Επιλέγοντας την τέλεια ταπετσαρία φωτογραφιών για το εσωτερικό: τι να αναζητήσετε πρώτα (115 φωτογραφίες)

Για όσους θέλουν να αλλάξουν γρήγορα κάτι στο εσωτερικό τους και ταυτόχρονα να μην περάσουν υπέροχα χρήματα, οι σχεδιαστές καλούνται να δώσουν προσοχή στην ταπετσαρία φωτογραφιών. Αν κατά τους Σοβιετικούς χρόνους όλοι κολλημένες ταπετσαρίες με σημύδες ή καταρράκτες στους τοίχους, σήμερα η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ προς τα εμπρός. Και τώρα οι τοιχογραφίες στο εσωτερικό καταλαμβάνουν ένα ιδιαίτερο μέρος και παίζουν ρόλο, όπως τα έπιπλα ή τις οικιακές συσκευές.

Τοιχογραφία αφηρημένη 3d

Φωτογραφία ταπετσαρία 3d

Αφηρημένη τοιχογραφία

Τοιχογραφία αφηρημένο πράσινο

Ασιατικές τοιχογραφίες

Μπαμπού τοιχογραφίας

Φωτογραφικό χαρτί μπεζ

Τι είναι ταπετσαρία φωτογραφιών;

Η τοιχογραφία είναι μια ταπετσαρία στην οποία εφαρμόζεται η εικόνα με αντιστάθμιση ή plotter. Διαφορετικοί τύποι μελανιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή μιας εικόνας χρησιμοποιώντας έναν εκτυπωτή μεγάλου μεγέθους: UV, Solvent, Latex ή Ecosolvent. Κάθε ένας από αυτούς τους τύπους έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, διαφέρουν ως προς την ανθεκτικότητα και τη φωτεινότητα, γεγονός που επηρεάζει επίσης το κόστος και τη λειτουργικότητα της φωτογραφικής ταπετσαρίας.

Η τιμή και η ποιότητα του φωτοτυπικού χαρτιού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό στο οποίο τυπώνονται. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πρώτο πράγμα αγοραστές σε ένα κατάστημα να δώσουν προσοχή.

Οι ακόλουθοι τύποι ταπετσαριών φωτογραφιών είναι διαθέσιμοι ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο υλικό:

 • χαρτί ·
 • βινύλιο.
 • μη υφασμένα.

Επιπλέον, οι τοιχογραφίες για την κουζίνα και το μπάνιο μπορούν να επικαλυφθούν με ένα στρώμα πλαστικοποίησης ή βερνίκι - θα προστατεύσει το χρώμα από την υγρασία, καθώς και βρωμιά ή γράσο, το οποίο είναι αρκετό στην κουζίνα.

Εξετάστε κάθε είδος ταπετσαρίας φωτογραφιών με περισσότερες λεπτομέρειες. Είμαστε βέβαιοι ότι οι συστάσεις μας θα σας βοηθήσουν να μην κάνετε λάθος με την επιλογή στο κατάστημα.

Τοιχογραφία λευκό 3d

Τοιχοποιία σημύδα

Wall Buddha τοίχο close-up

Wall Buddha τοιχογραφία

Φωτοτυπικό χαρτί

Τοιχογραφία ασπρόμαυρη πόλη

Ταπετσαρία φωτογραφιών ασπρόμαυρη

Φωτογραφία ταπετσαρία μαύρο

Κλασικές τοιχογραφίες

Τοιχογραφία: αγοράστε ή όχι;

Οι τοιχογραφίες προσελκύουν αγοραστές με τη χαμηλή τιμή τους. Συνήθως τυπώνονται σε βιομηχανική κλίμακα και σπάνια κατασκευάζονται από έθιμο. Λόγω της φθηνότητας του χαρτιού, χρησιμοποιείται επίσης φθηνό μελάνι, το οποίο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του προϊόντος.

Η ταπετσαρία χαρτιού έχει τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

 • κακή ποιότητα εικόνας.
 • κακή αντίσταση στη φθορά.
 • φοβούνται την υγρασία.
 • ευπάθεια ·
 • κακή δύναμη;
 • κακή προσαρμογή και διπλώστε στο μοτίβο.

Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν την αγορά τέτοιων ταπετσαριών αν γνωρίζετε ότι θα τα αλλάξετε σύντομα. Έτσι, οι ταπετσαρίες χαρτιού είναι ιδανικές για το δωμάτιο ενός παιδιού. Συνήθως, οι γονείς επιλέγουν τοιχογραφίες σε ένα φυτώριο με θεματικά σχέδια. Για κορίτσια - με πριγκίπισσες και υπέροχα ζώα, για αγόρια - με υπερήρους και αυτοκίνητα. Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και τα γούστα τους αλλάζουν πολύ γρήγορα.

Φωτοτυπικά λουλούδια

Φωτοτυπικό χαρτί διακοσμητικό

Τοιχογραφία με δέντρα

Φωτοτυπικό χαρτί για παιδιά

Σχεδιασμός τοίχου τοίχου

Τοιχογραφία στο σπίτι

Ταπετσαρία φωτογραφιών με σανίδες

Τοιχογραφία τοίχου Eco Style

Τοιχογραφία τοίχου μωβ

Χαρακτήρες που το παιδί σας άρεσε σήμερα μπορεί να είναι ενοχλητικό σε ένα μήνα, και θα απαιτήσει μια νέα εικόνα στον τοίχο. Οι τοιχογραφίες για τέτοιες περιπτώσεις είναι ένα πραγματικό εύρημα. Ακόμη και αν κάνετε επισκευές στο δωμάτιο του παιδιού μία φορά το χρόνο, αυτό δεν θα κόψει μια τρύπα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Μην ξεχάσετε ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της ταπετσαρίας φωτογραφιών χαρτιού - αναπνέουν. Σε αντίθεση με το βινύλιο, το οποίο θα συζητηθεί παρακάτω, οι ταπετσαρίες χαρτιού επιτρέπουν την διέλευση αέρα και υγρασίας. Αυτό, με τη σειρά του, αποτρέπει το σχηματισμό μούχλας και μύκητα που είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, τόσο συχνά η καλύτερη ταπετσαρία φωτογραφιών για ένα παιδικό δωμάτιο είναι χαρτί.Ακριβώς όταν τα αγοράζετε, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο αν τα μυρίζουν σαν τοξικό μελάνι. Αν υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή, σίγουρα δεν θα δουλέψουν για το νηπιαγωγείο.

