Πυλώνες για το φράκτη: οι κύριοι τύποι, τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα (21 φωτογραφίες)

Ένα αναπόσπαστο στοιχείο μιας προαστιακής περιοχής είναι η δομή της. Ένας φράχτης από όμορφα υλικά υψηλής ποιότητας θα πρέπει να ταιριάζει στη συνολική εικόνα της περιοχής και να είναι σε αρμονία με την απόφαση στυλ του σπιτιού.

Σκυρόδεμα

Bar φράχτη

Ο φράκτης πρέπει να εκτελεί όχι μόνο μια αισθητική λειτουργία, αλλά και την κύρια - προστατευτική. Οι θόρυβοι από το δρόμο, η σκόνη και τα αδιάκριτα μάτια δεν πρέπει να φτάνουν στην περιοχή. Η αντοχή και η αξιοπιστία του σχεδιασμού του φράκτη εξαρτάται άμεσα από το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα στηρίγματα ή οι πόλοι και από τη μέθοδο της εμβάπτισης τους στο έδαφος.

Όπως και τα υλικά τοιχοποιίας, οι τύποι κολώνων για φράκτες είναι διαφορετικοί.

Περίφραξη από τσιμεντόλιθους

Προωθημένες θέσεις

Οι υποστηρίξεις φράχτων σφυριών είναι η ευκολότερη και πιο οικονομική μέθοδος βύθισης κολώνων στο έδαφος. Συνιστάται για προσωρινά περιφράξεις, για παράδειγμα, υπό κατασκευή. Ο λόγος για αυτό είναι η αναξιόπιστη στερέωση της στήλης στο έδαφος. Ένας φραγμένος σωλήνας θα καταρρεύσει γρήγορα εάν δεν υπάρχει σκυρόδεμα λόγω διείσδυσης της υγρασίας. Ακόμη και αν είχε προηγουμένως ζωγραφιστεί. Δεν μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα της κατασκευής αξιόπιστων στηριγμάτων για περίφραξη με πυλώνες απόφραξης.

Φράχτη με διακόσμηση

Φράχτη με ξύλινους πόλους

Ξύλινες θέσεις

Αυτό το παραδοσιακό υλικό για την κατασκευή των φράχτων και των συστατικών δομών τους αντικαθίσταται ολοένα και περισσότερο από σύγχρονα υλικά. Ωστόσο, ένας ξύλινος φράκτης είναι ένας φθηνός και προσιτός τρόπος για να φράξει.

Οι ξύλινοι ορθοστάτες έχουν μικρή διάρκεια ζωής, η οποία μπορεί να παραταθεί μετά από επεξεργασία με ειδικές ενώσεις που προστατεύουν το ξύλο από τη φθορά και τα παράσιτα.
Η ανάγκη ετήσιας επεξεργασίας ξύλινων πόλων καθιστά την λειτουργία ενός τέτοιου φράγματος ενοχλητική.

Ξύλινο φράχτη με πέτρες από τούβλα

Αν, ωστόσο, η επιλογή έπεσε σε ξύλινους πόλους για το φράχτη, τότε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μερικές από τις αποχρώσεις της χρήσης τους:

 • Το κωνοφόρο ξύλο είναι λιγότερο επιρρεπές σε φθορά.
 • Οι πυλώνες από ξύλο βελανιδιάς θα είναι οι πιο ανθεκτικές.
 • Η χρήση ξυλείας δεν συνιστάται λόγω του ότι δεν έχει προστατευτικό στρώμα κατά της σήψης.
 • Προστατεύοντας την ξύλινη ράβδο από άμεση επαφή με το έδαφος, τοποθετείται στο κάτω μέρος χαλύβδινο σωλήνα ή καίγεται και εφαρμόζεται ρητίνη. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε αντισηπτικά ή να λεκιάσετε την επιφάνεια της στήλης.
 • Όταν επιλέγετε ξύλινους πόλους για έναν φράκτη, πρέπει να προσέξετε ότι δεν υπάρχουν ελαττώματα στην επιφάνεια τους: μάρκες, ρωγμές και άλλες ζημιές.
 • Το πλεονέκτημα πρέπει να δίνεται σε υποστηρίγματα από μασίφ ξύλο.

