Ένα τραπέζι στο διάδρομο - η πρώτη εντύπωση του σπιτιού (25 φωτογραφίες)

Ερχόμενοι σε κάποιον που θα επισκεφτεί, βρισκόμαστε σε ένα μικρό δωμάτιο, το οποίο κάποιος κάλεσε είτε μια αίθουσα, είτε μια αίθουσα εισόδου ή ένα διάδρομο. Και για το πόσο ελκυστικά και λειτουργικά εξαρτάται από τη γενναιοδωρία μας για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Τα μικρά σε μέγεθος πανέμορφα τραπέζια κονσόλας, τα οποία στην αγορά σήμερα μπορούν να αγοραστούν σε πολύ διαφορετικά σχήματα και που αντιστοιχούν σε διαφορετικά στυλ, φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά στο διάδρομο. Ανάμεσα στην μεγάλη ποικιλία παρόμοιων επίπλων διαθέσιμα προς πώληση, δεν είναι δύσκολο να βρείτε ένα τραπέζι στο διάδρομο που είναι το πιο κατάλληλο για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.

Λευκό τραπέζι στο διάδρομο

Μαύρο τραπέζι στο διάδρομο

Εγκαθιστώντας ένα κομψό τραπέζι κονσόλας στο διάδρομο, θα έχετε όχι μόνο μια μοντέρνα διακόσμηση αλλά μια καθολική μονάδα επίπλων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως μικρό τραπέζι για ένα τηλέφωνο όσο και ως βάση για διακοσμητικό βάζο, πλαισιωμένη φωτογραφία, επιτραπέζιο ρολόι και ως χώρος αποθήκευσης περιοδικών, βούρτσες ρούχων κλπ.

Κλασικό τραπέζι στο διάδρομο

Ξύλινο τραπέζι στο διάδρομο

Τα τραπέζια κονσόλας, τα οποία είχαν εγκατασταθεί αρχικά στους διαδρόμους, στην κλασική τους έκδοση ήταν ένα τραπέζι με δύο πόδια και ένα τραπέζι συνδεδεμένο στον τοίχο, αλλά οι σύγχρονοι ομολόγοι τους έχουν συνήθως τέσσερα ή τρία πόδια στήριξης, αν και μοντέλα από κλασική απαλλαγή.

Τύποι κονσολών

Κονσόλα τεσσάρων ποδιών

Πρόκειται για ένα στενό ορθογώνιο τραπέζι, το οποίο, έχοντας μικρό μέγεθος, μπορεί να χωρέσει ακόμα και στο διάδρομο. Μερικές φορές τοποθετείται σε μια θέση, εάν είναι διαθέσιμη στο διάδρομο. Υπάρχουν δείγματα τέτοιων επίπλων, εξοπλισμένα με τροχούς, τα οποία σας επιτρέπουν να τα μετακινήσετε από τόπο σε τόπο, εάν υπάρχει η επιθυμία να ενημερώσετε το εσωτερικό. Πολλά από αυτά τα μοντέλα έχουν ένα ή περισσότερα συρτάρια στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε μια πτυσσόμενη ομπρέλα, χτένα και άλλα μικρά αντικείμενα.

Λακαρισμένο τραπέζι κονσόλας στο διάδρομο

Πλαίσιο από πλαστικό ξύλο στο διάδρομο

Μεταλλικό τραπέζι με πρόβολο στο διάδρομο

Τραπέζι τοίχου

Συνήθως πρόκειται για ένα αρθρωτό ράφι με τη μορφή ενός όμορφου πάγκου με ένα μικρότερο διακοσμητικό πόδι. Συχνά χρησιμοποιείται μαζί με έναν καθρέφτη που βρίσκεται στον τοίχο ακριβώς πάνω από αυτό το τραπέζι, έτσι ώστε το τελευταίο να μετατραπεί σε ένα ντυμένο τραπέζι στο οποίο τοποθετούνται χτένες, κολόνια, αρώματα νερού κλπ. Λόγω του μικροσκοπικού τους μεγέθους, τέτοια μοντέλα είναι κατάλληλα για το ρόλο της διακοσμητικής διακόσμησης ένα τηλέφωνο ή ένα όμορφο ειδώλιο.

