Γύρος καναπές - ένα λειτουργικό μοντέλο για το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα και το σαλόνι (22 φωτογραφίες)

Ο στρογγυλός καναπές σπάει όλα τα στερεότυπα για το κλασικό εσωτερικό και είναι σε θέση να αλλάξει την εμφάνιση του καθιστικού ή της κρεβατοκάμαρας πέρα ​​από την αναγνώριση. Η μη τυποποιημένη μορφή του καναπέ υπαγορεύει ορισμένους κανόνες κατά την επιλογή του. Τα ασυνήθιστα έπιπλα μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο αποκλειστικό, αλλά επίσης εύκολα κάνουν τους εσωτερικούς χώρους άγευστους αν η διάταξη και ο σχεδιασμός δεν είχαν μελετηθεί εκ των προτέρων.

Χαρακτηριστικά επιλογής

Για να επιλέξετε το σωστό μοντέλο στρογγυλού καναπέ, πρέπει πρώτα να καθορίσετε τις διαστάσεις του. Οι στρογγυλοί καναπέδες για το καθιστικό και τα υπνοδωμάτια είναι μεγάλοι και συμπαγείς. Το τελευταίο, όταν διπλώνεται, μπορεί να φιλοξενήσει όχι περισσότερους από δύο ανθρώπους, και όταν ξεδιπλωθεί, έχουν μια κουκέτα με διάμετρο 2 μ. Το κρεβάτι των μεγάλων μοντέλων κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 2,0 και 2,5 μ.

Γύρος επικαλυμμένο πάγκο

Μπεζ καναπέ γύρο

Οι ειδικοί λένε ότι για έναν μεγάλο καναπέ χρειάζεστε ένα δωμάτιο με επιφάνεια τουλάχιστον 25μ², για έναν μικρό καναπέ το δωμάτιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 20μ². Εάν βάζετε έναν στρογγυλό καναπέ σε ένα μικρό δωμάτιο, το δωμάτιο θα φαίνεται γεμάτο. Για τον ίδιο λόγο, τα υπόλοιπα έπιπλα θα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά για στρογγυλά μοντέλα. Θα πρέπει να υπάρχει ένα μικρό έπιπλο, και θα πρέπει να φαίνεται εύκολο, εκτός αν είναι ο στόχος να σχεδιάσει ένα δωμάτιο στο στυλ μπαρόκ ή Art Deco.

Λευκός γύρος καναπές

Μαύρο στρογγυλό καναπέ

Ένας στρογγυλός καναπές είναι ένα κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού σχεδιασμού και δεν τοποθετείται κοντά στους τοίχους. Είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι αυτό το μοντέλο δεν προορίζεται για μικρά διαμερίσματα της σοβιετικής περιόδου, εκτός και αν πραγματοποιηθεί σημαντική αναδιάρθρωση σε αυτά. Αλλά για εξοχικές κατοικίες και μοντέρνα διαμερίσματα, ένα μοντέλο στρογγυλού καναπέ μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή.

Γύρος καναπές στο εσωτερικό του σπιτιού

Λειτουργικά χαρακτηριστικά και μέθοδοι μετασχηματισμού

Τόσο οι μεγάλοι όσο και οι στρογγυλοί καναπέδες είναι διαθέσιμοι με μεταφορικό χώρο. Τα στρογγυλά μοντέλα διαφέρουν στο σχεδιασμό τους και είναι:

 • modular;
 • μονολιθικό?
 • μετασχηματιστές.

Οι διαμορφωμένοι καναπέδες είναι πιο λειτουργικοί, αποτελούνται από συρόμενα μπλοκ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι κινητές μονάδες τοποθετούνται σε εσωτερικούς χώρους ως πρόσθετα καθίσματα και ένα τραπέζι του καφέ. Τέτοια μοντέλα δεν έχουν μια επίπεδη θέση και δεν είναι άνετα για συνεχή νυχτερινή χρήση. Οι διαμορφωμένοι καναπέδες θα είναι η καλύτερη επιλογή για μικρά σαλόνια, όταν το κρεβάτι χρησιμοποιείται σε μορφή μιας ώρας για τους επισκέπτες μιας διανυκτέρευσης.