Οι θετικές ιδιότητες των ξύλινων πόλων περιλαμβάνουν χαμηλό κόστος, ευκολία εγκατάστασης, δυνατότητα αυτοπαραγωγής, φιλικότητα προς το περιβάλλον και ευγενή, φυσική εμφάνιση της επιλεγμένης επιφάνειας.

Μια ξύλινη ράβδος μπορεί να έχει διάφορα σχήματα, μπορεί να βαφτεί ή να εφαρμοστούν διάφορες διακοσμητικές επιλογές. Τα μειονεκτήματα θα είναι η ευαισθησία στις βροχοπτώσεις και η χαμηλή διάρκεια ζωής.

Φράχτη με πόλους βελανιδιάς

Πυλώνες από πέτρα

Η πέτρα έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια στην κατασκευή φράχτων τόσο συχνά όσο το ξύλο. Αλλά διακρίνεται από την τελευταία από την αντοχή και τη μεγάλη διάρκεια ζωής της. Οι κατασκευαστές προσφέρουν πολλά διακοσμητικά υλικά από πέτρα:

 • Καλντερίμι. Ονομάζεται επίσης μια πέτρα ογκόλιθων. Αυτή είναι η πιο οικονομική επιλογή με πολύ υψηλή αντοχή.Έχει στρογγυλεμένο σχήμα, που κάνει την επιφάνεια του φράχτη ανάγλυφη. Για να αποκτήσετε μια λεία υφή, ο ογκόλιθος μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη.
 • Βότσαλα. Λόγω του μικρού μεγέθους του, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μεγαλύτερα προϊόντα. Για να φτιάξετε τον φράκτη ισχυρό, συνιστάται να επιλέξετε ένα τούβλο ως υλικό για τις γωνίες και τη βάση.
 • Δολομίτης. Έχει ένα επίπεδο σχήμα και διαφορετικές διαστάσεις.
 • Shell πέτρινο και μαρμάρινο ασβεστόλιθο. Με τη μαλακότητά του, αυτή η φυλή είναι αρκετά ισχυρή για την κατασκευή των στύλων φράχτη. Η υγρασία απορροφάται γρήγορα στον ασβεστόλιθο, αλλά εξατμίζεται γρήγορα λόγω του πορώδους του. Η υδατοαπωθητική επεξεργασία βελτιώνει την απόδοση αυτού του υλικού.
 • Sandstone. Ένα κοινό υλικό με αντοχή σε υγρασία και παγετό. Κατά την επεξεργασία, μπορείτε να επιτύχετε μια λεία επιφάνεια λείανσης.

Με την τοποθέτηση πυλώνων για το φράκτη πέτρας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα διαρκέσουν πολύ και θα εναρμονιστούν αρμονικά με το τοπίο.

Φράχτη με κολόνες γρανίτη

Φράχτη με πέτρινους πυλώνες

Μεταλλικές θέσεις

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούνται τέτοιες στήλες για το φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι. Πρόκειται για μια μακρόχρονη και οικονομικά αποδοτική επιλογή, καθώς δεν απαιτεί θεμέλια και είναι κατάλληλη για περιφράξεις μεγάλων περιοχών.

Προκειμένου ο φράχτης από το προφίλ να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι μεταλλικοί στύλοι στερεώνονται σταθερά στο έδαφος με τη βοήθεια σκυροδέματος, προετοιμασμένης και επισμαλτωμένης στην επιφάνεια τους. Πάνω από αυτό, αν είναι κοίλο στο εσωτερικό, έχει εγκατασταθεί ένα ειδικό βύσμα, το υλικό του οποίου μπορεί να είναι ανθεκτικό πλαστικό.

