Loft διάδρομο - βιομηχανικό κλασικό (29 φωτογραφίες)

Το κλασικό στυλ σοφίτας δεν μπορεί να ονομαστεί άνετο ή άνετο. Πρόκειται για κληρονομιά μαθητών της δεκαετίας του '40 του περασμένου αιώνα, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στους ελεύθερους χώρους των αδρανών εργοστασίων.

Αίθουσα εισόδου σε πατάρι σε παλιό σχεδιασμό

Χώρος σοφίτας

Loft διάδρομο στο στούντιο

Οι κακοί "μισθωτοί" γέμισαν τους κεντούς κύβους από τούβλα των κτιρίων με παλιούς καναπέδες και τραπέζια και κρεμούσαν τους τοίχους με σπιτικά ράφια και τους επικολλούνταν με εφημερίδες ή αφίσες. Σε γενικές γραμμές, υπήρχαν λίγα πράγματα και η πηγή φωτισμού ήταν συνήθεις βολβοί χωρίς αμπαζούρ.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εύκολο να μεταφερθούν στο χώρο μιας συνηθισμένης αίθουσας εισόδου.

Σκυρόδεμα τοίχο στο διάδρομο σοφίτα

Μεγάλη αίθουσα εισόδου

Χαρακτηριστικά στυλ

Το λόμπι στο στυλ σοφίτας θα πρέπει να είναι λακωνικό και έλλειψη σωρών επίπλων και πραγμάτων. Η κλασική διακόσμηση συνδυάζεται αρμονικά με διάσπαρτα με μοντέρνα στοιχεία και ακριβά έπιπλα.

Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του χώρου της σοφίτας:

 • ελάχιστος αριθμός χωρισμάτων.
 • έλλειψη στοιχείων κουρτίνας.
 • απλή διακόσμηση τοίχων?
 • καλό φωτισμό.
 • υψηλά ανώτατα όρια.
 • χρώμιο στοιχεία?
 • αντί για ταπετσαρία, επιτρέπεται μόνο η χρήση απομιμήσεων γύψου, τούβλου ή πέτρας.
 • χωρίζοντας χώρο μόνο με έπιπλα.

Μια ιδανική επιλογή για μια μικρή είσοδο είναι η συνέχεια του καθιστικού. Τα σύνορα μεταξύ αυτών των δύο δωματίων πρέπει να είναι πρακτικά αδιαίρετα. Για το λόγο αυτό, είναι αδύνατο να κάνει το στυλ σοφίτα επηρεάζουν μόνο το διάδρομο. Μέσα από αυτό το μέρος του σπιτιού, εκτείνεται στο υπόλοιπο χώρο, ο σχεδιασμός του οποίου συνδυάζει μια κοινή ιδέα.

Λουλούδια στο διάδρομο σοφίτας

Διακοσμήστε στη σοφίτα του διαδρόμου

Δέντρο στην αίθουσα σοφίτας

Σε εξοχικές κατοικίες με τοίχους από φυσική πέτρα, αίθουσες πατάρι θα είναι ιδιαίτερα κατάλληλες, αλλά οικονομικά αυτό δεν είναι διαθέσιμο σε όλους. Στα απλά διαμερίσματα, η ταπετσαρία (συμπεριλαμβανομένης της υφής) με το αντίστοιχο μοτίβο χρησιμοποιείται για την προσομοίωση τούβλων ή πέτρας.

Σαλόνι με πάγκο

Αίθουσα εισόδου στο σαλόνι με πλέγμα

Σαλόνι με ντουλάπα

Κατά την εφαρμογή, επιτρέπεται η χρήση ξύλου, τσιπς γρανίτη, διακοσμητικού σχήματος γύψου κλπ. Όλα αυτά πρέπει να δημιουργούν μια παραπλανητική ατμόσφαιρα εγκατάλειψης, κρύου και υγρού. Για τον ίδιο λόγο, ενθαρρύνεται η χρήση της επίδρασης της γήρανσης, της ελαστικότητας και της μερικής ζωγραφικής.

