Γωνιακοί τοίχοι στο σαλόνι: σύγχρονες λύσεις σχεδιασμού για μια άνετη ζωή (22 φωτογραφίες)

Σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις στον κόσμο στον σχεδιασμό επίπλων, το κύριο πράγμα που πρέπει να ταιριάξει ο τοίχος στο σαλόνι είναι η συμπαγής. Η ποικιλία των σύγχρονων υλικών σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οποιαδήποτε εμφάνιση επίπλων, αλλά η πλήρωσή και η χωρητικότητά του θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή. Σήμερα, οι μεγάλες ευθείες διαφάνειες με πολλά επιπλέον ράφια και ντουλάπια για κρύσταλλο έχουν αντικαταστήσει μια νέα τάση - γωνιακούς τοίχους στο σαλόνι. Και αξίζει να σημειωθεί ότι, σε σύγκριση με την κλασική έκδοση, ο σχεδιασμός του γωνιακού τοίχου έχει αρκετά πλεονεκτήματα.

Λευκό γωνιακό τοίχο στο σαλόνι

Γωνιά μπουφέ στο σαλόνι

Τα οφέλη των γωνιακών τοίχων

Κατά την τοποθέτηση του χώρου σαλόνι, πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό το δωμάτιο είναι ο κύριος χώρος συγκέντρωσης για όλη την οικογένεια. Επίσης στο σαλόνι καλέστε φίλους για φιλικές συναθροίσεις. Η βασική απαίτηση για έπιπλα σε αυτόν τον χώρο θα είναι ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός, η συμπαγή και η λειτουργικότητα. Αυτά τα αιτήματα απαντώνται πλήρως από τον γωνιακό τοίχο. Και εδώ είναι ο λόγος:

  • Συμπαγή. Το ίδιο σύνολο στοιχείων σε άμεση εκτέλεση καταλαμβάνει πολύ πιο χρήσιμο χώρο, αλλά οι γωνιές των δωματίων δεν είναι σχεδόν ποτέ απαιτητικές, ο γωνιακός τοίχος στο σαλόνι είναι μια καλή επιλογή για μικρά δωμάτια.
  • Αρμονία. Κατά κανόνα, η κλασική διάταξη των δωματίων είναι ορθογώνια. Οι δομές γωνιακών τοίχων δεν περιορίζουν οπτικά τον χώρο, σε αντίθεση με τις άμεσες επιλογές, και δεν το συντομεύουν. Τα τοιχώματα αυτής της επιλογής επεκτείνουν οπτικά το χώρο και ισορροπούν τις πλευρές με διαφορετικό μήκος.
  • Χωρητικότητα. Τα κλειστά γωνιακά στοιχεία του τοίχου είναι πολύ ευρύχωρα, που σας επιτρέπουν να κρύβετε μέσα σας πολλά απαραίτητα οικιακά αντικείμενα, αλλά φυσικά περιττές στο εσωτερικό (ξεκινώντας από τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα εκτός εποχής, που τελειώνουν με μουσικά όργανα, έλκηθρα, σκούτερ, κύλινδροι).
  • Εξοικονόμηση χώρου διαβίωσης. Βρίσκεται σε μια γωνία, ο τοίχος αφήνει πολύ χώρο για κίνηση, και οι λεγόμενες "νεκρές ζώνες", δηλαδή, οι γωνίες στο δωμάτιο, γίνονται πρακτικές.
  • Λειτουργικότητα Για παράδειγμα, μια ογκώδης διπλή ντουλάπα για ρούχα σε μια απλή έκδοση της διαφάνειας δεν είναι κατάλληλη. Στη γωνιακή έκδοση με μια ντουλάπα που βρίσκεται ακριβώς στη γωνία, θα μοιάζει με ένα κομψό συνδυασμό δύο λειτουργικών μισών και όχι μόνο δεν θα χαλάσει το εσωτερικό, αλλά θα το συμπληρώσει. Τα ψηλά έπιπλα γεμίζουν καλά τις γωνίες του καθιστικού, ταιριάζουν τέλεια σε κάθε εσωτερικό χώρο.

Άλλα μη δομικά πλεονεκτήματα του γωνιακού τοίχου στο σαλόνι περιλαμβάνουν το γεγονός ότι τέτοια έπιπλα σάς επιτρέπουν να κρύψετε τα ελαττώματα των τοίχων: καμπύλες γωνίες, επιφανειακές ανωμαλίες. Επίσης, χρησιμοποιώντας αυτή την επιλογή επίπλων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πολυλειτουργικό χώρο ή να οριζοντίσετε το δωμάτιο, όπως θα συζητήσουμε παρακάτω.