Οι στύλοι φράχτων από κυματοειδές χαρτόνι μπορούν να κατασκευαστούν από γαλβανισμένο χάλυβα. Μπορεί να είναι στρογγυλές κολώνες ή υποστηρίγματα με τετράγωνο τμήμα. Οι γαλβανισμένες θέσεις φράχτη μπορούν να αντέξουν σημαντικά φορτία. Είναι πρακτικά, δεν υπόκεινται σε διάβρωση και έχουν προσιτό κόστος.

Διακοσμητικές μεταλλικές θέσεις για το φράκτη έχουν σφυρηλατηθεί στοιχεία στην επιφάνεια τους.

Φράχτη με πέτρινους πυλώνες

Φράχτη τούβλων

Σκυρόδεμα πυλώνες

Σκυρόδεμα πυλώνες για το φράκτη θα εξυπηρετήσει όχι λιγότερο από μεταλλικούς στύλους. Το σημαντικό βάρος της δομής θα εγγυάται σταθερότητα σε οποιοδήποτε έδαφος.

Σφυρηλατημένο φράχτη

Οι θετικές ιδιότητες περιλαμβάνουν:

 • Το υλικό δεν φοβάται την υγρασία, τη σκουριά και τις θερμοκρασίες άλματα?
 • Μια τέτοια στήριξη για έναν φράχτη έχει υψηλή αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Η επιφάνειά του μπορεί να υποβληθεί σε πρόσθετο φινίρισμα: προσόψεως, βαφή, σοβάτισμα,
 • Η δυνατότητα κατασκευής μιας μονολιθικής κατασκευής ή η χρήση στοιβαγμένων πυλώνων με διάφορα σχήματα και μεγέθη.
 • Στο "σώμα" της στήλης, μπορείτε να εγκαταστήσετε καλωδίωση, η οποία θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε πηγές φωτός στην κορυφή της στήριξης?
 • Εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση.

Φράχτη από προφίλ

Μειονεκτήματα:

 • Σκυρόδεμα πυλώνες για το φράκτη απαιτούν την προετοιμασία του ιδρύματος όσον αφορά την ενίσχυση?
 • Οι στύλοι φράχτων από σκυρόδεμα έχουν σημαντικό βάρος. Για την παράδοση προϊόντων στο εργοτάξιο θα πρέπει να προσελκύσει ειδικούς εξοπλισμούς, και αυτό συνεπάγεται σημαντικό κόστος.

Οι στύλοι σκυροδέματος για το φράκτη μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα: στρογγυλά, ημικυκλικά, τετράγωνα, ορθογώνια, τραπεζοειδή.

Φράχτη με μεταλλικούς στύλους

Ενισχυμένοι Στύλοι Σκυροδέματος

Οι στύλοι σκυροδέματος ενισχυμένοι με μεταλλικό οπλισμό περιλαμβάνονται στην κατηγορία των προϊόντων σκυροδέματος.

Φράχτη με ξύλινους στύλους

Τα θετικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Απλότητα των σχεδίων.
 • Προσιτό κόστος.
 • Τεχνολογική κατασκευή.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Βιοανική και χημική αντίσταση.
 • Αντοχή στα δυναμικά και στατικά φορτία.

Οι πυλώνες του οπλισμένου σκυροδέματος για το φράχτη, με το σημαντικό βάρος τους, έχουν μικρή αντοχή - ο αντίκτυπος του ωφέλιμου φορτίου είναι μικρότερος από τον αντίκτυπο του ίδιου του βάρους.

Φράχτη με στύλους από πλαστικό

Πύλες από τούβλα

Ένας φράχτης με κίονες από τούβλα θα φαίνεται καθαρά και λεπτομερής. Η τοποθέτηση του στηρίγματος θα είναι μακρά και έντασης εργασίας - θα απαιτηθεί ενίσχυση κάθε σειράς με ενισχυτική ταινία. Η απόσταση μεταξύ των στύλων φράχτων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία μέτρα για να δώσει την απαραίτητη ακαμψία και αισθητική εμφάνιση.