Ο πιο φθηνός συνδυασμός είναι οι ασβεστωμένοι τοίχοι και η οροφή με δάπεδο από συμπαγές και τραχύ ξύλο. Μαζί με καλά διακοσμημένα στοιχεία, αυτό θα φανεί πολύ εντυπωσιακό.

Σχεδιασμός διαδρόμου σοφίτας

Μεταλλική πόρτα στο πατάρι του διαδρόμου

Εσωτερικό σαλόνι στο σαλόνι

Χρώμα και φωτισμός

Το διάδρομο της σοφίτας δέχεται μόνο μια πολύ περιορισμένη σειρά χρωμάτων:

 • καφέ
 • τερακότα ·
 • λευκό
 • γκρι
 • μαύρο.

Για τον σωστό φωτισμό, μεγάλα παράθυρα είναι επιθυμητά, αλλά συνήθως απουσιάζουν στο διάδρομο ή στο διάδρομο. Σε μια τέτοια κατάσταση, χρησιμοποιούνται ενσωματωμένα φώτα. Δεν πρέπει να υπάρχουν προεξέχοντες λαμπτήρες δαπέδου, πολυέλαιοι και απλίκες. Ωστόσο, αν η επιθυμία είναι ακόμα μεγάλη, τότε μπορείτε να κάνετε μια ασυνήθιστη συσκευή φωτισμού που θα υποστηρίξει τη γενική βιομηχανική αισθητική.

Ο υπερβολικά έντονος φωτισμός είναι ακατάλληλος, επομένως θα ήταν περιττό να προβλεφθεί η δυνατότητα εναλλαγής και απενεργοποίησης των λαμπτήρων.

Εικόνες στο διάδρομο του σοφίτα

Γωνιά σοφίτα τούβλο τοίχο

Στήλη στη σοφίτα του διαδρόμου

Διακόσμηση

Το εσωτερικό του διαδρόμου στο πατάρι προϋποθέτει την παρουσία ορισμένων ασυνήθιστων και παράξενων λεπτομερειών με μεταλλικές πιτσιλιές και σημειώσεις αφηρημάτων. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβιάζουν τη γενική αρμονία του δωματίου. Οι βαριές κρεμάστρες στο διάδρομο, που κατασκευάστηκαν με το παλιό τρόπο, είναι απόλυτα συνεπείς με αυτήν την ιδέα.

Πώς να επιλέξετε έπιπλα;

Κάθε έπιπλα διάδρομο στυλ σοφίτα πρέπει:

 • να είναι από δέρμα (ή δερματίνη) ή άλλα φυσικά υλικά.
 • να έχει έναν χρωματισμό που δεν απέχει πολύ από το κύριο χρώμα του δωματίου (αν και ένας συνδυασμός αντιθέσεων χρωμάτων είναι χαρακτηριστικός για την επιθετική έκδοση του σοφίτα).
 • διαφέρουν σε μια ομαλή πρόσοψη και την απουσία υπερβολικά ελκυστικών στοιχείων.
 • να συγχωνευθούν με τον περιβάλλοντα χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο ·
 • έχουν ένα "φυσικό" εσωτερικό περιεχόμενο (για παράδειγμα, από ξύλο).

Είναι καλό αν μπορείτε να πάρετε τα έπιπλα σε τροχούς στην αίθουσα υποδοχής στυλ σοφίτας, επειδή αυτή η στυλιστική τάση χαρακτηρίζεται από συχνές αναδιατάξεις.

Είναι πολύ κατάλληλο στο διάδρομο και τη ντουλάπα του σοφίτα, που εξοικονομεί χώρο και κρύβει πλεόνασμα των πραγμάτων πίσω από βολικές συρόμενες πόρτες, αλλά ο σχεδιασμός του θα πρέπει να υπόκειται σε γενικούς κανόνες. Εάν υπάρχουν υάλινες εγκλείσεις σε αυτό, τότε είναι καλύτερα αν είναι ματ.