Φωτοτυπικό χαρτί μη υφασμένο

Τα περιστέρια τοιχογραφίας

Φωτογραφικό χαρτί μπλε

Τοιχογραφία πόλη

Τοίχος τοιχογραφία πανοραμικά βουνά

Τοίχοι τοίχου τοίχου με ομίχλη

Βουνά τοιχογραφίες με νερό

Τοπικά βουνά

Φωτογραφία ταπετσαρία στο σαλόνι

Χαρακτηριστικά της μη υφανθεί ταπετσαρία φωτογραφία

Οι μη υφαντές τοιχογραφίες βασίζονται σε πυκνό υλικό που αποτελείται από κυτταρίνη. Σε αυτή την περίπτωση, οι ίνες κυτταρίνης συνδυάζονται με συνδετικά - μια ειδική κόλλα. Λόγω αυτής της δομής, οι μη υφαντές τοιχογραφίες διαφέρουν:

 • δύναμη;
 • αντίσταση στη φθορά.
 • πυκνότητα ·
 • βαρέως βάρους.
 • αντοχή στη φωτιά.
 • αντοχή στην υγρασία.

Οι μη υφαντές τοιχογραφίες μπορούν να ονομαστούν ένα ακριβότερο ανάλογο χαρτιού. Θυμηθείτε ότι η κυτταρίνη χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή χαρτιού, ως εκ τούτου ταπετσαρία σε μη υφασμένα βάση, καθώς και σε χαρτί, περνάει τέλεια αέρα και δεν συσσωρεύει την υγρασία. Δεν είναι σκισμένα και μπορούν να λειτουργήσουν για πολύ καιρό. Οι μη υφαντές ταπετσαρίες είναι κατάλληλες για διαφορετικά δωμάτια, αλλά πρώτα απ 'όλα πρέπει να επιλέγονται για δωμάτια στα οποία περνάτε πολύ χρόνο.

Ταπετσαρία φωτογραφίας

Ταπετσαρία φωτογραφιών υψηλής τεχνολογίας

Φωτογραφικό χαρτί στο Χρουστσόφ

Βιομηχανικές τοιχογραφίες

Φωτογραφικό χαρτί σε εσωτερικό χώρο

Τοιχογραφία στο γραφείο

Χάρτης παγκόσμιας τοιχογραφίας

Φωτοτυπικό χαρτί με εικόνα

Φωτογραφικά βιβλία ταπετσαρίας

Έτσι, είναι τέλεια για ένα υπνοδωμάτιο, ένα βρεφονηπιακό σταθμό, ένα σαλόνι και κάθε άλλο δωμάτιο όπου υπάρχει χώρος ανάπαυσης. Η διακόσμηση των τοίχων με τέτοια ταπετσαρία είναι μια εγγύηση ότι ένα καλό μικροκλίμα θα δημιουργηθεί στο δωμάτιο και το καλούπι δεν θα εμφανιστεί στις γωνίες.

Ανθεκτικές σε υγρασία μη υφαντές τοιχογραφίες είναι επίσης κατάλληλες για μπάνιο ή κουζίνα. Είναι εύκολο να καθαριστούν και δεν φοβούνται τις επιπτώσεις του νερού. Παρεμπιπτόντως, λόγω του γεγονότος ότι το μη υφασμένο ύφασμα έχει υψηλή πυκνότητα, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε αυτό μια φωτογραφία με υφή. Σήμερα, οι ταπετσαρίες με απομιμήσεις άμμου, τσιπούρας, γύψου και επίσης καμβά, πάνω στον οποίο εφαρμόζεται μια εικόνα με λάδια λαδιού, είναι πολύ δημοφιλείς. Στην πραγματικότητα, αν επιλέξετε σωστά την υφή της ταπετσαρίας, ο τοίχος σας μπορεί να διακοσμηθεί με την αναπαραγωγή οποιουδήποτε διάσημου πίνακα, πολύ παρόμοιο με το πρωτότυπο.

Μη υφασμένα ταπετσαρία έχει κάποια μειονεκτήματα:

 • υψηλή τιμή?
 • πρέπει να κολληθούν μόνο σε ένα τέλεια επίπεδο τοίχο.
 • η σκόνη μπορεί να συσσωρευτεί σε σχέδιο ανακούφισης, το οποίο είναι επικίνδυνο για τους πάσχοντες από αλλεργίες.
 • καμία ζημιά στην εικόνα δεν μπορεί να επιδιορθωθεί.

Με την ευκαιρία, αν αγοράσετε ταπετσαρία φωτογραφιών για την κουζίνα ή το μπάνιο, δώστε προσοχή στην επισήμανση στο ρολό. Εάν υπάρχει ένα εικονίδιο με τη μορφή τριών κυμάτων, τότε αυτή η ταπετσαρία είναι ανθεκτική στην υγρασία και μπορεί να πλυθεί με ένα υγρό πανί. Ταπετσαρία με ένα εικονίδιο με τη μορφή ενός μόνο κύματος μπορεί να σκουπιστεί μόνο με ένα υγρό πανί. Εάν το εικονίδιο της βούρτσας τραβηχτεί πάνω στο ρολό, μη διστάσετε να το πλύνετε με σαπούνι και νερό. Σε αυτή την περίπτωση, η ποιότητα της ταπετσαρίας φωτογραφιών είναι πολύ σημαντική. Αν είναι κακό, τότε ακόμη και μια ταπετσαρία ανθεκτική στην υγρασία θα διαγράψει γρήγορα το μοτίβο.