Ένας μονολιθικός στρογγυλός καναπές έχει ένα σταθερό κύριο τμήμα, οπότε φαίνεται πιο αξιοσέβαστος, αλλά καταλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή. Αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα κανονικό υπνοδωμάτιο ή μικρό σαλόνι. Αλλά ο υπνοδωμάτιο έχει μια επίπεδη επιφάνεια σε σύγκριση με τους διαμορφωμένους καναπέδες και μοντέλα μετασχηματιστών.

Καναπές στρογγυλής θυρίδας

Γύρος καναπές στο σαλόνι

Ο στρογγυλός μετατρέψιμος καναπές ταιριάζει απόλυτα στο ευρύχωρο υπνοδωμάτιο Μια προβλήτα δεν είναι τόσο άνετη όσο στα μονολιθικά μοντέλα, αλλά πιο επιτυχημένη απ 'ό, τι σε αρθρωτούς, σύνθετους καναπέδες. Μεταξύ τους, οι μετασχηματιστές διαφέρουν στον σχεδιασμό του μηχανισμού, ο οποίος μπορεί να είναι:

 • roll-out.
 • αναδίπλωση;
 • μισό.

Ένας στρογγυλός καναπέ-κρεβάτι είναι ο πιο δημοφιλής μετασχηματιστής. Η βάση του καναπέ κυλάει έξω από το σταθερό μέρος του καθίσματος. Η στροφή σε ένα κρεβάτι συμβαίνει γρήγορα και χωρίς σωματική προσπάθεια. Ένα μοντέλο με αυτό το σχέδιο είναι κατάλληλο για παιδικά και ενήλικα υπνοδωμάτια, σαλόνια.

Γύρος δερμάτινο καναπέ

Ο στρογγυλός καναπέ-κρεβάτι με μηχανισμό αναδίπλωσης είναι άνετος, η θέση είναι επίπεδη, οι αρθρώσεις σχεδόν δεν είναι αισθητές. Ο μετασχηματισμός πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας πτυσσόμενης πλευράς πλάτης και διαχωρισμού. Ο πτυσσόμενος μετασχηματιστής είναι κατάλληλος για σαλόνια και υπνοδωμάτια. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι είναι πιο δύσκολο για ένα παιδί να αντιμετωπίσει τον μηχανισμό αναδίπλωσης σε σύγκριση με τη δομή εξέλιξης. Ένας πτυσσόμενος στρογγυλός καναπές σε ένα μεταλλικό πλαίσιο θεωρείται πιο ανθεκτικό. Μοντέλα με ξύλινες βάσεις φθείρονται και σπάνονται πιο γρήγορα.

Γύρος καρέκλα

Καναπές γύρου μινιμαλισμού

Ο στρογγυλός καναπέ-κρεβάτι με μισό μηχανισμό ανήκει στα αρθρωτά μοντέλα. Τα κινητά μισά του καναπέ συνδέονται μαζί για να σχηματίσουν έναν χώρο ύπνου. Οι μισο-μετασχηματιστές χρησιμοποιούνται σπάνια για ύπνο, μόνο για τους επισκέπτες και είναι εξοπλισμένοι με καθιστικό.

Στρογγυλό διαμορφωμένο καναπέ

Νεοκλασικός στρογγυλός καναπές

Φίλτρο και ταπετσαρία

Η ποιότητα του ύπνου επηρεάζεται όχι μόνο από τη μέθοδο μετασχηματισμού ενός στρογγυλού πτυσσόμενου καναπέ, αλλά θα πρέπει να δίνεται προσοχή στο πληρωτικό του μαλακού μέρους του επιλεγμένου μοντέλου. Τα καθίσματα οποιουδήποτε καναπέ είναι κατασκευασμένα είτε από το ελατήριο ή από το υλικό πλήρωσης PPU (αφρός πολυουρεθάνης). Είναι αλήθεια ότι οι αδίστακτοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μερικές φορές απόβλητα επίπλων ως υλικό πλήρωσης, αλλά επειδή ένας στρογγυλός καναπές ανήκει στην κατηγορία premium και δεν είναι φτηνός κατ 'αρχήν, δεν θα εξετάσουμε μια τέτοια επιλογή.

