρι στο σαλόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση σε ένα τραπέζι, τοποθετώντας τα καλλυντικά στην επιφάνεια. Αντιμετωπίζει επίσης εύκολα την κύρια λειτουργία του: την αποθήκευση των πραγμάτων.

Ντουλάπα στο καθιστικό

Καθρέφτης καθρέφτη στο σαλόνι

Επιπλέον πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι ο καθρέφτης μεγεθύνει οπτικά το δωμάτιο. Εάν βάζετε κεριά ή λάμπες στο κάλυμμα της νυχτερινής σκεπαστής, αυτό θα προσθέσει γοητεία στο εσωτερικό του δωματίου. Μπορείτε να κάνετε αυτό τον τύπο έπιπλα μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, κρεμάστε έναν καθρέφτη στον τοίχο πάνω από την τουαλέτα σε ένα κλασικό στιλ.

Dresser στο στυλ της Προβηγκίας στο σαλόνι

Σκαλιστό κομμάτι στο σαλόνι

Γωνιακό συρταριέρα

Γωνιακά σκεύη είναι ιδανικά για ένα μικρό σαλόνι. Όχι για κάθε τέτοιο τεράστιο έπιπλο σαν συρταριέρα μπορείτε να βρείτε μια θέση στο "Χρουστσιόφ", αλλά αν θέλετε να πάρετε ένα συρτάρι, πάρτε μια τέτοια τροποποίηση. Ακόμα και ένα ψηλό συρτάρι γωνιών για το σαλόνι θα εξοικονομήσει σημαντικά χώρο και όλα χάρη στο γεγονός ότι μία από τις γωνίες που είναι συχνά κενές στο σπίτι θα χρησιμοποιηθεί για εγκατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι αυτό το έπιπλο ταιριάζει άνετα στον τοίχο.

Ροκοκό συρτάρι στο σαλόνι

Ζωγραφισμένο στο υπνοδωμάτιο

Ντουλάπα με καθρέφτη στο σαλόνι

Dresser χρώμα και σχέδιο

Όμορφα κομμωτήρια για το σαλόνι πρέπει να είναι σε αρμονία με το εσωτερικό του δωματίου σε χρώμα και στυλ. Συνήθως, οι ιδιοκτήτες καθοδηγούνται από τα παρακείμενα έπιπλα και διακόσμηση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Το συρτάρι μπορεί να διαφέρει από άλλα έπιπλα. Τις περισσότερες φορές, είναι κάπως διαφορετικό, πράγμα που σημαίνει ότι ξεχωρίζει από το γενικό υπόβαθρο. Γιατί να μην τονίσουμε αυτό επιλέγοντας μια σκιά που θα συγκρουστεί με τη διακόσμηση; Αυτό ισχύει όχι μόνο για το χρώμα, αλλά και για το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται κομμάτια και ντουλάπια.

Γκρι συρταρι στο σαλονι

Dresser στο στυλ του shabby κομψό στο σαλόνι

Λευκά κομμάτια στο σαλόνι - μια παγκόσμια λύση σχεδιασμού, καθώς αυτό το χρώμα πηγαίνει καλά με άλλα χρώματα. Μαύρα μοντέλα δεν είναι λιγότερο δημοφιλή, αλλά να έχετε κατά νου ότι σε μικρά σαλόνια θα φαίνονται ογκώδη. Classic - το χρώμα του φυσικού ξύλου. Επιλογές που συνδυάζουν πολλά διαφορετικά χρώματα φαίνονται ενδιαφέροντα. Οι σχεδιαστές συχνά δημιουργικά και ταπετσαρία τα συρτάρια, τα διακοσμούν με σχέδια και επιγραφές.

Συρταριέρα για τηλεόραση στο σαλόνι

Dresser wenge στο σαλόνι

Ένας δημοφιλής σχεδιασμός των κομμωτηρίων σε ένα μοντέρνο στυλ είναι ombre ζωγραφική (όταν κάθε επόμενο ράφι είναι ελαφρύτερο από το προηγούμενο). Επίσης στη ζήτηση υπάρχουν μοντέλα με εκτύπωση φωτογραφιών.Στον ροκοκό στιλ, απαιτείται πλούσια διακόσμηση, ακριβό υλικό για κατασκευή και κομψή φόρμα (οι τοίχοι και τα πόδια είναι καμπύλες). Η τεχνολογία και ο μινιμαλισμός χαρακτηρίζονται από απλές σιλουέτες και πλήρη έλλειψη διακοσμητικών στοιχείων. Τέτοιες αποδυτήρια κατασκευάζονται από πλαστικό, μέταλλο και γυαλί. Η Προβηγκία είναι λίγο σαν το Ροκόκο, αλλά χαρακτηρίζεται από πιο αγενείς μορφές και λιγότερο αρμονικό ντεκόρ. Οι αποδυτήρια αυτού του στυλ είναι κατασκευασμένες από απλό ξύλο και δεν είναι βερνικωμένες.

Vintage τουαλέτα στο σαλόνι

Ψηλά ρούχα στο σαλόνι

Όπως καταλαβαίνετε, μετά την ανάγνωση του άρθρου, τα συρτάρια ποικίλλουν σε μέγεθος, χρώμα, σχήμα και σκοπό. Σκεφτείτε αυτά τα χαρακτηριστικά πριν αγοράσετε για να επιλέξετε ένα συρτάρι που θα είναι κατάλληλο στο σαλόνι σας.

Συρταριέρα στο σαλόνι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)