Καναπές οθωμανική: ένα πρακτικό στοιχείο των σύγχρονων αστικών εσωτερικών χώρων (24 φωτογραφίες)

Ένας παραδοσιακός ή γωνιακός καναπές-οθωμανικός είναι ένας πολύ δημοφιλής, καθολικός τύπος επικαλυμμένων επίπλων με αξιόλογο συνδυασμό λειτουργικών και αισθητικών χαρακτηριστικών. Εξωτερικά, μοιάζει με μια βαθιά και αρκετά χαμηλή περιοχή ανάπαυσης χωρίς μπράτσα, έχοντας ένα χαμηλό πλάτη.

Αντίκα οθωμανικό καναπέ

Οθωμανικά στο μπαλκόνι

Τα κλασικά μοντέλα δεν αναδιπλώνονται, αλλά συνήθως ανεβαίνουν τον καναπέ, ανοίγοντας έτσι πρόσβαση σε έναν ευρύχωρο χώρο για την αποθήκευση μαξιλαριών, κλινοσκεπασμάτων. Αυτή είναι η κύρια διαφορά μεταξύ των οθωμανών από τα συνηθισμένα κρεβάτια.

Μπεζ καναπέ οθωμανικός

Λευκός καναπές οθωμανικός

Ένας ευρύς χαμηλός καναπές χωρίς πλάτη θα είναι κατάλληλος τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένα μέρος για χαλάρωση, διαμονή για τα νοικοκυριά και τους επισκέπτες, και τη νύχτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα άνετο κρεβάτι.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του Οθωμανού σε σχέση με άλλα έπιπλα

Ένας μίνι καναπές ή ένας πλήρης οθωμανικός συνδυασμός συνδυάζει τις δυνάμεις των παραδοσιακών καναπέδων και κρεβατιών, ώστε να διακρίνονται τα ακόλουθα λειτουργικά πλεονεκτήματα:

 • κερδοφορία - ένας γωνιακός καναπές-καναπές χωρίς μπράτσα συνδυάζει τις λειτουργίες δύο στοιχείων επίπλων ταυτόχρονα (αυτό είναι ένας καναπές για καθημερινό χρόνο και ένα κρεβάτι για ύπνο).
 • η δυνατότητα ενός αρμονικού συμπληρώματος στο εσωτερικό κάθε στυλ, αλλά αυτά τα μοντέλα φαίνονται ιδιαίτερα πλεονεκτικά σε δωμάτια με ανατολίτικο σχεδιασμό.
 • εργονομικά προϊόντα λόγω του ότι έχει μια επίπεδη επιφάνεια χωρίς ραφές και αρμούς, τις οποίες οι συνήθεις γωνίες και οι καναπέδες δεν μπορούν να καυχηθούν.
 • καθολική χρήση - ένας στενός ή μεγάλος καναπές χωρίς πλάτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία τόσο στο υπνοδωμάτιο ή στο καθιστικό, όσο και στο παιδικό δωμάτιο και στην κουζίνα.
 • πρακτικότητα - η απουσία υποβραχιόνων και η μαζική πλάτη του καθίσματος συμβάλλουν στη σημαντική εξοικονόμηση χρήσιμου χώρου.

Λευκό καναπέ από βελανιδιά

Βασικό εύρος μοντέλου

Ένας Οθωμανός με αγκυροβόλιο και μαξιλάρια μπορεί να έχει τις ακόλουθες ποικιλίες:

