Καθιστικό με παραθυρόφυλλο - μια σύγχρονη θέα της αρχαίας αρχιτεκτονικής (28 φωτογραφίες)

Το παράθυρο του κόλπου είναι ένα μικρό άκρο της πρόσοψης, πλήρως ή μερικώς υαλοπίνακα, η δομή του οποίου αποτελείται από φέροντες / μη φέροντες τοίχους του κτιρίου. Αυτό το στοιχείο της αρχιτεκτονικής χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους οικοδόμους. Αρχικά, κατά τον Μεσαίωνα, το παράθυρο του κόλπου έπαιξε το ρόλο ενός αμυντικού χείλους που βελτιώνει την ορατότητα των εξωτερικών τοίχων και αυξάνει τη δύναμη του κελύφους των εχθρών. Τα μεταγενέστερα παράθυρα κόλπων επέκτειναν τις λειτουργίες τους (μέχρι να χρησιμοποιηθούν ως εξωτερικές τουαλέτες).

Μπεζ σαλόνι με παράθυρο κόλπων

Λευκό καθιστικό με παράθυρο

Μόλις οι οικοδόμοι εκτιμήσουν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν ένα παράθυρο κόλπων σε σαλόνια, έγινε σήμα κατατεθέν στην αρχιτεκτονική των κλασσικών στυλ.

Σαλόνι με μεγάλο παράθυρο κόλπων

Καθημερινό σαλόνι με παράθυρο

Πλεονεκτήματα ενός παραθύρου κόλπων:

  • η εσωτερική επιφάνεια του δωματίου αυξάνεται.
  • ο φωτισμός του δωματίου βελτιώνεται (εάν το τζάμι γίνεται γύρω από την περίμετρο).

Το παράθυρο του κόλπου μπορεί να έχει στρογγυλό, ίσιο ή πολύπλευρο σχήμα και να έχει ένα / περισσότερα επίπεδα.

Ένα παράθυρο κόλπου, ακόμη και μέτρου μεγέθους, μπορεί να αυξήσει την επιφάνεια ενός δωματίου, καθιστώντας το πιο ευρύχωρο και ελαφρύτερο, ειδικά σε δωμάτια με ψευδοροφές. Με σωστό σχεδιασμό και διακόσμηση, θα δώσει τη γοητεία και την προσωπικότητα του δωματίου. Επιπλέον, η αντίστοιχη διακόσμηση μπορεί να στηρίξει το εσωτερικό του σαλόνι με ένα παράθυρο κόλπο, κατασκευασμένο σε οποιοδήποτε στυλ.

Η ιδιαιτερότητα του παραθύρου του κόλπου είναι η συνάφεια του στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο και στην αίθουσα. Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς επιλογές για τη χρήση αυτού του επιπλέον χώρου σε ένα τεράστιο σαλόνι.

Καναπές στο παράθυρο του κόλπου στο σαλόνι

Σχεδιασμός σαλόνι με παράθυρο κόλπο

Σαλόνι και χώρο χαλάρωσης

Σύμφωνα με τις κλασσικές παραδόσεις, τα μεγαλοπρεπή σαλόνια έχουν δωμάτια με παράθυρο κόλπων. Για να δημιουργήσετε τη μέγιστη άνεση, ένας καναπές με ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία είναι τοποθετημένος κατά μήκος του παραθύρου. Προκειμένου ο καναπές να επαναλάβει την κλασική καμπύλη γραμμή του παραθύρου του κόλπου, συνιστάται να παραγγείλετε έπιπλα μεμονωμένα. Με αυτή τη διάταξη των αντικειμένων, είναι ευχάριστο να χαλαρώσετε όχι στο κέντρο του δωματίου, αλλά κάπως στο πλάι.