Φωτοτυπικό χαρτί όμορφο

Τοίχο τοίχου στον τοίχο της κουζίνας

Τοιχογραφία στην κουζίνα

Τοιχογραφία στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Τοιχογραφία λεβάντα

Το δάπεδο τοιχογραφίας

Καλοκαιρινή τοιχογραφία

Τοιχογραφία με φύλλα

Υπόγειο τοίχο σοφίτα

Vinyl φωτογραφία ταπετσαρία στο εσωτερικό

Vinyl ταπετσαρίες είναι επίσης αρκετά δημοφιλής σήμερα. Ωστόσο, εάν χαρτί και μη υφασμένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικόλληση ολόκληρου του τείχους, τότε βινύλιο, συνήθως κόλλα ένα μέρος του. Vinyl ταπετσαρία είναι μερικές καμβάδες διπλωμένο σε ένα μεγάλο σχέδιο.

Αυτή η ταπετσαρία μπορεί να έχει χαρτί ή μη υφασμένο υπόστρωμα που είναι επικαλυμμένο με χλωριούχο πολυβινύλιο. Οι ταπετσαρίες βινυλίου με βάση το χαρτί είναι φθηνότερες, αλλά δεν έχουν καλές επιδόσεις. Το στρώμα βινυλίου δεν αφήνει αέρα να περάσει, έτσι ώστε το καλούπι να μην σχηματίζεται κάτω από τέτοιες ταπετσαρίες φωτογραφιών, πρέπει να κολληθούν σε ειδική κόλλα ταπετσαρίας, η οποία περιλαμβάνει αντισηπτικά πρόσθετα. Το πλεονέκτημα της ταπετσαρίας βινυλίου με βάση το χαρτί είναι ότι είναι ευκολότερο να τη συγκολλήσετε από το μη υφαντό, επειδή το χαρτί εμποτίζεται ταχύτερα με κόλλα.

Οι μη υφαντές βινυλινές τοιχογραφίες φαίνονται πιο ευπαρουσίαστες και εξυπηρετούν πολύ περισσότερο. Δεν φοβούνται την υγρασία, τις αλλαγές θερμοκρασίας και άλλες επιρροές. Αν επιλέξετε τη σωστή κόλλα, τότε θα κολλήσουν καλά και θα κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν εργάζεστε με μια υψηλής ποιότητας ακριβή σύνθεση, τότε απλά πρέπει να το βάλετε στην ταπετσαρία - δεν χρειάζεται να το βάλετε στον τοίχο.

Το εύρος τέτοιων ταπετσαριών είναι απεριόριστο, αλλά λόγω του γεγονότος ότι δεν αφήνουν αέρα μέσα, προσπαθούν να τα χρησιμοποιήσουν ελάχιστα για τη διακόσμηση υπνοδωματίων και παιδικών δωματίων.Συνήθως ένας τοίχος ή μέρος αυτού, και όχι περισσότερο, κλείνει με τέτοια ταπετσαρία. Οι τοιχογραφίες βινυλίου είναι κατάλληλες για αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες συνεδρίων και άλλες μη οικιστικές εγκαταστάσεις.

Μακροοικονομική τοιχογραφία

Τοιχογραφία στη σοφίτα

Τοιχογραφίες μινιμαλισμού

Αίθουσα τοιχογραφίας Art Nouveau

Βρύα τοίχου τοίχου

Μονόχρωμη ταπετσαρία φωτογραφιών

Η τοιχοποιία στη θάλασσα

Η τοιχοποιία της θάλασσας

Γέφυρα τοίχου τοίχου

Πώς να επιλέξετε ταπετσαρία φωτογραφιών;

Οι τοιχογραφίες πρέπει να επιλέξετε με βάση τα χαρακτηριστικά κάθε τύπου. Εάν είναι στον τοίχο για ένα ή δύο χρόνια, τότε μπορείτε να μείνετε στο χαρτί. Αν κάνετε δαπανηρές επισκευές που δεν σκοπεύετε να αλλάξετε τα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια, τότε είναι καλύτερο να επιλέγετε μη υφαντές τοιχογραφίες. Το χαρτί είναι φθηνότερο, αλλά τα μη υφασμένα φαίνονται πιο αποτελεσματικά και διαρκούν πολύ καιρό.

Η επιλογή του χρώματος, του σχεδίου και της υφής της ταπετσαρίας, φυσικά, εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά, το ύφος και το σκοπό του δωματίου. Οι διαστάσεις του δωματίου και η θέση του στα καρδιανά σημεία είναι επίσης σημαντικά. Οι τοιχογραφίες είναι κατάλληλες για δωμάτια με ελάχιστο έπιπλο. Εάν η κρεβατοκάμαρά σας είναι γεμάτη με ντουλάπες, καναπέ, κομοδίνα και βιβλιοθήκες, τότε οι τοιχογραφίες σίγουρα δεν ταιριάζουν εδώ.

Έτσι, για παράδειγμα, η φωτογραφία ταπετσαρία στην αίθουσα, η οποία αντιμετωπίζει την πλευρά της σκιάς, δεν πρέπει να είναι σκοτεινή. Είναι κατάλληλα για φωτεινά, ηλιόλουστα δωμάτια. Η επιλογή του σχεδίου για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο εξαρτάται μόνο από τις προσωπικές προτιμήσεις σας. Εδώ πρέπει πρώτα να καθοδηγηθείτε από έναν απλό κανόνα: η εικόνα δεν πρέπει να σας ενοχλεί.

