Ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα (50 φωτογραφίες): όμορφη διακόσμηση τοίχων

Το υπνοδωμάτιο είναι το δωμάτιο στο οποίο έχουν αποδοθεί οι πιο σημαντικές λειτουργίες. Το πρωί, από τα πρώτα λεπτά, θα πρέπει να μας χρεώσει με ζωντάνια και θετική. Το βράδυ, αντίθετα, η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι όσο πιο ήρεμη, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε και να πάτε γρήγορα στο κρεβάτι. Η γενική διάθεση καθορίζεται σχεδόν πλήρως από το σχεδιασμό των τοίχων και των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται.

Χρυσή ταπετσαρία με ένα σχέδιο στην κρεβατοκάμαρα

Όταν επιλέγουμε την ταπετσαρία που πρέπει να κολλήσουμε στην κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να καθοδηγείται όχι μόνο από το δικό της γούστο, αλλά και από ορισμένους κανόνες, η δημιουργία του οποίου παρακολουθήθηκε όχι μόνο από σχεδιαστές, αλλά και από ψυχολόγους. Είναι η ταπετσαρία που καθορίζει το συνολικό οπτικό ύφος του δωματίου για ύπνο και χαλάρωση. Τα διακριτικά παστέλ και μπεζ συνθέσεις χαλαρώνουν καλά και φωτεινές και χαρούμενες αποχρώσεις των τοίχων σας βοηθούν να ξυπνήσετε γρήγορα το πρωί.

Με βάση τα παραπάνω, η επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο είναι ένα υπεύθυνο γεγονός που καθορίζει τη ζωή σας για τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιλέξετε όχι μόνο όμορφες και μοντέρνες, αλλά και αρμονικές ταπετσαρίες που θα κάνουν το εσωτερικό χαρούμενο και ειρηνικό ταυτόχρονα. Ευτυχώς, η σημερινή αγορά είναι γεμάτη με μια ποικιλία υλικών, αποχρώσεων και υφή. Και όπου δεν υπάρχουν αρκετά έτοιμα χρώματα για να διακοσμήσετε τους τοίχους, μπορείτε να διαφοροποιήσετε τη διακόσμηση με κομψά ένθετα σχεδιαστών.

Ριγέ παστέλ ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα

Σύγχρονη προσέγγιση για την επιλογή των ταπετσαριών

Ήταν απλός - πήρα την ταπετσαρία στη γεύση μου και την έβαλα, χωρίς να σκέφτομαι αν επηρεάζουν έντονα τον ύπνο και τη ζωή γενικά. Αλλά οι σύγχρονοι σχεδιαστές, με την υποστήριξη ψυχολόγων, έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο κανόνων και τεχνικών που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε όχι μόνο κομψό αλλά λειτουργικό σχεδιασμό. Οι σωστά επιλεγμένες αποχρώσεις και ο συνδυασμός τους σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια μοναδική διακόσμηση, να μεγιστοποιήσετε το χώρο για τον ύπνο, να αλλάξετε οπτικά την αναλογία των τοίχων, να κάνετε το υπνοδωμάτιο πιο ευρύχωρο, να προσθέσετε φωτισμό ή να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ζώνες.

Ισχυρά επηρεάζουν την οπτική αντίληψη του δωματίου μπορεί να είναι κατάλληλα ένθετα των διαφόρων σχημάτων. Τα ένθετα με τη μορφή οριζόντιων λωρίδων σας επιτρέπουν να αυξήσετε ελαφρώς το πλάτος των τοίχων, χωρίς να επηρεάσετε το επίπεδο άνεσης. Αλλά ο σχεδιασμός με τις κάθετες λωρίδες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, επειδή "τρώνε" τον όγκο. Τέτοια ένθετα θα πρέπει να επιλέγονται μόνο για ευρύχωρα υπνοδωμάτια, όταν υπάρχει ένα έργο για να αυξηθεί η άνεση του δωματίου.