Καθιστικό με παράθυρο κόλπο στο σπίτι

Διπλό μπαλκόνι Καθιστικό

Επιπλέον, αν κρεμάστε προσεκτικά μια ελαφριά κουρτίνα, τότε για λίγο είναι εύκολο να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα της ιδιωτικότητας - κλείνοντας το παράθυρο του κόλπου από το σαλόνι. Είναι επίσης ωραίο να καθίσετε σε ένα καναπέ με ένα βιβλίο, επειδή το φως βγαίνει βολικά στις σελίδες.

Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τον καναπέ είναι μερικές πολυθρόνες τοποθετημένες κοντά στο παράθυρο. Τα μοντέρνα σαλόνια με παράθυρο κόλπων δεν τηρούν μόνο ένα στυλ εσωτερικού χώρου. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, οι αρχιτέκτονες μπορούν να ενσωματώσουν το στυλ από κλασικό σε μοντέρνο σε ένα δωμάτιο.

Bay παράθυρο στο σαλόνι εσωτερικό

Καθιστικό με τζάκι και παράθυρο κόλπων

Στο καθιστικό με παράθυρο και τζάκι, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε σωστά τα έπιπλα ώστε να συνδυάζονται αρμονικά οι δύο ζώνες. Μια μεγάλη ιδέα είναι να τοποθετήσετε ένα μεγάλο γωνιακό καναπέ μπροστά στο τζάκι, το οποίο θα συλλάβει μερικώς το παράθυρο του κόλπου.

Ο σχεδιασμός του καθιστικού των 20 τ.μ., διακοσμημένος σε απαλούς μπεζ και καφέ τόνους, θεωρείται κλασικός. Για τα δωμάτια που σχεδιάζονται σε στιλ υψηλής τεχνολογίας, ο μινιμαλισμός είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λευκές, γκρι αποχρώσεις.

Παράθυρο απολιθωμένου κελύφους στυλ

Καφέ σαλόνι με παράθυρο κόλπων

Υπουργικό συμβούλιο

Εάν δεν είναι δυνατόν να διαθέσετε ένα δωμάτιο στο διαμέρισμα για ένα ξεχωριστό γραφείο, τότε η περιοχή παραθύρου του κόλπου είναι αρκετά κατάλληλη για τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας. Αρκεί να κανονίσετε ένα τραπέζι, μερικές νύχτες για χαρτιά, εξοπλισμό και θα είναι δυνατή η εργασία ανά πάσα στιγμή. Για να χρησιμοποιήσετε το φυσικό φως για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ο πίνακας τοποθετείται πιο κοντά στο παράθυρο. Συνιστάται να το εγκαταστήσετε έτσι ώστε το φως να πέφτει στα αριστερά.

Κόκκινο καθιστικό με παράθυρο κόλπων

Καθιστικό με τετράγωνο παράθυρο

Σε ένα μοντέρνο στυλ, ένα ευρύ παραθυρόφυλλο, το οποίο λειτουργεί ως επιτραπέζιο τραπέζι, θα φανεί εξαιρετικό.Θα είναι λογικό να χρησιμοποιείτε το χώρο κάτω από το παράθυρο / τραπέζι για τη διευθέτηση των πινάκων. Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να εξοπλιστείτε το γραφείο τόσο σοβαρά, τότε για σπάνια λεπτά εργασίας μπορείτε να βάλετε ένα τραπέζι του καφέ και μια καρέκλα στην περιοχή παραθύρου του κόλπου.

Καθιστικό με παράθυρο σοφίτας

Καθιστικό με παράθυρο Art Nouveau Bay

Τραπεζαρία

Στις σύγχρονες διατάξεις, η κουζίνα δεν περιλαμβάνει τραπεζαρία με καρέκλες. Σε διαμερίσματα με παράθυρο κόλπων δεν υπάρχει λόγος να χωριστεί ένα ξεχωριστό δωμάτιο για την τραπεζαρία. Η περιοχή του παραθύρου του κόλπου ταιριάζει απόλυτα με τα καθήκοντα της περιοχής για μεσημεριανό γεύμα / δείπνο. Για να σχεδιάσετε μια άνετη τραπεζαρία, τοποθετούνται στενοί καναπέδες με χαμηλή πλάτη. Στο κέντρο του παραθύρου του κόλπου, στήθηκε ένα σετ - ένα τραπέζι με καρέκλες.

