Ξηρή ντουλάπα για μια θερινή κατοικία - επιλέξτε άνεση (21 φωτογραφίες)

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών ή ιδιωτικών κατοικιών δεν έχουν πραγματική ευκαιρία να συνδεθούν με τα κεντρικά δίκτυα αποχέτευσης, γι 'αυτό και αναγκάζονται να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις. Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μην χτίσουν μια τουαλέτα, αλλά να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν ένα ντουλάπι. Μερικές φορές αυτή είναι η καλύτερη διέξοδος όταν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ή επιθυμία να συνδεθείτε με την πόλη αποχέτευσης.

Λευκή στεγνή ντουλάπα για καλοκαιρινή κατοικία

Ωστόσο, για να κάνετε τη σωστή επιλογή, θα πρέπει να καταλάβετε τουλάχιστον λίγο για αυτό το σύστημα και να καταλάβετε τι είναι αυτός ο εξοπλισμός και πώς λειτουργεί.

Επί του παρόντος, τα ντουλάπια χωρίζονται σε στάσιμα, υπάρχουν ντουλάπες με κασέτες και φορητές επιλογές. Ένα φορητό στεγανό ντουλάπι επιτρέπει να χρησιμοποιείται τόσο στο σπίτι όσο και όταν ταξιδεύετε στη φύση ή στο δάσος.

Ξηρή ντουλάπα για ένα καλοκαιρινό σπίτι

Ξύλινη τουαλέτα στη χώρα

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ντουζιέων

Τι πρέπει να δώσω ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή μιας ντουλάπας για μια θερινή κατοικία;

Παράμετροι δεξαμενών αποβλήτων

Η συχνότητα καθαρισμού της δεξαμενής τουαλέτας εξαρτάται από το μέγεθος της δεξαμενής. Δεν έχει νόημα η αγορά εξοπλισμού με δεξαμενή όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, όπως λένε οι ειδικοί ότι πρέπει να καθαριστεί τουλάχιστον μια φορά κάθε δύο εβδομάδες, οπότε ο μέσος όγκος θα είναι αρκετός.

Παιδική ντουλάπα

Παράμετροι σχεδιασμού

Για έναν υπολογισμό της μελλοντικής κατανάλωσης κατά προσέγγιση, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι 20 λίτρα σχεδιάζονται για περίπου 50 ταξίδια στην τουαλέτα. Μια γεμάτη δεξαμενή 20 λίτρων θα ζυγίζει περίπου 25 κιλά και αυτό το βάρος δεν είναι πλέον εύκολο να ανυψωθεί και να καθαριστεί. Όλες αυτές οι αποχρώσεις είναι σημαντικές όταν επιλέγετε μια συσκευή.

Συμπληρώστε την ένδειξη

Η παρουσία του δείκτη πλήρωσης θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε τη στιγμή που απαιτείται καθαρισμός της δεξαμενής.

Φορτίο συσκευής

Το μέγιστο δυνατό φορτίο της συσκευής εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Αν το βάρος σας είναι αρκετά μεγάλο, δώστε προσοχή σε αυτό κατά την επιλογή, ώστε να μην χαλάσετε τη συσκευή στην αρχή της λειτουργίας.

Ξηρό ντουλάπι σε εξοχική κατοικία

Βαλβίδα πίεσης

Η βαλβίδα πίεσης πρέπει να είναι βολική, καθώς βοηθά στην ομοιόμορφη εκκένωση της δεξαμενής. Αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό επειδή κατά τη λειτουργία, τα περιεχόμενα δεν πρέπει να σπρώχνονται γύρω. Πρέπει να υπάρχει μια στερέωση στην ανοικτή θέση.

Αντλία

Η αντλία μπορεί να είναι αντλία ή έμβολο. Εάν επιλέξετε την επιλογή εμβόλου, θα πρέπει να πιέσετε με προσπάθεια, αλλά θα εμφανιστεί μια σταθερή ποσότητα νερού. Αν προτιμάτε μια αντλία αντλίας αντλίας, τότε πιέζεται πολύ εύκολα και σας επιτρέπει να δώσετε όσο νερό χρειάζεστε. Αλλά συχνά πρέπει να αντικατασταθούν με μπαταρίες.

Ηλεκτρική στεγνή ντουλάπα

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι επίσης σημαντικές. Η στεγνή ντουλάπα για ένα άοσμο εξοχικό σπίτι πρέπει να είναι περίπου 45 εκ. Ύψος, όπως μια κανονική τουαλέτα. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι άνετο να το χρησιμοποιήσετε.

Ξεπλύνετε

Το flush πρέπει να είναι καλό και να συλλάβει το μέγιστο χώρο του μπολ. Η καλύτερη επιλογή είναι η διπλή όψη που εξασφαλίζει μέγιστη καθαριότητα.

