Laminate στο διάδρομο: η δυνατότητα κάλυψης (25 φωτογραφίες)

Η δημοτικότητα του laminate βασίζεται όχι μόνο σε προσιτή τιμή και ευκολία εγκατάστασης, αλλά και σε μια εντυπωσιακή ποικιλία. Οι κατασκευαστές παράγουν συλλογές που μιμούνται εξωτικά ξύλα, φυσική πέτρα και κεραμικά πλακίδια, κροκόδειλο και βασιλικό δέρμα cobra. Αυτό επιτρέπει στους σχεδιαστές να χρησιμοποιούν το έλασμα στον τοίχο στο διάδρομο τόσο αποτελεσματικά όσο και στο πάτωμα.

Laminated λευκασμένη δρυς στο διάδρομο

Λευκό έλασμα στο διάδρομο

Το υλικό είναι πρακτικό, εύκολο στη συντήρηση και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Και όμως, το πολυστρωματικό υλικό, πρώτα απ 'όλα, είναι το δάπεδο που χρησιμοποιείται σε όλα τα δωμάτια του διαμερίσματος της οικίας ή της πόλης. Πώς να επιλέξετε ένα laminate για μια αίθουσα, συνδυασμένη κεραμίδι και laminate σε αυτό το δωμάτιο; Αυτές οι ερωτήσεις είναι σχετικές με όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους με ένα σχέδιο διαδρόμου.

Βουρτσισμένο δάπεδο laminate στο διάδρομο

Ξύλινα φύλλα οξυάς στο διάδρομο

Κάνοντας μια πρακτική επιλογή

Τι πάτωμα laminate πρέπει να επιλέξω; Αυτό το δωμάτιο συνορεύει με το δρόμο, εισέρχονται σε παπούτσια, που μπορεί να είναι πολύ βρωμιά και άμμος. Τα λειαντικά υλικά επηρεάζουν δυσμενώς την επιφάνεια του ελάσματος, μειώνοντας τη ζωή του. Για το λόγο αυτό, οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση επίστρωσης οικιακής χρήσης 23ης τάξης. Η πρακτική λέει ότι είναι επιθυμητή η τοποθέτηση ενός φύλλου 32-33. Θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από τα οικιακά δάπεδα, γεγονός που θα κάνει τις επισκευές στο σπίτι λιγότερο πιθανό.

Laminate στο διάδρομο σε κλασικό στυλ

Ξύλινο πάτωμα στο διάδρομο

Ως αρχική λύση σχεδιασμού, επιλέχθηκε διακόσμηση τοίχου με πολυστρωματικό υλικό στο διάδρομο · για τους σκοπούς αυτούς, μπορείτε να αγοράσετε δάπεδα κατηγορίας 21-22. Τα πάνελ μπορούν να αντέξουν βαρύτερα φορτία από τα παραδοσιακά υλικά τοιχοποιίας. Αυτό ανοίγει απεριόριστες δυνατότητες για τους σχεδιαστές, καθώς μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε χρώμα του laminate.

Laminate στο διάδρομο μιας ιδιωτικής κατοικίας

Τοποθέτηση laminate δάπεδο στο πάτωμα διάδρομο

Οι κανόνες για την τοποθέτηση του laminate σε όλους τους χώρους παραμένουν αμετάβλητοι:

  • η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε ομοιόμορφη, ξηρή βάση.
  • χρησιμοποιείται το υπόστρωμα.
  • απομένει ένα χάσμα αποζημίωσης 10-15 mm.
  • οι πίνακες χωρίζονται.

Χρησιμοποιώντας ένα πολυστρωματικό πάτωμα στο διάδρομο, πρέπει να τηρούνται όλοι αυτοί οι κανόνες. Υπάρχουν επίσης ιδιαιτερότητες, για παράδειγμα, οι σχεδιαστές και αρχιτέκτονες συχνά συνιστούν τη χρήση κεραμικών πλακιδίων στην μπροστινή πόρτα. Προτίμησε ένα πολυστρωματικό φύλλο της 23ης τάξης; Η επιλογή με συνδυασμένα πατώματα θα είναι η πιο κερδοφόρα λύση. Το κεραμίδι θα πάρει το κύριο φορτίο, είναι πιο ανθεκτικό στις λειαντικές επιπτώσεις της άμμου, της σκόνης και της βρωμιάς.