Μαύρο γωνιακό τοίχο στο σαλόνι

Μαύρο και άσπρο γωνιακό τοίχο στο σαλόνι

Τοίχο στο σαλόνι με διακόσμηση

Κριτήρια για την επιλογή μιας επιλογής γωνιακής διαφάνειας

Οι σύγχρονοι γωνιακοί τοίχοι στο σαλόνι είναι κατασκευασμένοι είτε στο παρασκήνιο είτε ως στάνταρ στο εργοστάσιο.

Τα πλεονεκτήματα του έπιπλα επί παραγγελία περιλαμβάνουν ένα πλήρες αποκλειστικό σχεδιασμό, μια ικανή προσέγγιση στη σκέψη μέσα από όλα τα στοιχεία.Θα δημιουργηθεί ένα μεμονωμένο σχέδιο με βάση τις διαστάσεις των προϊόντων που σχεδιάζονται για τοποθέτηση. Για παράδειγμα, αν ο πελάτης είναι μουσικός, και χρειάζεται ένα μέρος για να τοποθετήσει διάφορα όργανα σε ένα γωνιακό ερμάριο, αυτό μπορεί εύκολα να ληφθεί υπόψη κατά την κατασκευή. Τα μειονεκτήματα των επίπλων κατά παραγγελία περιλαμβάνουν το υψηλότερο κόστος τους, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή όλα τα εξαρτήματα επίπλων στην παραγωγή περνούν από τα χέρια των σχεδιαστών και τεχνολόγων μεμονωμένα, διότι τα έπιπλα γραφείων πρέπει να σχεδιάζονται με σαφήνεια.

Τα έτοιμα καθίσματα γωνιών είναι επιλογές προϋπολογισμού. Το εσωτερικό τους περιεχόμενο έχει συνήθως ένα μέσο λειτουργικό φορτίο, κατάλληλο για τις ανάγκες του μέσου καταναλωτή. Εάν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα για μεγέθη, οι γωνιακοί αρθρωτοί τοίχοι με δυνατότητα επιλογής μεμονωμένων στοιχείων θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους.

Ξύλινο τοίχο στο σαλόνι

Γωνιακό χρώμα τοίχου λεύκανσης στο σαλόνι

Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των γωνιακών τοίχων

Σχεδόν όλες οι έτοιμες εκδόσεις επίπλων στο σαλόνι έχουν χώρο για τηλεόραση. Ο τοίχος της τηλεόρασης είναι πραγματικά μια βολική λύση. Επίσης, χρησιμοποιώντας γωνιακά στοιχεία στο σαλόνι, μπορείτε να συνδυάσετε διάφορες λειτουργικές μονάδες στο περίβλημα. Εξετάστε τις βασικές επιλογές τυποποίησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σχεδιασμό.

Όταν χρειάζεστε επιπλέον ντουλάπα

Τα διαστατικά ερμάρια γωνιακού τύπου είναι αρκετά ευρύχωρα, ευρύχωρα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τον επιδιωκόμενο σκοπό τους (αποθήκευση των αντικειμένων) όσο και ως χώρος αποθήκευσης αντικειμένων surround (σκι, έλκηθρα, καροτσάκια και άλλα). Ένας τοίχος με ένα γωνιακό ντουλάπι για το σαλόνι μπορεί να έχει διαφορετικές διαστάσεις και τον αριθμό των θυρών: μια μονή ή διπλή θήκη με διαγώνιες πόρτες, με γωνίες που βρίσκονται σε ορθή γωνία, με συρόμενες πόρτες.

Δρύινο γωνιακό τοίχο στο σαλόνι

Art Nouveau γωνιακό τοίχο στο σαλόνι

Πού να τοποθετήσετε την τηλεόραση και τον εξοπλισμό;

Επιλέγοντας έπιπλα για την τηλεόραση στο σαλόνι με τοποθέτηση στη γωνία έχει νόημα όταν υπάρχει ένας γωνιακός καναπές στην απέναντι πλευρά του δωματίου. Η μεγάλη χωρητικότητα του γωνιακού στοιχείου με μια θέση επιτρέπει όχι μόνο να τοποθετηθεί μια μεγάλη οθόνη, αλλά και όλο τον πολυάριθμο οπτικοακουστικό εξοπλισμό, αν είναι απαραίτητο.

Ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση βιβλιοθήκης με βιβλία

Μια βιβλιοθήκη με βιβλία φαίνεται αρμονική στα γωνιακά τοιχώματα, αλλά λόγω της ανεπιτήδευτης εμφάνισής της, καλύπτεται συνήθως με γυαλί. Τα ράφια ράφια ράφια για την οικιακή βιβλιοθήκη θα κρύψουν οπτικά ογκώδη πολυ-τόμους, επιτρέποντάς σας να αφήσετε την πρόσβαση στα βιβλία ανοικτά. Για όσους δεν τους αρέσουν οι ανοιχτοί χώροι με ράφια, υπάρχει η επιλογή να επιλέξετε ένα γωνιακό ντουλάπι με διαφανείς ή παγωμένες γυάλινες πόρτες. Φυσικά, ένας τέτοιος γωνιακός σχεδιασμός θα πρέπει να έχει ευθείες και όχι λοξές γωνίες.

Μονόχρωμος γωνιακός τοίχος στο σαλόνι

Γωνιακή τοποθέτηση σε ντουλάπα

Με τις πλευρές του γωνιακού καταψύκτη πάνω από 1,2 μέτρα και την παρουσία δύο θυρών, είναι λογικό να τοποθετήσετε μια ντουλάπα έκδοση του ντουλαπιού με οπίσθιο φωτισμό. Η ντουλάπα δεν έχει δάπεδο και βρίσκεται ακριβώς στο πάτωμα, ώστε να μπορείτε να μπείτε μέσα της, καθιστώντας την πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο στη γωνία πιο βολική. Μια μεγάλη ντουλάπα με μια παραλλαγή μέχρι 1,6 μέτρων σε κάθε πλευρά θα χωρέσει πολύ λίγο χώρο στο δωμάτιο, αλλά ο εσωτερικός χώρος θα είναι απλά απίστευτος σε χωρητικότητα.

Τοποθέτηση στο γωνιακό τοίχωμα της επιφάνειας του ντουλαπιού με τραπέζι εργασίας

Αυτή η επιλογή τοποθέτησης είναι κατάλληλη για όσους χρειάζονται επιπλέον χώρο για να εργαστούν σε υπολογιστή ή βιβλία, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης δεν σας επιτρέπουν να έχετε ξεχωριστό γραφείο. Χτισμένο στη γωνία της επιφάνειας της επιφάνειας εργασίας με ράφια στην κορυφή και πλευρικά τραπέζια στα πλάγια μπορεί να αναδημιουργήσει όλη τη λειτουργικότητα των επίπλων γραφείου. Εξωτερικά, αυτό πρακτικά δεν επηρεάζει την ευγένεια του εσωτερικού χώρου του καθιστικού και, αντίθετα, το καθιστά πιο επιχειρηματικό και μοντέρνο.

Γωνιακό τοίχο με καρυδιά στο καθιστικό

Γωνιακό τοίχο στο σαλόνι

Η δυνατότητα διαίρεσης του δωματίου σε ζώνες

Χρησιμοποιώντας τη γωνία διαφάνεια στο σαλόνι, μπορείτε να διαιρέσετε το χώρο του δωματίου σε ζώνες.Στη σύγχρονη έκδοση, αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με τη βοήθεια μιας ράβδου τοποθετημένης εγκάρσια στο κέντρο ενός από τους τοίχους, από τον οποίο μια σειρά από κύριες μονάδες αναχωρούν από την πλευρά. Μπορείτε επίσης να διαιρέσετε το χώρο του σαλόνι με τη βοήθεια ενός γωνιακού τοίχου, το οποίο θα έχει ένα ντουλάπι με μια επιλογή πόρτας σε μια ελαφριά έκδοση του παγωμένου γυαλιού. Τέτοια σχέδια των γωνιακών τοίχων είναι πιο απαιτητικά σε στούντιο διαμερίσματα.

Συμβουλές σχεδιαστών

Ο γωνιακός τοίχος στο σαλόνι σε ένα μοντέρνο στυλ απαιτεί μια ιδιαίτερη προσέγγιση τόσο στο δομικό στοιχείο όσο και στην εμφάνιση. Για να κάνετε το εσωτερικό αρμονικό και κομψό με έπιπλα, πρέπει να ξέρετε για μερικές από τις λεπτές λεπτομέρειες στο σχεδιασμό των δωματίων.

