Χαλί στην κρεβατοκάμαρα: μια ευχάριστη αναγκαιότητα (25 φωτογραφίες)

Τα μαλακά δάπεδα ή τα τοιχώματα είναι απαραίτητη για τα περισσότερα σπίτια, ειδικά σε περιοχές με δροσερά κλίματα. Τα χαλιά στο εσωτερικό του υπνοδωματίου καθιστούν το δωμάτιο πιο άνετο, ρυθμίζοντας τους οικοδεσπότες θετικά το πρωί. Αυτό δεν είναι ένα ακριβό πράγμα, αγοράζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε πρέπει να το επιλέξετε συνειδητά.

Χρώμα

Ο κύριος σκοπός της κρεβατοκάμαρας είναι μια καλή ξεκούραση και καλός ύπνος. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι ένα γαλάζιο γαλάζιο γαλάζιο μπορεί να τις δημιουργήσει. Ένας καλός σύντροφος μπορεί να είναι μια απενεργοποιημένη πράσινη και μπλε παλέτα. Θα προσθέσει την άνοιξη φρεσκάδα, και μωβ θα προκαλέσει μια αίσθηση της εμπιστοσύνης.

Μπεζ χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Λευκό χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Νέοι, δραστήριοι και με μια σειρά από περιπέτεια της φύσης, ακόμη και για το υπνοδωμάτιο, επιλέξτε κόκκινο. Πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο, το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου θα επαναφορτιστεί. Οι διανοούμενοι και οι δημιουργικοί άνθρωποι προτιμούν το πορτοκαλί ως πηγή έμπνευσης.

Όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε ένα χαλί σε μια κρεβατοκάμαρα από το χρώμα, θα πρέπει να εξετάσετε το βαθμό φωτισμού του δωματίου. Η έξοδος από την ηλιόλουστη πλευρά των παραθύρων προκαλεί την κρύα αποχρώσεις του χαλιού, με έλλειψη φωτός, προτιμώνται ζεστά χρώματα όπως το κίτρινο ή τα παρόμοια.

Χαλί χωρίς χνούδι στο υπνοδωμάτιο

Μαύρο χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Μορφή

Πηγαίνουν οι ημέρες κατά τις οποίες αποκλειστικά ορθογώνια χαλιά ήταν στην πώληση. Σήμερα η επιλογή είναι πολύ ευρύτερη: οβάλ, στρογγυλές ή άλλες μορφές χαλιών δεν εκπλήσσει κανέναν.

Ορθογώνιο

Η παραδοσιακή λύση. Χρησιμοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις:

 • Για όσους είναι συνηθισμένοι σε αυτήν την επιλογή και δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα.
 • Οι αυστηρές γραμμές είναι κατάλληλες αν θέλετε να ισορροπήσετε το πολύ μαλακό εσωτερικό του υπνοδωματίου.
 • Το ορθογώνιο κλείνει το χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο, επομένως επιλέγεται εάν το δάπεδο δεν είναι τέλειο.
 • Το μόνο μοντέλο τοίχου.

Είναι επιθυμητό να επιλέξουμε αυτή τη γνωστή μορφή για τους ηλικιωμένους: εμπνέει με μια αίσθηση ηρεμίας και σταθερότητας.

Χαλί με λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα

Μεγάλο χαλί παστέλ στην κρεβατοκάμαρα

Οβάλ

Μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, που χρησιμοποιείται επίσης στο υπνοδωμάτιο:

 • Εάν τα έπιπλα, ειδικά μια μαζική συρόμενη ντουλάπα, έχουν το σχήμα ενός ορθογωνίου, υπάρχουν άλλα "γωνιακά" στοιχεία, ένα στρογγυλεμένο χαλί είναι απαραίτητο για ισορροπία.
 • Οι ωαλές μαλακώνουν την ευθεία, καθιστώντας το εσωτερικό πιο οικείο, το οποίο είναι ψυχολογικά σημαντικό για την κρεβατοκάμαρα.
 • Το ωοειδές χαλί προκαλεί αυτόματα την αίσθηση της ευδαιμονίας και της άνεσης.

Τα προσαρμοσμένα ωοειδές χαλί σας δίνουν την ευκαιρία να πειραματιστείτε με γνωστούς χώρους.

