Σαλόνι wenge: ασκητική πολυτέλεια (24 φωτογραφίες)

Η έννοια του wenge εμφανίστηκε στο εγχώριο σχέδιο όχι πολύ καιρό πριν. Η φήμη του ήταν σαφώς εδραιωμένη στη φήμη του ως αναμφίβολα κομψό υλικό που διέθετε η ελίτ. Το σαλόνι με το χρώμα του wenge αυξάνει την αυτοεκτίμηση των ιδιοκτητών, προκαλεί σεβασμό μεταξύ άλλων.

Τι είναι το wenge;

Το χρώμα του wenge είναι ξύλο με το ίδιο όνομα με ένα εξωτικό δέντρο που αναπτύσσεται στις τροπικές περιοχές. Ξύλο Wenge είναι όλες οι αποχρώσεις του καφέ, αλλά όχι μόνο καφέ. Η υφή δείχνει μια βασιλική σκοτεινή μπορντό, βαθιά βιολετί, ελαφρώς επιπόλαιη σοκολάτα και ισχυρό μαύρο καφέ. Αποτελούν την εξωτική παλέτα wenge. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό: το χρώμα είναι μόνο μια προσθήκη στο ξύλο που είναι μοναδικό στη δομή.

Σαλόνι wenge και λευκασμένη βελανιδιά

Σαλόνι wenge και σημύδα

Wenge εσωτερικό

Τα καφέ έπιπλα είναι παραδοσιακά και οικεία. Είναι ακόμα παρούσα σε πολλά σαλόνια και σχεδόν σε όλα τα στυλ σχεδιασμού, αλλά μόνο η wenge έχει την ευκαιρία να ενσωματώνει την αριστοκρατία και ταυτόχρονα να γίνει σημάδι ασκητισμού.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως δημοκρατική - για ένα ακριβό δέντρο, απαιτείται το ίδιο πλαίσιο. Έτσι ένα σαλόνι σε στυλ wenge θα απαιτήσει όχι μόνο τα έπιπλα. Πρέπει να είστε έτοιμοι να αγοράσετε οτιδήποτε άλλο από το ίδιο ακριβό τμήμα: ταπετσαρία, δάπεδα, μπροστινές πόρτες, χαλιά, κουρτίνες, μέχρι μικρά αξεσουάρ.

Καναπές χρώματος Wenge στο σαλόνι

Σαλόνι wenge και βελανιδιά

Στο δωμάτιο δεν ήταν ζοφερή, τα έπιπλα και η διακόσμηση γίνονται σε διαφορετικά χρώματα. Ένας καλός συνδυασμός για τον τοίχο είναι ένα πλαίσιο wenge μαζί με ελαφρώς λευκασμένα τμήματα βελανιδιάς στην πρόσοψη. Στο τραπέζι του καφέ, μπορεί να είναι ένας πάγκος με παγωμένο γυαλί και ξύλινα πόδια σε τόνο.

Πόρτες wenge στο σαλόνι

Επίπεδη wenge στο καθιστικό

Αρμονία μεγάλων επιφανειών

Τα έπιπλα, οι τοίχοι και τα δάπεδα καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στο εσωτερικό. Ιδιαίτερη σημασία έχει η προσαρμοσμένη αναλογία τους στο χρώμα του wenge:

 • Δεν αξίζει να συνδυάσετε το πάτωμα και τα έπιπλα σε μια γκάμα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν ελαφρύτερο τοίχο για το σαλόνι.
 • Το σκοτεινό δάπεδο και τα σκούρα επιμέρους στοιχεία επίπλων στην πρόσοψη του τοίχου φαίνονται αρμονικά.
 • Το πάτωμα της wenge συμπληρώνεται από πόρτες με παρόμοιο χρώμα.
 • Οι πόρτες του χρώματος wenge απαιτούν ταπετσαρία σε έντονα χρώματα. Μια τέτοια αντίθεση θα προσθέσει ένα άγγιγμα ευγενών συγκρατημάτων στο εσωτερικό.

Αν οποιεσδήποτε από αυτές τις επιφάνειες γίνουν σκοτεινές, ακόμη και τα πιο ευρύχωρα φωτεινά σαλόνια καθίστανται ζοφερά.