Ξηρή ντουλάπα, που τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό δίκτυο

Χημική ντουλάπα

Σήμερα, διάφορους τύπους νιπτήρες διαχωρίζονται ανάλογα με τον τύπο επεξεργασίας των αποβλήτων:

  • Τα συμπαγή φορητά μοντέλα είναι πολύ βολικά για χρήση τόσο στο σπίτι όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Το κόστος τους είναι σχετικά μικρό και οικονομικό για όλους.
  • Οι χημικές τουαλέτες χρησιμοποιούνται κυρίως σε εξοχικές κατοικίες. Χρειάζεται περιοδική συντήρηση και ανεφοδιασμό με ειδικά αντιδραστήρια.
  • Η τουαλέτα τύρφης είναι ιδανική για τη λειτουργία μεγάλου αριθμού ατόμων. Τέτοια μοντέλα τοποθετούνται συχνά στους δρόμους.
  • Μια ηλεκτρική ξηρά ντουλάπα απαιτεί σύνδεση σε ένα σταθερό ηλεκτρικό δίκτυο.

Χημική στεγνή ντουλάπα για καλοκαιρινή κατοικία

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε μια υγρή τουαλέτα, τότε έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να αγοράζετε συνεχώς μίγματα για την υψηλής ποιότητας λειτουργία της. Σε μια τέτοια κατάσταση, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για την κατασκευή αποχέτευσης και εξαερισμού. Η καμπίνα θα προστατεύεται από δυσάρεστες οσμές.

Ξηρό ντουλάπι με περίπτερο

Η επιλογή τύρφης είναι ιδανική για ένα καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι. Έχει ένα φθηνό κόστος, αλλά στο τέλος θα πάρετε επίσης υψηλής ποιότητας λίπασμα, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια στον κήπο σας. Σε αυτή την υλοποίηση, η εγκατάσταση αερισμού και εκφόρτισης είναι υποχρεωτική.

Ξηρό ντουλάπι ηλεκτρικού τύπου είναι μια πολύ βολική επιλογή. Δεν απαιτεί την αγορά πρόσθετου εξοπλισμού ή αντιδραστηρίων, αλλά για την υψηλής ποιότητας λειτουργία του, απαιτείται σταθερό ηλεκτρικό δίκτυο, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο σε κάθε συνεταιρισμό θερινών κατοικιών. Επιπλέον, το κόστος του είναι αρκετά υψηλό.

Ξηρό ντουλάπι κασέτας

Κομποστοποίηση στεγνής ντουλάπας

Οι αποχρώσεις του χημικού μοντέλου της νιπτήρα

Η ξηρά ντουλάπα της χώρας, όπως και τα υπόλοιπα, έχει πολλά εξαρτήματα. Στο πάνω μέρος υπάρχει ένα μπολ, νερό, καθώς και μια αντλία, στο κάτω μέρος υπάρχει μια κασέτα απορριμμάτων. Για την ασφαλή χρήση μιας τέτοιας συσκευής, κατά την επιλογή της, προσέξτε την παρουσία ενός πλήρους δείκτη. Η μέση δεξαμενή απορριμμάτων σε αυτό το μοντέλο κυμαίνεται μεταξύ 12-24 λίτρα.

Κινητή στεγνή ντουλάπα

Για την επεξεργασία των αποβλήτων, χρησιμοποιούνται ειδικά αντιδραστήρια που αφαιρούν μια συγκεκριμένη οσμή και ανακυκλώνουν τα στερεά συστατικά των αποβλήτων. Μια τέτοια τουαλέτα μπορεί να λειτουργήσει τόσο στο σπίτι όσο και στο δρόμο.

Ξηρά ντουλάπα κάτω από ένα δέντρο

Πριν ξεκινήσετε τη λειτουργία σε φορητό στεγανό ντουλάπι, είναι απαραίτητο να ρίχνετε νερό στο άνω δοχείο και ένα ειδικό υγρό στο κάτω τμήμα. Η χρήση μιας τέτοιας τουαλέτας είναι άνετη, αλλά χρησιμοποιεί χημικές ουσίες που είναι ανεπιθύμητες για την απόρριψη στο έδαφος, ειδικά εάν αναπτύσσετε τρόφιμα στην περιοχή σας.

Ξηρό ντουλάπι με αντιδραστήρια

Για την επεξεργασία των αποβλήτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά ζωντανά βακτηρίδια. Στην περίπτωση αυτή, τα ανεπιθύμητα απόβλητα θα μετατραπούν σε χρήσιμο λίπασμα. Σε αυτή την περίπτωση, η τουαλέτα θα είναι υγρή, όχι χημική. Κατά την επιλογή μιας τέτοιας τουαλέτας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το βάρος μιας πλήρους δεξαμενής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να εκκενώνεται κάθε δύο εβδομάδες.

Ξηρό ντουλάπι με εξαερισμό

Χαρακτηριστικά της κατασκευής τύρφης

Το ντουλάπι ξηράς τύρφης για μια θερινή κατοικία θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Κάνει μια χρήσιμη ουσία από τα απόβλητα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας.