Κύκλος

Έχει όλα τα πλεονεκτήματα που είναι εγγενή στο ωοειδές μοντέλο. Πρακτικές και άνετες είναι μικρές στρογγυλές κουβέρτες. Το γαλατρικό λευκό ή μαλακό παστέλ δωμάτιο θα γεμίσει με ιδιαίτερη γοητεία από ένα στρογγυλό λευκό χαλί με ένα μακρύ σωρό.

Ο κεντρικός μεγάλος στρογγυλός χαλίς, που συμπληρώνεται από μικρότερες οβάλ, φαίνεται ενδιαφέροντα.

Υπνοδωμάτιο Χριστουγεννιάτικο χαλ

Μέγεθος

Κατά κανόνα, περισσότερα από ένα χαλιά χρησιμοποιούνται σε μια κρεβατοκάμαρα. Ακόμη και σε μικρά δωμάτια, μπορεί να υπάρχουν δύο: στον τοίχο και στο πάτωμα. Αυτό είναι φυσικό, γιατί τίποτα δεν μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη άνεση από μια μαλακή αφράτη επικάλυψη.

Μεγάλα και μικρά χαλιά εκτελούν διάφορες αισθητικές και πρακτικές εργασίες. Για ένα συμπαγές χώρο, συνήθως είναι αρκετό ένα συμπαγές χαλί δαπέδου. Διακοσμεί το εσωτερικό και χρησιμεύει ως αξεσουάρ για την κρεβατοκάμαρα. Στα ευρύχωρα υπνοδωμάτια, εκτός από το κεντρικό κεντρικό, τοποθετούνται και μερικά μικρά κομοδίνο.

Τα μεγάλα χαλιά υποδεικνύουν αμέσως το στυλ του εσωτερικού, συμπληρώνοντας τα έπιπλα. Επιπλέον, είναι πιο λειτουργικά, δεν γλιστράνε.

Τα μικρά κρεβάτια στο κρεβάτι είτε συμπίπτουν σε χρώμα με το κύριο και συνθέτουν ένα ενιαίο σύνολο, είτε χρησιμεύουν ως λαμπρές προθέσεις. Τοποθετούνται αυθαίρετα όπου είναι βολικό για τους ιδιοκτήτες.

Μοβ χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Μαλακό χαλί στο υπνοδωμάτιο

Υλικό

Με όλη την ποικιλία επιλογών σε υφή, χρώμα ή σχήμα, η γκάμα των υλικών δεν αλλάζει: το ίδιο φυσικό μαλλί ή μετάξι συν συνθετικά. Κάθε ένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του σε σχέση με την κρεβατοκάμαρα.

Μαλλί

Το πρότυπο αυτού του τμήματος είναι πολυτέλεια από το Ιράν, δηλαδή, υπέροχα περσικά χαλιά κλασικού στυλ. Είναι εργοστασιακά ή χειροκίνητα αποκλειστικά, αλλά είναι εξίσου απρόσιτα για τους περισσότερους λόγω του υψηλού κόστους.

Μπλε χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Ινδικό χαλί στο υπνοδωμάτιο

Αποτιμώνται για την αισθητική τους απόλαυση, την απόλυτη υγειονομική και περιβαλλοντική ασφάλεια και την υψηλή θερμομόνωση και ηχομόνωση. Φορούν πολύ αργά. Όλες αυτές οι ιδιότητες σας επιτρέπουν να τις τοποθετήσετε ήρεμα στο υπνοδωμάτιο ή να κρεμάσετε στον τοίχο. Επίτοιχα ματιά στερεά, πιο εξευγενισμένα οβάλ χαλιά στο πάτωμα. Εάν έχετε την υπομονή για τακτικό καθαρισμό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε χαλιά με σωρό. Αυτά τα μοντέλα είναι ιδανικά για την κρεβατοκάμαρα: είναι απλά ωραίο να βγαίνεις πάνω τους με το γυμνό σου πόδι.

Υπνοδωμάτιο χαλί με τζάκι

Καφέ χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Μετάξι

Όπως και πριν από χιλιάδες χρόνια, το φυσικό μετάξι θεωρείται χαρακτηριστικό της πολυτέλειας. Το υλικό συνδέεται σταθερά με εκλέπτυνση και εκλέπτυνση. Τα χαλιά που κατασκευάζονται είναι ανθεκτικά και υπέροχα όμορφα, αλλά δεν είναι παχιά ή fleecy, οπότε δεν έχει νόημα να τα βάλεις στο πάτωμα. Σπάνια τους βλέπετε στο πάτωμα για έναν άλλο λόγο: όχι όλοι θα αποφασίσουν να καταπατήσουν την ομορφιά. Κρεμάνοντας ένα τέτοιο χαλί στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιο επίσημη διάθεση από την άνεση. Ένα χαλί φυσικού μεταξιού μετατρέπει ένα γυαλιστερό υπνοδωμάτιο σε αυτοκρατορικούς θαλάμους και διακοσμεί ένα απλούστερο δωμάτιο, καθιστώντας το πλουσιότερο. Η περισυλλογή της μεταξωτής πολυτέλειας αμέσως μετά το ξύπνημα εγγυάται στον ιδιοκτήτη υψηλή αυτοεκτίμηση για όλη την ημέρα.