Με μεγάλο αριθμό επισκεπτών, είναι μια ιδέα να μετακινήσετε το τραπέζι στους καναπέδες και να τοποθετήσετε όλες τις καρέκλες στην αντίθετη πλευρά. Θα είναι επίσης βολικό να τοποθετήσετε τραπέζι μπουφέ στο παράθυρο του κόλπου κατά τη διάρκεια των διακοπών / δεξιώσεων.

Καθιστικό με απαλή περιοχή σε παράθυρο κόλπου

Καθιστικό με παράθυρο κόλπων

Καθιστικό με πανοραμικό παράθυρο κόλπων

Χειμερινό κήπο

Για τα φρέσκα λουλούδια, το παράθυρο του κόλπου είναι το πιο κατάλληλο μέρος. Ο επαρκής φυσικός φωτισμός θα συμβάλει στην καλή ανάπτυξη των φυτών και μια βολική προσέγγιση θα κάνει τη φροντίδα του πράσινου ευχάριστη και εύκολη. Τα λουλούδια μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο παράθυρο παραθύρου όσο και σε ειδικά περίπτερα που βρίσκονται κοντά στο παράθυρο. Τα ράφια με κοντέινερ, οι κρεμαστές κηπουροί θα διακοσμούν φωτεινά το άνοιγμα των παραθύρων με τα φυτά.

Καθιστικό με παράθυρο κόλπων σε παστέλ χρώματα

Καθιστικό με ημικυκλικό παράθυρο

Ο σχεδιασμός της πράσινης ζώνης εξετάζεται εκ των προτέρων, ακόμη και στο στάδιο επισκευής. Για να γίνει ευκολότερη η διατήρηση της καθαριότητας, συνιστάται η επένδυση του δαπέδου με κεραμοσκεπή από πορσελάνη, η οποία μπορεί εύκολα να αντέξει διάφορες διαδικασίες ύδρευσης ή άρδευσης.

Ρετρό σαλόνι με παράθυρο κόλπων

Μοντέρνο σαλόνι με σκεπαστό παράθυρο

Για έναν οργανικό συνδυασμό του χειμερινού κήπου με το εσωτερικό του σαλόνι, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά αξεσουάρ. Για το σαλόνι με το στυλ του μινιμαλισμού, ένα κελάρι με απλές φόρμες από λευκή κεραμική ή μεταλλική σκιά είναι κατάλληλο και κλασσικά δοχεία στρογγυλεμένων σχημάτων τονίζονται.

Τραπεζαρία με παράθυρο κόλπων

Σαλόνι-τραπεζαρία με παράθυρο κόλπων

Τεχνικές σχεδίασης για το σχεδιασμό του παραθύρου του κόλπου

Σήμερα, δημιουργώντας μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα στο σαλόνι δεν είναι δύσκολη. Παραλλαγές της ενσωμάτωσης των ασυνήθιστων εσωτερικών χώρων - πολλά. Χρησιμοποιήστε μερικά σχέδια κόλπα, και το σαλόνι θα πάρει μια μοναδική εμφάνιση.