 • Αναδίπλωση. Είναι εξοπλισμένο με ανθεκτικό μηχανισμό λειτουργίας, άνετη επιφάνεια για τον ελεύθερο χρόνο και εντυπωσιακό κουτί για την αποθήκευση σεντονιών. Ο καναπές με μηχανισμό ανύψωσης είναι λειτουργικός και πρακτικός.
 • Γωνία Αυτή η ποικιλία οθωμανών ελευθερώνει το χρήσιμο μέρος του δωματίου και καταλαμβάνει μη λειτουργικές γωνίες. Αυτό το έπιπλο είναι συνήθως εξοπλισμένο με μια άνετη πλάτη που παρέχει μια πιο άνετη χρήση και αποτρέπει την τριβή του τοίχου. Όταν ξεδιπλώνεται ο γωνιακός καναπές, ο καναπές παίρνει ένα εντυπωσιακό μέγεθος και μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα.
 • Εκτέλεση. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έναν αποσπώμενο μηχανισμό. Για να οργανώσετε χώρο για ύπνο, απλά πρέπει να ξεδιπλώσετε τον χώρο ύπνου. Αυτή είναι η πιο ανθεκτική κατασκευή. Το κυριότερο είναι η παρουσία μαλακών κυλίνδρων που δεν θα γρατσουνίσουν την επιφάνεια του δαπέδου.
 • Παιδική καναπές οθωμανική. Τέτοια έπιπλα μπορούν να γίνουν με τη μορφή ενός μεγάλου παιχνιδιού. Μπορεί να προκαλέσει την απόλαυση των μωρών. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα, έτσι σύντομα θα χρειαστεί να αποκτήσετε ένα πιο σοβαρό μοντέλο για εφήβους. Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στα υλικά κατασκευής, να είναι ασφαλή και να μην προκαλούν αλλεργίες.
 • Για την κουζίνα.Τα μεγέθη πολλών διαμερισμάτων δεν επιτρέπουν σε κάθε δωμάτιο να διαδραματίσει κάποιο ρόλο, οπότε θα πρέπει να κάνετε τα δωμάτια πολυλειτουργικά. Στην κουζίνα, η χρήση ενός συνηθισμένου κρεβατιού είναι ενοχλητική, οπότε έρχεται εδώ η διάσωση καναπέ-οθωμανική χωρίς μπράτσα.
 • Από μασίφ ξύλο. Για την παραγωγή τέτοιων επίπλων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολυστρωματική μοριοσανίδα με φινίρισμα από σφενδάμι, οξιά ή κερασιά, και για πιο ακριβές επιλογές, πάρτε συρτάρια από σημύδα ή πεύκο της Καρελίας. Αυτός ο Οθωμανός μυρίζει ευχάριστα από ξύλο και προσφέρει έναν υγιή ύπνο.

Ο οθωμανός μπορεί να είναι με και χωρίς μπράτσα. Το ύψος της πλάτης ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος των επίπλων. Οι κλασικοί καναπέδες μικρού μεγέθους με κουκέτα και μαξιλάρια είναι εξοπλισμένοι με χαμηλή μικρή πλάτη. Τα μοντέρνα διπλά μοντέλα έχουν κεφαλάρια πλήρους μεγέθους.

Ένας Οθωμανός με μηχανισμό ανύψωσης μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό. Σε αντίθεση με μια φθηνή κατασκευή ελατηρίων, μπορεί να αντέξει τα βαριά φορτία. Το αμορτισέρ αερίου σας επιτρέπει να αντέχετε βάρος από 70 κιλά. Η επιλογή των αμορτισέρ βασίζεται στο βάρος του στρώματος. Πληροφορίες σχετικά με το πιθανό μέγιστο βάρος μπορείτε να βρείτε στις οδηγίες χρήσης.

Τα μεμονωμένα μοντέλα μπορούν να έχουν δύο επιλογές ανύψωσης: οριζόντια και κάθετη (πλευρά). Τα διπλά έπιπλα ανεβαίνουν μόνο κατακόρυφα.

Οθωμανικός καναπές σε κλασικό στιλ

Καναπές Οθωμανικά στο νηπιαγωγείο

Κοινές διαστάσεις

Ο κλασικός γωνιακός καναπές-οθωμανικός έχει μήκος έως 2 μ. Και πλάτος έως 1,8 μ. Ανάλογα με αυτές τις παραμέτρους, υπάρχει μια διαίρεση σε παραλλαγές:

 • μονή έως 90 cm.
 • ενάμισι έως 1,5 μ.
 • Διπλασιάζεται μέχρι 1,8 μ.

