Πλακάκια βεράντας: πώς να επιλέξετε την πιο κατάλληλη επιλογή; (26 φωτογραφίες)

Το πλακάρισμα της βεράντας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα με την επιλογή ενός καλύμματος. Η ξύλινη βεράντα θα σκουπίσει γρήγορα, θα στεγνώσει και θα αποτύχει. Η φυσική πέτρα είναι βαριά και ακριβή - ο ίδιος γρανίτης απαιτεί μεγάλες επενδύσεις και πολλές εργασίες τοποθέτησης. Το πλαστικό δεν είναι κατώτερο από το ξύλο στην ταχύτητα φθοράς και, επιπλέον, πάντα φαίνεται φθηνό.

Για να μην αντιμετωπίσετε όλες αυτές τις αδυναμίες, είναι προτιμότερο να δημιουργήσετε μια βεράντα από πλακόστρωτες πλάκες, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κεραμίδια, αλλά άλλες ποικιλίες.

Μπεζ Πλακάκι Βεράντα

Σκυρόδεμα κεραμιδιών

Κεραμίδι κεραμίδι

Είδη πλακιδίων

Εξωτερικά πλακάκια για τη βεράντα πρέπει να είναι ανθεκτικά στον παγετό και την υγρασία, ανθεκτικά και ταυτόχρονα όμορφα. Δεν υπάρχουν πολλές ποικιλίες που να πληρούν όλες τις απαιτήσεις.

Καουτσούκ κεραμίδι για βήματα βεράντα

Το καουτσούκ είναι ένα φτηνό υλικό και τα κεραμίδια συχνά κατασκευάζονται από απορρίμματα, αλλά αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την απόδοσή του. Το καουτσούκ είναι ανθεκτικό στον παγετό, δεν φοβάται την υγρασία, ανέχεται εύκολα οποιαδήποτε μηχανική κρούση. Έχοντας πέσει σε αυτό, είναι δύσκολο να σπάσει κάτι - η επικάλυψη είναι πολύ μαλακή. Καουτσούκ, είναι αρκετά εύκαμπτο για να ταιριάζει σε όλες τις πιθανώς αιχμηρές γωνίες και είναι αρκετά ανθεκτικό ώστε να καθαρίζεται εύκολα με μεταλλικό ξύστρα. Η αγορά προσφέρει μια τεράστια ποικιλία πλακιδίων από καουτσούκ - έρχονται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και χρωμάτων. Επιπλέον, μπορείτε να παραγγείλετε τα δικά σας γούστα και να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για διακόσμηση.

Ημικυκλικό κεραμίδι

Βεράντα κεραμίδι

Γκρίζα πλακάκια βεράντας

Το καουτσούκ είναι επίσης εύκολο να κοπεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τελική εργασία στη βεράντα του σύνθετου σχήματος.

Ασπρόμαυρα πλακάκια βεράντας

Γεωμετρικό πλακάκι για βεράντα

Γρανίτης κεραμίδι

Πλακάκια από πορσελάνη

Το κεραμίδι από πορσελάνη είναι κατασκευασμένο από μείγμα φυσικής πέτρας και κεραμικής, το οποίο δίνει στο προϊόν πρόσθετα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα απλά κεραμικά. Χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή και μεγάλη αντοχή στην υγρασία - για να το τοποθετήσετε στη βεράντα του σπιτιού, το τσιμεντοκονία δεν χρησιμοποιείται, ακριβώς επειδή δεν θα ληφθεί το κεραμίδι. Έχει ένα φυσικό μοτίβο, μοιάζει με πέτρα και είναι ανθεκτικό στην τριβή - για πολλά χρόνια χρήσης, το σχέδιο δεν θα σβηστεί, αφού εφαρμόζεται στα βαθύτερα στρώματα. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, είναι εύκολο να καθαριστεί, δεν παγώνει και δεν γλιστράει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το φινίρισμα της βεράντας.