Οι κολόνες από τούβλο από πάνω πρέπει να προστατεύονται από την καταστροφή με ειδικά καπάκια που έχουν κλίση για την αποστράγγιση των βροχοπτώσεων.

Φράχτη με πέτρινους πυλώνες

Για το σκυρόδεμα των υποστηριγμάτων, τοποθετείται ένα θεμέλιο από οπλισμένο σκυρόδεμα μονολιθικής ταινίας, το πλάτος του οποίου είναι το πλάτος της στήλης. Η εγκατάσταση τέτοιων πυλώνων απαιτεί σημαντικές χρηματοοικονομικές επενδύσεις. Αλλά ως αποτέλεσμα, ένα αξιόπιστο ανθεκτικό φράχτη, το οποίο δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Μια ευκολότερη και ταχύτερη επιλογή θα ήταν η κατασκευή πυλώνων από μπλοκ αφρού.

Βιδώστε θέσεις

Το στήριγμα βιδών για το φράκτη είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να εγκαταστήσετε ένα ανθεκτικό φράκτη, ανεξάρτητα από την ποιότητα του εδάφους.

Ο χαλύβδινος σωλήνας, στο τέλος του οποίου γίνεται μια λεπίδα κοπής, βιδώνεται εύκολα σε οποιοδήποτε έδαφος και καθιστά την υποστήριξη αξιόπιστη και σταθερή. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, δεν απαιτείται καμία θεμελίωση.

Κυματοειδής φράχτης με πέτρες από τούβλα

Κυματοειδής φράχτης με στύλους από χάλυβα

Θετικές ιδιότητες:

 • Οι βιδωτές ράβδοι για το φράκτη επεξεργάζονται με μια αντιδιαβρωτική ένωση, η οποία εξασφαλίζει την ανθεκτικότητά τους.
 • Για την εγκατάσταση δεν υπάρχει ανάγκη προετοιμασίας της περιοχής.
 • Δυνατότητα εγκατάστασης σε κεκλιμένη επιφάνεια.
 • Απλή εγκατάσταση.
 • Κατάλληλο για την οργάνωση προσωρινής περιφράξεως - μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να μετακινηθεί για επαναχρησιμοποίηση.
 • Δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες στην επιφάνειά τους, επομένως είναι ασφαλείς για το έδαφος στο οποίο είναι τοποθετημένες.

Με την τοποθέτηση βιδών για τον φράκτη, μπορείτε να είστε σίγουροι για την αξιοπιστία και την αντοχή τους.

Φράχτη με κολόνες

Πλαστικοί στύλοι

Το πλαστικό χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για την κατασκευή περιφράξεων σε προαστιακές περιοχές. Στο κατάστημα σιδερώματος μπορείτε να επιλέξετε ένα έτοιμο κιτ με την παρουσία πλαστικών μορφών, πόλων, αγκίστρων, εγκάρσιων ράβδων, σωλήνων και σανίδων.

Οι κολώνες από πλαστικό μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα χρώματα. Ένας στύλος από πλαστικό μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια, ποτέ δεν θα σκουριάσει.

Ενισχυμένο φράχτη σκυροδέματος

Η τοποθέτηση πλαστικών περιβλημάτων είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται χρόνος: με τη βοήθεια των μπουλονιών αγκύρωσης, οι στύλοι στερεώνονται πάνω σε ένα σκυρόδεμα. Στη συνέχεια, υπάρχει η εγκατάσταση οριζόντιων ράβδων και πλαστικών πλαισίων.

Με όλη την ποικιλία των δομικών υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή στύλων προαστιακής περίφραξης, είναι σημαντικό να επιλέξετε υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)