Γυαλιστερό σαλόνι: λαμπρές ιδέες για εσωτερική διακόσμηση (22 φωτογραφίες)

Ανά πάσα στιγμή, εκτιμάται σε μεγάλο βαθμό μια μη τυποποιημένη προσέγγιση των επιχειρήσεων. Αυτό ισχύει για κάθε τομέα: τη μόδα, τη λογοτεχνία, την τηλεόραση και, φυσικά, τον σχεδιασμό των χώρων. Πώς να μεταμορφώσετε την ατμόσφαιρα στο σαλόνι, αλλά να μην το υπερφορτώσετε με αρθρωτά εσωτερικά αντικείμενα που χρησιμεύουν μόνο για τη συλλογή σκόνης; Εδώ χρειάζεται όχι μόνο κάποια ασυνήθιστη αλλά και λογική λύση. Σε μια τέτοια κατάσταση, η χρήση γυαλιστερά έπιπλα για το σαλόνι θα έρθει στη διάσωση.

Μπεζ γυαλιστερό καθιστικό

Λευκό γυαλιστερό σαλόνι

Σε ποια δωμάτια είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε γυαλιστερά έπιπλα;

Το πρώτο στοιχείο αυτής της λίστας θα είναι βεβαίως η κουζίνα. Το γεγονός είναι ότι στα περισσότερα διαμερίσματα, οι σχεδιαστές δεν παρέχουν μια ευρύχωρη μονάδα catering. Γυαλιστερό επιφάνειες θα κάνουν το δωμάτιο οπτικά μεγαλύτερο, αποσπά την προσοχή από το υπερφορτωμένο εσωτερικό. Επιπλέον, σε συνδυασμό με ματ τόνους, η λάμψη του καθρέφτη φαίνεται αρκετά κομψή. Το μόνο αρνητικό είναι να διατηρηθεί η καθαριότητα σε μια τέτοια κουζίνα με εκδίκηση. Η παραμικρή αφή αφήνει κηλίδες στο MDF, για να μην αναφέρουμε τους τυπικούς λεκέδες σε αυτό το δωμάτιο: λιπαροί λεκέδες, λεκέδες κλπ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ανακλαστικές επιφάνειες πρέπει να αποκλείονται από το εσωτερικό. Προς το παρόν, έχουν ήδη εφευρεθεί υλικά στα οποία δεν υπάρχουν σχεδόν ίχνη ή ακόμα και γρατζουνιές.

Μαύρο γυαλιστερό σαλόνι

Γυαλιστερό ντεκόρ στο σαλόνι

Με ένα μπάνιο, τα πράγματα είναι περίπου τα ίδια όπως και με μια κουζίνα:

  • σε αυτό το δωμάτιο με γυαλάδα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, επειδή το εσωτερικό προσφέρει καθρέφτες και κεραμίδι?
  • πάρα πολλές αντανακλαστικές επιφάνειες σε ένα μικρό χώρο δεν θα δημιουργήσουν την πιο ευχάριστη εντύπωση και ο φωτισμός μπορεί να κάνει το δωμάτιο βασανιστήρια.

Μια καλή επιλογή για τη χρήση γυαλιστερό MDF είναι η είσοδος. Η γυαλιστερή επιφάνεια του θαλάμου θα αναζωογονήσει το περιβάλλον και επίσης θα βοηθήσει να φέρετε περισσότερο φως και αέρα στον χώρο.

Αλλά πάνω απ 'όλα, το καθρέφτη λάμψη των επίπλων είναι κατάλληλο στο σχεδιασμό του καθιστικού. Το αρθρωτό γυαλιστερό σαλόνι είναι τόσο όμορφο και ασυνήθιστο. Επιπλέον, με τη μορφή MDF λευκή γυαλάδα δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, και είναι επίσης εύκολο να καθαριστεί. Αυτό είναι ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα για τους λάτρεις ενός γεύματος ή ένα φλιτζάνι τσάι στην τηλεόραση, καθώς και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ξύλινο καθιστικό με γυαλιστερό ξύλο

Γυαλιστερό σχέδιο καθιστικού

Γιατί η γυαλάδα δεν είναι κατάλληλη για μια κρεβατοκάμαρα;

Οι απόψεις των σχεδιαστών για το θέμα αυτό διαφέρουν, αλλά οι περισσότεροι υποστηρίζουν την έλλειψη γυαλάδας στο σχεδιασμό αυτού του δωματίου. Το υπνοδωμάτιο έχει σχεδιαστεί για χαλάρωση, οι βασικές στιγμές του εσωτερικού χώρου πρέπει να είναι ήρεμες και άνετες. Οι αντανακλαστικές επιφάνειες δεν θα σας επιτρέψουν να χαλαρώσετε και μερικές αποχρώσεις μπορούν να κάνουν το δωμάτιο κρύο και κάπως άψυχο.