Σαλόνι wenge

Πολυθρόνες wenge

Συμβατότητα με άλλα χρώματα

Οι νόμοι της αντίληψης χρώματος λένε ότι το βαρύ βάρος του καφέ πρέπει να αντισταθμίζεται με ελαφρούς τόνους. Αυτό ισχύει σε σχέση με το συνολικό τοίχο για το σαλόνι. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι κανόνες για την αντιστοίχιση χρώματος wenge:

 • Το Wenge με απαλά μπλε, ανοιχτό ροζ και τυρκουάζ αποχρώσεις είναι αξιοσημείωτα αντιληπτό. Ο λόφος τέτοιων τόνων μοιάζει σχεδόν χωρίς βαρύτητα.
 • Δεν υπάρχει χειρότερος συνδυασμός με ζεστά χρώματα.
 • Τα έπιπλα καθιστικού σε χρώμα wenge έχουν ιδανική "εσωτερική" συμβατότητα, δηλαδή με τη δική του σειρά αποχρώσεων: μοβ και γκρι, μπλε και μοβ.

Μόνο συνδυασμός σκοτεινού και σκοτεινού χρώματος αποκλείεται. Οι σκούρες αποχρώσεις του έπιπλα σαλονιού πρέπει να είναι ισορροπημένες. Μπορεί να είναι ένα ελαφρύ δάπεδο, ταπετσαρία ή αξεσουάρ.

Φουλάρι με φινίρισμα στο σαλόνι

Έπιπλα Wenge στο σαλόνι

Ένα άψογο ντουέτο - wenge και γάλα. Είναι δυνατόν σε οποιαδήποτε παραλλαγή, για παράδειγμα, στη διακόσμηση τοίχων.

Σχεδόν μονόχρωμο wenge καθιστά το εσωτερικό του καθιστικού πολύ ήρεμο. Για να "ανακατέψετε", προστίθενται έγχρωμες προειδοποιήσεις.Ένας από αυτούς, ζουμερό πράσινο, στη γειτονιά με την οποία το ευγενώς πολυτελές τσουγκράνα wenge, παράξενα, κερδίζει μόνο.

Ο συνδυασμός καθολικός - wenge, λευκό και μπεζ. Οι ισχυρότερες χρωματικές πινελιές δεν αντενδείκνυνται: ένα μαξιλάρι, κουρτίνες ή χαλί, αλλά όλα πρέπει να είναι μετριοπαθής, αλλιώς ακόμη και μια τεράστια ντουλάπα θα πνιγεί από την κηδεία.

Έπιπλα wenge στο σαλόνι με μοντέρνο στυλ

Πίνακες χρωμάτων Wenge στο σαλόνι

Έπιπλα

Διαφορετικές επιλογές τιμολόγησης διατίθενται στην αγορά. Ωστόσο, μια διαφάνεια από ένα ακριβό πίνακα ή μια πιο προσιτή επένδυση καφέ φαίνεται εξίσου μεγάλη.

Απαιτήσεις στυλ

Κάθε ντουλάπι ή τραπέζι wenge είναι ευγενής και αριστοκρατική. Υπάρχουν πολλά κανόνια για τέτοια έπιπλα:

 • Εξαιρείται η στίλβωση: η αληθινή ομορφιά του ξύλου σε μια φυσική σκοτεινιά που δεν αποκρύπτει τη μοναδική δομή του ξύλου. Ακόμα και υψηλής ποιότητας απομιμήσεις είναι μόνο ματ.
 • Το ίδιο το Wenge είναι ασυνήθιστο, οπότε μια ντουλάπα ή τοίχος για το σαλόνι δεν απαιτεί περίπλοκη διακόσμηση με τη μορφή μπούκλες. Αυτό θα εκτιμηθεί από τους υποστηρικτές των κλασσικών και λακωνικών μορφών στο σχεδιασμό.
 • Τα έπιπλα σε χρώμα Wenge στο εσωτερικό του καθιστικού δεν ανέχονται τη γειτονιά ενός άλλου δέντρου, ειδικά με έντονη υφή ξύλου. Από μια τέτοια ανομοιομορφία, ένα ευγενές wenge αναγκάζεται να κατέβει στο επίπεδο ενός λιγότερο καθαρόαιμου αδελφού.
 • Ένα από τα λίγα υλικά, λευκασμένη βελανιδιά, γίνεται δεκτό ως σύντροφος για το wenge. Μαζί, δημιουργούν μια εξωτική ατμόσφαιρα σε ένα μοντέρνο εσωτερικό, αλλά χωρίς υπερβολές, πολυτέλεια.

