Έπιπλα σε χρώμα καρυδιάς στο εσωτερικό (51 φωτογραφίες): όμορφες αποχρώσεις και επιτυχημένοι χρωματικοί συνδυασμοί

Τα έπιπλα από καρυδάκι είναι μια γενική επιλογή για τους περισσότερους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους. Φαίνεται πλούσιος και ευγενής, οργανικά χωράει σε οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ και πηγαίνει καλά με διάφορα χρώματα και αποχρώσεις.

Διακόσμηση τοίχου και τραπέζι καρυδιά στο σαλόνι

Κλασσικό ντουλάπι καρυδιού

Καναπές χρώματος καρυδιάς

Ξύλο καρυδιά με βαθιά σκιά και εκφραστικό μοτίβο συχνά επιλέγεται όχι μόνο για έπιπλα, αλλά και ως κύριο υλικό για ολόκληρο το εσωτερικό. Το πλούσιο συνδυασμό χρωμάτων από ελαφρούς τόνους μελιού έως μαύρο μαόνι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια αξέχαστη γεύση στο εσωτερικό κάθε δωματίου.

Καρύδια αποχρώσεις στο εσωτερικό

Το ξύλο καρυδιάς είναι καφέ με κοκκινωπό ή γκριζωπό χρώμα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σκοτεινές φλέβες είναι σαφώς ορατές, λόγω των οποίων το υλικό φαίνεται ογκώδες και υφή. Το καρύδι έχει πολλές ποικιλίες:

 • Ιταλικά
 • Ελληνικά
 • Milanese
 • Βραζιλιάνος
 • Ισπανικά
 • Αμερικανός
 • πεκάν.

Τραπεζαρία και κόκκινες καρέκλες καρυδιάς

Κορνίζα χρώμα καρυδιάς

Γυαλιστά έπιπλα από καρυδιά

Οι σχεδιαστές συνήθως ταξινομούν όλα τα έπιπλα καρυδιάς σύμφωνα με τη σκιά: κόκκινο, χρυσό, σκοτεινό και ελαφρύ.

Τα έπιπλα, οι πόρτες, τα ξύλινα παρκέ δάπεδα εκπροσωπούνται ευρέως στην αγορά σήμερα. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται πώς να συνδυάσουν αυτό το υλικό με άλλα στοιχεία του εσωτερικού.

Τείχος στο σαλόνι του καρυδιού τους

Χρώμα καρυδιάς

Ξύλο συρτάρι καρυδιάς

Οι καφέ-μέλι αποχρώσεις του καρυδιού ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε εσωτερικό στυλ. Οι σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό της κουζίνας ή της τραπεζαρίας αποδέχονται τη φυσική ζεστασιά ενός καρύου, εναντίον των οποίων οι γυαλιστερές προσόψεις, οι οικιακές συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα, οι γυάλινες επιφάνειες και ο ενσωματωμένος φωτισμός ταιριάζουν απόλυτα.

Κρεβάτι από καρυδιά

Χρησιμοποιώντας σκούρες, βαθιές αποχρώσεις της μάζας καρυδιών, μπορείτε να επιτύχετε μια οπτική επέκταση του χώρου και ένα μεγαλύτερο ύψος των οροφών στο δωμάτιο. Ωστόσο, για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε χαμηλά κομμάτια επίπλων (συρταριέρες και άλλα σπονδυλωτά) σε συνδυασμό με ελαφριά διακόσμηση τοίχων και οροφές λευκού χρώματος.

Τα έπιπλα από καρυδιά υποδηλώνουν ότι αυτή η ιδιαίτερη σκιά θα γίνει κυρίαρχη στο σχεδιασμό του δωματίου. Αυτό σημαίνει ότι θερμές και ανοιχτές αποχρώσεις του καφέ θα πρέπει να σημειώνονται όχι μόνο στα έπιπλα, αλλά και στο δάπεδο, καθώς και στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Επιπλέον, φροντίστε για πρόσθετο φωτισμό για να αποφύγετε το θαμπά και θλιβερό δωμάτιο.