Κατά την επιλογή ταπετσαρίας για μια μικρή κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να προτιμάτε αποχρώσεις, ενδεχομένως με ένα μικρό σχέδιο. Αλλά τα μεγάλα, φωτεινά και αντιπαραβαλλόμενα σχέδια αποφεύγονται καλύτερα - απορροφούν κυριολεκτικά το χώρο. Η οπτική αύξηση της ευρυχωρίας του δωματίου θα βοηθήσει ρομπότ ή τραπεζοειδές. Αν χρειαστεί να περιορίσετε το χώρο, ξεχωριστά μεγάλα στοιχεία που φαίνονται πολύ εντυπωσιακά και κατάλληλα για μεγάλους τοίχους μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτό.

Υπάρχουν πολλά μυστικά, αλλά αν προσπαθήσετε να συνοψίσετε, τότε, για να επιλέξετε την καλύτερη ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρά σας, θα πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 1. Το υλικό. Η σωστή επιλογή υλικού καθορίζει όχι μόνο την αντοχή, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η ταπετσαρία επηρεάζει τον αέρα στην κρεβατοκάμαρα.
 2. Χρώμα. Όλα είναι καθαρά με χρώμα, επειδή ολόκληρο το σχέδιο είναι χτισμένο, πρώτα απ 'όλα, ακριβώς πάνω σε συνδυασμούς χρωμάτων στο εσωτερικό.
 3. Το τιμολόγιο. Αυτή είναι η γραμμή σύνδεσης μεταξύ του υλικού και του χρώματος της ταπετσαρίας. Ακόμη και ανεξάρτητα από τις αποχρώσεις και το γενικό σχεδιασμό, μια σωστά επιλεγμένη υφή της επιφάνειας του τοίχου μπορεί να χαλαρώσει και ένας κακός μπορεί να ερεθίσει.
 4. Συνδυασμός στυλ και διακόσμησης.Τα πλαίσια από την ταπετσαρία ενός διαφορετικού χρώματος είναι μοντέρνες τάσεις στο μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά δεν υπάρχουν πολλές επιτυχημένες αναλογίες χρωμάτων, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί εδώ.
 5. Μοτίβο. Έχοντας πάρει ένα κομψό σχέδιο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα, αλλά ο κίνδυνος να χαλάσει το βλέμμα του δωματίου με έναν ανεπιτυχή συνδυασμό είναι επίσης μεγάλη εδώ.

Ένα ξεχωριστό θέμα είναι η χωροθέτηση χώρου στο υπνοδωμάτιο χρησιμοποιώντας ταπετσαρία. Εδώ πρέπει να αποφύγετε ξαφνικές μεταβάσεις, μην διακινδυνεύετε με δύο φωτεινά χρώματα. Για παράδειγμα, τρεις τοίχοι μπορούν να επικολληθούν με μπεζ ταπετσαρία, και για το τέταρτο (συνήθως στο κεφάλι του κρεβατιού) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμορφη ταπετσαρία με ένα αντίθεση μοτίβο (αλλά όχι πολύχρωμα). Ένα καλό εργαλείο για τον χωροταξικό χώρο είναι επίσης τα κράσπεδα και τα καλούπια.

Δημιουργική γεωμετρική ταπετσαρία για υπνοδωμάτιο

Ταπετσαρία με σχέδιο για ένα κλασικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Ταπετσαρία χρώματος κακάου για ένα πολυτελές υπνοδωμάτιο

Φωτεινό ταπετσαρία λιλά για την κρεβατοκάμαρα

Κρέμα ταπετσαρία για ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο

Οι μπεζ ταπετσαρίες δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο

Lilac και κρέμα ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Floral ταπετσαρία σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Σκούρο μπεζ ταπετσαρία εκτύπωσης

Λευκή και γκρι ταπετσαρία με αφηρημένο μοτίβο.

Λευκή ταπετσαρία με αφηρημένο χρυσό μοτίβο.