Η επιλογή της φωτογραφικής ταπετσαρίας πρέπει να αρχίσει με την απάντηση στην ερώτηση: σας αρέσει η εικόνα ή όχι. Και όταν βρείτε αυτό που ψάχνετε για πολύ καιρό, αρχίστε να σκέφτεστε αν ταιριάζουν στο δωμάτιό σας. Φαίνεται επίσης ότι ένας σχεδιαστής αναπτύσσει ένα εντελώς νέο εσωτερικό έργο από το μηδέν κάτω από τον καμβά του τοίχου φωτογραφιών που του αρέσει. Εάν η ταπετσαρία της φωτογραφίας ταιριάζει με το στυλ του εσωτερικού, μπορεί να γίνει το σημασιολογικό της κέντρο.

Τοίχος τοίχου τοίχου

Τοιχογραφία σε μια θέση

Νυχτερινή πόλη τοιχογραφίας στο σαλόνι

Νυχτερινή πόλη τοιχογραφίας

Ογκομετρικές τοιχογραφίες

3d τοιχογραφίες τοίχου χρησιμοποιούνται συχνά για διακόσμηση τοίχων σήμερα. Η σύγχρονη τεχνολογία σας επιτρέπει να βάζετε μια απίστευτα ρεαλιστική εικόνα σε έναν κανονικό καμβά. Με μια τέτοια ταπετσαρία δεν σκέφτεστε μόνο την εικόνα, αλλά γίνετε μέρος της. Για παράδειγμα, για εσωτερικούς χώρους σε ταπετσαρίες οικολογικού στυλ όπως το τοπίο είναι συχνά κολλημένα. Εάν η εκτύπωση είναι καλής ποιότητας, τότε μπορεί να φαίνεται στους παρόντες ότι δεν βρίσκονται στον καναπέ, αλλά στις όχθες ενός βουνού ποταμού ή σε ένα δάσος. Στο μπάνιο, οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ταπετσαρία, πάνω στις οποίες απεικονίζονται οι θύρες και πίσω τους είναι κοπάδια πουλιών. Βρίσκεστε στο μπάνιο σας και πέρα ​​από τους τοίχους του, σαν να ωθεί ο ωκεανός. Και αν θέλετε να κοιμηθείτε κάτω από τον αστρικό ουρανό του Νότιου ημισφαιρίου ή τα χνουδωτά λευκά σύννεφα, παραγγείλετε τις τοιχογραφίες σας στην οροφή με ένα τέτοιο 3D εφέ. Η σύγχρονη τεχνολογία δεν είναι μόνο ικανή για αυτό.

Με τη βοήθεια τέτοιων ταπετσαριών μπορείτε επίσης να καλύψετε μια πόρτα που δεν ταιριάζει στο εσωτερικό καθόλου. Για παράδειγμα, για το ντουλάπι, οι τοιχογραφίες στην πόρτα με μια εικόνα βιβλιοθήκης είναι κατάλληλες. Στο εσωτερικό της Ιταλίας ή της Ελλάδας, η πόρτα μπορεί να σφραγισθεί με τοιχογραφίες που απεικονίζουν μια υφή τόξου. Οι τοιχογραφίες με το τέτοιο μοτίβο μπορούν να επεκτείνουν οπτικά το χώρο και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός τεράστιου δωματίου.

Οι τοιχογραφίες με τη φύση είναι κατάλληλες για τη διακόσμηση θυρών σε οικολογικές, ιαπωνικές, προβηγκίες και πολλά άλλα στυλ. Καταρράκτης, αγροτικό τοπίο, λεβάντα, βουνά - όλα αυτά μπορούν να διακοσμήσουν την πόρτα σας. Ο αρχικός τρόπος είναι να κολλήσετε τις τοιχογραφίες με την εικόνα του παραθύρου, και έπειτα ακόμη και το "κωφό" δωμάτιο θα γίνει ζεστό.

Η φωτογραφία ταπετσαρία είναι μια μεγάλη επιλογή για τη διακόσμηση ενός δωματίου οποιουδήποτε μεγέθους. Μόνο για να πετύχει η ιδέα, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή ταπετσαρία, να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά κάθε χρήσης και να μην φοβάστε να πειραματιστείτε. Αν είστε σε απώλεια και δεν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή ταπετσαρία, συμβουλευτείτε τον σχεδιαστή σας για συμβουλές. Δεν αξίζει να σώσετε, επειδή ένας κακώς επιλεγμένος καμβάς μπορεί να καταστρέψει το πιο ακριβό εσωτερικό.

Αυτοκόλλητα τοίχου τοίχου τοίχου

Λίμνη τοιχογραφίας

Τοιχογραφία τοίχου

Φωτογραφικό χαρτί πανοραμικό

Πώς να επιλέξετε ταπετσαρία φωτογραφιών κατά μέγεθος;

Αυτή είναι μια άλλη δημοφιλής ερώτηση που πολλοί ενδιαφέρονται. Οι σημερινές τοιχογραφίες είναι έτοιμες και έθιμες. Έτοιμο στο εργοστάσιο. Μπορούν να είναι με όλα τα είδη σχεδίων, να έχουν περίπλοκη υφή.Μια εικόνα υψηλής ανάλυσης εφαρμόζεται σε τέτοιες ταπετσαρίες, έτσι φαίνονται πολύ εντυπωσιακές. Αλλά έχουν ένα μειονέκτημα - έχουν έτοιμο κανονικό μέγεθος. Ταπετσαρία δεν είναι πάντα κατάλληλη για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, και στη συνέχεια οι πελάτες πρέπει να αρνηθούν να αγοράσουν, επειδή η ταπετσαρία δεν μπορεί να περικοπεί - η εικόνα θα καταστραφεί.