  • Για σαφέστερη αναγνώριση του παραθύρου του κόλπου, μπορείτε να ορίσετε ένα πάτωμα πολλαπλών επιπέδων. Εάν το δάπεδο που καλύπτεται από το τζάκι είναι διακοσμημένο με ασυνήθιστα πλακάκια σε μορφή χαλιού, τότε το σαλόνι με παράθυρο και τζάκι θα αποκτήσει μια πολυτελή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση.
  • Σε εξοχικές κατοικίες, η τοποθεσία του παραθύρου του κόλπου καθορίζεται στο στάδιο του σχεδιασμού. Σε αυτή την περίπτωση, είναι επιθυμητό να εξεταστεί όχι μόνο η θέση του σπιτιού σε σχέση με μέρη του κόσμου. Η θέα από τα παράθυρα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Οι θεαματικές ανασκοπήσεις καθιστούν δυνατή τη δημιουργία μιας γωνιάς χαλάρωσης και ξεκούρασης στο παράθυρο του κόλπου.
  • Με πανοραμικό τζάμι, η διάταξη έχει επίσης μεγάλη σημασία. Η όμορφη θέα στο περιβάλλον υποδεικνύει το σχεδιασμό της τραπεζαρίας στο παράθυρο του κόλπου.
  • Όταν χρησιμοποιείτε γυαλιστερό τέντωμα σε μια αίθουσα με παράθυρο, το ύψος του δωματίου αυξάνεται οπτικά. Μια πολυόροφη οροφή στο σαλόνι με ένα παράθυρο κόλπων δίνει έμφαση στην οπτική χωροθέτηση του δωματίου.
  • Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να διακοσμήσετε ένα παράθυρο κόλπων με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι να τοποθετήσετε κεραμίδια καθαρά γύρω από το παράθυρο. Όταν επιλέγετε κουρτίνες στο παράθυρο του κόλπου για το σαλόνι, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις διαφανείς κουρτίνες του φωτός, ώστε να μην περιορίζετε σημαντικά τη ροή του φωτός στα δωμάτια. Εάν οι κουρτίνες είναι πυκνότερες, τότε κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι καλύτερα να τις συγκεντρώσετε στα φράγματα μεταξύ των παραθύρων. Στο ωδείο ή στη μελέτη, η καλύτερη επιλογή για το σχεδιασμό κουρτινών για το παράθυρο του κόλπου είναι οι ρωμαϊκές κουρτίνες.
  • Σε μεγάλα σαλόνια ιδιωτικών κατοικιών είναι αρκετά δυνατό να εξοπλιστείτε ένα μπαλκόνι στο παράθυρο του κόλπου (εάν εγκαταστήσετε ένα γυάλινο συρόμενο διαμέρισμα). Σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο μπορείτε να βάλετε ένα γραφείο ή ένα δωμάτιο επικοινωνίας. Με μια τέτοια διάταξη, το παράθυρο του κόλπου θα απαιτήσει επιπλέον θέρμανση. Για να μην μετατραπεί το σαλόνι σε δύο ξεχωριστά δωμάτια, οι εσωτερικοί χώροι των διαφόρων ζωνών δεν πρέπει να είναι πολύ διαφορετικοί. Κάποιο παιχνίδι αποχρώσεων στο σχέδιο επιτρέπεται.
  • Μερικές φορές το άνοιγμα του παραθύρου του κόλπου αφήνεται ελεύθερο να διατηρήσει μια όμορφη, φυσική θέα. Για να μην φαίνεται η πλατφόρμα άδειος και άβολος, μπορείτε να βάλετε στο κέντρο ένα μικρό κομψό τραπέζι κονσόλας για εύκολη κατανάλωση τσαγιού.

Σε γενικές γραμμές, το παράθυρο του κόλπου μπορεί να θεωρηθεί ως μια πρόσθετη ευκαιρία για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εσωτερικό καθιστικό. Ο δημιουργικός σχεδιασμός του καθιστικού με ένα παράθυρο κόλπων θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ζώνες στο δωμάτιο που είναι διαφορετικές ως προς το σκοπό, αλλά ενωμένες από μια διάθεση και στυλ.

Κουρτίνες στο παράθυρο του κόλπου στο σαλόνι

Παράθυρο κελύφους στο καθιστικό

Καθιστικό με παράθυρο σε μια εξοχική κατοικία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)