Πριν από την αγορά, πρέπει να αποφασίσετε: ένα ή δύο άτομα θα τοποθετηθούν σε επικαλυμμένα έπιπλα, έναν καναπέ. Η καλύτερη επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο θα είναι ένας Οθωμανός πλάτους 1,2 μέτρων. Είναι κατάλληλο για ένα και δύο άτομα. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα αυτού του μεγέθους είναι η συμπαγεια και η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο μηχανισμών ανύψωσης.

Καναπές Οθωμανικά στο σπίτι

Οθωμανικός καναπές σε φουτουριστικό σχεδιασμό

Τι μπορεί να είναι η βάση και η ταπετσαρία;

Ένας άνετος ύπνος είναι αδύνατος χωρίς μια οθωμανική βάση ποιότητας. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις καμπυλωτές λάμπες από ατμό από ξύλο οξιάς. Είναι σταθερά στερεωμένα στο πλαίσιο με πολυμερές ή καουτσούκ.

Οθωμανικός καναπές στο σαλόνι

Καφέ καναπές οθωμανική

Το μέγεθος του ελάσματος είναι βέλτιστο με παραμέτρους 53 mm έως 8 mm. Ο οθωμανός δύο μέτρων πρέπει να έχει 20 ελάσματα σε απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της βάσης είναι ότι είναι σε θέση να αερίζεται ενεργά και να εμποδίζει το σχηματισμό μούχλας.

Όταν επιλέγετε έναν οθωμανικό, πρέπει να δώσετε προσοχή στο υλικό ταπετσαρίας. Είναι σε θέση να δημιουργήσει άνετες συνθήκες ή να τους στερήσει. Η ποιότητα του υλικού και η προσαρμογή επηρεάζουν την ανθεκτικότητα. Είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά όλες τις ραφές, όλα πρέπει να ραμμένα ομοιόμορφα χωρίς διάτρηση και άλλα ελαττώματα. Για συχνή χρήση, είναι κατάλληλο ένα πυκνό και ανθεκτικό σε ύφασμα ύφασμα. Μια πολυτελή εμφάνιση θα δημιουργήσει μεταξωτό ή ανθεκτικό δέρμα υψηλής ποιότητας κατασκευής.

Η φροντίδα ταπετσαρίας μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, μια αφαιρούμενη κάλυψη θα βοηθήσει να αποφευχθεί αυτό. Με αυτό, το οθωμανικό υλικό δεν υποφέρει, και η επιφάνεια μπορεί πάντα να καθαρίζεται εύκολα.

Δερμάτινο καναπέ οθωμανικό

Οθωμανική καναπέ στρογγυλή

Ορθοπεδική επιλογή στρώματος

Για να δημιουργήσετε άνετες συνθήκες για τη χρήση του οθωμανικού, μπορείτε να επιλέξετε ένα ορθοπεδικό στρώμα. Υπάρχουν δύο επιλογές: να αγοράσετε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ή να το παραγγείλετε. Για να παραγγείλετε ένα στρώμα σύμφωνα με τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά και προτιμήσεις είναι πολύ πιο πρακτικό.

Στερεό οθωμανικό καναπέ

Ο πτυσσόμενος γωνιακός καναπές-οθωμανικός είναι παρόμοιος σε μέγεθος και χαρακτηριστικά επιφάνειας σε ένα κρεβάτι, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι τύποι στρώσεων είναι κατάλληλοι εδώ. Η μέγιστη άνεση θα φέρει ένα μοντέλο ελατηρίου που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα χαρακτηριστικά του σώματος. Πριν αγοράσετε ένα προϊόν, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα χαρακτηριστικά μελλοντικών ιδιοκτητών επίπλων:

 • βάρος
 • ηλικία
 • υγεία
 • φυσιολογικές παραμέτρους.

