Πτυσσόμενα κρεβάτια: χαρακτηριστικά και κανόνες επιλογής (22 φωτογραφίες)

Μια πλήρης ξεκούραση είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς χωρίς ένα ποιοτικό κρεβάτι. Για να εξοικονομήσετε χώρο, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν καναπέ ή κρεβάτι πολυθρόνας, αλλά το συντομότερο δυνατόν κάθε άτομο επιδιώκει να πάρει ένα ποιοτικό κρεβάτι. Ο πυθμένας της σχάρας είναι ένα πλαίσιο στο οποίο οι ράγες είναι σταθεροί μετά από μια ορισμένη απόσταση. Μια τέτοια βάση επιτρέπει στο στρώμα να αναπνέει από τις δύο πλευρές, γεγονός που το καθιστά πιο επωφελές για την υγεία. Το πλαίσιο μπορεί να κατασκευαστεί από ξύλο, μέταλλο και MDF. Κατά την αγορά ενός τέτοιου κρεβατιού πρέπει να ληφθούν υπόψη τα κύρια πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματά του, καθώς και τα δομικά χαρακτηριστικά.

Μαύρη δερμάτινη θήκη

Μαύρο κρεβάτι με σχιστόλιθο

Χαρακτηριστικά και χρήση του σχεδιασμού

Τα κρεβάτια με σχιστόλιθο κατασκευάζονται σύμφωνα με μια απλή αρχή. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο είναι τοποθετημένες οι ράγες. Το πλεονέκτημα του πλαισίου rack είναι η καλή αναπνοή του, επιτρέποντας στο στρώμα να αναπνέει. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, ξύλο ή άλλα υλικά. Οι σανίδες είναι ξύλινες, οπότε ο σχεδιασμός είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Κλινοσκεπάσματα σε κλασικό στιλ

Γκαρνταρόμπα με διακόσμηση

Τέτοια σχέδια μπορούν να πάνε με το κρεβάτι ή πωλούνται χωριστά. Ο σχεδιασμός μπορεί να έχει ποικίλους βαθμούς ευκαμψίας, να έχει διακόπτες θέσης και άλλες πρόσθετες λειτουργίες. Αυτό το κρεβάτι προσφέρει θόρυβο, αντοχή και ανθεκτικότητα του στρώματος.

Ξύλινο κρεβάτι με ράφια

Στρώμα με πατάρι στο εσωτερικό του σπιτιού

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η βάση στήριξης για το κρεβάτι έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, παρέχοντας άνετο ύπνο, μεγάλη διάρκεια ζωής και καλό εξαερισμό. Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός κρεβατιού rack περιλαμβάνουν:

  • Καλά αεριζόμενο. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ένα άτομο ιδρώνει και η υγρασία διεισδύει στο στρώμα. Η βάση rack παρέχει αερισμό του στρώματος και στις δύο πλευρές, επομένως η υγρασία δεν συσσωρεύεται μέσα σε αυτό, πράγμα που εμποδίζει τον σχηματισμό μούχλας, μύκητα και τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων.
  • Προσιτό κόστος. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή μέταλλο και χρησιμοποιείται για δοκούς, οξιά, σημύδα ή άλλους τύπους ξύλου, έτσι το κόστος της τελικής δομής είναι χαμηλό.
  • Κατανομή βάρους. Η χρήση ενός πλαισίου ράφι σας επιτρέπει να κατανείμει ομοιόμορφα το βάρος σε ολόκληρη την επιφάνεια του στρώματος. Λόγω αυτού, κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορείτε να πάρετε τη βέλτιστη θέση του σώματος.
  • Η ανάπαυση σε ένα τέτοιο κρεβάτι αποτρέπει τον πόνο στην πλάτη και παρέχει υγιή ύπνο, δημιουργώντας πρόσθετη ελαστικότητα.
  • Η ανθεκτικότητα του στρώματος. Η βάση rack εκτείνεται στη ζωή του στρώματος.
  • Πρόσθετα χαρακτηριστικά. Ορισμένα κρεβάτια με σχιστόλιθο σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη δυσκαμψία ή να σηκώσετε το πίσω μέρος της βάσης.

Κρεβάτι με διπλό κρεβάτι

Κλινοσκεπάσματα οικολογικού τύπου

Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα αυτών των σχεδίων, η αγορά θα πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη τα μειονεκτήματα των στρωμνών κρεβατιών. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Σύντομη διάρκεια ζωής. Αυτά τα κρεβάτια χάνουν σταδιακά την αρχική ελαστικότητα και το σχήμα τους, οπότε η διάρκεια ζωής τους είναι χαμηλότερη από τους άλλους τύπους κατασκευών.
  • Δυνατότητα μηχανικής βλάβης. Ο πυθμένας του κρεβατιού μπορεί να υποστηρίξει σημαντικό βάρος. Ωστόσο, με την έντονη έκθεση σε μία σιδηροδρομική γραμμή, η πιθανότητα διάσπασης είναι υψηλή.
  • Βλάβη στο στρώμα. Δεν υπάρχει υποστήριξη μεταξύ των σιδηροτροχιών, οπότε μετά από παρατεταμένη χρήση το στρώμα γίνεται κυματιστό.

Τα ελαττώματα σχεδιασμού μπορούν να εξαλειφθούν σχεδόν πλήρως αν αγοράσετε ένα πλαίσιο υψηλής ποιότητας που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου ατόμου.