Πίνακας σχεδιασμού καρυδιών

Στρογγυλό τραπέζι με χρώμα καρύδι

Κουζίνα με χρώμα καρυδιάς

Ο συνδυασμός καρυδιάς με άλλα χρώματα και αποχρώσεις

Όταν επιλέγετε έπιπλα καρυδιάς, δώστε προσοχή στον συνδυασμό χρωμάτων. Έτσι, ο συνδυασμός καρυδιάς με κόκκινα, πορτοκαλί ή λιλά άνθη θα προσθέσει υπερβολή στο εσωτερικό. Αν προτιμάτε το κλασικό αγγλικό στιλ στη διακόσμηση, συνδυάστε καρυδιά με μπλε, μπορντό και πράσινο χρώμα.

Οι κρύες αποχρώσεις καρυδιών φαίνονται καλύτερα με άσπρο, μπλε, ασβέστη και ζεστές αποχρώσεις με κρέμα, κίτρινο, κυανό και κεχρί.

Μερική διακόσμηση τοίχων στο μπάνιο με καρυδιά

Λάκα έπιπλα καρυδιάς

Έπιπλα από μαλακό ξύλο

Ο συνδυασμός καρυδιού και οξιάς θα φαίνεται πολύ εξωτικός. Για μια τέτοια διαδοχή, είναι καλύτερα να επιλέξετε μια γκρι ταπετσαρία.

Για μαλακές πολυθρόνες και καναπέ, επιλέξτε ελαφρούς τόνους άμμου. Οι βιβλιοθήκες και οι βιβλιοθήκες από καρυδιά θα συνδυάσουν καλά με ένα τραπέζι καφέ οξιάς.

Όταν επιλέγετε έπιπλα καρυδιάς για ένα εσωτερικό, εξετάστε τα εξής:

 • Τα έπιπλα δεν πρέπει να συγχωνευθούν με τους τοίχους. Το χρώμα των τοίχων, των δαπέδων και των θυρών πρέπει να είναι ελαφρύτερο από τα έπιπλα.
 • Τα έπιπλα από καρυδιά φαίνεται καλύτερα στο φόντο των κίτρινων ή πράσινων τοίχων. Επιπλέον, η παλέτα των αποχρώσεων είναι πολύ μεγάλη: από την κρεμώδη έως την ώχρα και από την φιστίκι έως την αμαυρωμένη φυτική.
 • Τα έπιπλα χρώματος καρυδιάς δεν θα φαίνονται βιολογικά σε ψυχρούς εσωτερικούς χώρους. Ειδικά αν το δωμάτιο κοιτάει βόρεια. Τείχη, αξεσουάρ, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα - τα πάντα θα πρέπει να βρίσκονται σε μια ζεστή γκάμα.

Πρόσοψη του ντυσίματος στο μπάνιο του καρυδιού τους

Πίνακας τραπεζαρίας καρυδιάς

Κορμάκι παπουτσιών χρώματος καρυδιού

Ιταλική καρυδιά στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Το ιταλικό καρύδι έχει κερδίσει ιδιαίτερη δημοτικότητα στη Ρωσία όχι μόνο στην κατασκευή επίπλων αλλά και στην κατασκευή επενδύσεων δαπέδων. Αυτό το υλικό είναι το πιο διασκεδαστικό, οπότε όταν σχεδιάζετε το εσωτερικό, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τους χρωματικούς συνδυασμούς. Βασικοί κανόνες συνδυασμού:

 • Τα σκούρα χρώματα των επίπλων είναι τοίχοι και δάπεδα.
 • Ο καλύτερος συνδυασμός: Ιταλική καρυδιά και αποχρώσεις του κίτρινου και του πράσινου.
 • Δεν υπάρχει κόκκινη "γειτονιά".
 • Αξεσουάρ σε ζεστά χρώματα.

Ιταλικό κάθισμα καρυδιάς

Γραφείο καρυδιών

Ντουλάπια κουζίνας με καρυδιά

Το καλύτερο μέρος για να εφαρμόσετε το χρώμα της ιταλικής καρυδιάς είναι το υπνοδωμάτιο. Πολυτελή γλυπτά ακουστικά, τα κεφαλάρια θα συνδυάζονται τέλεια με παστέλ διακοσμήσεις τοίχων, ανοιχτό πράσινο κουρτίνες και ένα γαλάζιο-μπεζ κάλυμμα στο κρεβάτι.