Εάν εξακολουθείτε να μιλάτε για τη χρήση λευκού στιλπνού MDF στο σχεδιασμό του χώρου ύπνου, τότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τη θέση των αντικειμένων στο δωμάτιο. Μην τοποθετείτε αντανακλαστικές επιφάνειες κοντά σε καθρέφτες ή πηγές φωτός.

Γυαλιστερό εσωτερικό καθιστικό

Κόκκινο γυαλιστερό σαλόνι

Η επιλογή της παλέτας για τα γυαλιστερά έπιπλα

Όταν χρησιμοποιείτε γυαλιστερά έπιπλα στο εσωτερικό του σαλόνι, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο χρωματικό σχέδιο. Το γεγονός είναι ότι η στιλπνότητα μεταμορφώνει σχεδόν τις συνήθεις αποχρώσεις.
Για παράδειγμα, το μαύρο στις ανακλαστικές επιφάνειες εμφανίζεται λαμπερό και βαθύ. Ένας ικανός συνδυασμός με ματ εσωτερικές λεπτομέρειες μπορεί να κάνει μαύρη γυαλάδα τόσο ζοφερή, και επίσημη ή ευγενή.

Γυαλιστερό σαλόνι από MDF

Γυαλιστερά έπιπλα στο σαλόνι

Το λευκό, αντίθετα από το μαύρο, γίνεται πιο εκθαμβωτικό και αμερόληπτο. Η περίσσεια σε γυαλιστερά επιφάνειες θα κάνει το δωμάτιο άβολο και κρύο, παρόμοιο με το χειρουργείο. Από την άλλη πλευρά, ο επιδέξιος συνδυασμός λευκών και καθρεφτών σε αρθρωτά ντουλάπια και τοίχους θα επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο και θα το γεμίσει με αέρα.

Όσο για τα άλλα χρώματα, τα γυαλιστερά επιχρίσματα τους καθιστούν φωτεινότερα και πλουσιότερα: το σαλόνι του χρώματος wenge με λευκή στιλπνότητα και ακόμη και παστέλ αποχρώσεις θα φανεί πιο ζουμερό, γεγονός που σίγουρα θα προσελκύσει την προσοχή.

Αν ο στόχος είναι ένα γυαλιστερό μπεζ σαλόνι, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η λάμψη στα έπιπλα από λάκα προέρχεται από οποιοδήποτε, ακόμα και τον πιο μαλακό, φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ξεχάσετε ένα άνετο λυκόφως. Αν μιλάμε για φυσικό φως, τότε οι αντανακλαστικές επιφάνειες βρίσκονται καλύτερα μακριά από τα παράθυρα. Διαφορετικά, η αντανάκλαση των ηλιακών ματιών από τον τοίχο στο σαλόνι στις ιδιαίτερα φωτεινές μέρες θα κουράσει πολύ τα μάτια σας.

Γυαλιστερά έπιπλα Art Nouveau στο σαλόνι

Modular γυαλιστερά έπιπλα στο σαλόνι

Μονόχρωμο γυαλιστερό σαλόνι

Τα περισσότερα τραγούδια που κερδίζουν

Η καλύτερη επιλογή για γυαλιστερά έπιπλα θα είναι τα λεγόμενα στατικά εσωτερικά αντικείμενα: ντουλάπια, τοίχοι, ράφια, ντουλάπια. Η χρήση τους περιορίζεται στην αποθήκευση οποιωνδήποτε άλλων στοιχείων του περιβάλλοντος, ενώ οι πίνακες και οι καρέκλες χρησιμοποιούνται διαφορετικά, πιο συχνά. Σε τέτοια έπιπλα, η στιλπνότητα δεν είναι μια πολύ πρακτική λύση, καθώς επικεντρώνεται σε τυχόν scuffs ή γρατζουνιές.

Το επόμενο βασικό σημείο στη χρήση γυαλιστερών εσωτερικών αντικειμένων: πρέπει να είναι διάσπαρτα γύρω από το δωμάτιο με τη μορφή μικρών τόνων ή, αντίθετα, να τοποθετούνται στο κέντρο της σύνθεσης. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτήν την απόφαση σχεδιασμού, καθώς οι αντανακλαστικές επιφάνειες μπορούν να κάνουν τη συνολική εμφάνιση είτε πολυτελή είτε άγευστη. Ο αποφασιστικός ρόλος εδώ διαδραματίζεται από έναν ικανό συνδυασμό με μη γυαλιστερά στοιχεία. Ένα καλό παράδειγμα είναι μια βιβλιοθήκη ή ένα βιβλιοθήκη με γυαλιστερή θήκη και γυάλινες πόρτες με γυαλί.

Μεγάλο γυαλιστερό πάτωμα στο σαλόνι

Γυαλισμένο πάτωμα στο σαλόνι

Η κλασική λύση ήταν η χρήση ανακλαστικών επιφανειών δίπλα σε τηλεόραση ή οικιακό θέατρο. Οι οθόνες LCD για το μεγαλύτερο μέρος δεν δίνουν λάμψη, όπως γυάλινες. Ως εκ τούτου, η χρήση της στιλπνότητας στο σχεδιασμό του τοίχου είναι αρκετά αποδεκτή, ακόμη και ενθαρρύνονται.

