Οροφή στο διάδρομο: φτιάχνουμε το χώρο πάνω από το κεφάλι (26 φωτογραφίες)

Η αίθουσα εισόδου δημιουργεί την πρώτη εντύπωση του διαμερίσματος της οικίας ή της πόλης, γι αυτό το λόγο δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο δωμάτιο κατά την εκτέλεση εσωτερικών εργασιών. Για να ξεκινήσει η επισκευή και η εφαρμογή καινοτομιών σχεδιασμού είναι από το ανώτατο όριο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να επιλέξουν μια πρακτική λύση υπό μορφή ψευδοροφής ή να εγκαταστήσουν μια οροφή καθρέφτη για να μεγεθύνουν οπτικά ένα μικρό δωμάτιο. Πώς να κάνετε ένα ανώτατο όριο στο διάδρομο - εσωτερικές επιλογές μπορεί να είναι διαφορετικές, καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Μπεζ οροφή στο διάδρομο

Λευκή οροφή στο διάδρομο

Ψευδοροφή στο διάδρομο

Βασικές επιλογές οροφής

Μια όμορφη οροφή στο διάδρομο μπορεί να δημιουργηθεί με κλασικά και μοντέρνα υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • γυψοσανίδας ·
  • ράφια οροφής?
  • PVC πάνελ?
  • τεντωμένες οροφές ·
  • ψευδοροφές ·
  • πλακάκι οροφής?
  • τελειώματα σοβά και εσωτερική βαφή.

Ένα πρόσθετο αποτέλεσμα δημιουργείται από τον κατάλληλο φωτισμό της οροφής στο διάδρομο, γι 'αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ένας πολυτελής πολυέλαιος αλλά και προβολείς. Η επιλογή του υλικού εξαρτάται από το ύψος του δωματίου και τη διάταξη του δωματίου.

Μαύρη οροφή στο διάδρομο

Λευκή οροφή στο διάδρομο

Γκρίζα οροφή στο διάδρομο

Stretch οροφές στο διάδρομο

Τα πιο δημοφιλή φινιρίσματα σήμερα είναι τα τεντωμένα ταβάνια στο διάδρομο, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν τόσο στο Χρουστσόφ όσο και σε ένα σύγχρονο πολυεπίπεδο εξοχικό σπίτι. Λόγω του μικρού πλάτους του πλαισίου, μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα δωμάτιο με μικρό ύψος.

Η σειρά περιλαμβάνει ματ, γυαλιστερή οροφή, μονόχρωμες συλλογές και με πρωτότυπο σχέδιο. Από μια ταινία από PVC, μπορείτε να δημιουργήσετε μια οροφή δύο επιπέδων ή να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ένα συνηθισμένο λευκό ματ φινίρισμα με φωτισμό στο προσκήνιο.

Η οροφή τέντωμα μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρώμα, το οποίο σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τις πιο τολμηρές ιδέες σχεδίασης. Συμβάλλει στη δημοτικότητα αυτού του τύπου φινίρισμα προσιτή τιμή και εύκολη εγκατάσταση. Τα τεντωμένα ανώτατα όρια μπορούν να προσφερθούν ακόμη και στους συνταξιούχους, με χαμηλό κόστος θα μετατρέψουν το διάδρομο στον Χρουστσόφ πέρα ​​από την αναγνώριση. Η εκτύπωση φωτογραφιών της οροφής για το διάδρομο θα δώσει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, σήμερα μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε θέμα που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα σε αυτό το δωμάτιο.

Γυάλινη διακόσμηση στην οροφή στο διάδρομο

Ξύλινη οροφή στο διάδρομο

Μπλε οροφή στο διάδρομο

Γυψοσανίδα στην οροφή του διαδρόμου

Η οροφή γυψοσανίδας μπορεί να παραγγελθεί στο διάδρομο μόνο για ένα διαμέρισμα ή σπίτι με ψηλά ταβάνια. Ειδικά όταν πρόκειται για δομές δύο επιπέδων με οπίσθιο φωτισμό. Το πλεονέκτημα του υλικού είναι η δυνατότητα δημιουργίας σύνθετης σύνθεσης στην οροφή που δίνει έμφαση στην στυλιστική κατεύθυνση του εσωτερικού του σπιτιού. Αυτά μπορεί να είναι περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα από το GCR, τα οποία θα δώσουν στο διάδρομο έναν αποκλειστικό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο ο σχεδιασμός της οροφής στο διάδρομο να ταιριάζει με τη διακόσμηση της οροφής σε άλλους χώρους.

Υψωμένη οροφή δύο τόνων στο διάδρομο

Οροφή στο διάδρομο Eco style

Συστήματα διαδρόμων

Όταν το ύψος του δωματίου επιτρέπει, μπορούν να τοποθετηθούν συστήματα ανάρτησης. Χρησιμοποιήστε οροφές στο διάδρομο από πάνελ από αλουμίνιο ή πλαστικό, ψευδοροφές με τετράγωνες πλάκες. Το πλεονέκτημα αυτών των σχεδίων είναι η ανθεκτικότητα, η εύκολη συντήρηση, η δυνατότητα να κρύβονται πίσω από τους πίνακες στο διάδρομο εισόδου.Μια εναλλακτική λύση στα συστήματα με ανάρτηση είναι η οροφή από πάνελ από PVC, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε πλαίσιο από ξύλο ή μεταλλικό προφίλ. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της είναι προσιτή τιμή και εύκολη εγκατάσταση. Η πλαστική οροφή έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από 30 χρόνια, είναι εύκολο να καθαριστεί και έχει μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων.