Γύρος καναπέδες λυγαριά

Εάν συγκρίνουμε το πληρωτικό PUF και το μπλοκ ελατηρίου, ο αφρός πολυουρεθάνης είναι σημαντικά κατώτερος. Η αγκυροβόληση στα ελατήρια προσαρμόζεται καλά στα περιγράμματα του σώματος, επαναφέρει γρήγορα το σχήμα, είναι ανθεκτική, αλλά αυτό συμβαίνει εάν το κάθισμα κατασκευάζεται σύμφωνα με ένα σύστημα ανεξάρτητων ελατηρίων. Εάν αποτύχει μία άνοιξη, αυτό δεν επηρεάζει την εμφάνιση του καναπέ και την άνεση του ύπνου. Εάν ο κατασκευαστής επιλέξει φθηνότερη τεχνολογία και το κάθισμα είναι μια μονάδα με ελατήρια που συνδέονται μεταξύ τους, τότε η αποτυχία ενός ελατηρίου θα οδηγήσει σε χαλάρωση του μαλακού μέρους, σκασίματα όταν πιεστεί, δυσφορία σε ένα όνειρο. Στην περίπτωση αυτή, η πλήρωση PPU θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Ημικυκλική καναπέ

Γύρος καναπέ στο διάδρομο

Για την ταπετσαρία, οι κατασκευαστές στρογγυλών καναπέδων χρησιμοποιούν υφάσματα από δέρμα ή έπιπλα:

 • Ταπετσαρία ταπετσαρίας.
 • Υλικό Jacquard.
 • Κοπάδι - ένα είδος έπιπλα βελούδο.

Ένας στρογγυλός δερμάτινος καναπές είναι ακριβός, αλλά εντυπωσιακός από τη σεβασμό του από την πρώτη ματιά. Λίγο φθηνότερο είναι ένας στρογγυλός καναπέ-κρεβάτι με δερμάτινη ταπετσαρία και νεότερο υλικό - οικολογικό δέρμα. Το Faux δερμάτινο δεν είναι κατώτερο σε αντοχή στο φυσικό του αντίστοιχο. Το Faux δέρμα είναι πιο απαλό στην αφή, αλλά λιγότερο ανθεκτικό στις παραμορφώσεις. Εάν τα ζώα ζουν στο σπίτι, είναι προτιμότερο να μην επιλέξετε το οικολογικό δέρμα. Μια πρακτική επιλογή σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ένα μοντέλο με ταπετσαρία ζακάρ ή ταπετσαρία. Επιπλέον, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα ανήκουν σε αναπνεύσιμα υλικά και εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε τον καναπέ σαν κρεβάτι, είναι καλύτερο να το επιλέξετε.

Στρογγυλό καναπέ κήπο

Στρογγυλό μπλε καναπέ

Γύρος καναπές στο εσωτερικό

Ο στρογγυλός καναπέ-κρεβάτι έχει τα μειονεκτήματα:

 • καταλαμβάνει μια πολύ χρήσιμη περιοχή?
 • είναι δύσκολο να παραλάβετε έτοιμα έπιπλα σε ένα κατάστημα.
 • το μη τυποποιημένο έντυπο προϋποθέτει την κατασκευή κλινοστρωμνής και αξεσουάρ.

Παρά τα μειονεκτήματα, οι στρογγυλοί καναπέδες γίνονται πιο δημοφιλείς και οι σχεδιαστές προσφέρουν στους καταναλωτές όλο και περισσότερα καινούρια και πρωτότυπα μοντέλα. Σε μοντέρνα διαμερίσματα και ιδιωτικά κτίρια, οι καναπέδες στρογγυλής χρήσης χρησιμοποιούνται σε υπνοδωμάτια για παιδιά και ξενώνες, σαλόνια, αίθουσες, τραπεζαρίες και ακόμη και κουζίνες.

