Καναπές με οθωμανική (21 φωτογραφίες): άνεση και ευκολία στο εσωτερικό

Ο Οθωμανός είναι ένα άνετο έπιπλο και μια εντυπωσιακή προσθήκη στο μοντέρνο εσωτερικό που ήρθε σε μας από την Ανατολή. Ο χρόνος επηρέασε σημαντικά την εμφάνιση αυτού του χαρακτηριστικού.

Λευκός καναπές με οθωμανική στο καθιστικό

Αρχικά, ένας καναπές με οθωμανικό ήταν τοποθετημένος ως διαστάσεων έπιπλα με ανατολίτικη μορφή χωρίς πλάτη. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα μεγάλο κρεβάτι με ταπετσαρίες, διακοσμημένα με ζακάρ και άλλα κλασικά χαρακτηριστικά του ανατολίτικου ντεκόρ.

Εάν νωρίτερα ένας καναπές με έναν οθωμανικό θεωρήθηκε το κεντρικό στοιχείο της κρεβατοκάμαρας, τώρα τα έπιπλα αυτά έχουν ανατεθεί δευτερεύον ρόλο. Οι πλούσιες υφές από μετάξι, βελούδο και βελούδο αντικαταστάθηκαν από δερμάτινες ταπετσαρίες.

Ο ίδιος ο οθωμανός εκπροσωπείται από ένα συμπαγές οθωμανικό, το οποίο, αν είναι απαραίτητο, ενώνει ένα κρεβάτι, καναπέ ή καρέκλα. Συνδυάζει αποτελεσματικά τον γωνιακό καναπέ ή τον καναπέ.

Κομψή τιρκουάζ καφέ οθωμανική

Contemporary Oriental Έπιπλα Έννοια

Ο Οθωμανός ήταν πιο κοινός στην Τουρκία. Στην αρχαιότητα, ήταν ένα πραγματικά πολυτελές κρεβάτι σε κλασικά χαμηλά πόδια, διακοσμημένο με περίτεχνα γλυπτά, που συμπληρώθηκε με ένα τεράστιο αριθμό μαξιλαριών. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές προτείνουν να χρησιμοποιήσετε ένα pouf στο εσωτερικό ενός υπνοδωματίου ή σαλόνι ως ανεξάρτητο χαρακτηριστικό και ως προσθήκη σε έναν καναπέ, το μέγεθος του οποίου για κάποιο λόγο δεν ταιριάζει στους ιδιοκτήτες.

Μικρή σύγχρονη οθωμανική

Ο καναπές μπορεί να είναι οποιουδήποτε σχεδίου:

  • Άμεση;
  • Γωνία
  • Γύρω.

Πρόκειται για ένα αρθρωτό ή ανασυρόμενο μοντέλο, το οποίο γεμίζει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου στο δωμάτιο ή διαφέρει σε μικροσκοπικές διαστάσεις.

Μπεζ καναπές με Οθωμανικά

Πορτοκαλί καναπέδες με οθωμανική στο καθιστικό

Αρθρωτά σχέδια

Ο Οθωμανός σε συνδυασμό με σπονδυλωτά καναπέδες είναι ένας πραγματικός σχεδιαστής. Υπάρχουν μόνο δύο λεπτομέρειες, αλλά μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τρόπους, αλλάζοντας τον χώρο, αλλάζοντας την ποιότητα του ίδιου του δωματίου, και μερικές φορές την έννοια του εσωτερικού της κρεβατοκάμαρας ή του διαδρόμου.

Λευκός και γκρι σπονδυλωτός καναπές με οθωμανικά

Ένα ευρύ δερμάτινο υποβραχιόνιο που μιμείται ένα τραπέζι μπορεί να συμπληρώσει έναν πολυτελή δερμάτινο καναπέ. Ο Οθωμανός μπορεί να βρίσκεται τόσο στο κέντρο του καναπέ και να συμπληρώνει την επιφάνεια ενός αυτοσχέδιου τραπέζι. Ορισμένες έννοιες σχεδίασης προτείνουν ένα τραπέζι στο γωνιακό τμήμα των αρθρωτών επίπλων.