Γρανίτης κεραμίδια

Πλακάκια βεράντας ανθεκτικά στην φθορά

Το κεραμίδι είναι τούβλο

Είναι κατασκευασμένο από πηλό υψηλής ποιότητας, το οποίο πρώτα πιέζεται και στη συνέχεια καίγεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ως αποτέλεσμα, τα κεραμίδια κλίνκερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επένδυση οτιδήποτε - η τοποθέτηση της βεράντας με αυτή είναι τόσο καλή ιδέα όσο η τοποθέτηση της αίθουσας χορού μαζί της. Δεν γλιστρά, έχει αντοχή στον παγετό, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και ευνοεί εύκολα αλλαγές θερμοκρασίας. Χάρη στη μέθοδο επεξεργασίας, μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος και να φέρει τυχόν σχέδια σε αυτό, γεγονός που αυξάνει τις αισθητικές του ιδιότητες. Αντιμετωπίζοντας το με μια βεράντα σημαίνει να αποκτήσετε την πιο ευπαρουσίαστη και βολική μπροστινή πόρτα.

Πλακάκια για βεράντα

Πλακάκια από πέτρινη πέτρα

Πλακάκι από πέτρινη πέτρα

Φυσική πέτρα

Εάν το κεραμίδι για τα σκαλοπάτια της βεράντας είναι μια καλή λύση, και πλακάκια κλίνκερ για τη βεράντα στο δρόμο είναι καλή, τότε φυσική πέτρα είναι εξαιρετική. Το κεραμίδι από αυτό μπορεί να χρησιμεύσει για πολλά χρόνια, δεν απαιτεί συντήρηση, είναι ανθεκτικό στον παγετό, ανθεκτικό στην τριβή.Είναι αδύνατο να σβήσει το φυσικό του σχέδιο από μια πέτρα - επομένως, ακόμη και χρόνια αργότερα, τα κεραμίδια μαρμάρου ή γρανίτη για τη βεράντα θα φαίνονται εξίσου καλά. Αλλά ο αριθμός των σχεδίων είναι περιορισμένος. Δεν υπάρχει βαθύ μπλε γρανίτης, δεν υπάρχει λαμπερό ροζ μάρμαρο. Το πρότυπο της πέτρας μπορεί να είναι φυσικό. Επιπλέον, η πέτρα έχει δύο μειονεκτήματα - το υψηλό κόστος και τη σοβαρότητα της. Για βήματα για τη βεράντα, μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή επιλογή, η οποία επίσης δεν μπορεί να αντέξει την κύρια επιφάνεια εδράνου. Για να πετύχετε τα κεραμίδια στα σκαλοπάτια της βεράντας, πρέπει να μετρήσετε πολλά και να είστε προετοιμασμένοι για λόγους ανωτέρας βίας.

Ούτε πλακάκια βινυλίου ούτε συνηθισμένα πλακάκια είναι κατάλληλα για υπαίθρια χρήση. Μόνο καουτσούκ, πορσελάνη, κεραμικά, κλίνκερ ή πέτρα θα το κάνουν - και ακόμη και τότε δεν είναι όλα. Θα πρέπει να εξετάσετε πολύ προσεκτικά τα σημάδια που θα παρέχει η συσκευασία.

Κεραμικά πλακάκια βεράντας

Πλακάκια από πορσελάνη

Πλακάκια τούβλο για μια βεράντα

Τι να ψάξετε κατά την αγορά;

Πρώτα απ 'όλα, για να επιλέξετε ένα κεραμίδι για τη βεράντα, θα πρέπει να εξετάσετε το μύθο που μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε πακέτο:

 • Τριβή. Ο χαρακτηρισμός τριβής μοιάζει με ένα ίχνος από τη σόλα και εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα χαθεί η παρουσίαση του κεραμιδιού και θα σκουπίσει. Εξαρτάται από το συντελεστή πόσοι άνθρωποι θα πρέπει να περάσουν από τις επικαλυμμένες επιστρώσεις για να πρέπει να τις αλλάξουν. Διαφέρει από ένα έως πέντε, και για τη βεράντα θα είναι αρκετά αρκετός ο μέσος συντελεστής - τρεις ή, αν πολλοί επισκέπτες αναμένεται, τέσσερις.
 • Ολισθήστε. Τα μη ολισθηρά κεραμίδια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βεράντα, καθώς η πτώση των βημάτων είναι πολύ πιο εύκολη από την ολίσθηση σε ένα κανονικό πάτωμα. Η ολίσθηση σημειώνεται με το γράμμα R και ποικίλλει. Αξίζει να αγοράσετε ένα κεραμίδι με συντελεστή όχι μικρότερο από εννέα. Τα αντιολισθητικά πλακάκια για τη βεράντα πρέπει να έχουν τραχιά επιφάνεια ή ρηχά αυλάκια της εικόνας.
 • Αντοχή στον παγετό. Η αντίσταση στον παγετό δεν υποδεικνύεται κάτω από το γράμμα, αλλά κάτω από το πρότυπο νιφάδα χιονιού, και μπορεί να κυμαίνεται από μηδέν έως τριακόσια. Θα πρέπει να επιλέξετε ανάλογα με τη σοβαρότητα του χειμώνα στην περιοχή - εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν, θα αρκεί να τοποθετήσετε ένα κεραμίδι που σημειώνεται με είκοσι πέντε. Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από δέκα, τότε θα χρειαστούν εκατό.
 • Αντοχή σε εχθρικό περιβάλλον. Το επιθετικό περιβάλλον υποδεικνύεται από το σχέδιο μιας χημικής φιάλης και μπορεί να ποικίλει. Για τις συνθήκες στο σπίτι, δεν απαιτείται μεγάλος δείκτης - δέκα τοις εκατό θα αρκούν για να κάνουν το κεραμίδι σχεδόν μη ευαίσθητο στην υγρασία.
 • Σκληρότητα. Η σκληρότητα εξαρτάται από το πώς το πλακίδιο θα είναι ανθεκτικό στις μηχανικές καταπονήσεις. Ο συντελεστής κυμαίνεται από έναν έως δέκα, όσο υψηλότερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η σταθερότητα. Το σύμβολο μοιάζει με στυλιζαρισμένο διαμάντι.
 • Αντοχή κάμψης. Εξαρτάται από το πόσο εύκαμπτο είναι το κεραμίδι. Αντιολισθητικά κεραμίδια ανθεκτικά στον παγετό για τη βεράντα, αν δεν είναι καουτσούκ, συνήθως έχουν έναν σχετικά χαμηλό συντελεστή. Αλλά τα ελαστικά είναι σχεδόν εκατό τοις εκατό - μπορούν ακόμη και να κάνουν ημικυκλικά βήματα.
 • Πάχος πλακιδίων. Η αντοχή της επίστρωσης εξαρτάται από αυτό, με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα: όσο πιο λεπτό είναι το πλακάκι, τόσο πιο εύκολο είναι να σπάσει και όσο χαμηλότερος είναι ο συντελεστής, τόσο λεπτότερο είναι. Για την τοιχοποιία, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα κεραμίδι με μέσες τιμές.
 • Η περιοχή των πλακιδίων στο κουτί. Είναι σημαντικό για κάθε αγορά χονδρικής - και η αγορά ενός κεραμιδιού ακόμη και για τη μικρότερη βεράντα ένα προς ένα δεν θα λειτουργήσει. Εξαρτάται από το πόσα τετραγωνικά μέτρα μπορείτε να καλύψετε με τα περιεχόμενα του κουτιού. Και είναι καλύτερα να παίρνετε πάντα περισσότερα από το να το αγοράσετε αργότερα.
 • Η μάζα του κιβωτίου. Για να μην παζλίστε όχι μόνο πώς να τοποθετήσετε τα κεραμίδια στα βήματα, αλλά και πώς να το μεταφέρετε, πρέπει να πάρετε ένα κουτί που είναι σχετικά εύκολο να ανυψωθεί. Το βάρος εξαρτάται από την ποσότητα του κεραμιδιού και πόσο λεπτό είναι.
 • Ο αριθμός των κεραμιδιών στο κουτί. Από αυτόν τον δείκτη, πόση προσπάθεια απαιτείται για να καταλάβετε πώς να πλακάρετε τη βεράντα.Καθένας από αυτούς θα είναι στη θέση του, ο οποίος πρέπει πρώτα να καθοριστεί. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του κεραμιδιού, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια θα πρέπει να περάσετε.