Όλα τα παραπάνω θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό του βέλτιστου βαθμού ακαμψίας. Για τα παιδιά και τους εφήβους κατά τη διάρκεια του σχηματισμού του σκελετού, είναι κατάλληλο ένας ορθοπεδικός καναπές οθωμανικός με σκληρό στρώμα.Για τους ηλικιωμένους θα είναι πιο άνετα και πιο επωφελής ο ύπνος σε ένα μαλακό προϊόν. Οι ασθενείς με σκολίωση πρέπει να επιλέγουν τον μέγιστο βαθμό δυσκαμψίας.

Όταν αγοράζετε ένα στρώμα ξεχωριστά από τον οθωμανικό, θα πρέπει να προσέξετε την επιλογή του κατάλληλου μεγέθους για τη βάση. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τη βάση πολυουρεθάνης του ορθοπεδικού στρώματος. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλές. Ο κύριος δείκτης αυτού του υλικού είναι η πυκνότητα του. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο ακριβά και καλύτερα θα είναι ένας καναπέ-κρεβάτι.

Κούνια υφασμάτινα οθωμανικά

Νεοκλασικός οθωμανικός καναπές

Sofa πρότυπο πρότυπο

Το πιο ακριβό και άνετο υλικό για το στρώμα είναι το φυσικό λάτεξ. Έχει πολλές θετικές ιδιότητες:

 • υποαλλεργικότητα;
 • απόφραξη της οσμής και της υγρασίας.
 • εξαιρετικές ορθοπεδικές ιδιότητες.

Ένα ορθοπεδικό στρώμα από λάτεξ θα γίνει το κλειδί για χαλαρωτικές διακοπές και ξεκούραστο ύπνο.

Οι λάτρεις των σκληρών επιφανειών ή εκείνων που πάσχουν από προβλήματα πλάτης θα επωφεληθούν από τα πληρωτικά κοκκοφοίνικα.

Οθωμανικός καναπές ροζ

Γκρίζο καναπέ οθωμανικός

Οθωμανικός καναπές σε σκανδιναβικό στιλ

Οθωμανικές συμβουλές

Δώστε προτίμηση στα μοντέλα με χαμηλά πόδια. Αυξάνουν τον αποθηκευτικό χώρο για τα σεντόνια.

Καναπές Οθωμανικά στο υπνοδωμάτιο

Γωνιακός καναπές οθωμανικός

Κάντε την επιλογή σας, λαμβάνοντας υπόψη τον εσωτερικό σχεδιασμό, έτσι ώστε ο καναπές με μαξιλάρια και μια κουκέτα να μην κοιτάζει έξω από το δωμάτιο. Επιλέξτε τις επιλογές στις οποίες το πλαίσιο και το πλαίσιο είναι κατασκευασμένα από ξύλο ποιότητας πάχους άνω των 60 cm. Αυτό το προϊόν μπορεί εύκολα να αντέξει τα κρίσιμα φορτία. Το ογκομετρικό στολίδι που αναπαράγεται στα μαξιλάρια προστατεύει οπτικά την ταπετσαρία από το τέντωμα, γεγονός που συμβάλλει στη μακρά διατήρηση της αρχικής εμφάνισης.

Πράσινο καναπέ οθωμανικός

Τέλος, απευθείας στο κατάστημα θα πρέπει να αξιολογήσετε συνολικά την εξωτερική κατάσταση, όλους τους υπάρχοντες μηχανισμούς και την ευκολία. Δώστε προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες. Το ανακριβές ράψιμο, τα ασυμμετρικά στοιχεία και άλλα ελαττώματα δείχνουν άμεσα την ευθραυστότητα του καναπέ.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)