Επιτραπέζιο γραφείο σε σύγχρονες συνθήκες - βολική πολυλειτουργικότητα (27 φωτογραφίες)

Η ανάγκη να γράφετε με το χέρι, να συμπληρώνετε ένα τεράστιο ποσό χαρτιού, να απαντάτε σε επιστολές, να υπογράφετε κάρτες και να ολοκληρώνετε γραπτές διδακτικές εργασίες, έχει μείνει πολύ καιρό πίσω. Πριν από την παραδοσιακή γραφή και τα γραφεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, που εκτελούν πολλές λειτουργίες, υπήρχε ένας ειδικός τύπος επίπλων που ονομάζεται γραμματέας ή γραφείο. Το κύριο καθήκον του βασίστηκε στη βολική θέση του ατόμου για να εκτελέσει οποιαδήποτε γραπτή εργασία. Ειδικά αν απαιτούσε μια μακρά διαδικασία και ακρίβεια. Ο ίδιος ο πάγκος ανέβαινε και κάτω από αυτό σχημάτιζε μια θέση για την αποθήκευση χαρτιών και χαρτικών.

Υπουργός γραμματέας

Βερνικωμένος γραμματέας

Λίγη ιστορία

Τα πρώτα έπιπλα αυτού του τύπου εμφανίστηκαν στα τέλη του 17ου αιώνα στη Γαλλία. Εκείνη την εποχή, τέτοια έπιπλα ήταν μια κασετίνα με ψηλά πόδια. Στο εσωτερικό, κάτω από τον πάγκο, υπήρχε ένα μέρος για τη συγγραφή αξεσουάρ, το οποίο μερικές φορές χωρίζονταν σε ειδικά διαμερίσματα διαφορετικών μεγεθών. Με την πάροδο του χρόνου, ο πίνακας συμπληρώθηκε με ερμάρια και πρόσθετα διαμερίσματα.

Γραφείο για αρχιτέκτονα

Λευκό γραφείο

Ένα γραφείο τοποθετήθηκε στα γραφεία και τα υπνοδωμάτια. Αν βρισκόταν στην γυναικεία κρεβατοκάμαρα, οι νεαροί κυρίες συχνά τον χρησιμοποιούσαν σαν τραπέζι, αποθηκεύοντας στολή, γράμματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα μέσα.

Μαύρο γραφείο

Τραπέζι γραφείου με διακόσμηση

Η συμπαγής και λειτουργική λειτουργία του θέματος το έκανε δημοφιλές και ευρέως διαδεδομένο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τέτοια τραπέζια άρχισαν να εκσυγχρονίζονται και να βελτιώνονται, κάνοντάς τα από διαφορετικά είδη ξύλου και διακοσμώντας με κάθε δυνατό τρόπο. Με την πάροδο του χρόνου, ήταν εξοπλισμένα με ένα βολικό καπάκι, και έγινε το θέμα του ντεκόρ για το γραφείο του γάλλου ηγεμόνα. Από τότε, τα τραπέζια έχουν ονομαστεί "γραφείο του βασιλιά".

Για λειτουργικότητα και ασυνήθιστη εμφάνιση, τέτοια έπιπλα έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, επιλέγεται από ανθρώπους με φαντασία και επιθυμία να διακοσμήσουν ασυνήθιστα το εσωτερικό του σπιτιού τους.

Ξύλινο γραφείο

Γραφείο στο νηπιαγωγείο

Γραφείο γραφείου

Τύποι τραπεζιών γραφείου

Στην κλασική έκδοση, το γραφείο παρουσιάζεται με τη μορφή ενός συμπαγούς πίνακα με ψηλά πόδια, στον οποίο υπάρχει μια ξεχωριστή κρυφή δομή για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων και χαρτικών. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο πάγκος μπορεί να είναι είτε αποσπώμενος είτε πτυσσόμενος, ή ακίνητος. Οι μοντέρνοι κατασκευαστές επίπλων από αυτό το μοντέλο έχουν λάβει μόνο τη βάση και, αφού έχουν βελτιωθεί, παρουσίασαν στο κοινό ένα βολικό, όμορφο και λειτουργικό γραφείο γραφείου επόμενης γενιάς. Σήμερα χρησιμοποιείται συχνά τα έπιπλα για τα υπνοδωμάτια, τα γραφεία, τα γραφεία του σπιτιού ή τα εργαστήρια των βελονιών.