Όταν εξοπλίζετε κουζίνα, μην ξεχνάτε ότι η ιταλική καρυδιά θα είναι αρμονική σε συνδυασμό με λευκούς, μπεζ ή κίτρινους τοίχους και έναν πάγκο στην ίδια ουδέτερη σκιά.

Σε ένα κλασικό σαλόνι με πολυτελείς ταπετσαρίες, κουρτίνες και χαλιά, τα έπιπλα στο χρώμα της ιταλικής καρυδιάς θα φαίνονται υπέροχα. Η ιδιαιτερότητα αυτής της σκιάς των επίπλων είναι ότι αγαπά τα χαλιά.

Ιταλικό γωνιακό ντουλάπι από ξύλο καρυδιάς

Κιβώτιο χρώματος καρυδιάς

Επικαλυμμένα έπιπλα καρυδιάς

Μπλε καρύδι: θετική διάθεση και οικειότητα

Το παξιμάδι του Μιλάνου είναι ένα πολύ ζωντανό χρώμα. Συνδυάζονται τέλεια με αυτό:

 • προϊόντα από τον ίδιο πίνακα ·
 • κεράσι, λευκασμένη βελανιδιά.
 • ζεστές και ήρεμες αποχρώσεις διαφορετικής γκάμας, για παράδειγμα, καραμέλα, άμμο, ώχρα.
 • γκρι, πρασινωπό, ροζ χρώματα?

Τραπεζαρία και καρέκλες από καρυδιά του Μιλάνου

Εκπληκτικά, αυτό το έγχρωμο έπιπλο συνδυάζεται με γνήσια δερμάτινα προϊόντα.

Το καρύδι του Μιλάνου - το χρώμα της άνεσης και της ηρεμίας. Οι εσωτερικοί χώροι όπου επικρατεί ένα τέτοιο χρωματικό σχήμα είναι ζεστοί και οικείοι.

Όμορφη καρέκλα καρυδιάς Milan

Πάγκος χρωματισμένο με καρυδιές

Καρέκλα υπνοδωμάτιο

Ισπανικό καρύδι

Το ισπανικό καρύδι (πόδι) που ήρθε σε μας από το Περού είναι το πιο σκοτεινό από όλα τα μαλάκια καρυδιού. Το χρώμα του είναι καταπληκτικό: ξύλο μαύρης σοκολάτας με ελαφριές ρίγες. Ωστόσο, είναι πολύ σκληρό βράχο.

Ισπανικό ξύλο καρυδιάς

Οι αποχρώσεις μαύρης σοκολάτας της καρυδιάς φαίνονται πολύ εκφραστικές, αντίθετες, οπότε δεν πρέπει να υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια στοιχεία στο εσωτερικό του υπνοδωματίου. Αν επιλέγετε ένα παξιμάδι από την Ισπανία για ένα ντυμένο τραπέζι, κομοδίνα ή για το σχεδιασμό ενός χώρου εργασίας ως μέρος μιας κρεβατοκάμαρας, τοποθετήστε τη ρύθμιση σε ανοιχτό φόντο. Η παστέλ και ακόμη και η χιονάτη παλέτα φινίρισμα όλων των επιφανειών του δωματίου θα είναι πολύ κατάλληλη εδώ.

Ισπανικός τοίχος καρυδιού

Πίνακας χρωμάτων καρυδιού

Καφετιέρα καρυδιού

Αμερικανικό καρυδιά: πολυτέλεια και αξιοπρέπεια του εσωτερικού

Η αμερικανική καρυδιά είναι σύμβολο πολυτέλειας και σεβασμού. Αυτός ο τύπος καρύου έχει μια πιο ομοιόμορφη και πλούσια υφή. Η αμερικανική καρυδιά, που χαρακτηρίζεται από τη σκληρότητα και την αντοχή της στην παραμόρφωση, χρησιμοποιείται για την κατασκευή πολυτελών επίπλων.

Αμερικανικό παρκέ από ξύλο καρυδιάς

Η ποικιλία των χρωμάτων της αμερικάνικης καρυδιάς είναι πολύ μεγάλη: από ανοιχτό καφέ έως τόνους σοκολάτας. Όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο, συνδυάστε τα έπιπλα με το ελαφρύ, λεπτό χρώμα. Μπορείτε να προσθέσετε μια ζεστή οξιά στη διακόσμηση: αυτό θα προσθέσει μπαχαρικά στο εσωτερικό.