Γωνιακό τοίχο με ράφια στο σαλόνι

Η μαζικότητα ενός μεγάλου μεγέθους τοίχου στο σαλόνι μπορεί να διευκολυνθεί με γυάλινες πόρτες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως πόρτες ντουλαπιών σε διαφανή ή ματ σχεδιασμό.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εσωτερικό με τη βοήθεια σχεδίων στις προσόψεις της διαφάνειας. Εκτύπωση φωτογραφιών και σχέδια αμμοβολής - αυτό είναι που είναι πλέον μοντέρνο. Ταυτόχρονα, αξίζει να θυμόμαστε την αρμονία και να μην χρησιμοποιούμε ταπετσαρίες με σχέδια και σχέδια. Οι τοίχοι με απλή βαφή θα είναι κατάλληλοι εδώ.

Για να επεκτείνετε το χώρο ενός επιμήκους δωματίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χαμηλό γωνιακό τοίχο με προσόψεις, το πλάτος του οποίου είναι μεγαλύτερο από το ύψος. Είναι επίσης καλό να χρησιμοποιείτε μεγάλα και στενά ράφια ή ραφινάρισμα επιλογών ραφιών στην κορυφή.

Ημικυκλική τοίχο στο σαλόνι

Provence γωνιακό τοίχο στο σαλόνι

Αλλά οπτικά αυξήσει το χαμηλό ταβάνι μπορεί να χρησιμοποιεί στενά και υψηλά στοιχεία επίπλων. Όταν χρησιμοποιείτε την επιλογή με ένα γωνιακό ντουλάπι, είναι καλύτερο να το κάνετε "στην οροφή" αντί της οροφής.

Άμεση τοίχο στο σαλόνι

Γωνιακό τοίχο με ακτινικό ερμάριο

Για να κάνετε το γωνιακό τοίχο να φαίνεται αρμονικό σε οποιοδήποτε δωμάτιο, θυμηθείτε αυτούς τους κανόνες. Σε ένα ορθογώνιο δωμάτιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα κοντύτερο μέρος της ολίσθησης σε ένα μακρύ τοίχο και, αντίθετα, προσπαθήστε να επιμηκύνετε τον κοντό τοίχο με ένα μεγαλύτερο γωνιακό τμήμα. Εάν το παράθυρο και η πόρτα παρεμβαίνουν σε αυτό το σχέδιο, τότε ο οπτικός χώρος μπορεί να ισοπεδωθεί χρησιμοποιώντας ευρείες και χαμηλές προσόψεις στις μικρές και ψηλές και στενές πόρτες στο μεγάλο τμήμα του τοίχου.

Κρεμαστά ντουλάπια στο σαλόνι

Wenge γωνιακό τοίχο και λευκασμένη βελανιδιά

Το χρωματικό σχέδιο είναι πολύ σημαντικό για την οπτική αντίληψη των επίπλων. Οι γωνιακοί μίνι τοίχοι για το σαλόνι πρέπει να επιλέγονται σε χρώμα σε αντίθεση με τους τοίχους, διαφορετικά θα χάνονται απλά. Όταν επιλέγετε μαζικούς τοίχους με μεγάλο αριθμό στοιχείων, είναι προτιμότερο να σταματήσετε την προτίμηση για αποχρώσεις επίπλων, κοντά στον τόνο των τοίχων του δωματίου.

Wenge Γωνιακό τείχος

Ενσωματωμένος γωνιακός τοίχος στο σαλόνι

Έτσι ώστε τα έπιπλα να μην γεμίζουν το χώρο και να φαίνονται ελαφρύτερα, θα πρέπει να κάνετε το κάτω μέρος πιο σκούρο και το επάνω ελαφρύτερο.

Γωνιακές διαφάνειες με ημιδιαφανείς γυάλινες προσόψεις θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε οπτικά το χώρο του καθιστικού και να το κάνετε ελαφρύτερο.

Γωνιακό τοίχο με καθρέφτη στο εσωτερικό του καθιστικού

Για έπιπλα για να ευχαριστήσετε την ελκυστική εμφάνιση του για περισσότερο από ένα χρόνο, θα πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή του. Και εδώ όλα είναι σημαντικά: σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, προσωπικές προτιμήσεις, περιορισμένος χώρος στο διαμέρισμα, το ύφος του δωματίου, φωτισμός. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές μας για να επιλέξετε ένα γωνιακό τοίχο στο σαλόνι και στη συνέχεια το σωστό συμπέρασμα, τι θα πρέπει να είναι τα έπιπλα στο σαλόνι, θα εκδηλωθεί.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)