Στρώμα με πατάρι στο εσωτερικό

Γκαρνταρόμπα με μαλακό κεφαλάρι

Κανόνες επιλογής

Η αγορά ενός κρεβατιού rack πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Αν δεν γνωρίζετε κάποια χαρακτηριστικά σχεδίασης, η αγορά μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι το στρώμα και η βάση του rack δεν θα συνδυαστούν σωστά. Στη συνέχεια το κρεβάτι θα χάσει γρήγορα τις λειτουργικές του ιδιότητες. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθήσετε πέντε απλές συμβουλές για να πάρετε ένα ποιοτικό και κατάλληλο πλαίσιο rack.

Επίπεδο σκληρότητας

Οι βάσεις ραφιών μπορούν να χωριστούν σε πλέγματα με ράφια και σχέδια με στοιχεία απορρόφησης κραδασμών. Οι σχάρες με ράγες που δεν είναι εξοπλισμένες με αμορτισέρ δεν κάμπτονται κάτω από βαριά φορτία, επομένως είναι πιο προσιτές.

Οι κατασκευές με στοιχεία που απορροφούν κραδασμούς διακρίνονται από την παρουσία ειδικών απορροφητών κραδασμών στο τέλος κάθε πλακέτας. Αυτές οι συσκευές βοηθούν στη διατήρηση του στρώματος, καθώς και στη μείωση του φορτίου σε αυτό όταν αλλάζει η θέση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Προτιμούνται τα μοντέλα κλινοσκεπασμάτων, αλλά το κόστος τους είναι υψηλότερο.

Μερικά στρώματα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν το επίπεδο δυσκαμψίας. Για αυτό, χρησιμοποιούνται πλάκες που βρίσκονται στο κέντρο της βάσης. Αν τους απομακρύνετε, η ακαμψία της δομής θα αυξηθεί. Και για να μαλακώσετε τη βάση, πρέπει να σύρετε τις πλάκες μαζί. Η ρύθμιση της ακαμψίας θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε την επιφάνεια στη θέση του σώματος, να προστατέψετε τη σπονδυλική στήλη από το φορτίο και επίσης να δώσετε έναν υγιή και υγιή ύπνο.

Καφέ δερμάτινη θήκη

Δερμάτινη σχάρα

Μεγάλη κρεβατοκάμαρα

Κεφαλάρι

Το πλαίσιο ράφι μπορεί να ανυψωθεί στην κεφαλή του κεφαλιού και χωρίς αυτό. Τα σχέδια κεφαλής ανελκυστήρων είναι βολικά για άτομα που δεν κοιμούνται μόνο στα κρεβάτια, αλλά διαβάζουν, παρακολουθούν τηλεόραση ή κάνουν κεντήματα. Είναι επίσης βολικό για ασθενείς με κλινοσκεπάσματα, που σε αυτή την περίπτωση θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν αβίαστα το σώμα σε καθιστή θέση.

Κρεβάτι από μεταλλικό ράφι

Art νουβό κρεβάτι ράφι

Το πλέγμα με μηχανισμό ανύψωσης μπορεί να είναι με μηχανική και ηλεκτρική ανύψωση. Στην πρώτη περίπτωση, το προσκέφαλο ανυψώνεται χειροκίνητα και σε μοντέλα με ηλεκτρική κίνηση, το προσκέφαλο ανυψώνεται με το τηλεχειριστήριο. Η διαδικασία ελέγχεται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος βρίσκεται στη σχάρα.

Νεοκλασικό κρεβάτι με ράφια στυλ

Κρεβατοκάμαρα τύπου Provence

Σωστό ύψος

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατά την επιλογή ενός σχεδίου είναι το ύψος του. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για άτομα που είναι αλλεργικά στη σκόνη. Το βέλτιστο ύψος της δομής θα σας επιτρέψει να βρεθείτε άνετα, καθώς και εύκολα να βγείτε από το κρεβάτι.

Κρεβατοκάμαρα σε σκανδιναβικό στιλ

Κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Το ύψος πρέπει να είναι μεταξύ 65 και 70 cm. Κατά τον υπολογισμό του ύψους του στρώματος με σχιστόλιθο, πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη το ύψος του στρώματος. Η συμμόρφωση με αυτόν τον κανόνα θα προστατεύσει το στρώμα και το πλαίσιο από τη σκόνη και άλλες προσμείξεις. Επιπλέον, η έξοδος από το κρεβάτι θα είναι λιγότερο κουραστική.

Σκούρο κρεβάτι με πατάρι

Κρεβατοκάμαρα Wenge

Πότε είναι ανάρμοστη η χρήση βάσης rack;

Το κρεβάτι rack είναι ένα βολικό, ανθεκτικό και σχεδόν καθολικό σχέδιο. Ωστόσο, δεν πρέπει να συνδυάσετε μια βάση rack και ένα κλασικό ελατηριωτό στρώμα. Το γεγονός είναι ότι ο συνδυασμός αυτών των δομών δημιουργεί ισχυρές στροφές. Ως αποτέλεσμα, το σώμα θα είναι δυσάρεστο να αποτύχει και δεν μπορεί να γίνει λόγος για υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης.

Κλιμακωτό κρεβάτι πράσινου χρώματος

Η αγορά μιας βάσης rack δεν είναι θέμα ενός λεπτού

Για να αποκτήσετε μια υψηλής ποιότητας, ανθεκτική και ανθεκτική βάση rack που θα ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις, πάρτε αρκετό χρόνο για να αναζητήσετε και να μελετήσετε τις πληροφορίες.
Με βάση τα πρότυπα λειτουργίας και την απόκτηση ενός σχεδιασμού υψηλής ποιότητας, η διάρκεια ζωής θα είναι πάνω από δέκα χρόνια, εξασφαλίζοντας έναν άνετο και υγιή ύπνο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)