Γραφείο υπολογιστή

Λακαρισμένο γραφείο

Σύγχρονος πίνακας γραφείων

Τα σύγχρονα τραπέζια αυτού του είδους είναι επίσης γωνιακά. Φαίνονται πολύ πιο ελκυστικά από τα παραδοσιακά τραπέζια, έχουν αρκετές στρώσεις και διαμερίσματα για την αποθήκευση πραγμάτων, καθώς και ένα λειτουργικό πάγκο που μπορεί να πάρει οποιοδήποτε είδος και γωνία κλίσης. Οι περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένες από συμπαγές ξύλο, αλλά υπάρχουν και απλά, προσιτά μοντέλα από μοριοσανίδες.

Γραφείο καρυδιών

Τραπέζι γραφείου με αρθρωτό καπάκι

Ανάλογα με το στυλ, τα τραπέζια μπορούν να εξοπλιστούν με χαρακτηριστικά εξαρτήματα: πόδια, γλυπτά ή ζωγραφιές τέχνης. Τις περισσότερες φορές, τα έπιπλα αυτού του είδους επιλέγονται για εσωτερική διακόσμηση σε κλασική έκδοση ή στυλ: boho, vintage ή retro.

Γραφείο γραφείου

Πλαστικό τραπέζι γραφείου

Τα πλεονεκτήματα του πίνακα γραφείου

Αυτά τα εκλεπτυσμένα τραπέζια παρουσιάζονται σε όλους τους καταλόγους επίπλων παγκοσμίου ελίτ. Αλλά στα παράθυρα των απλών καταστημάτων, μινιμαλιστικά και πρακτικά μοντέλα εμφανίζονται όλο και περισσότερο.Δεν διαθέτουν πολυτελή στοιχεία, αλλά είναι ένα λειτουργικό τραπέζι για γραφή και χειροποίητο σε μονοφωνικό στυλ που θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό ενός σπιτιού ή διαμερίσματος.

Γραφείο τραπέζης

Γραφείο τύπου Provence

Τραπέζι γραφείου με σκαλιστά πόδια

Ένα γραφείο παίζει συχνά το ρόλο ενός μικρού γυναικείου συρταριού ή μιας γωνίας για κεντήματα, μέσα στο οποίο ο τεχνίτης μπορεί να αποθηκεύσει τα προμήθειες, τα εργαλεία ή τα υλικά του. Μια τέτοια γωνιά μπορεί να γίνει μια ζώνη προσωπικού χώρου για εργασία, αναψυχή ή χόμπι. Το γραφείο είναι ιδανικό τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, απλά πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο κατάλληλο για την ηλικία.

Γραμματέας στα πόδια του χάλυβα

Ο γραμματέας στα πόδια

Τραπέζι γραφείου με ράφια

Αυτό το έπιπλο έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • εκφραστική μορφή και εννοιολογική ιδέα χρήσης.
  • προσαρμόζεται εύκολα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο του δωματίου.
  • δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο δωμάτιο.
  • λειτουργικά τοποθετεί πολλά αντικείμενα μέσα.
  • διαφορετική πρωτοτυπία και ασυνήθιστο ύφος.

Γραφείο Γραφείου

Τραπέζι γραφείου με μοντέρνο σχεδιασμό

Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν το τραπέζι πάλι δημοφιλές και σε ζήτηση. Ένας τεράστιος αριθμός πρόσθετων στοιχείων, συρταριών και ράφια δίνουν σε αυτά τα έπιπλα πρακτικότητα, αξιοπιστία και υψηλή λειτουργικότητα όταν χρησιμοποιούνται. Οι κομψές φόρμες και η πρωτοτυπία της εμφάνισης αυτού του τραπεζιού την καθιστούν το κύριο στοιχείο στη διακόσμηση οποιουδήποτε δωματίου, ανεξάρτητα από το σκοπό του σπιτιού.

Τραπέζι γραφείου με μεταλλική διακόσμηση

Τραπέζι γραφείου με συρτάρι

Γραφείο με καθρέφτη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)