Μια ιδιαίτερη γοητεία αποκτάται σε αυτόν τον πίνακα. Τα ένθετα ελαφριάς βελανιδιάς στις πόρτες αραιώνουν την πλούσια, ελαφρώς βαριά μονολιθική όψη.

Ξύλινο παρκέ στο σαλόνι

Το Wenge ράφια στο σαλόνι

Επιλογές σχεδίασης

Σχεδιασμός σαλόνι σε χρώμα wenge υπάρχει σε διάφορες εκδόσεις:

 • Αντίθεση Η ευκολότερη επιλογή: τα έπιπλα wenge είναι εγκατεστημένα σε παστέλ ή σε λευκό φόντο. Μπορεί να είναι ελαφριά ταπετσαρία, και σε ένα σκοτεινό πάτωμα υπάρχει ένα λευκό, ανοιχτό γκρι ή μπεζ χαλί.
 • Έμφαση. Τα έπιπλα Wenge, για παράδειγμα, ένα τεράστιο σκοτεινό ερμάριο, ξεκινούν από ένα φωτεινό υπόβαθρο και καλά τοποθετημένα αξεσουάρ προφοράς.
 • Ήρεμος Το κύριο υπόβαθρο είναι ηρεμώντας, σε παστέλ χρώματα.

Το αντίθετο χρώμα μπορεί να είναι όχι μόνο διακόσμηση, αλλά και έπιπλα, για παράδειγμα, ένας συνδυασμός λευκασμένης βελανιδιάς και σκούρου wenge.

Ακουστικά

Η σύνθεση των επίπλων wenge δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο στυλ: ο ίδιος τοίχος, ολισθητήρας, βιτρίνα, καναπές, τραπέζι, καρέκλες. Ωστόσο, λόγω της φύσης της δομής του δέντρου, υπάρχουν πολλά σημεία που αξίζει να εξεταστούν.

Ο σκούρος τοίχος για το σαλόνι δεν πρέπει να είναι τόσο ογκώδης ώστε να μην υπερφορτώνεται το εσωτερικό, έτσι είναι ευπρόσδεκτα τα συρτάρια, το γυαλί και το πλαστικό στο ντεκόρ. Για παράδειγμα, πρόσοψη από γυαλισμένο γυαλί στις πόρτες τοίχων. Αυτό δίνει ελαφρότητα και κάνει τα έπιπλα πιο μοντέρνα.

Η γυαλάδα του ανοιχτού τμήματος του παραθύρου απεικόνισης θα εξισορροπήσει τη δυσκολία της σκοτεινής βάσης. Μια τέτοια αντίθεση είναι απλά κομψή.

Τα μικρά σαλόνια θα διακοσμηθούν με αξιοπρέπεια από αρθρωτά έπιπλα: μπορούν να τακτοποιηθούν αυθαίρετα, χρησιμοποιώντας ολόκληρο το χώρο στο μέγιστο. Εάν υπάρχει πολύ μικρός χώρος, επιλέγεται ένας τοίχος από ολόκληρο το ακουστικό ως την πιο πρακτική επιλογή. Αν θέλετε να εκθέσετε όμορφα αντικείμενα, μπορεί να εξοπλιστεί στον τοίχο μια μικρή θήκη για την εμφάνισή τους.

Ντουλάπι Wenge στο σαλόνι

Χρώμα

Το χρώμα των επίπλων wenge δεν είναι μόνο παραδοσιακό καφέ ή καφέ. Μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα δημιουργείται από μια βιτρίνα σε καθρέφτες φουντουκιού, βελόνες πεύκου, καθώς και δυόσμο, σκοτεινή και ελαφριά ελιά.

Φιλοσοφικά κεκλιμένες ή ονειρικές φύσεις θα εκτιμήσουν, για παράδειγμα, τα τείχη της λιλά, ώριμο καλαμπόκι, Αμέθυστος και άλλες παρόμοιες αποχρώσεις. Η ζεστασιά και η ζεστασιά δημιουργούνται στο εσωτερικό από μια διαφάνεια του χρώματος της σοκολάτας γάλακτος, του τσαγιού τριαντάφυλλου, της ώχρας, της καρμίνης.

Φύλο

Η μοναδική παλέτα και η κατάλληλη υφή του υλικού έκαναν το χρώμα του wenge σχεδόν το πιο δημοφιλές μεταξύ των σύγχρονων δαπέδων. Οι πλούσιοι επιλέγουν το φυσικό παρκέ ως υλικό. Προσιτό προσιτό πολυστρωματικό υλικό είναι πολύ πιο απαιτητικό, αλλά για το wenge θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας.