Όσοι δεν βρήκαν την ταπετσαρία κατάλληλου μεγέθους στο κατάστημα μπορούν να επικοινωνήσουν με εξειδικευμένες εταιρείες που ασχολούνται με την εκτύπωση μεγάλου σχήματος. Φυσικά, η ταπετσαρία φωτογραφιών επί παραγγελία δεν είναι φθηνή ευχαρίστηση και δεν μπορεί ο καθένας να το αντέξει οικονομικά, αλλά υπάρχει η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί η πιο τολμηρή ιδέα σχεδιασμού. Τέτοιες εταιρείες μπορούν να εκτυπώσουν τοιχογραφίες οποιουδήποτε μεγέθους που ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό σας. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε το επιθυμητό σχέδιο υφής και χρώματος.

Οι τοιχογραφίες ενός διαμερίσματος είναι μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη εσωτερική λύση, αλλά δεν αρκεί να επιλέγετε όμορφες ταπετσαρίες και να επιλέξετε το σωστό μέγεθος. Είναι ακόμα απαραίτητο να τα συλλέξετε όμορφα σε μια εικόνα από διάφορα καμβά και να τα κολλήσετε απαλά. Αυτό το έργο απαιτεί κάποια επιδεξιότητα, και ο καθένας δεν μπορεί να το κάνει. Εάν δεν έχετε ποτέ κολλήσει ταπετσαρία και δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, τότε είναι καλύτερο να την εμπιστευτείτε σε έναν επαγγελματία. Συμφωνώ, θα είναι κρίμα να φτιάξουμε ακριβές ταπετσαρίες και να τους κολλήσουμε στραβές στον τοίχο.

Τοιχογραφία στο Παρίσι

Χρώματα παστέλ τοιχογραφίας

Τοπίο τοιχογραφίας

Φωτογραφικό τοπίο φωτογραφικού χαρτιού

Παραλία τοιχογραφίας

Τοιχογραφία για την αίθουσα

Photowall-paper - Απολύτως καθολικό υλικό φινιρίσματος που μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε στυλ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική διακόσμηση με το ύφος:

 • πατάρι;
 • Προβηγκία
 • κλασικό
 • μινιμαλισμός;
 • hi-tech?
 • Σκανδιναβική
 • Ιαπωνικά και πολλοί άλλοι.

Το κύριο είναι ότι η εικόνα αντιστοιχεί στα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης κατεύθυνσης και δεν ξεχωρίζει από τη γενική έννοια.

Το φωτογραφικό χαρτί είναι βινύλιο

Τοίχος τοιχοποιίας

Καταρράκτη τοιχογραφίας

Wall ανατολή τοίχο

Τοιχογραφία στην αίθουσα

Τοίχος πράσινο τοίχο

Τοίχος το χειμώνα

Χρυσό τοίχο τοίχου

Οι τοιχογραφίες στην αίθουσα πρέπει να επιλεγούν ιδιαίτερα προσεκτικά, επειδή όχι μόνο μέλη της οικογένειάς σας συγκεντρώνονται σε αυτό το δωμάτιο, αλλά συχνά υπάρχουν επισκέπτες, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα αρχικό σχέδιο που θα προσελκύσει την προσοχή. Οι τοιχογραφίες στο εσωτερικό του καθιστικού πρέπει να τοποθετούνται στον τοίχο, ορατό από όλες τις πλευρές. Εάν είναι δυνατόν, δεν χρειάζεται να εξαναγκαστεί σε τίποτα - η ταπετσαρία φωτογραφιών θα καλύψει τα περισσότερα ή όλα. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε μια τοιχογραφία χρησιμοποιώντας προβολείς ή δύο ίδιες λάμπες δαπέδου.

Η τοιχογραφία "νυχτερινή πόλη" είναι κατάλληλη για σαλόνι σε μοντέρνο στιλ. Για παράδειγμα, στο στυλ σοφίτας σε έναν από τους τοίχους, μια τεράστια εικόνα υψηλής ποιότητας ενός αστικού κτιρίου ασπρόμαυρου θα φανεί εξαιρετική. Πανοραμικές τοιχογραφίες με την εικόνα της πόλης είναι ιδανικές για μεγάλα σαλόνια, θα φαίνονται επίσης καλά σε αίθουσες συνεδριάσεων και γραφεία.

Για τους λάτρεις της Art Nouveau και υψηλής τεχνολογίας φωτογραφία ταπετσαρία με αφαίρεση είναι κατάλληλο. Για παράδειγμα, οι τοιχογραφίες που απεικονίζουν μια παγωμένη σταγόνα ή μια περίπλοκη αφηρημένη φιγούρα θα χωρέσουν σε ένα λευκό καθιστικό με γυαλιστερά έπιπλα και χρώμιο αξεσουάρ. Οι μαύρες ταπετσαρίες φωτογραφιών θα φαίνονται με τόλμη σε ένα τέτοιο εσωτερικό. Αν είστε έτοιμοι να πειραματιστείτε, διακοσμήστε τον τοίχο με τέτοια ταπετσαρία και βάλτε ένα κόκκινο ή τυρκουάζ καναπέ πάνω του.