Θάλαμο συρταριών στο στήθος

Χαλί στη σοφίτα του διαδρόμου

Χώρος σοφίτας σε κόκκινο σχέδιο

Λειτουργικότητα

Η ομορφιά είναι δύναμη, αλλά μόνο σε συνδυασμό με λειτουργικότητα, μπορεί να εκδηλωθεί πλήρως. Για το λόγο αυτό, πρέπει να προσέξετε ότι ο χωρισμός και όλες οι λεπτομέρειες του δωματίου είναι τόσο αλληλένδετοι και αδιάσπαστοι ώστε η απώλεια οποιουδήποτε στοιχείου θα τραβήξει αμέσως το μάτι σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την προϋπόθεση ότι κάθε πράγμα θα έχει ένα αυστηρά καθορισμένο μέρος και θα εκτελεί αυστηρά καθορισμένες λειτουργίες.

Συνοπτική σχεδίαση του διαδρόμου πατάρι

Εσωτερική σοφίτα με πόρτα εκκρεμούς

Μεταλλικό ντουλάπι στο πατάρι του διαδρόμου

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Χρησιμοποιώντας το σχέδιο του λόμπι στο στυλ σοφίτας, υπάρχουν πολλά προφανή πλεονεκτήματα για τον εαυτό σας:

 • ένα τέτοιο σχέδιο είναι εντελώς μη σημάνσεις.
 • Υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος.
 • η εμφάνιση του δωματίου δεν βλάπτει τα μάτια, και ως εκ τούτου δεν θα προκαλέσει ερεθισμό?
 • υπάρχει η ευκαιρία να δείξουν την ευστροφία τους στη διαδικασία διακόσμησης.

Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα: αυτό το στυλ έχει σχεδιαστεί κυρίως για τους οπαδούς του βιομηχανικού στυλ και μπορεί να μην είναι για τους ανθρώπους που χρειάζονται κάτι περισσότερο "εξημερωμένο" για άνεση.

Γωνιακό σοφίτα σε μονόχρωμη σχεδίαση

Πόρτα θόλου με διαστολέα

Σαλόνι με στυλ σοφίτας

Κοινά σφάλματα

Είναι δύσκολο να κυριαρχήσει κάτι "από ένα snap", και ακόμη περισσότερο ένα νέο στυλ σχεδιασμού. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε την πορεία της ελάχιστης αντίστασης και να συμβουλευτείτε τον παρακάτω κατάλογο για τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό του διαδρόμου σοφίτας. Αυτό θα αποφύγει την προμήθειά τους στη διαδικασία ανακαίνισης του εσωτερικού:

 • (για τους σκοπούς αυτούς, αρκετά έπιπλα και στοιχεία δευτερεύουσας σημασίας).
 • χρησιμοποιήστε για τη διακόσμηση αγορασθέντων ειδωλίων και άλλων «μικρών αντικειμένων» από μέταλλο (όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό πρέπει να είναι συνηθισμένα, που βρίσκονται στην καθημερινή ζωή και δεν έχουν αποκτηθεί ειδικά).
 • μια περίσσεια στιλιστικά σημαντικών στοιχείων (είναι προτιμότερο να τηρείται η αρχή της μέγιστης μετριοπάθειας).
 • πολύ συχνή χρήση σκούρων χρωμάτων.
 • η χρήση καθρεφτών μέσα στο πλαίσιο (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πατάρι είναι το «πνευματικό τέκνο» των φτωχών φοιτητών, δεν χρησιμοποίησαν καθρέφτες σε ακριβά και βαριά πλαίσια και γενικά - οποιαδήποτε προθυμία αντιφάσκει με την αρχική ιδέα αυτού του στυλ).

Το λόμπι στο στυλ σοφίτας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αρχικοποιήσουν το εσωτερικό του σπιτιού τους. Παρά την προτίμηση για ευρύχωρα δωμάτια, ένα παρόμοιο σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί σε μια μικρή περιοχή.

Φωτεινή σοφίτα στο διάδρομο

Είσοδος στο διαμέρισμα με σοφίτα

Καθρέπτες στη σοφίτα του διαδρόμου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)