Τα σαλόνια φαίνονται πάντα τέλεια με ένα τέτοιο πάτωμα. Το σκούρο χρώμα καθιστά το χώρο ενός μεγάλου δωματίου βαθύτερο και πληρέστερο.Σε μικρά σαλόνια, ελαφρύτερες ποικιλίες, για παράδειγμα, λεύκανση δρυός, εμφάνιση βιολογικά. Το δάπεδο της κόκκινης σειράς είναι εξωτικό, και το πιο δημοφιλές είναι ένα βαθύ μπορντό χρώμα.

Το laminate Wenge εκτιμάται όχι μόνο για την αισθητική του αλλά και για πρακτικούς λόγους. Είναι σχεδόν αόρατες γρατζουνιές ή άλλες μικρές ζημιές που αναπόφευκτα εμφανίζονται κατά τη χρήση. Είναι εύκολο να τον φροντίσουν, τα υψηλής ποιότητας είδη εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και στην κουζίνα.

Το μόνο αρνητικό του παρκέ ή wenge laminate, ειδικά των σκοτεινών - η σκόνη είναι αμέσως ορατή πάνω τους, αλλά το πρόβλημα επιλύεται με απλό καθαρισμό.

Wenge γραφείο στο σαλόνι

Wenge τοίχο καπλαμά στο καθιστικό

Ταπετσαρία

Αμέσως θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι φτηνές επιλογές χαρτιού σίγουρα δεν είναι κατάλληλες. Elite ξύλο απαιτεί επαρκή προσθήκη. Από χαρτί ταπετσαρίες με έπιπλα wenge, μόνο πιο ακριβά πολυστρωματικά είδη συνδυάζονται. Κατάλληλες επιλογές:

 • βινύλιο.
 • σφαίρες ·
 • μη υφασμένα.

Όλα αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν την τραπεζαρία της κουζίνας wenge.

Μη υφασμένα

Είναι κατασκευασμένα από τροποποιημένη κυτταρίνη, η οποία βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά των καταναλωτών. Είναι πιο ανθεκτικά στη φθορά και ανθεκτικά. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα πολλαπλής χρώσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα πολύτιμο στην περίπτωση του wenge, δεδομένου ότι είναι αμέσως δύσκολο να επιλέξετε την ακριβή σκιά για το χρώμα του καθιστικού της wenge.

Κουρτίνες Wenge στο σαλόνι

Ράφι wenge στο σαλόνι

Βινύλιο

Επίσης ανθεκτικό και αντέχει σε επαναλαμβανόμενη βαφή. Μορφοποιημένο ανάγλυφο στην επιφάνεια, σε συνδυασμό με την κύρια διακόσμηση, συμπληρώνει αποτελεσματικά το εσωτερικό του καθιστικού. Μπορεί να διαφοροποιηθεί με το βάψιμο της ταπετσαρίας μόνο εν μέρει.

Cullet

Μια νέα ματιά σε αυτό το τμήμα των υλικών φινιρίσματος. Φιλικό προς το περιβάλλον, ανθεκτικό, ευγνώμων για πειραματισμό με έγχρωμο υλικό.

Stone

Η διαφάνεια wenge φαίνεται ασυνήθιστη με φόντο τοίχους από τούβλα ή διακοσμητική πέτρα (ή απομίμηση). Τα χρώματα ποικίλλουν: λευκό, άμμο, κρέμα, μπεζ, ανοιχτό γκρι. Ακόμα και μαύρο, ώχρα, πορτοκαλί, κόκκινο, αποχρώσεις γραφίτη είναι σε ζήτηση. Η επιλογή καθορίζει το ύφος του δωματίου και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών.

Αυτή η λύση προσθέτει εξωτισμό, ιδιαίτερα κατάλληλο για την εθνότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, μια βιτρίνα με εθνοτικές συλλογές ή κυνήγι θα έχει επίσης εμφάνιση βιολογικά. Ωστόσο, η επιφάνεια της πέτρας χρειάζεται κατάλληλο φωτισμό και συμπληρώματα φωτιστικών αξεσουάρ.

Τα ταπετσαρία καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο, ακόμη και αν καλύπτονται από μια θήκη επίδειξης ή ένα μεγάλο ντουλάπι. Απευθύνονται άμεσα στην προσοχή, οπότε η εξοικονόμηση σε κάθε περίπτωση δεν είναι συνετή. Χρησιμοποιώντας φθηνές επιλογές θα ακυρώσει το σύνολο του αποτελέσματος και το σαλόνι θα φαίνεται θλιβερό.