Φωτογραφικό χαρτί για τον έφηβο

Τοιχογραφία στο διάδρομο

Ταπετσαρία φωτογραφίας

Τοιχοποιία

Στο καθιστικό κλασικού στυλ μπορείτε να παραλάβετε τις τοιχογραφίες με τη μορφή τοιχογραφιών στον τοίχο. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε την εικόνα των έργων των Ιταλών δασκάλων - η σύγχρονη τεχνολογία σας επιτρέπει να δημιουργείτε ταπετσαρίες που προσομοιώνουν τη χειρωνακτική εργασία. Ωστόσο, τέτοιες τοιχογραφίες μπορούν να χωρέσουν μόνο στο αντίστοιχο εσωτερικό. Θα φαίνονται καλά σε ένα εσωτερικό με ακριβό ξύλινο έπιπλο, χαλιά με ψηλό σωρό, πίνακες με επιχρυσωμένα πλαίσια, κηροπήγια, γλυπτά και άλλες πολυτέλειες. Οι όμορφες τοιχογραφίες μπορούν να αποτελέσουν το κεντρικό στοιχείο ολόκληρου του εσωτερικού. Αν είστε μπερδεμένοι και δεν ξέρετε τι να επιλέξετε, ο σχεδιασμός του καθιστικού με ταπετσαρία φωτογραφιών μπορεί να βρεθεί σε εξειδικευμένα περιοδικά και σε ιστοσελίδες. Οι διακοσμητές και οι σχεδιαστές σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ενεργά την ταπετσαρία φωτογραφιών, οπότε υπάρχει ευρεία πρόσβαση σε έναν τεράστιο αριθμό εσωτερικών φωτογραφιών που μπορούν να σας εμπνεύσουν επίσης.

Φωτογραφία ταπετσαρία με τα πουλιά

Φωτοτυπικό χαρτί σε μια ζώνη εργασίας

Ταπετσαρία φωτογραφιών με φυτά

Τοίχο τοίχο θολή

Φωτογραφικό χαρτί πολλαπλών χρωμάτων

Τοιχογραφία για την κουζίνα

Σε μοντέρνα διαμερίσματα, είναι απίθανο ότι θα μπορούν να απομονώσουν ολόκληρο το τείχος στην κουζίνα για ταπετσαρίες φωτογραφιών, αλλά μπορούν να χωρέσουν τέλεια στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας. Για όσους δεν σας αρέσουν οι πρωτότυπες λύσεις στο εσωτερικό, μπορείτε να σταθώτε σε ταπετσαρίες με ένα κλασικό μοτίβο για αυτό το δωμάτιο: φρούτα, κόκκοι καφέ, ψωμί όμορφα κομμένο σε φέτες, πολύχρωμα ζυμαρικά. Τέτοιες ταπετσαρίες φωτογραφιών σήμερα χρησιμοποιούνται συχνά για τη δημιουργία εσωτερικών χώρων. Εάν σας άρεσε αυτό το οικόπεδο, μην κάνετε το λάθος πολλών - μην κρεμάτε ένα ρολόι, εικόνα ή πίνακα στον τοίχο με τέτοια ταπετσαρία. Οποιαδήποτε διακοσμητικά μικρά πράγματα στην ταπετσαρία με ένα μοτίβο φαίνεται γελοία.

Πολύ συχνά στο σχεδιασμό των κουζινών σήμερα χρησιμοποιείται ένα σοφίτα, στο οποίο πρέπει να είναι παρόντα τα τούβλα, η τσιμεντοκονία, το ακατέργαστο ξύλο. Εάν δεν είστε έτοιμοι να χτίσετε έναν τοίχο από τούβλα στην κουζίνα σας ή χρησιμοποιήστε μια ξύλινη επένδυση για εσωτερική διακόσμηση, αγοράστε ταπετσαρίες σε στιλ σοφίτας. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε απομιμήσεις απολύτως οποιουδήποτε επιφανείας: τούβλο, ξύλο, ανώμαλο τσιμεντοκονία ή σκληρός σοβάς.

Με την ευκαιρία, οι τοιχογραφίες τοίχου από τούβλα είναι κατάλληλες όχι μόνο για εσωτερικούς χώρους σοφίτας, αλλά και Provence ή ρουστίκ. Θέλεις να κάνεις λίγη Ιταλία στο σπίτι; Καλύψτε τον τοίχο με τοιχογραφημένες τοιχογραφίες κάτω από ένα τούβλο και κρεμάστε πήλινες πλάκες πάνω του. Για μια τέτοια κουζίνα, ένα ξύλινο σετ με χάλκινες λαβές, τυπωμένο τούλι, ανθισμένο γεράνι σε γλάστρες είναι κατάλληλο. Για κουζίνα στην Προβηγκία, παραλάβετε ταπετσαρίες που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή ενός γαλλικού χωριού. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν, τόσο πιο ενδιαφέρον και πιο άνετο το εσωτερικό θα αποδειχθεί. Στην κουζίνα, οι τοιχογραφίες με λουλούδια θα φαίνονται καλά στον τοίχο: μαργαρίτες, λεβάντα, αραβοσίτου, μικρά τριαντάφυλλα. Τέτοιες τοιχογραφίες μπορούν να πλαισιωθούν με ξύλινη μπαγκέτα που μιμείται ένα γερασμένο δέντρο. Θα διακοσμήσουν την κουζίνα όχι χειρότερα από μια ακριβή ζωγραφική.

