Πλακάκι στο πάτωμα στο διάδρομο (19 φωτογραφίες): επιλέξτε το καλύτερο

Ο διάδρομος στο σαλόνι είναι ο πρώτος που δέχεται επισκέπτες και φιλοξενεί με βάρη. Η διακόσμηση του δαπέδου μπορεί να αντέξει όχι μόνο την κίνηση των ποδιών, τη διαδικασία υποδηματοποιίας, αλλά και τσάντες, ποδήλατα, μπάλες, διάφορα παιχνίδια, για να μην αναφέρουμε τις μεγάλες αγορές που σχετίζονται με μεγάλες οικιακές συσκευές ή έπιπλα. Ως εκ τούτου, η επικάλυψη πρέπει να είναι ανθεκτική στη φθορά και ανθεκτική. Κάτω από αυτά τα χαρακτηριστικά, τα κεραμίδια στο διάδρομο είναι τέλεια.

Κεραμικό πλακάκι στο διάδρομο του σπιτιού

Όταν επιλέγετε κεραμίδια για το διάδρομο, πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πόσο υλικό χρειάζεται για διακόσμηση. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το πλάτος του δωματίου κατά μήκος, και να πάρετε ένα πλάνο. Αυτό το ποσό θα πρέπει να εκφράζεται κατά την αγορά διακόσμησης δαπέδου. Για ένα μικρό διάδρομο, συνιστάται να παίρνετε υλικό που αποτελείται από μικρά κομμάτια, έτσι θα είναι ευκολότερο να στοιβάζονται. Ένα ευέλικτο σπονδυλωτό σχέδιο για δάπεδα. Έρχεται σε ορθογώνιες πλάκες που βρίσκονται σε βολική θέση στο πάτωμα. Συνιστάται να επιλέξετε μια αφηρημένη εικόνα για ένα μικρό δωμάτιο για να αποφύγετε την επιλογή μιας φωτογραφίας.

Συνδυασμός πλακιδίων και πλακιδίων στο διάδρομο

Είδη πλακιδίων δαπέδου

Στους καταναλωτές σήμερα προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές ιδέες για διακόσμηση δαπέδου, συμπεριλαμβανομένων πολλών τύπων πλακιδίων. Κατάλληλο για τοποθέτηση στο διάδρομο:

 1. Πλακάκια γρανίτη. Κατασκευασμένο από φυσικό γρανίτη. Διαφέρει σε υψηλή ανθεκτικότητα, αντίσταση στη φθορά, δεν υπόκειται σε παραμόρφωση. Τα καταστήματα προσφέρουν πλακάκια γρανίτη δύο τύπων: με γυαλισμένη (ομαλή κάτοψη) επιφάνεια και θερμικά επεξεργασμένα με επιφάνεια υφής.
 2. Πλακάκια από πορσελάνη. Έχει εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα, είναι ανθεκτική στις χημικές ουσίες, δεν φοβάται το βάρος, έχει αντίσταση στη φθορά.
 3. Κεραμικά. Κεραμικά γνωστά σε όλους τους καταναλωτές, με μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών και χρωμάτων. Έχει αντοχή, αντοχή στη φθορά, δεν φοβάται τη χημική επίθεση.
 4. Κορκ. Κατάλληλο για διακόσμηση ενός διαμερίσματος όπου ζουν οι αλλεργιοί. Πλάκες από φελλό δεν φοβούνται τη μούχλα, την σήψη, η σκόνη δεν συλλέγεται σε αυτό. Αλλά κάτω από την επίδραση του φωτεινού ηλιακού φωτός ή των βαρέων αντικειμένων μπορεί να χάσει γρήγορα την εμφάνισή του.
 5. Βινύλιο (PVC). Ένα από τα πιο οικονομικά υλικά σε μια τιμή. Έχει αντοχή στη φθορά, αντοχή στην υγρασία, δεν φοβάται την έκθεση σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Το επίπεδο αντοχής είναι χαμηλότερο από εκείνο του γρανίτη ή πορσελάνης, αλλά είναι αρκετά κατάλληλο για μεγάλη διάρκεια ζωής. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και διακοσμητικών λύσεων.
 6. Αρθρωτό έλασμα. Τα χαρακτηριστικά δεν διαφέρουν από γρανίτη, πορσελάνη και κεραμικά. Επίσης ανθεκτικό σε διάφορα είδη παραμορφώσεων και επιρροών.