Wenge τοίχο στο σαλόνι

Τραπέζι σαλονιού Wenge

Πολυέλαιοι

Στην αίθουσα οποιουδήποτε στυλ υπάρχουν συσκευές φωτισμού. Για το wenge, αυτοί είναι πολυελαίοι του συνοπτικού σχεδιασμού. Το παγωμένο γυαλί και ένα σκούρο ξύλινο μέρος σχεδόν αντιγράφουν τα κλασικά των μέσων του περασμένου αιώνα, αλλά υπάρχουν και σχέδια με μοντέρνο στυλ.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της εποχής του παρελθόντος είναι η επιστροφή - ο λαμπτήρας δαπέδου. Έχει αυστηρές μορφές που κάνουν τη συσκευή κομψή. Δίπλα του είναι ο ίδιος παραδοσιακός τοίχος για το σαλόνι.

Πόρτες

Όπως όλα τα πολύτιμα είδη, οι πόρτες για το wenge του καθιστικού δεν είναι φθηνές. Όλοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια τέτοια σειρά. Βοηθήστε στη σύγχρονη τεχνολογία, προσφέροντας υψηλής ποιότητας απομίμηση του καπλαμά. Έτσι οι άνθρωποι με μέσο εισόδημα μπορούν να αισθάνονται ήρεμοι.

Ασκητική και ευγενής έκδοση με στερεό καμβά με γεωμετρικό συγκρατημένο πρότυπο. Αν θέλετε η πόρτα να φαίνεται ευκολότερη, χρησιμοποιήστε γυαλιστερό γυαλί με μια διακριτική εικόνα ή χωρίς αυτήν, βιτρό παράθυρα σε μοντέρνο στυλ και το ίδιο χρώμα. Καταλαμβάνουν ολόκληρο τον καμβά ή μόνο κάποιο μέρος. Αυτή η λύση χρησιμοποιείται συχνά στις πόρτες της κουζίνας. Σε κάθε περίπτωση, όλα φαίνονται υπέροχα. Το κύριο πράγμα δεν είναι να λιπαίνετε το αποτέλεσμα με φτηνά αξεσουάρ.

Το χρώμα της πόρτας μπορεί να επαναλάβει το δάπεδο ή να συνδυαστεί με τη σκιά του τοίχου στο δωμάτιο.

Υφασμάτινο χρώμα wenge στο σαλόνι

Βάση τηλεόρασης wenge

Χαλί

Η καλύτερη επιλογή στα σαλόνια του wenge είναι η πολυτελής περσική ή άλλη από μαλλί υψηλής ποιότητας.Με περιορισμένους πόρους, μπορεί να είναι βισκόζη, ακόμη και από πολυεστέρα, αλλά το χρωματικό σχήμα σε σίγαση είναι υποχρεωτικό.

Για ένα σκοτεινό πάτωμα, ένα ελαφρύ χαλί είναι κατάλληλο: λευκό, μπεζ παλέτα, ματ μπλε, το χρώμα ενός τριαντάφυλλου τσαγιού.

Κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι σε κάθε σαλόνι, αυτή είναι η τελική πινελιά στο γενικό εσωτερικό. Το γκάμα πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο των επίπλων και των τοίχων. Η βασική σκιά καφέ συνδυάζεται με καφέ και μοβ.

Wenge βιτρίνα για σαλόνι

Έτσι ώστε να μην φαίνονται πολύ σκοτεινά, το χρώμα του wenge συνδυάζεται με μια φωτεινή προσθήκη, δηλαδή, αποδίδεται σε δύο τόνους.

Σε πολύ φωτεινούς χώρους καθιστικού μπορείτε να κρεμάσετε όχι μόνο κουρτίνες, αλλά και τούλι wenge. Αυτή είναι μια μοντέρνα δημιουργική λύση σε ένα μοντέρνο στυλ. Το Wenge και το πράσινο τούλι είναι η Ιαπωνία. Η εντύπωση θα βελτιώσει το τυπωμένο μοτίβο.

Ο συνδυασμός του γαλακτώδους χρώματος του tulle και του wenge κουρτίνες είναι ένα κλασικό και μια ηχώ των παραδόσεων των αριστοκρατικών, ακριβών εσωτερικών χώρων καθιστικού.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)