Ταπετσαρία φωτογραφίας

Γκρι τοίχο τοίχου

Wall τοίχο μπλε

Σκανδιναβικές τοιχογραφίες

Τοιχογραφία για την κρεβατοκάμαρά σας

Οι τοιχογραφίες για την κρεβατοκάμαρα πρέπει να επιλεγούν ιδιαίτερα προσεκτικά. Σε αυτό το δωμάτιο μπορείτε να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε από μια δύσκολη μέρα, οπότε η φωτογραφία δεν πρέπει να σας ενοχλεί. Για ένα κλασικό υπνοδωμάτιο, η ταπετσαρία φωτογραφίας με μια εικόνα των λουλουδιών είναι κατάλληλη. Οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν να πάρουν λακωνικές ταπετσαρίες φωτογραφιών με τριαντάφυλλα, καθώς και με ζέρμπερες, ορχιδέες ή άλλα ευγενή λουλούδια. Είναι επιθυμητό να μην υπάρχουν πολλοί από αυτούς στην εικόνα - όχι περισσότερα από τρία χρώματα. Κοιτάζοντας τους αργά θα σας καθησυχάσει. Εάν τα τριαντάφυλλα στο τοίχο στο εσωτερικό είναι πιθανότερο να είναι μια γυναικεία επιλογή, οι άντρες θα προτιμούν περισσότερο τις τοιχογραφίες με έναν παγκόσμιο χάρτη, ένα αστικό τοπίο απλής γεωμετρίας, αυτοκίνητα ρετρό.

Για ένα υπνοδωμάτιο οικολογικού στιλ, μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό σχεδιασμό ταπετσαρίας φωτογραφιών. Μπορεί να είναι ένας μίσχος μπαμπού, μια στοίβα από επίπεδες πέτρες, αποξηραμένα λουλούδια σε σκοτεινό ή ανοιχτό φόντο. Όσο πιο απλή είναι η εικόνα, τόσο πιο ενδιαφέρουσα είναι. Η απλή ταπετσαρία είναι επίσης κατάλληλη για την κρεβατοκάμαρα. Μπορείτε να επικολλήσετε λευκές τοιχογραφίες που μιμούνται βενετσιάνικο γύψο σε έναν από τους τοίχους. Τέτοιες ογκώδεις ταπετσαρίες φωτογραφιών θα φαίνονται καλά σε ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, στο οποίο δεν υπάρχει επιπλέον έπιπλα. Στον τοίχο αυτό μπορείτε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη σε χρυσό σκελετό ή απλίκες με τη μορφή κηροπήγια ή μπορείτε να το αφήσετε κενό.

Τοιχογραφία με ελέφαντα

Τοιχογραφία με τον ήλιο

Τοίχος τοιχογραφία ηλικίας

Τοιχογραφία σε μοντέρνο στιλ

Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Τοιχογραφία για το μπάνιο

Δεν είναι έτοιμη να αγοράσει και να θέσει κεραμικά πλακίδια; Στη συνέχεια, να πάρει την υγρασία-απόδειξη φωτογραφία ταπετσαρία για το μπάνιο. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν τέτοιες ταπετσαρίες που ακόμα και με παρατεταμένη έκθεση σε ζεστό ατμό δεν χάνουν την αρχική τους εμφάνιση.

Για ένα κλασικό μπάνιο, μπορείτε να επιλέξετε μια τοιχογραφία με μια εικόνα ενός καταρράκτη, θαλάσσιου τοπίου ή ενός πλωτού πλοίου. Για το μπάνιο, η σύγχρονη αυτοκόλλητη ταπετσαρία φωτογραφιών με 3d αποτέλεσμα είναι τέλεια. Θα σας φανεί ότι έχετε γίνει μέρος της εικόνας που απεικονίζεται στον τοίχο, η οποία θα χαλαρώσει περαιτέρω και θα κάνει τις διαδικασίες νερού πιο χρήσιμες και αποτελεσματικές για το σώμα.

Αν σας αρέσει λακωνικό ιαπωνικό ύφος, διακοσμήστε τον τοίχο στο μπάνιο με τοιχογραφίες με την εικόνα ενός κελύφους ή πράσινου φύλλου ξύλου.Ένα τέτοιο μπάνιο μπορεί να διακοσμηθεί με στοίβες από φυσικές πέτρες, μπαμπού στελέχη σε διαφανή αγγεία, θαλάσσια όστρακα και αστέρια. Εάν θέλετε ένα ιδανικό εσωτερικό για τον εαυτό σας στο μπάνιο, παραγγείλετε μια ταπετσαρία με μια φωτογραφία που σας αρέσει.

Τοίχο τοίχο στο μπάνιο

Τοίχο τοίχου στο μπάνιο

Τοίχο τοίχου στην τουαλέτα

Φωτοτυπικό χαρτί σε άλλα δωμάτια

Σήμερα, οι τοιχογραφίες στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά. Εάν προηγουμένως υπήρχε ένα στερεότυπο ότι μόνο άτομα με χαμηλό εισόδημα τα κολλημένα σε τοίχους στα σπίτια τους, σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Τώρα ταπετσαρίες τέτοιου είδους καλής ποιότητας παράγονται ότι είναι μερικές φορές δύσκολο να τα διακρίνει κανείς από τις πραγματικές τοιχογραφίες και τις ζωγραφιές.

Μια τέτοια ποικιλία όλων των ειδών τύπων, υφή και τα σχέδια ταπετσαρίας ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για δημιουργικότητα για τους σύγχρονους σχεδιαστές. Έτσι, για παράδειγμα, σήμερα κάνουν τοιχογραφίες στο διάδρομο. Ακόμη και αν είναι μικρό, η τοιχογραφία μπορεί να την μεταμορφώσει. Ακολουθήστε μια από τις τοιχογραφίες των τοίχων με την εικόνα ενός δρόμου της πόλης - το δωμάτιο θα εμφανιστεί αμέσως πιο οπτικά, αφού αντί για τυφλό τοίχο εμφανίζεται μια προοπτική.

Ταπετσαρία φωτογραφίας με περικοπές πριονιών

Τοιχογραφία στον τοίχο

Τοιχογραφία στο σαλόνι της τραπεζαρίας

Τοιχογραφία στην τραπεζαρία

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ταπετσαρία φωτογραφιών στο διάδρομο με την εικόνα ενός παραθύρου και να καθορίσετε καθρέφτες κοντά στον απέναντι τοίχο. Στη συνέχεια, ο στενός διάδρομος θα γίνει οπτικά ευρύς και ευρύχωρος. Ωστόσο, για ένα τέτοιο διάδρομο, οι τοιχογραφίες με ένα μεγάλο μεγάλο σχέδιο δεν θα λειτουργήσουν, επειδή απλά δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος για να προχωρήσετε μερικά βήματα και να τα εξετάσετε.