Ένα τραπέζι στο διάδρομο με countertops από γρανίτη

Κονσόλα τραπέζι στο διάδρομο

Στρογγυλό τραπέζι στο διάδρομο

Πλαϊνή κονσόλα

Ένα τέτοιο τραπέζι συνήθως έχει δύο, και μερικές φορές ακόμη και ένα πόδι, και ένα πίσω τοίχωμα, σταθερά στερεωμένο στον τοίχο, λόγω του οποίου η όλη δομή εμφανίζεται υψηλή σταθερότητα. Μια προσαρτημένη κονσόλα χρησιμοποιείται συχνά ως εξής:

 • τηλεφωνητές;
 • Αποθήκες προσωπικών μικρών αντικειμένων: κλειδιά, ομπρέλες κ.λπ.
 • ντουλάπι, εάν μπορεί να εγκατασταθεί ένας μεσαίου μεγέθους καθρέφτης ή ο τοίχος με τον οποίο είναι τοποθετημένος, τελειωμένος με πάνελ καθρέφτη.

Επιλέγοντας μια κονσόλα ανάλογα με το στυλ του διαδρόμου

Κλασικό στυλ

Οι κονσόλες που αντιστοιχούν σε αυτό το στυλ θα πρέπει να έχουν αυστηρή μορφή χωρίς προφανή ευχαρίστηση. Υπάρχουν πολλές ευθείες γραμμές στο σχεδιασμό τους και τα πόδια είναι σκαλισμένα, λεπτό και παραδοσιακά κατασκευασμένα από ξύλο, διατηρώντας την εμφάνιση της φυσικής υφής της πρώτης ύλης.Οι κλασσικοί εσωτερικοί χώροι χαρακτηρίζονται από την παρουσία σκούρων αποχρώσεων χωρίς αιχμηρές μεταβάσεις · επομένως, κονσόλες κατάλληλες για αυτό το στυλ θα πρέπει να γίνονται στην αντίστοιχη παλέτα σκούρου χρώματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα προϊόντα αυτά τελειώνουν με διακοσμητικά μεταλλικά στοιχεία επικαλυμμένα με χρυσό.

Τραπέζι στο διάδρομο σε μοντέρνο στυλ

Πίνακας εισόδου καρυδιού

Πλαστικό τραπέζι στο διάδρομο

Art deco

Σε αυτή την κατεύθυνση στυλ, τα στοιχεία που παρουσιάζονται φαίνονται πιο περίπλοκα και περίπλοκα. Τα τραπέζια μπορούν να διακοσμηθούν με "χρυσά" ένθετα ή να έχουν μεταλλικά μέρη και ένθετα. Υπάρχουν στολίδια με στολίδια, συχνά με τη μορφή zigzags, χριστουγεννιάτικα δέντρα, τραπεζοειδή, και όλα φαίνονται πολύ απλά.

Η κονσόλα στην αίθουσα, που γίνεται στο ύφος του art deco, είναι καλύτερα να επιλέξετε σε αυστηρά χρώματα. Ταιριάζει τέλεια σε αυτή την περίπτωση και απλά μια μαύρη κονσόλα.

Ένα μικρό τραπέζι στο διάδρομο με επιχρύσωση

Πλαϊνό τραπέζι στο διάδρομο

Πίνακας εισόδου στυλ Provence

Προβηγκία

Έπιπλα σε αυτό το στυλ είναι πολύ δημοφιλές σήμερα. Η Προβηγκία θεωρείται δημοτική τάση στο σχεδιασμό. Διακρίνεται από την έμφαση στην πρακτικότητα και την απλότητα που είναι εγγενείς στην οικιακή άνεση, που χαρακτηρίζεται από μια δημοκρατική ατμόσφαιρα.