Πλακοειδές χαρτόνι στο διάδρομο

Laminate δρυς στο διάδρομο

Πώς να συνδυάσετε πλακάκια και laminate; Μπορείτε να επιλέξετε υλικά μιας σκιάς ή να επισημάνετε την περιοχή στην πόρτα με μια σκιά που αντιπαραβάλλεται. Το κυριότερο είναι να συμμορφωθούν με τους κανόνες συμμετοχής, το κυριότερο από το οποίο είναι η ύπαρξη αποκοπής αποζημίωσης μεταξύ των υλικών. Αρκεί να αφήσετε ένα κενό 3-4 mm, το οποίο θα κρύβεται κάτω από το όριο που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των πλακιδίων και του ελασματοποιημένου φύλλου.

Laminate στο διάδρομο σε εθνικό στυλ

Laminate στο εσωτερικό του διαδρόμου

Εγκατάσταση του laminate στους τοίχους του διαδρόμου

Η χρήση του πολυστρωματικού υλικού στο εσωτερικό του διαδρόμου άρχισε όχι πολύ καιρό πριν. Αρχικά, αυτές ήταν διάφορες επιλογές για τα πάνελ που σχημάτιζαν το κάτω μέρος του τοίχου. Σήμερα, το υλικό χρησιμοποιείται για όλες τις κάθετες επιφάνειες. Οι διάδρομοι διαθέτουν μια μικρή επιφάνεια τοίχων και αρκετές πόρτες. Αυτό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε το έλασμα κατακόρυφα, οριζόντια ή διαγώνια χωρίς αρμούς κατά μήκος του πλαισίου.

Laminate στο διάδρομο

Τραπέζι από πολυεπίπεδο στο διάδρομο

Πώς να θέσει ένα laminate στο πάτωμα είναι γνωστό όχι μόνο από όλους τους κατασκευαστές, αλλά και από τους περισσότερους κυρίους σπίτι.Η τοποθέτηση αυτών των πάνελ στον τοίχο για κάποιους μπορεί να είναι η πρώτη τέτοια εμπειρία. Η τεχνολογία δεν διαφέρει από το φινίρισμα με πάνελ τοίχου από MDF · κάτω από το έλασμα, θα χρειαστεί ένα κατακόρυφο ή οριζόντιο κιβώτιο μικρής ξύλινης ράβδου, στο οποίο θα προσαρτηθούν τα πάνελ. Υπάρχει μια επιλογή για την τοποθέτηση σε υγρά καρφιά ή συγκολλητικά, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να έχετε τέλεια ομοιόμορφα τοίχους.

Τα φύλλα των τοίχων μπορούν να συνδυαστούν, αλλά συνιστάται η χρήση πάνελ διαφορετικών χρωμάτων από την ίδια συλλογή. Τέτοιες λύσεις είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για διαγώνια τοποθέτηση, η οποία είναι πιο πρακτική για ένα έλασμα. Αυτή η διάταξη πάνελ στον τοίχο σάς επιτρέπει να διανείμετε το φορτίο και να στερεώσετε το έλασμα σε διάφορες κατευθύνσεις.

Αυτό καθιστά την εγκατάσταση όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη και ανθεκτική, αλλά αυξάνει το κόστος καθώς αυξάνεται ο αριθμός των διακοσμημένων πλαισίων. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την αγορά υλικού και με διαγώνια τοποθέτηση, αγοράστε 5-10% περισσότερο.

Laminate στο διάδρομο σε μοντέρνο στυλ

Λαμιναρισμένο έγχρωμο βελανιδιά στο διάδρομο

Σχεδιαστικές λύσεις για το διάδρομο

Τα πλαστικά τοποθετούνται συνήθως στο πάτωμα του διαδρόμου κάτω από ένα δέντρο, και οι κατασκευαστές προσφέρουν μια ευρεία γκάμα αυτών των προϊόντων. Σε μικρούς σκοτεινούς διαδρόμους είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ πολυστρωματικό υλικό, το οποίο θα επεκτείνει οπτικά τον χώρο. Μπορεί να λεύκανση δρυός, σφενδάμου, οξιάς ή τέφρας. Το σκοτεινό φύλλο χρησιμοποιείται καλύτερα στους διαδρόμους με καλό φωτισμό και μεγάλη έκταση. Για μικρά δωμάτια, αξίζει να συνδυάσετε ένα σκοτεινό δάπεδο με φωτεινούς τοίχους. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε στο δάπεδο ανθεκτικό στην υγρασία πολυστρωματικό υλικό, καθώς ο καθαρισμός γίνεται πιο συχνά εδώ απ 'ό, τι σε άλλους χώρους.