Η τοιχογραφία στο εσωτερικό του διαμερίσματος είναι πάντα κατάλληλη. Απλά πρέπει να μπορείτε να τα επιλέξετε σωστά και να εισέλθετε σωστά σε αυτό το εσωτερικό. Σχεδιαστές με καλή αίσθηση του χιούμορ τους χρησιμοποιούν για να σχεδιάσουν ένα δωμάτιο τουαλέτας. Ο τοίχος στον οποίο είναι τοποθετημένη η τουαλέτα είναι σφραγισμένος με τοιχογραφίες με την εικόνα των βιβλιοθηκών. Εάν εξακολουθείτε να βρίσκετε ένα μέρος για βιβλιοθήκη με βιβλία και αντί για λευκό, τοποθετήστε μια μαύρη ή κόκκινη τουαλέτα, θα συμφωνήσετε ότι θα πάρετε ένα πολύ πρωτότυπο εσωτερικό.

Τοιχογραφία στο διαμέρισμα στούντιο

Το φωτογραφικό χαρτί είναι ελαφρύ

Τίγρη τοιχογραφίας

Τάσεις τοιχογραφίας

Τοίχος τοιχογραφία

Η ίδια ταπετσαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σχεδιάσει ένα μίνι-ντουλάπι, εξοπλισμένο στο μπαλκόνι ή στο ντουλάπι. Αυτό θα δημιουργήσει ατμόσφαιρα θαλάμου και θα λειτουργήσει. Αλλά για ένα πραγματικό γραφείο είναι καλύτερο να μην αγοράζετε τέτοιες ταπετσαρίες. Πιθανότατα έχετε αρκετά ράφια με βιβλία και φακέλους εδώ, έτσι στο γραφείο σας συνήθως τοποθετείτε τοιχογραφίες με μια εικόνα πόλης, βουνών, δασών ή θαλάσσιου τοπίου. Το φωτογραφικό χαρτί με αφαίρεση, αστρικό ουρανό ή οποιαδήποτε εικόνα στο στυλ του μινιμαλισμού θα ταιριάζει απόλυτα στο σύγχρονο γραφείο του κεφαλιού. Είναι απαραίτητο να δείξουμε φαντασία και υπομονή μόνο για να βρούμε μια κατάλληλη εικόνα.

Σήμερα χρησιμοποιείται χαρτί photowall για διακόσμηση παιδικών δωματίων. Με τη βοήθειά τους, για προσιτά χρήματα στο δωμάτιο του παιδιού, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πραγματικά υπέροχη ατμόσφαιρα. Το δωμάτιο για τα μικρότερα παιδιά μπορεί να διακοσμηθεί με τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από τα αγαπημένα κινούμενα σχέδια. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να ακούσετε το παιδί και να παραγγείλετε μια τοιχογραφία με ενδιαφέροντα παραμυθάκια για αυτόν. Τα δωμάτια των παλαιότερων κοριτσιών μπορούν να διακοσμηθούν με τοιχογραφίες με λουλούδια, ενώ για τα αγόρια είναι κατάλληλες τοιχογραφίες με αυτοκίνητα.

Τοίχος τοιχογραφία

Αστική τοιχογραφία αστική

Στο σχεδιασμό του παιδικού δωματίου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το ανώτατο όριο. Το παιδί πρέπει να είναι άνετο και άνετο στο δωμάτιό του. Για να είναι πιο ενδιαφέρον για αυτόν να κοιμηθεί, μπορείτε να κολλήσετε στις τοιχογραφίες των οροφών με αστέρια που θα τρεμοπαίζουν στο σκοτάδι. Για το δωμάτιο ενός κοριτσιού, τέτοιες ταπετσαρίες με λευκά σύννεφα και ουράνιο τόξο είναι κατάλληλα. Τα αγόρια μπορούν να πάρουν κάποιο είδος διαστήματος. Ίσως ένας όμορφος χάρτης του ηλιακού συστήματος, ένας χάρτης του κόσμου ή κάτι άλλο ενδιαφέρον για το παιδί σε αυτό το στάδιο της ζωής του.

Οι τοιχογραφίες σήμερα έχουν γίνει ένα νεοαποκτηθέν υλικό φινιρίσματος και χρησιμοποιούνται ενεργά για την εσωτερική διακόσμηση κατοικιών και μη οικιστικών χώρων. Η δημοτικότητα του χαρτιού photowall εξηγείται απλά: με τη βοήθειά τους είναι εφικτή η πραγματοποίηση οποιασδήποτε ιδέας σχεδιασμού.Εάν θέλετε απλώς μια αναπαραγωγή της αγαπημένης σας ζωγραφικής, έναν δρόμο οποιασδήποτε πόλης στον κόσμο, μια σύνθετη αφαίρεση, ένα τεράστιο τριαντάφυλλο, ένα αγροτικό τοπίο - ό, τι θέλετε θα εμφανιστεί στον τοίχο του διαμερίσματός σας. Δεν μπορεί ο καθένας να αποφασίσει για τη χρήση της φωτογραφικής ταπετσαρίας στο εσωτερικό τους, αλλά μόλις το αποφασίσουν, ποτέ δεν το μετανιώνουν. Αν θέλετε να αλλάξετε το εσωτερικό, απλά δοκιμάστε να αναδιατάξετε τα έπιπλα, να ελευθερώσετε έναν τοίχο και να το καλύψετε με ταπετσαρία φωτογραφιών!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)