Γκρι ταπετσαρία στο μεγάλο υπνοδωμάτιο

Οι σκοτεινές ταπετσαρίες κάνουν την κρεβατοκάμαρα πιο άνετη και απορροφούν το υπερβολικό φως

Φωτεινά στοιχεία στο μπεζ ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Floral ταπετσαρία στην κρεβατοκάμαρα provence style

Η αφηρημένη εκτύπωση σε ταπετσαρία, μαξιλάρια και κουρτίνες δημιουργεί την ενότητα στυλ στο υπνοδωμάτιο

Επιλέξτε ταπετσαρία για το υπνοδωμάτιο ανά τύπο και υλικό

Οι σύγχρονες ταπετσαρίες εκπλήσσουν με μια ποικιλία υλικών που όχι μόνο αυξάνουν την αντοχή, αλλά και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν πραγματικά αποκλειστικό σχεδιασμό ενός υπνοδωματίου. Παραδοσιακά, είναι συνηθισμένο να επιλέγετε ταπετσαρία μόνο με σκιά, ωστόσο, πρώτα απ 'όλα, δίνετε προσοχή στο υλικό. Εκτός από την ανθεκτικότητα της ταπετσαρίας, το υλικό εξαρτάται από:

 • μέθοδος κόλλησης (κόλλα που χρησιμοποιείται, χρόνος για την πλήρη ξήρανση κ.λπ.) ·
 • υγρασία στο δωμάτιο (αν οι τοίχοι δεν αναπνέουν καλά, τότε οι άνθρωποι σε ένα τέτοιο δωμάτιο δεν μπορεί να αναπνεύσει εύκολα και ευχάριστα)?
 • ακουστική (δεν παρατηρήσατε ότι σε μερικές αίθουσες είναι πάντα ήσυχη και άνετη, ενώ σε άλλες ακόμη και το παραμικρό σκίσιμο είναι ενοχλητικό;);
 • υποαλλεργικές και αντισηπτικές ιδιότητες (για ένα υπνοδωμάτιο αυτό είναι πολύ σημαντικό, ακόμα και αν η υγεία σας είναι απόλυτα ισχυρή).

Η γκάμα των υλικών είναι τεράστια σήμερα. Η επιλογή, φυσικά, εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις σας, αλλά οι ειδικοί εξακολουθούν να δίνουν ορισμένες συστάσεις. Όλοι οι τύποι υλικών έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και τη ζέστη, γι 'αυτό δίνουμε λίγη προσοχή στα πιο συνηθισμένα.

 1. Χαρτί ταπετσαρία. Μπορούν να ονομαστούν "κλασικά του είδους", επειδή δεν υπήρχαν άλλοι πριν. Είναι καλές και ακίνδυνες, κατάλληλες για κάθε τοίχο, αναπνέουν καλά. Τα μειονεκτήματα της ταπετσαρίας χαρτιού - η χαμηλή αντοχή και η ανικανότητα να τα ξεπλύνετε από τη ρύπανση (σήμερα τα προβλήματα αυτά επιλύονται από μια ποικιλία πρόσθετων, επιφανειακών υαλοπινάκων και άλλων κόλπων).
 2. Μη υφασμένα ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα. Το Flizelin είναι ένα νέο υλικό από ίνες κυτταρίνης, παρόμοιο με τις ιδιότητες του χαρτιού, αλλά χωρίς τα κύρια μειονεκτήματά του. Είναι πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό, ανθεκτικό στην υγρασία, δεν έχει αλλεργικές ιδιότητες. Και η πορώδης δομή της επιτρέπει στους τοίχους να "αναπνεύσουν". Το κύριο πλεονέκτημα των μη υφασμένων ταπετσαριών είναι ότι μπορούν να ζωγραφιστούν πολλές φορές.
 3. Βινύλιο Αλλά αυτό το υλικό κατηγορηματικά δεν είναι κατάλληλο για την κρεβατοκάμαρα, αφού πρακτικά δεν δίνει πρόσβαση σε αέρα. Η εξαίρεση είναι διάτρητες ποικιλίες ταπετσαριών βινυλίου, αλλά είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιηθούν για την επικόλληση των τειχών στο σαλόνι ή την αίθουσα, αλλά όχι στην κρεβατοκάμαρα.
 4. Textile ταπετσαρία. Αυτό το υλικό είναι σχεδόν τέλειο για ένα υπνοδωμάτιο. Φαίνεται πολυτελές, "αναπνέει" καλύτερα από άλλους, διατηρεί τις ιδιότητές του για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν ξεθωριάζει και δεν ξεθωριάζει. Υπάρχουν μόνο δύο μειονεκτήματα: οι τιμές για αυτό το υλικό είναι το υψηλότερο, και τα νυχτοκτόνα κατοικίδια ζώα το ξεφλουδίζουν με μεγάλο ενθουσιασμό. Τέτοιες ταπετσαρίες δεν "παίρνουν μαζί" στο ίδιο σπίτι με μια γάτα.
 5. Φυσικά υλικά. Μοντέρνες και φιλικές προς το περιβάλλον ταπετσαρίες από σύγχρονα υλικά αποτελούν συχνά στοιχεία εξαιρετικών λύσεων σχεδιασμού. Μπορεί να είναι πάνελ μπαμπού ή φελλού, επικαλύψεις σανίδων που μοιάζουν με το καλύτερο παρκέ. Παρά την αναμφισβήτητη φιλικότητα προς το περιβάλλον και την πολυπλοκότητα αυτών των υλικών, δεν είναι ακόμα πολύ δημοφιλή λόγω της χαμηλής αντοχής τους.