Αμερικανικό γραφείο καρυδιάς

Καρυδιά στάση

Τραπεζαρία χρώματος καρυδιάς

Έπιπλα καρυδιά στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Μια από τις καλύτερες επιλογές επίπλων είναι ένα σετ κρεβατοκάμαρας από καρύδι. Συνήθως είναι διακοσμημένο με πολύπλοκα γλυπτά, επιχρύσωση, αμμοβολή. Το εσωτερικό του υπνοδωματίου με τέτοια έπιπλα δεν πρέπει να υπερφορτωθεί με περιττές λεπτομέρειες. Τέλεια γέμιση - φωτεινοί τοίχοι και δάπεδα, κουρτίνες ελιάς και ένα μπεζ κάλυμμα στο κρεβάτι.

Καρυδιά έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

Οι φίλοι του μινιμαλισμού θα πρέπει να επιλέξουν μια απλούστερη έκδοση των επίπλων καρυδιάς για το εσωτερικό τους. Ωστόσο, ακόμη και μια απλή ντουλάπα, κρεβάτι ή συρταριέρα από καρυδιά φαίνεται κομψό.

Ένας πρωτότυπος τρόπος για να σχεδιάσετε ένα υπνοδωμάτιο είναι να χρησιμοποιήσετε τα τοιχώματα πίσω από το κεφάλι του κρεβατιού. Το τοίχωμα τόνου που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια πάνελ καρυδιάς θα χρησιμεύσει ως το σημασιολογικό κέντρο του δωματίου για ύπνο και χαλάρωση.

Καπλαμάδες και επενδύσεις τοίχων

Μπάνιο Καρυδιά

Τραπέζι από καρυδάκι στο σαλόνι

Κουζίνα από καρύδια

Στο εσωτερικό της κουζίνας, τα έπιπλα καρυδιάς στο αγγλικό στιλ θα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά. Μπορείτε να επιλέξετε ένα εξαίσιο σετ με φυσικές προσόψεις και ακριβές λαβές ή μπορείτε να επιλέξετε μια απλούστερη λύση. Οποιοδήποτε έπιπλο με χρώμα παξιμάδι θα δημιουργήσει ζεστασιά στην κουζίνα λόγω της φυσικής ζεστής απόχρωσης. Το δωμάτιο είναι αμέσως γεμάτο με φως.

Έπιπλα κουζίνας από καρυδιά

Για να σχεδιάσετε τους τοίχους της κουζίνας, μπορείτε να επιλέξετε μπεζ, κίτρινη ή ελαφριά σκιά καφέ. Εάν θέλετε ένα πιο αυστηρό εσωτερικό - σταματήστε στη γκρίζα έκδοση των τοίχων. Θυμηθείτε ότι το καρύδι δεν ταιριάζει με το κόκκινο. Ωστόσο, με μια ισχυρή επιθυμία, μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά κόκκινα αξεσουάρ στην κουζίνα. Αγοράστε, για παράδειγμα, πιάτα Bordeaux.

Πάγκος κουζίνας από καρυδιά

Ξύλο καρυδιά στο σαλόνι

Όλες οι φυλές καρυδιών έχουν μια έντονη δομή, επομένως, στην κατασκευή επίπλων για το σαλόνι, χρησιμοποιούνται απλές και συνοπτικές μορφές. Οι κλασικές αυστηρές προσόψεις χωρίς ντεκόρ μπορεί να αποτελέσουν το επίκεντρο του εσωτερικού λόγω της όμορφης υφής του υλικού. Ως φόντο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε απλές αποχρώσεις.