Ο χώρος εργασίας και το ντουλάπι με λαμπερά ράφια και συρτάρια θα φαίνονται πολύ κομψά και επαγγελματικά. Η αμεροληψία της γυαλιστερότητας της βανίλιας στην απόφαση αυτή θα διαδραματίσει θετικό ρόλο: συμβάλλει στην τόνωση της παραγωγικότητας και δίνει τη θέση της σοβαρότητας του γραφείου.

Γυαλιστερή οροφή στο σαλόνι

Γυαλιστερά έπιπλα από ασήμι

Μην ξεχνάτε ότι όχι μόνο ένα ντουλάπι ή σπονδυλωτό σαλόνι, τοίχοι, αλλά και τα επικαλυμμένα έπιπλα μπορούν να έχουν μια λαμπερή επιφάνεια. Ωστόσο, έχει επίσης τα υπέρ και τα κατά. Για παράδειγμα, είναι εύκολο να καθαριστεί, φαίνεται υπέροχο (ειδικά εάν έχει την υφή του πραγματικού δέρματος), αλλά ταυτόχρονα τέτοια έπιπλα δεν δημιουργούν αίσθημα άνεσης, είναι γλιστερό και κρύο. Ορισμένα δερμάτινα έπιπλα με γραφεία ή άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Γυαλιστερό τοίχο στο σαλόνι

Γυαλιστερά τείχη στο σαλόνι

Ποια υλικά ταιριάζουν καλύτερα στη γυαλάδα;

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, λαμπερά εσωτερικά αντικείμενα φαίνονται πολύ αρμονικά με παγωμένο γυαλί. Μπορεί να είναι λείο ή ανάγλυφο, έγχρωμο ή διαφανές, με ή χωρίς σχέδιο.

Το επόμενο στοιχείο στη λίστα θα είναι μέταλλο. Δίνει στα γυαλιστερά αρθρωτά έπιπλα μια μάλλον ασυνήθιστη εμφάνιση και μπορεί να συμμετάσχει σε διάφορους συνδυασμούς για να δώσει μια αυστηρή ή, αντίθετα, υπερβολική εμφάνιση.

Αν μιλάμε για επικαλυμμένα έπιπλα, στη συνέχεια με την αρχή του "λαμπρού-ματ" μπορείτε να συνδυάσετε τις ανακλαστικές επιφάνειες με σουέτ, βελούδο ή βελούδο. Σαλονιού κουρτίνες, αμπαζούρ ή μαξιλάρια μεταξιού καναπέ μπορεί να υπάρχουν στο εσωτερικό του σαλονιού ως γυαλιστερό προφορά.

Γυαλιστερό τραπέζι του καφέ

Στυλ όπου τα γυαλιστερά έπιπλα είναι κατάλληλα

Art deco

Πολύ δημοφιλές μοντέρνο στυλ, καθώς είναι σε θέση να συνδυάσει πολυτελή και άνετα. Ένας γυαλιστερός αρθρωτός τοίχος ή ντουλάπι σε ένα τέτοιο εσωτερικό είναι αρκετά κατάλληλο, επειδή προσελκύει την προσοχή, φαίνεται κομψό, αλλά ταυτόχρονα είναι λειτουργικό και εύκολο στη φροντίδα. Επιπλέον, η χρήση φυσικών υλικών ενθαρρύνεται στο στυλ Art Deco, έτσι ώστε τα δερμάτινα έπιπλα να ταιριάζουν απόλυτα στο γενικό περιβάλλον. Η χρήση γυαλιού δεν απαγορεύεται.

Γυαλιστερό κομοδίνο στο σαλόνι

Μινιμαλισμός

Αντανακλαστικές επιφάνειες σε αυτό το στυλ όχι μόνο διαφοροποιούν τον περιορισμό της ατμόσφαιρας, αλλά και φέρνουν φως και αέρα στο δωμάτιο. Και πάλι διευκολύνει τη δωροδοκία στη συντήρηση των γυαλιστερών επίπλων. Επιπλέον, ο συνδυασμός φυσικών και σύγχρονων υλικών αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να το χρησιμοποιήσετε στο σχεδιασμό.

Γυαλιστερό ντουλάπι στο σαλόνι

Pop art

Συμπληρώνει τη λίστα της pop art. Αυτό είναι το ιδανικό στυλ για μεγάλα δωμάτια και λάτρεις πολλών λεπτομερειών. Το σαλόνι, που έχει τη μορφή λευκών γυαλιστερών πλαισίων MDF, μοιάζει με ένα δημοφιλές περιοδικό - φωτεινό, πιασάρικο, προσελκύοντας την προσοχή. Πού, αν όχι εδώ, μπορεί κάποιος σχεδιαστής να αποδειχθεί και να παρουσιάσει λαμπερά έπιπλα σε νέο φως; Μια κομψή ευκαιρία να παίξετε στην αντίθεση των ματ και γυαλιστερά στοιχεία.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)