Κάθετη ριγέ ταπετσαρία υπνοδωματίου

Ροζ υφή και χρυσή ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Γκρι ταπετσαρία σε ένα μονόχρωμο υπνοδωμάτιο

Floral ταπετσαρία φωτίζουν σκούρο κλασικό έπιπλα υπνοδωματίου

Mint ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Προστατευμένη ταπετσαρία υπνοδωματίου κρεβατιού

Τα τυπωμένα μπεζ και απλά ταπετσαρίες συνδυάζονται καλά στην κρεβατοκάμαρα

Γκρι ταπετσαρία και φυσικό ξύλο συνδυάζονται κομψά στο υπνοδωμάτιο

Λευκή ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο με πράσινο τόνους

Κρέμα ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο σε νεοκλασικό στιλ

Floral πράσινη ταπετσαρία σε ένα υπνοδωμάτιο εξοχικό στυλ

Επιλέξτε ένα χρώμα ταπετσαρίας για την κρεβατοκάμαρα

Το χρώμα πρέπει να επιλέγεται προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη άνεση του δωματίου, αλλά δεν πρέπει να ξεχαστεί το αισθητικό αποτέλεσμα. Ως κύριο χρώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ακόμα κορεσμένο από την ακόλουθη λίστα:

 • Το μπλε (όπως και οι μπλε και τυρκουάζ αποχρώσεις) έχει ένα καλό αποτέλεσμα χαλάρωσης.Τη νύχτα, οι μπλε τοίχοι φαίνονται σκοτεινές, κατά τη διάρκεια της ημέρας φαίνονται ελαφρές.
 • Το πράσινο βοηθά στη χαλάρωση μετά από ένα σκληρό πνευματικό ή ψυχολογικό άγχος. Μεγάλη για τους διανοούμενους.
 • Η κρέμα είναι εντελώς ουδέτερη, δεν έχει καμία έντονη δράση. Εάν ο φωτισμός χώρου είναι "ζεστός" (νότια πλευρά), ένας πιο γκρίζος τόνος θα βοηθήσει στην "ψύξη" της κατάστασης. Εάν τα παράθυρα βλέπουν βόρεια, μια μπεζ σκιά κρέμας θα βοηθήσει να "ζεσταθεί" το σκοτεινό δωμάτιο. Κατά την επιλογή ταπετσαρίας για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, θα πρέπει επίσης να προτιμηθούν οι αποχρώσεις κρέμας.
 • Οι αποχρώσεις σοκολάτας δημιουργούν μια αίσθηση πρόσθετης ζεστασιάς και άνεσης.
 • Η μαύρη ταπετσαρία είναι μια τολμηρή απόφαση που μπορεί να τρομάξει πολλούς. Ωστόσο, οι ψυχολόγοι τονίζουν ότι ένας τέτοιος σχεδιασμός συμβάλλει επίσης στη μέγιστη χαλάρωση (υπό την προϋπόθεση ότι δεν προκαλεί προσωπική δυσφορία). Η ασημένια ή χρυσή σφραγίδα σε μαύρη ταπετσαρία θα κάνει την ατμόσφαιρα πιο άνετη δημιουργώντας ένα πολυτελές εσωτερικό. Γκρι ταπετσαρία στην κρεβατοκάμαρα φαίνεται επίσης κομψό, αλλά και πάλι είναι θέμα γούστου.