Μπεζ καναπές με οθωμανικά

Μια άλλη ενδιαφέρουσα σύνθεση για ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο ή σαλόνι είναι ένας συνδυασμός ενός κρεβατιού (ή μιας πολυθρόνας ή ενός καναπέ), ενός οθωμανικού και ενός ακρωτηρίου. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να αλλάζετε τα έπιπλα σε εμφάνιση και λειτουργικές ιδιότητες, προσαρμόζοντας σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Οι αρθρωτές συνθέσεις σε διαμερίσματα μικρών διαστάσεων με μη τυποποιημένη διάταξη έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Λευκός καναπές σπιτιού με οθωμανικά

Μέγεθος: έχει σημασία

Καναπέδες, κρεβάτια και πολυθρόνες θεωρούνται μεγάλα έπιπλα, τα οποία καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ως εκ τούτου, επιλέγοντας το επόμενο χαρακτηριστικό της άνεσης στο σπίτι, αρχικά δίνουν προσοχή στα χαρακτηριστικά του μεγέθους και του σχεδιασμού. Οι Οθωμανοί δεν θα καταλαμβάνουν τόσο μεγάλο χώρο, αλλά επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργικότητα των επίπλων και το ύφος του ίδιου του δωματίου.

Μαύρος και πορτοκαλί καναπές με οθωμανική στο καθιστικό με τζάκι

Πιστεύεται ότι το pouf πρέπει να είναι ήδη ένας καναπές, πολυθρόνες ή κρεβάτια, ειδικά αν το έπιπλο κατέχει μια γωνιακή θέση στο δωμάτιο. Υπάρχει επίσης ένας ειδικός κανόνας σχεδιασμού για καναπέδες: ένα μεγάλο χαρακτηριστικό δεν μπορεί να καταλαμβάνει περισσότερο από τα 2/3 του συνολικού μήκους του κυρίως τοίχου.

Μαύρο και άσπρο καναπέ με οθωμανικά στο εσωτερικό του καθιστικού

Οθωμανική ως γωνιά ή κεντρικό τραπέζι

Οι σύγχρονες σχεδιαστικές έννοιες περιλαμβάνουν τη χρήση ενός παραδοσιακού Οθωμανικού ως πρωτότυπο τραπέζι. Τις περισσότερες φορές, τα έπιπλα αυτής της μορφής συμπληρώνουν αρθρωτά "σχεδιαστές".

Ένα είδος καφέ πίνακα συμπληρώνει αποτελεσματικά το σαλόνι, το διάδρομο και ακόμη και το υπνοδωμάτιο. Ο Οθωμανός είναι πολύ μικρότερος από κάθε τραπεζάκι του καφέ. Οι σχεδιαστές προσφέρουν την πρακτικότητα του pouff με τη χρήση δερμάτινης ταπετσαρίας. Στην ιδανική περίπτωση, το pouf τοποθετείται στον γωνιακό τομέα ή στο κέντρο, τοποθετώντας περιοδικά, παιχνίδια, διάφορα είδη οικιακής χρήσης και ακόμη και δίσκους για φαγητό εκεί.

Γκρίζο οθωμανικό σαν τραπέζι στο σαλόνι

Μερικές φορές οι ιδέες σχεδίασης είναι συγκλονιστικές με την υπερβολή τους. Για παράδειγμα, προσθέστε σκαμπό με ξύλινα πόδια και επικαλυμμένα με υφασμάτινο ύφασμα (βελούδο, μετάξι, βελούδο), αγνοώντας την πρακτικότητα και την αξιοπρέπεια της δερμάτινης ταπετσαρίας. Αυτά τα μοντέλα θα φαίνονται πολυτελή στην κρεβατοκάμαρα ενός πλούσιου κλασικού στιλ, ροκοκό ή μπαρόκ.