Συνθετικά

Μια πραγματική σωτηρία για όλους όσους αποφασίζουν πώς να επιλέξουν μια αξιοπρεπή επιλογή προϋπολογισμού. Πολυαμίδιο, πολυεστέρας, ακρυλικό και άλλα τεχνητά υλικά έχουν γίνει μια αξιόλογη αντικατάσταση για τον δαπανηρό φυσιολατρισμό.

Θυρίδα

Γύρος κουβέρτα στην κρεβατοκάμαρα

Ακρυλικό Τα χαλιά είναι παρόμοια με τα μάλλινα: είναι επίσης μαλακά, με σωρό οποιουδήποτε μήκους, εύκολο να καθαριστεί. Παρά το γεγονός ότι απαιτείται τακτικός καθαρισμός. Το Polyester είναι μια πιο κατάλληλη επιλογή για το υπνοδωμάτιο, καθώς είναι λιγότερο βρώμικο.

Το πολυαμίδιο είναι το πλέον ανθεκτικό σε φθορά από όλες τις συνθετικές, είναι καλά καθαρισμένο, ανθεκτικό στη χημεία και μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό.

Ο μόνος φόβος βλάβης της υγείας είναι περιττός, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των προσφορών στην αγορά δοκιμάζονται για ασφάλεια και συμμορφώνονται με τα πρότυπα υγιεινής. Συνθετικό χαλί στο εσωτερικό έχει ένα άλλο συν: μια μεγάλη ποικιλία από υφές και χρώματα.

Δεν όλα αυτά τα χαλιά διαρκούν πολύ: από πολυπροπυλένιο - περίπου πέντε χρόνια, από το καπρόν - 10-15. Ωστόσο, αυτό είναι συχνά στα χέρια των ερασιτεχνών που αλλάζουν συχνά τον σχεδιασμό τους: είναι εύκολο να χωρίσετε με ένα φθηνό πράγμα.

Παστέλ χαλί στο υπνοδωμάτιο

Σχεδιασμός

Τα προϊόντα που επιλέγονται στο πάτωμα ή στον τοίχο πρέπει να είναι σε αρμονία με τη σκιά των ταπετσαριών και των επίπλων: συνιστάται η χρήση μπεζ ή άλλων παστέλ χρωμάτων στο υπνοδωμάτιο.

Τα χαλιά πατώματος των οβάλ μορφών με ένα ελαφρύ φόντο και ένα φωτεινό διαγώνιο μοτίβο είναι ικανά να κάνουν ένα μικρό δωμάτιο πιο ευρύχωρο και ογκώδες. Ένα μεγάλο σχέδιο είναι κατάλληλο σε μεγάλους χώρους, επειδή το βλέπει το μάτι. Σε αυτή την περίπτωση, ο όγκος του δωματίου μειώνεται οπτικά. Ένα τέτοιο σχέδιο είναι αποδεκτό ως μια έμφαση σε ένα μικρό μονόχρωμο εσωτερικό. Παρόμοιος ρόλος δίνεται σε ένα χαλί με ένα σωρό διαφορετικών υψών.

Για να τονίσει την ομορφιά ή το ύφος των επίπλων, το χαλί στην κρεβατοκάμαρα προτιμάται απλά. Εξισορροπεί επίσης το αφρώδες πάτωμα, ειδικά το ίδιο χρώμα.

Περσικό χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Ράψιμο χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Σύγχρονες τάσεις

Εκείνοι που είναι κουρασμένοι από τον παραδοσιακό τρόπο στο ντιζάιν διακοσμούν το εσωτερικό με πλούσιους τόνους, επιλέγουν στυλ vintage ή Provence, αλλά τα χαλιά παραμένουν. Ανεξάρτητα από τις ιδιοτροπίες της μόδας, τα χαλιά με μακρύ ύπνο στο υπνοδωμάτιο προτιμούνται περισσότερο. Είναι πολύ ωραίο να πατήσετε επάνω τους μετά από ξυπνήστε, και στη συνέχεια απλά περπατήστε γύρω από το δωμάτιο ξυπόλυτοι.