Καφέ κεραμίδι

Μαροκινά Πλακάκια Βεράντας

Ανθεκτικά σε παγετό κεραμίδια

Αντιμετωπίζοντας τη βεράντα με κεραμίδια συνεπάγεται ενδιαφέρον όχι μόνο για τη σήμανση στο κουτί, αλλά και για κάποιους κανόνες:

 1. Επιθεώρηση Πριν αγοράσετε ένα κεραμίδι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει με αυτό. Τα τσιπ θα πρέπει να είναι ζυγό. Η επιφάνεια είναι απαλλαγμένη από ορατά ελαττώματα.
 2. Ανάγνωση κριτικών. Ο καλύτερος τρόπος να επιλέξετε έναν καλό πωλητή είναι να ρωτήσετε φίλους ή να διαβάσετε κριτικές στο Διαδίκτυο. Ακόμη και οι πέτρες μπορούν να κατασκευαστούν με ελαττώματα - στην περίπτωση των πλακιδίων, αυτό είναι διπλάσιο και τριπλό σχετικό. Συνδυασμένη από το γεγονός ότι ένα άτομο χωρίς εκπαίδευση δεν θα δει προβλήματα.

Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν σκεφτόμαστε ποιο πλακίδιο πρέπει να επιλέξετε, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αισθητική πλευρά του θέματος.

Φυσικό πλακάκι βεράντας

Βεράντα

Αίθριο με πλακάκια

Τι θα πρέπει να μοιάζει με το κεραμίδι;

Κάνοντας κεραμίδια στη βεράντα είναι η μισή μάχη. Κάνοντας το έτσι ώστε να κάνει την είσοδο αισθητική και ταιριάζει καλά στο συνολικό σχέδιο είναι πολύ πιο δύσκολο.

 • Συμβατότητα Τα πλακάκια δαπέδου που εκτείνονται στη βεράντα πρέπει να είναι κατάλληλα για ολόκληρο το σπίτι, για το γενικό στυλ του. Μια σκάλα σε πλαστικό καουτσούκ δεν μπορεί να διακοσμήσει ένα κλασικό. Η βεράντα, με επένδυση από φυσική πέτρα, θα φανεί γελοία σε ένα απλό χωριό.
 • Χρώμα. Το φωτεινό χρώμα που μπορεί να γίνει με την αγορά πλακιδίων από καουτσούκ δεν είναι κατάλληλο παντού. Για να επιλέξετε - και η δική του όσο και η πιο τρελή φυσική έκδοση - θα πρέπει να το κάνετε με σύνεση. Μια καλή λύση είναι να πάρετε μια εικόνα του σπιτιού και να σκεφτείτε τι χρώμα είναι κατάλληλο, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό τραπέζι συνδυασμού.
 • Σχεδιασμός. Τα μοτίβα και τα σχέδια σας επιτρέπουν να μετατρέψετε πλήρως την επένδυση με πλακάκια, αλλά από μόνα τους. διαζευγμένοι από το σύνολο, θα φαίνονται άγευτοι. Μόνο ως μέρος του συνολικού σχεδίου μπορούν να γίνουν διακοσμητικά.

Επιλέγοντας ένα κεραμίδι, προσπαθώντας να καταλάβετε πώς να κάνετε σωστά, γιατί δεν μπορείτε να πάρετε πλακίδια πλακιδίων, προσπαθώντας να καταλάβετε τη σήμανση μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά σίγουρα θα αποδώσει στο τέλος. Τα σωστά επιλεγμένα κεραμίδια θα χαρούν το μάτι κάθε εισερχόμενου προσώπου και θα διαρκέσουν για πολλά, πολλά χρόνια.

Αρκεί να το σκουπίζετε με ένα κουρέλι από καιρού εις καιρόν και να αντικαθιστάτε μεμονωμένα εξαρτήματα εάν προκύψουν προβλήματα με αυτά.

Βεράντα κεραμίδι

Ανοίγοντας πλάκες για βεράντα

Εξωτερικό κεραμίδι για βεράντα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)