Φινίρισμα από ελάφι στο διάδρομο

Η διακόσμηση τοίχων από πλαστικό είναι ένα απεριόριστο πεδίο για φαντασιώσεις σχεδιασμού. Η κλασική έκδοση των πάνελ σε ύψος 1-1,2 μέτρων είναι πολύ πρακτική για το διάδρομο. Η ελασματοποιημένη επιφάνεια δεν θα διακρίνεται μόνο από την ομορφιά, αλλά και από την πρακτικότητα. Δεν φοβάται την τυχαία μηχανική βλάβη και η επιφάνεια που είναι ανθεκτική στην υγρασία είναι εύκολη στη φροντίδα. Με ένα έλασμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τοίχου, ταπετσαρία, διακοσμητικά γύψο είναι τέλεια συνδυασμένα.

Laminate καρύδι στο διάδρομο

Laminate δάπεδο στο διάδρομο

Ο πλήρης φινίρισμα του διαδρόμου με ένα πολυστρωματικό υλικό είναι μια αποτελεσματική τεχνική, στην περίπτωση αυτή, συλλογές αντιθέσεων αποχρώσεων στο πάτωμα και στους τοίχους χρησιμοποιούνται. Μέρος του μεγάλου διαδρόμου μπορεί να τελειώσει με ένα έλασμα του ίδιου χρώματος, με αποτέλεσμα το πάτωμα να ανεβαίνει στον τοίχο και να τείνει στην οροφή. Παρόμοιες αποφάσεις είναι χαρακτηριστικές των σύγχρονων στυλ στο εσωτερικό σχεδιασμό.

Η δημοτικότητα του laminate κάτω από το δέρμα αυξάνεται, δημιουργεί ένα μοναδικό αίσθημα πολυτέλειας και ευημερίας. Οι κατασκευαστές παράγουν συλλογές των οποίων τα πάνελ μιμούνται το δέρμα των σπάνιων ποικιλιών, συμπεριλαμβανομένων εξωτικών ζώων. Μια άλλη κατεύθυνση είναι η παραγωγή του υλικού δαπέδου, το πρότυπο του οποίου μιμείται το φυσικό ξύλο, και η υφή είναι το πρότυπο του δέρματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε μια γκρίζα δρυς με ανακούφιση κάτω από το δέρμα ενός αλιγάτορα. Κατά την επιλογή ενός ελασματοποιημένου φύλλου για τους τοίχους των διαδρόμων, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η σκίαση των θυρών που χρησιμοποιούνται. Θα πρέπει να είναι αντιθέσεις και να μην συγχωνεύονται με τα πάνελ σε ένα ενιαίο σύνολο.

Laminate δάπεδο στο διάδρομο

Προηγούμενο ελασματοποιημένο στυλ της Προβηγκίας

Τα κύρια πλεονεκτήματα του laminate στο διάδρομο

Το έλασμα που τοποθετείται στο πάτωμα και η επιφάνεια των τοίχων που είναι επενδεδυμένα με αυτό το υλικό είναι μια καλή επιλογή για την είσοδο. Η υψηλή ποιότητα του στρώματος στρωματοποίησης κάνει τις επιφάνειες πρακτικές και εύκολο να καθαριστούν. Επιπλέον, το υλικό έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • ευρεία ποικιλία;
  • απλή εγκατάσταση?
  • μακροπρόθεσμη λειτουργία ·
  • καλούς δείκτες αντοχής στο νερό.
  • ικανότητα αντοχής σε σημαντικά φορτία.

Μπορείτε να τοποθετήσετε το έλασμα με δική σας ποιότητα, και αυτό μειώνει σημαντικά το κόστος επισκευής του σπιτιού.

Σε παλαιά ελασματοποιημένα δάπεδα στο διάδρομο

Ελαφρύ πολυστρωματικό υλικό στο διάδρομο

Οι αποφάσεις σχεδιασμού των δημιουργών των συλλογών ελασμάτων είναι διαφορετικές από αυτές που προσφέρονται από τους κατασκευαστές ταπετσαριών ή διακοσμητικών σοβάδων. Μόνο τα πάνελ τοίχων μπορούν να ανταγωνιστούν με αυτό το υλικό, αλλά δεν διαφέρουν στην ποικιλία σχεδιασμού. Η χρήση του θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό εσωτερικό με ελάχιστο κόστος.Το κόστος των συλλογών των κλάσεων 21 και 22 είναι σχεδόν το ίδιο με την τιμή των πάνελ MDF υψηλής ποιότητας που παράγονται από εγχώριους κατασκευαστές υλικών τοιχοποιίας. Όλα αυτά καθιστούν το δάπεδο από πολυεστέρα μία από τις καλύτερες λύσεις για το διάδρομο.

Σκούρο πολυστρωματικό υλικό στο διάδρομο

Φουλάρι σε φύλλα στο διάδρομο

Laminate κεράσι στο διάδρομο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)