Καρυδιά και ράφι στο σαλόνι

Οι αποχρώσεις μελιού της καρυδιάς οργανικά φαίνονται με πορτοκαλί, ανοιχτό πράσινο, κιτρινωπό-ώχρα, χρώμα μουστάρδας. Τα έπιπλα από καρυδιά στο σαλόνι είναι μια πολυτέλεια αποδεκτή μόνο για ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια. Εάν το σαλόνι σας έχει πανοραμικά παράθυρα, τότε εκτός από τα έπιπλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακόσμηση τοίχου καρυδιάς και ακόμη και την οροφή. Αλλά ακόμα και σε ένα ευρύχωρο σαλόνι, αφήστε τουλάχιστον έναν τοίχο με ελαφρύ φινίρισμα. Αφήστε να γίνει έμφαση στο πλαίσιο αυτής της αίθουσας. Για να τελειώσετε το πάτωμα, χρησιμοποιήστε μια σανίδα από φυσικό υλικό σε μια σκιά ξύλου καρυδιάς. Μια αρμονική ολοκλήρωση της εικόνας του καθιστικού θα είναι ένα τραπεζάκι του καφέ, το οποίο ταιριάζει με το χρώμα του laminate.

Στήθος με πρόσοψη καρυδιάς στο σαλόνι

Μια άλλη δυνατότητα χρήσης καρυδιάς στο εσωτερικό του καθιστικού είναι ο χώρος γύρω από το τζάκι:

 • ενσωματωμένα ράφια.
 • πλαίσια για πίνακες ζωγραφικής, καθρέφτες ή φωτογραφίες πάνω από την εστία.

Το πολυτελές χρώμα του δέντρου και η φωτιά στο τζάκι μαζί θα φαίνονται πολύ αρμονικά.

Καρυδιά και γυάλινο τραπεζάκι

Καρυδιά έπιπλα στο γραφείο, διάδρομο, τραπεζαρία

Και σε αυτά τα δωμάτια υπάρχει μια θέση από έπιπλα καρυδιάς! Το ντουλάπι μπορεί να διακοσμηθεί με κλασικό ύφος. Για να γίνει αυτό, επιλέξτε μπεζ χρώμα ή ταπετσαρία για τους τοίχους, βάλτε ένα διακριτικό χαλί στο πάτωμα, βάλτε μερικά αγγεία και αποκτήστε ένα κλασικό εσωτερικό.

Γραφείο καρυδιών

Όλα τα στοιχεία από ξύλο καρυδιάς, είτε πρόκειται για συρταριέρα στο διάδρομο, είτε για τραπεζαρία στην τραπεζαρία είτε για έπιπλα στο γραφείο, είναι πραγματικά έργα τέχνης. Και απαιτούν ένα αξιοπρεπές περιβάλλον. Τα έπιπλα από καρυδιά πηγαίνουν καλά με:

 • χαλιά?
 • βαριές κουρτίνες.
 • ταπετσαρίες σε επιχρυσωμένα πλαίσια.
 • Κινέζικα αγγεία
 • ακριβή πορσελάνη.

Εάν θέλετε να αναδημιουργήσετε το παραδοσιακό αγγλικό στυλ στο εσωτερικό του γραφείου, τότε συνδυάστε έπιπλα από καρυδιά με μπλε, πράσινο, σμαράγδι αποχρώσεις. Οι ζεστές αποχρώσεις των επίπλων θα εξισορροπήσουν τη δροσερή παλέτα τελειωμάτων και μαζί θα δημιουργήσουν έναν αρμονικό, αλλά ταυτόχρονα πρωτότυπο σχεδιασμό του χώρου εργασίας.

Φως τραπέζι καρυδιού

Απόχρωση καρυδιάς στο μπάνιο

Το μπάνιο με σοκολάτα είναι ένα μέρος χαλάρωσης και ηρεμίας. Οι φυσικές αποχρώσεις είναι ευχάριστες στο μάτι, θα απαλλάξουν το άγχος και θα καθαρίσουν τις σκέψεις. Οι αποχρώσεις των καρυδιών από έπιπλα και τελειώματα δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Φινίρισμα καρυδιού

Έτσι, τα έπιπλα καρυδιάς είναι αρκετά ευπροσάρμοστα και θα φαίνονται υπέροχα στο εσωτερικό κάθε δωματίου. Οι αποχρώσεις των καρυδιών ξεχωρίζουν στο φόντο των τοίχων, ενώ δεν συνδυάζονται με κόκκινη και ροζ παλέτα, καθώς και με σκούρα και κόκκινα είδη δέντρων. Εάν ληφθούν υπόψη όλα αυτά, τότε με τέτοια έπιπλα θα έχετε σίγουρα ένα άνετο εσωτερικό.

Ντουλάπι νιπτήρα νιπτήρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)