Γυάλινο οθωμανικό τραπέζι ως τραπέζι στο σαλόνι

Ο Οθωμανός με τη μορφή ενός πίνακα θα γίνει ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για το σχηματισμό της ανατολικής γεύσης. Για παράδειγμα, σε ηθικό ιαπωνικό ή τουρκικό στυλ.

Λευκοί Οθωμανοί ως τραπέζια στο σαλόνι

Συμπαγές κάθισμα

Ο παραδοσιακός τρόπος χρήσης του pouf είναι να καθίσετε (στη γωνία, στο κέντρο, οπουδήποτε στο δωμάτιο). Η καρέκλα δεν μπορεί πάντα να μετακινηθεί, ο καναπές δεν ταιριάζει πάντα σε μικρά δωμάτια και το κρεβάτι είναι σχεδιασμένο για ύπνο και όχι μόνο για συγκεντρώσεις.

Μαύρο οθωμανικό για καθίσματα

Ο Οθωμανικός είναι ένας ιδανικός χώρος για άνετη συνεδρίαση. Μπορεί να πάρει μια γωνιακή θέση ή οποιαδήποτε άλλη θέση στο υπνοδωμάτιο, το καθιστικό ή ακόμα και στην κουζίνα. Εάν πρόκειται για ένα συμπαγές μοντέλο, μπορεί να είναι ένας ανασυρόμενος τύπος. Το pouf απλά "κρύβεται" στο σχεδιασμό του καναπέ, εμφανίζεται αν είναι απαραίτητο.

Πράσινο μοντέρνο οθωμανικό για καθίσματα

Προσθήκη σε πολυθρόνα ή καναπέ

Το παραγεμισμένο σκαμνί καλύπτει τέλεια τη λειτουργία ενός καναπέ για χαλάρωση των ποδιών. Συνήθως πρόκειται για δερμάτινο οθωμανικό, μικρού μεγέθους, επίμηκες. Εάν είναι απαραίτητο, τα έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τραπέζι ή παραδοσιακό μέρος για να καθίσετε. Συχνά υπάρχουν μοντέλα τύπου extendable.

Σύγχρονη πολυθρόνα με οθωμανικά

Καφέ δερμάτινο καναπέ με οθωμανικά

Μαύρη και καφέ οθωμανική πολυθρόνα

Καναπές κρέμας με οθωμανικά

Σχεδιασμός θήκη αποθήκευσης

Για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το χώρο εργασίας ενός υπνοδωματίου ή σαλόνι στο μέγιστο, ένας οθωμανός με λειτουργία στήθους είναι κατάλληλος. Παρά το μικροσκοπικό της μέγεθος, ένα κομψό δέρμα pouf μπορεί να είναι πολύ ευρύχωρο.

Κουτάκια με συρτάρια αποθήκευσης

Είναι ακόμη σε θέση να συμπληρώσει ένα κρεβάτι, μια πολυθρόνα ή ένα μεγάλο καναπέ, εκπληρώνοντας τη μυστική του λειτουργία. Ένα λουρί pull-out σε ένα μινιμαλιστικό στυλ θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Μπορεί να αποθηκεύει λευκά είδη οικιακής χρήσης, βιβλία και περιοδικά, παιχνίδια, τηλεχειριστήρια και φορτιστές, καθώς και άλλα μικρά αντικείμενα. Ο Οθωμανός μπορεί να μοιάζει με ένα πραγματικό στήθος με δερμάτινη επένδυση ή με συρτάρια. Κανένα μονό κρεβάτι ή καρέκλα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια αποστολή χωρίς να χάσει τη μικρογραφία και την κινητικότητά της.

Μαύρο pouf με χώρο αποθήκευσης

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)