Stretch οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών στο διάδρομο

Γυψοσανίδα στο διάδρομο

GCL οροφή στο διάδρομο

Η πιο προσιτή επιλογή για τελική οροφή

Είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ψευδοροφές σε ένα στενό διάδρομο, εάν ταυτόχρονα ένας προϋπολογισμός είναι περιορισμένος, τότε θα πρέπει να επιλέξετε τη ζωγραφική. Τα ακρυλικά χρώματα με διαφορετικούς βαθμούς γυαλάδας έχουν μια ελκυστική τιμή, περνούν καλά τον αέρα και μια ποικιλία χρωστικών δημιουργεί ένα μπλε ή μαύρο ουρανό στην οροφή. Η αρχική λύση για συμβατικές βαμμένες οροφές θα είναι η χρήση δοκών. Θα βοηθήσουν να σπάσει το ανώτατο όριο στο διάδρομο σε ζώνες, για να δώσει στο δωμάτιο έναν βάναυσο χαρακτήρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικές δοκοί ξύλου ή δομές πολυουρεθάνης. Η χρήση των δοκών σε στενούς διαδρόμους είναι αποτελεσματική, μετά την εγκατάσταση στο ανώτατο όριο κάνουν το δωμάτιο πιο άνετο.

Οροφή διαδρόμου

Βαμμένο οροφή στο διάδρομο

Στρογγυλή οροφή στο διάδρομο

Αρχικές λύσεις για το ανώτατο όριο στο διάδρομο

Όχι μόνο οι δοκοί μπορούν να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη σύνθεση στην οροφή που μπορεί να εντυπωσιάσει. Το χρώμα της οροφής στο διάδρομο έχει μεγάλη σημασία: οι κλασικές λευκές επιφάνειες είναι εκτός μόδας σήμερα. Μια μαύρη οροφή συνδυάζεται με οποιοδήποτε εσωτερικό, αλλά δεν θα επεκτείνει τον οπτικό χώρο. Οι σκοτεινές οροφές σπάνια χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό, οι παστέλ αποχρώσεις είναι πιο δημοφιλείς. Η ανοιχτόχρωμη καφέ οροφή δημιουργεί μια ατμόσφαιρα οικιακής άνεσης και ζεστασιάς, τυρκουάζ και μπλε χτυπήματα δροσερά. Αν υπάρχουν ξύλινα έπιπλα στο διάδρομο, μπορείτε να τακτοποιήσετε την οροφή με πράσινο χρώμα. Έχει μικρή επίδραση στις χωρικές επιδράσεις, δημιουργεί μια ουδέτερη ατμόσφαιρα, πηγαίνει καλά με λεπτομέρειες χρωμίου και καθρέφτες.

Στόκος στην οροφή στο διάδρομο

Art Nouveau οροφή στο διάδρομο

Ταπετσαρία στην οροφή στο διάδρομο

Η σύγχρονη διακόσμηση της οροφής στο διάδρομο με την εκτύπωση φωτογραφιών σε φιλμ PVC έχει επεκτείνει τις δυνατότητες των σχεδιαστών. Προσφέρουν όχι μόνο μια ορισμένη απόχρωση της οροφής, αλλά και ολόκληρες εικόνες. Ωστόσο, συνιστάται να συμμετέχετε λιγότερο σε αυτές τις καινοτομίες όταν πρόκειται για ένα μικρό δωμάτιο. Είναι καλύτερα να αφήσετε το ανώτατο όριο σε ένα μικρό διάδρομο απόλυτα λευκό, που θα προσθέσει χώρο. Η αρχική λύση θα είναι η χρήση στις δομές τάσης διαδρόμου με μικρούς λαμπτήρες μικρής ισχύος με τη μορφή κουκκίδων. Στο σκοτάδι, θα δημιουργήσουν μια αίσθηση του νυχτερινού ουρανού, και κατά τη διάρκεια της ημέρας μια τέτοια οροφή δεν θα συνθλίψει με το βάρος της.

Μονόκλιτη οροφή στο διάδρομο

Πίνακας οροφής στο διάδρομο

Οροφή στο διάδρομο

Επιλέγοντας τον τύπο της οροφής στο διάδρομο, είναι απαραίτητο να καθοδηγείται από τόσο σημαντικά κριτήρια όπως το ύψος του δωματίου, η συμμόρφωση του στυλ διακόσμησης με τους εσωτερικούς χώρους σε άλλους χώρους. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι λιγότερο πιθανό ότι το διάδρομο δεν θα κάνει μια σωστή εντύπωση στους επισκέπτες του σπιτιού. Προτιμότερα σύγχρονα υλικά, μπορείτε να ξεχάσετε την επισκευή του ανώτατου ορίου για 10-15 χρόνια.

Προβολείς στο διάδρομο στην οροφή

Θωρακισμένη οροφή στο διάδρομο

Υψηλή οροφή στο διάδρομο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)