Η Provence προτείνει μια ελαφριά παλέτα επίπλων, μερικές φορές εντυπωσιακά παλαιωμένη, διακοσμημένη με φυτικά στολίδια που συμβολίζουν την "ρουστίκ κομψότητα". Ένα τραπέζι στο διάδρομο, διακοσμημένο σε αυτό το στυλ, θα πρέπει να επιλέγεται σε ανοιχτά χρώματα, για παράδειγμα, να είναι λευκό, ροζ ή μπεζ.

Σκαλιστό τραπέζι στο διάδρομο

Γκρι τραπέζι στο διάδρομο

Μπλε τραπέζι στο διάδρομο

Vintage

Ένα ξεχωριστό και κύριο χαρακτηριστικό του vintage στυλ είναι η παρουσία σημείων της ύπαρξης του θέματος στην ατμόσφαιρα των περασμένων αιώνων. Για παράδειγμα, με τη μορφή ελαττωμάτων που συχνά συναντώνται σε εγκαταστάσεις μακράς διαρκείας, όπως:

 • ρωγμές ·
 • τσιπς.
 • γρατζουνιές.
 • πατίνα?
 • ξεθωριασμένες αποχρώσεις.

Επιλέγοντας αυτό το στυλ, πρέπει να καταλάβετε ότι τα περισσότερα σύγχρονα υλικά και τεχνικές φινιρίσματος μπορεί να είναι ακατάλληλα σε αυτή την περίπτωση. Έτσι, ένα πλαστικό τραπέζι δεν είναι κατάλληλο για ένα διάδρομο σε στυλ vintage, αλλά είναι σφυρηλατημένο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλέφωνο, είναι φυσικά δυνατό, αλλά είναι επιθυμητό η εμφάνιση της συσκευής που είναι εγκατεστημένη σε αυτό να λέει ότι είναι ένα τηλέφωνο από τα τέλη του XIX, . Ο πλασμένος πίνακας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ως τραπέζι, αλλά μόνο σε συνδυασμό με έναν vintage καθρέφτη.

Αντίκες στο διάδρομο

Τραπέζι εισόδου με γυάλινη κορυφή

Γυάλινο τραπέζι στο διάδρομο

Μοντέρνο στυλ

Παλαιότερα, ένα τέτοιο έπιπλο σαν τραπέζι κονσόλας ήταν εξαιρετικά σύντομο στο σχέδιο και συχνά αποτελούσε μόνο ένα πάγκο με πόδια, αλλά το μοντέρνο τραπέζι της κονσόλας στις περισσότερες περιπτώσεις έχει ήδη συρτάρια και συχνά ντουλάπια και ανοιχτά ράφια. Για την κατασκευή μιας κονσόλας που ταιριάζει με το μοντέρνο στυλ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όλα τα οικοδομικά υλικά, όπως:

 • ένα δέντρο?
 • γυαλί?
 • μέταλλο
 • πλαστικό.
 • φυσική και τεχνητή πέτρα κλπ.

Ένας πίνακας κονσόλας στο διάδρομο είναι ένα αξιόλογο παράδειγμα επίπλων που μπορούν να κάνουν το δωμάτιό σας στο οποίο θα συναντήσετε τους επισκέπτες άνετα και άνετα. Θα σας παρέχει την τάξη κατά την αποθήκευση των διαφόρων μικρών αντικειμένων και μπορεί ακόμη και να μετατραπεί σε ένα ντουλάπι με καθρέφτη. Σήμερα μπορείτε να αγοράσετε ένα τραπέζι για το διάδρομο, ακόμη και μέσω του Διαδικτύου, επιλέγοντας από τις πολλές επιλογές των προσφερόμενων προϊόντων επίπλων το πιο κατάλληλο στο ύφος, το σχεδιασμό και το κόστος.

Στενό τραπέζι στο διάδρομο

Ένα μικρό τραπέζι στο διάδρομο με ένα συρτάρι

Ένα μικρό τραπέζι στο διάδρομο με έναν καθρέφτη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)