Για τις αίθουσες σε πολυκατοικίες, μπορείτε να επιλέξετε ιδέες με φελλό, βινύλιο, κεραμικά πλακάκια και πλαστικό. Για τον ιδιωτικό τομέα είναι επίσης κατάλληλα τα ελασματοποιημένα και τα κεραμικά, καθώς και τα γρανίτη και η πορσελάνη.

Πλακάκια γρανίτη στο διάδρομο

Κεραμίδι πορσελάνης στο διάδρομο

Κεραμικό πλακάκι στο διάδρομο

Φωτεινά φελλό κεραμίδια στο διάδρομο

Laminate στο διάδρομο

Στο ρόλο της διακόσμησης δαπέδου, το έλασμα πήρε σταθερά μια ηγετική θέση. Μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, τα χαρακτηριστικά των καταναλωτών και η δυνατότητα εγκατάστασης βοήθησαν το υλικό να καταλάβει ηγετική θέση. Αν λάβουμε υπόψη το λόγο τιμής-ποιότητας-χρήσης στο εσωτερικό, τότε δεν μπορεί να συγκριθεί η διακόσμηση με το έλασμα.

Όταν επιλέγετε ένα έλασμα για ένα διάδρομο, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες:

 • την παρουσία στο σπίτι μικρών παιδιών που κάνουν περίπατο σε ένα καροτσάκι ή με ένα μικρό ποδήλατο.
 • την παρουσία ζώων στο σπίτι.
 • το βάρος των επίπλων διαδρόμου ·
 • η παρουσία του δαπέδου στο πάνω μέρος της διακόσμησης του δαπέδου.
 • την παρουσία αθλητικού εξοπλισμού ·
 • η παρουσία παπουτσιών με αιχμηρά και μεταλλικά τακούνια.
 • την πιθανή σοβαρότητα που μπορεί να υπάρχει στο διάδρομο.

Laminate στο διάδρομο ενός ιδιωτικού σπιτιού

Οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή ενός πολυστρωματικού υλικού κατηγορίας 31-33, το οποίο είναι το πιο αποδεκτό στη σύνθεση και τη δύναμη για το διάδρομο.

Συνιστάται να επιλέξετε μια απόχρωση του έλασμα με μέτριο κορεσμό με απομίμηση πέτρας ή ξύλο. Όλα τα βρωμιά και τα λεκέδες θα είναι ορατά με ελαφρύ τόνο και ένα πολύ σκούρο χρώμα θα μειώσει οπτικά ένα δωμάτιο που είναι μικρό σε μέγεθος. Οι καλύτερες επιλογές χρωμάτων είναι αποχρώσεις του γκρι (αλλά όχι σκοτεινές!), Σκούρο μπεζ και τούβλο.

Laminate κάτω από ένα δέντρο στο διάδρομο

Για την ιδέα του δαπέδου στο διάδρομο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα συνδυασμό υλικών. Για παράδειγμα, πλακάκια από κεραμικά ή πορσελάνη τοποθετούνται κοντά στην πόρτα και έπειτα τοποθετούνται σε φύλλα. Στις αρθρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκαμπτα πλαστικά ή μεταλλικά καλούπια.

Όμορφη laminate κάτω από ένα δέντρο στο διάδρομο του σπιτιού

Αρθρωτό ξύλινο έλασμα στο διάδρομο

Η χρήση κεραμικών από πορσελάνη

Ιδέες για τη διακόσμηση του διαδρόμου με πλακάκια από πορσελάνη στο πάτωμα τονίζουν την πολυτέλεια του εσωτερικού. Αυτό το υλικό είναι κατάλληλο για σπίτι και διαμέρισμα σε δύναμη, ποικιλία χρωμάτων και στολίδια. Αλλά για μια μικρή περιοχή είναι καλύτερο να μην το χρησιμοποιήσετε, επειδή η χάρη της πέτρας δεν θα είναι αισθητή. Η μόνη εξαίρεση είναι η χρήση πορσελάνης σε συνδυασμό με έλασμα ή κεραμικό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κόψετε το χώρο κοντά στις πόρτες με πλακάκια πορσελάνης με προσοχή στα χαρακτηριστικά ποιότητας και χρησιμοποιήστε το άλλο υλικό στην υπόλοιπη περιοχή.

Γυαλιστερά πλακάκια από πορσελάνη στο εσωτερικό

Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων αιθουσών έχουν μια θέση να εφαρμόσουν όλες τις ιδέες. Μπορείτε να διακοσμήσετε το εσωτερικό με ένα μεγάλο στολίδι δαπέδου, μπορείτε να κάνετε μια συνέχεια της διακόσμησης τοίχου στο πάτωμα ή να πάρει πλακάκια με μια παρόμοια εικόνα. Μια από τις επιλογές είναι ένας τοίχος από πέτρα ή τούβλο και πορσελάνη από πέτρα με απομίμηση πέτρας.