Φυσικά, υπάρχουν χρώματα που πρέπει να αποφεύγονται κατηγορηματικά κατά την επιλογή ταπετσαρίας για την κρεβατοκάμαρα. Αυτό περιλαμβάνει κόκκινες και "φωτιές" αποχρώσεις, οι οποίες θεωρούνται ότι προκαλούν χρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι θα παρεμβαίνουν στον κανονικό ύπνο. Αν πραγματικά θέλετε να διακοσμήσετε τη διακόσμηση σε αποχρώσεις του κόκκινου, τότε το μόνο χρώμα από αυτή την περιοχή που είναι αποδεκτό για το υπνοδωμάτιο είναι ροζ.

Προσέξτε με κίτρινο. Έχει ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να ξυπνήσει το πρωί, αλλά είναι απίθανο να είναι χρήσιμο το βράδυ. Το ιώδες χρώμα και οι αποχρώσεις του λιλά, οι οποίες, αν και φαίνονται «μαλακές», αλλά προκαλούν εσωτερική ανησυχία, ακατάλληλες στο υπνοδωμάτιο, θα γίνουν επίσης κακή επιλογή.

Διάφοροι ουδέτεροι ήχοι και μεσαίοι τόνοι συνδυάζονται καλά με όλα τα χρώματα: λευκό, κρεμώδες, μαύρο και άλλα, ενώ συνδυάζονται καλά με άλλες μπεζ αποχρώσεις. Όταν επιλέγετε και συνδυάζετε πολλά χρώματα στην κρεβατοκάμαρα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η κρεβατοκάμαρα δεν είναι η παλέτα του καλλιτέχνη, όπου τα έντονα πειράματα με ποικίλα χρώματα είναι κατάλληλα. Θα προτιμούσατε τους ουδέτερους συνδυασμούς χρωμάτων και στη συνέχεια το υπνοδωμάτιο θα έχει πάντα μια ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Χρυσή ταπετσαρία με σχέδιο για την κρεβατοκάμαρα στο νεοκλασικό στιλ

Ταπετσαρία ελαφριά κρέμα σε ένα μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο

Ο συνδυασμός κρέμας και πράσινης ταπετσαρίας στο υπνοδωμάτιο

Μωβ ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Κρέμα και καφέ ταπετσαρία με ένα μοτίβο στο υπνοδωμάτιο

Πρόσοψη σε στιλ μπλε ταπετσαρία υπνοδωματίου

Floral ταπετσαρία σε μια ρουστίκ κρεβατοκάμαρα

Υψηλής τεχνολογίας γεωμετρική ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Μπεζ ταπετσαρία σε ένα νεοκλασικό υπνοδωμάτιο

Μπεζ και floral ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Γκρι ταπετσαρία στο εσωτερικό του σκανδιναβικού υπνοδωματίου

Λευκή ταπετσαρία με ένα μοτίβο και απλό στην κλασική κρεβατοκάμαρα

Οι μπλε ταπετσαρίες φαίνονται όμορφα σε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο

Γκρι ταπετσαρία με λαμπρό μοτίβο στην κρεβατοκάμαρα

Μωβ ταπετσαρία με ένα χρυσό μοτίβο για την κρεβατοκάμαρα

Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Κρέμα floral wallpapers μαλακώνουν το μοντέρνο χώρο στο υπνοδωμάτιο

Πράσινη ταπετσαρία στην κρεβατοκάμαρα

Σκούρο ροζ ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα

Κόκκινη ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα - μια τολμηρή απόφαση

Mint χρυσή ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)