Πράσινο χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Μπορντό

Υπάρχουν πολλοί θαυμαστές της μπορντό, αλλά επιλέγοντας αυτό το αριστοκρατικό χρώμα για την κρεβατοκάμαρα, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Ένα τέτοιο χαλί είναι κατάλληλο σε ένα φωτεινό δωμάτιο, το οποίο φαίνεται καλό με ήρεμους λευκούς, μπεζ, κρέμας, ανοιχτό γκρι τόνους. Ένα ροζ εσωτερικό και ένα μπορντό χαλί είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για μια ενήλικη κρεβατοκάμαρα και ένα ελαφρύ μπορντό, σχεδόν κόκκινο, σε συνδυασμό με μια ελαφριά παλέτα, θα φέρει μια ατμόσφαιρα πάθους και αγενής αγάπης στο εσωτερικό.

Χαλί κρεβατοκάμαρας στην Προβηγκία

Υπνοδωμάτιο χαλί

Μπλε

Μια άλλη εκδοχή ενός όμορφα χρωματισμένου χαλιού. Όπως και σε κανένα άλλο, δεν είναι κατάλληλο στην κρεβατοκάμαρα, επειδή έχει καθιερωθεί επιστημονικά: το μπλε χρώμα έχει ευεργετική επίδραση στην πίεση και την εργασία της καρδιάς. Ένα τέτοιο χαλί τοποθετείται στο πάτωμα στην κρεβατοκάμαρα για να "δροσερά" καλά θερμαινόμενα δωμάτια. Αν η βαθιά μπλε επιλογή δεν είναι πολύ κατάλληλη, μπορείτε να πάρετε ένα σίγαση μπλε. Εναρμονίζονται καλά με ξύλινα έπιπλα, ειδικά με ένα υψηλό σκαλιστό κλασικό κεφαλάρι.

Υπνοδωμάτιο χαλί

Λευκό

Μέχρι πρόσφατα, λευκά χαλιά κρεβατοκάμαρας φαινόταν μια περιέργεια: πολύ εύκολα λερωμένα και μη πρακτικά. Και σήμερα, δεν τους επιλέγουν όλοι. Ωστόσο, σε συνδυασμό με τα ίδια λευκά έπιπλα σε ένα σκοτεινό πάτωμα, κάνουν το υπνοδωμάτιο εξελιγμένο. Το ουδέτερο λευκό συνδυάζεται με άλλα χρώματα που χρησιμοποιούνται ως τόνοι. Το χαλί του λευκού χρώματος και των μαλακών περιγραμμάτων με ένα μακρύ σωρό φαίνεται ιδιαίτερα ζεστό.

Ροζ χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Γκρι χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Προβηγκία

Η μετατροπή των εξοχικών κατοικιών σε εξοχικές κατοικίες έχει κάνει δημοφιλές το στυλ της Προβηγκίας, ωστόσο αυτή η επιλογή, που θυμίζει vintage, είναι απλή, μόνο με την πρώτη ματιά. Στο νότο της Γαλλίας δεν υπάρχει σοβαρό κρύο, επομένως τα χαλιά της Προβηγκίας είναι αρκετά συγκεκριμένα:

 • μικρά μεγέθη είναι, μάλλον, χαλιά?
 • δεν είναι παχιά και με υψηλή ή τουλάχιστον μεσαία συσσώρευση.
 • ξεθωριασμένο και σκόπιμα φθαρμένο.
 • δεν προορίζονται για τοίχους?
 • συχνά θυμίζει κομμάτια χειροτεχνίας.

Για τους λόγους αυτούς, δεν είναι πολύ κατάλληλοι για ένα τυπικό διαμέρισμα. Αυτή είναι μια παραλλαγή ενός εξοχικού σπιτιού που χρησιμοποιείται για να ζει στη ζεστή εποχή.

Κρύψτε στο υπνοδωμάτιο

Επιπλέον, αυτά είναι σχεδόν πάντα ωοειδές κουβέρτες με πολύχρωμα στολίδια, οπότε μόνο ένας ειδικός μπορεί να τους χωρέσει στο γενικό ύφος. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο ή ένα σπίτι στο στιλ της Προβηγκίας από προσεκτικά επιλεγμένα αξεσουάρ, αυτό θα γίνει πραγματικό αποκλειστικό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)