Κεραμίδι πορσελάνης στο διάδρομο

Σε ιδιωτικά σπίτια, όπου υπάρχουν ευρύχωροι και φωτεινοί διάδρομοι, με γρανίτη, μπορείτε να δημιουργήσετε χώρο στην είσοδο ή σε ολόκληρη την είσοδο. Για τοποθέτηση σε ολόκληρη την περιοχή, είναι κατάλληλο ένα υλικό με επιφάνεια ματ ή καθρέφτη. Εάν ο χώρος δεν είναι φωτισμένος, τότε σε συνδυασμό με πηγές φωτός σημείων ή ταινιών, το κεραμίδι καθρέφτη δημιουργεί το αποτέλεσμα ενός ανακλαστήρα. Είναι απαραίτητο μόνο να χειρίζεστε προσεκτικά μια τέτοια επιφάνεια στην είσοδο, καθώς η στιλπνότητα, μαζί με την υγρασία, γλιστράει.

Σκούρο πορσελάνη κεραμίδι στο διάδρομο

Συνιστάται να επιλέξετε μια απόχρωση από κεραμίδι από πορσελάνη ανάλογα με τον φωτισμό. Εάν υπάρχουν παράθυρα στο διάδρομο, μπορείτε να εφαρμόσετε οποιαδήποτε ιδέα χρώματος, τόσο σε φωτεινό όσο και σε σκούρα χρώματα. Εάν δεν υπάρχουν παράθυρα στο διάδρομο, τότε το σχέδιο χρώματος δεν πρέπει να είναι πολύ ελαφρύ ή πολύ σκοτεινό.

Κεραμικά από πορσελάνη στο διάδρομο

Κλασσικά κεραμικά

Κατά την αγορά κεραμικών πλακιδίων, πολλοί άνθρωποι μπαίνουν στον πειρασμό να αγοράσουν το ίδιο υλικό στο πάτωμα και στους τοίχους. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει, δεδομένου ότι η διακόσμηση δαπέδου και τοίχου έχει διαφορετικό επίπεδο αντοχής. Το κεραμίδι στον τοίχο ενδέχεται να σπάσει στο πάτωμα και το βάρος του κεραμιδιού για το δάπεδο μπορεί να μην διαρκέσει πολύ σε όρθια θέση. Υπάρχουν σύνολα σε καταστήματα λιανικής πώλησης που περιλαμβάνουν πλακάκια τοίχου και δαπέδου με παρόμοια σχέδια και χρώματα.

Γκρίζο κεραμικό πλακίδιο στο διάδρομο.

Τα κεραμικά δαπέδου πρέπει να έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Αντοχή στο νερό.
 • αντίσταση στη φθορά.
 • ολισθηρό?
 • αντοχή στις οικιακές χημικές ουσίες ·
 • όμορφο σχεδιασμό προϊόντος.

Επιπλέον, τα κεραμικά πλακάκια καθαρίζονται εύκολα, πλένονται καλά και δεν συλλέγονται σκόνη. Είναι ισχυρότερο από laminate, έχει επίσης πολλά χρώματα και στολίδια. Όταν αγοράζετε διακόσμηση δαπέδου, μπορείτε να δείτε τους καταλόγους των προτεινόμενων εσωτερικών χώρων χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα σας πλακάκια.

Ανοιχτό κεραμικό πλακάκι με και χωρίς σχέδιο στο διάδρομο

Κεραμικά πλακίδια στο εσωτερικό

Μπεζ κεραμικά πλακίδια στο εσωτερικό

Τύποι τοποθέτησης κεραμιδιών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πλακιδίων δαπέδου. Το πιο συνηθισμένο:

 1. Παραδοσιακή ή άμεση.
 2. Διαγώνιος.
 3. Με τη μορφή ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου.
 4. Μετατόπιση ή τοιχοποιία.
 5. Modular.
 6. Τοποθέτηση με ένθετα.
 7. Τοποθέτηση με βάρδιες.

Η άμεση μέθοδος ή η μορφή της τοιχοποιίας είναι διαθέσιμη ακόμη και για τους άπειρους τεχνίτες. Τα υπόλοιπα είδη απαιτούν ορισμένες δεξιότητες και, συνεπώς, εάν είναι απαραίτητο, συνιστάται να συμβουλευτείτε ειδικούς, ώστε να μην χαλάσετε το υλικό.

Διαμόρφωση πλακιδίων

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)