Ένας στρογγυλός καναπές έχει πλεονέκτημα έναντι των παραδοσιακών γραμμικών καναπέδων. Μπορείτε να το βάλετε σε οποιοδήποτε μέρος της αίθουσας, έχοντας μετατοπίσει την περιοχή αναψυχής κατά βούληση. Το στρογγυλό μοντέλο φαίνεται εξαιρετικά στο κέντρο ή τοποθετείται υπό γωνία. Δεδομένου ότι ο στρογγυλός καναπές δεν είναι τοποθετημένος κοντά στους τοίχους, ο χώρος πίσω από αυτό είναι διακοσμημένος με κομψούς λαμπτήρες δαπέδου και βάζα δαπέδου. Επιπλέον σχεδιασμό δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από την κύρια λεπτομέρεια του εσωτερικού - τον στρογγυλό καναπέ, έτσι ώστε όλα τα αξεσουάρ και τα υπόλοιπα έπιπλα θα πρέπει να είναι μαλακές αποχρώσεις και συνοπτικές γραμμές.

Γυάλινο καναπέ

Γύρος μετατρέψιμος καναπές

Οι ιδιοκτήτες των προαστιακών εξοχικών κατοικιών μπορούν να φανταστικοί και να διακοσμήσουν με τοξωτά καναπέδες, παράθυρα κόλπων και πολύπλευρες προσόψεις. Σε κτίρια με στρογγυλεμένη πρόσοψη, η εγκατάσταση ενός καμαροσκεπή καναπέ εξοικονομεί χώρο και θα σας επιτρέψει να συγκεντρώσετε έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών σε ένα μέρος. Ο στρογγυλός γωνιακός καναπές είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις κουζίνες και τις τραπεζαρικές αίθουσες με μια μη τυποποιημένη πρόσοψη ή παράθυρο κόλπων σε εσωτερικούς χώρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας στρογγυλός καναπές δεν φέρει τη λειτουργία ενός κρεβατιού, αλλά τα ενσωματωμένα έπιπλα για ένα παράθυρο κόλπων γίνονται μόνο για παραγγελία.

Γύρος καναπέ βελούδο

Γύρος καναπές σε εξοχική κατοικία

Ένας στρογγυλός καναπές στην κουζίνα ενός σύγχρονου διαμερίσματος θα πρέπει να έχει πιο συμπαγείς διαστάσεις. Οι σχεδιαστές προσφέρουν μοντέλα με παραδοσιακές ευθύγραμμες πλάτες υπό γωνία, αφήνοντας μόνο το μαλακό μέρος του καθίσματος γύρο. Ένας τέτοιος καναπές εξοικονομεί χώρο και δίνει στο δωμάτιο μια πρωτότυπη εμφάνιση. Επίσης, είναι εύκολο να ρυθμίσετε καναπέδες τύπου σπιτιού με περιστρεφόμενο μηχανισμό. Αυτά τα μοντέλα μετατρέπονται στην επιθυμητή μορφή, ανάλογα με τις περιστάσεις. Στην κουζίνα, τα υλικά φθείρονται και λερώνουν ταχύτερα, επομένως για την κουζίνα είναι πιο πρακτικό να χρησιμοποιείτε φυσικό ή τεχνητό δέρμα ως υλικό ταπετσαρίας.

Στρογγυλό πράσινο καναπέ

Οι μαλακές γωνίες ακτίνας, που είναι οι εμπειρογνώμονες των επίπλων που καλούν στρογγυλεμένους και τοξοειδείς καναπέδες, καθιστούν δυνατή τη δημιουργία μη τυποποιημένων εσωτερικών χώρων και την ατομικότητα στο σχεδιασμό του σπιτιού σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)