Ξύλινο ντουλάπι κήπου

Πώς λειτουργεί ένα ντουλάπι για μια θερινή κατοικία; Μετά από κάθε χρήση της τουαλέτας, θα χρειαστεί να γυρίσετε τη λαβή του διανομέα και να ρίξετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος στα κόπρανα. Με τη βοήθεια αερόβιας μεταλλοποίησης, όλα τα απόβλητα θα μετατραπούν σε λίπασμα. Μπορείτε να προσθέσετε χούμο κομποστοποίησης στον κήπο σας. Αυτές οι τουαλέτες είναι πολύ άνετες και οικονομικές.

Όπως δείχνει η πρακτική λειτουργίας, 1 κιλό του μείγματος είναι αρκετό για 10 λίτρα αποβλήτων. Συνιστάται να καθαρίζετε τη δεξαμενή στην τουαλέτα μία φορά το μήνα. Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι η τύρφη δεν αφαιρεί μια συγκεκριμένη οσμή, οπότε ο εξαερισμός είναι εξαιρετικός.

Ξηρό ντουλάπι με δεξαμενή έκπλυσης

Χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής ντουλάπας

Μια ηλεκτρική ντουλάπα για μια καλοκαιρινή κατοικία είναι μια δαπανηρή συσκευή. Επιπλέον, η υποχρεωτική σύνδεση με το δίκτυο δεν το καθιστά δημοφιλές στους αγοραστές.

Προϋπόθεση για τη λειτουργία του είναι η διαθεσιμότητα σταθερού ηλεκτρισμού. Αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για κάθε σπίτι.Αλλά για τη λειτουργία του δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς πρόσθετων υλικών: μίγματα, υγρά.

Το ντουλάπι ξηράς τύρφης

Πλεονεκτήματα των νιπτήρων

Μεγάλη υγιεινή

Οι ξαπλώστρες διακρίνονται από υψηλό επίπεδο υγιεινής. Αυτό το γεγονός σας επιτρέπει να τα τοποθετείτε απευθείας στον χώρο εργασίας ή το καθιστικό. Ωστόσο, δεν θα παρατηρήσετε οποιαδήποτε ενόχληση από την παρουσία του. Δεν θα κάνει μια μυρωδιά ή θόρυβο. Τέτοιοι δείκτες ποιότητας επιτυγχάνονται λόγω της παρουσίας ειδικών δεξαμενών στις οποίες αποθηκεύονται τα απόβλητα. Είναι ερμητικά σφραγισμένα από το περιβάλλον, και ειδικά προϊόντα εμποδίζουν την εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.

Ελαφρύ και άνετο στη χρήση

Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές έχουν σχεδόν εξισώσει την άνεση χρησιμοποιώντας μια κλασική τουαλέτα και ένα ντουλάπι. Δεν θα αισθανθείτε μια σημαντική διαφορά και δυσφορία.

Η ξηρά ντουλάπα δεν απαιτεί σύνδεση με αστικά κορμό και μπορεί να λειτουργήσει πλήρως αυτόνομα. Υπάρχει η πιθανότητα ξεπλύματος, και μερικές φορές διπλασιασμού, που σας επιτρέπει να διατηρήσετε το μπολ σε καθαρή και καλά περιποιημένη κατάσταση.

Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε χαρτοπετσέτες ή χαρτί υγείας σε αυτό, όπως σε μια παλιά τουαλέτα.

Ξηρό ντουλάπι στο μπάνιο

Ασφάλεια και φιλικότητα προς το περιβάλλον

Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της ντουλάπας έχουν μια φιλική προς το περιβάλλον σύνθεση και δεν καταστρέφουν το περιβάλλον. Επιπλέον, είναι απολύτως ακίνδυνα για την υγεία σας. Μπορείτε να αποστραγγίσετε την αποχέτευση σε μια ειδικά σχεδιασμένη οπή κομποστοποίησης ή στον κήπο.

Αξιοπιστία και συμπαγεια

Οι παράμετροι της ξηρής ντουλάπας συνήθως αντιστοιχούν σε μια τυπική κλασική τουαλέτα. Το μέγιστο βάρος της ντουλάπας είναι 4,5 κιλά και μπορεί να αντέξει φορτίο μέχρι 250 κιλά.

Υγρό ντουλάπι

Οι ντουλάπες ξηράς είναι κατασκευασμένες από μοντέρνα ανθεκτικά υλικά που είναι ανθεκτικά σε χημικά αντιδραστήρια και έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Αν το χρησιμοποιείτε σαφώς σύμφωνα με τις οδηγίες και ακολουθείτε τους κανόνες καθαρισμού, τότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Μειονεκτήματα των νιπτήρων

Φυσικά, αυτή η συσκευή έχει επίσης μειονεκτήματα. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι απαραίτητο να παρακολουθείται με σαφήνεια η συντήρησή τους και έγκαιρα κενά, να προστίθενται αντιδραστήρια και νερό. Μόνο στην περίπτωση αυτή, ένα στεγνό ντουλάπι για μια θερινή κατοικία θα σας φέρει θετικά συναισθήματα από την αγορά και τη χρήση τόσο στην εξοχική κατοικία και απευθείας στο σπίτι. Με τη σωστή φροντίδα, αυτή η σύγχρονη συσκευή σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε αποτελεσματικά μια κλασική τουαλέτα χωρίς να χάσετε την ποιότητα και την άνεση.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)