Ταπετσαρία
Επιλέγοντας την τέλεια ταπετσαρία φωτογραφιών για το εσωτερικό: τι να αναζητήσετε πρώτα (115 φωτογραφίες) Επιλέγοντας την τέλεια ταπετσαρία φωτογραφιών για το εσωτερικό: τι να αναζητήσετε πρώτα (115 φωτογραφίες)
Δεν είναι το πρώτο έτος που οι φωτογραφικές ταπετσαρίες ήταν ένα δημοφιλές και περιζήτητο υλικό διακόσμησης. Οι αγοραστές τους αγαπούν για την ποικιλία χρωμάτων και υφών, καλή απόδοση και λογική τιμή.
Ταπετσαρία στην τουαλέτα: γρήγορος και πρακτικός σχεδιασμός του μπάνιου (104 φωτογραφίες)Ταπετσαρία στην τουαλέτα: γρήγορος και πρακτικός σχεδιασμός του μπάνιου (104 φωτογραφίες)
Η ταπετσαρία στην τουαλέτα ως ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος διακόσμησης είναι σημαντικός ανάμεσα στους περισσότερους γνώστες πρακτικών ιδεών για εσωτερικό σχεδιασμό. Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε τα διακοσμητικά έργα ζωγραφικής στο μπάνιο, αξίζει να εξερευνήσετε τις ποικιλίες τους ...
Ποιοι είναι οι τύποι ταπετσαρίας και πώς να τις επιλέξετε;Ποιοι είναι οι τύποι ταπετσαρίας και πώς να τις επιλέξετε;
Ταπετσαρία εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής τύπος υλικών διακόσμησης. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για υφές και χρώματα στην αγορά σήμερα που με τη βοήθειά τους μπορείτε να σχεδιάσετε όχι μόνο ...
Textured wallpaper: τύποι και τα χαρακτηριστικά τους (27 φωτογραφίες)Textured wallpaper: τύποι και τα χαρακτηριστικά τους (27 φωτογραφίες)
Textured wallpapers φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες στο εσωτερικό. Τα ασυνήθιστα ανάγλυφα τους σας επιτρέπουν να παίζετε με το χώρο μέσα στο δωμάτιο και το μέγεθός του.
Ταπετσαρίες: μερικές απλές μεθόδους κατασκευής (20 φωτογραφίες)Ταπετσαρίες: μερικές απλές μεθόδους κατασκευής (20 φωτογραφίες)
Οι μοντέρνοι σχεδιαστές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την εργασία τους, για παράδειγμα, οι κουρτίνες από ταπετσαρίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Ένας τέτοιος ασυνήθιστος συνδυασμός παρέχει ένα ενδιαφέρον σχεδιασμό παραθύρων και καλή προστασία από ...
Πώς να εφαρμόσετε υγρή ταπετσαρία στην οροφή: συμβουλές από επαγγελματίεςΠώς να εφαρμόσετε υγρή ταπετσαρία στην οροφή: συμβουλές από επαγγελματίες
Σήμερα, υγρή ταπετσαρία εφαρμόζεται όχι μόνο στους τοίχους, αλλά και στην οροφή. Φαίνονται τέλεια σε αυτή την οριζόντια επιφάνεια, δεν ξεθωριάζουν ή φθείρονται. Ένας απλός τρόπος για να εφαρμόσετε τη σύνθεση θα παρακαλώ ...
Επιλέγοντας μια ταπετσαρία για ένα δωμάτιο έφηβος: τι να αναζητήσετε (24 φωτογραφίες)Επιλέγοντας μια ταπετσαρία για ένα δωμάτιο έφηβος: τι να αναζητήσετε (24 φωτογραφίες)
Η επισκευή στο παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να γίνεται συχνότερα από ό, τι σε όλα τα άλλα, επειδή το παιδί μεγαλώνει και το δωμάτιο πρέπει να βιάζεται μαζί του. Και έτσι το παιδί ήταν άνετο σε αυτό, ...
Πλένεται ταπετσαρία: πώς να επιλέξετε υφάσματα για διαφορετικά δωμάτια (25 φωτογραφίες)Πλένεται ταπετσαρία: πώς να επιλέξετε υφάσματα για διαφορετικά δωμάτια (25 φωτογραφίες)
Οι πλυντήριες ταπετσαρίες έχουν πάει πολύ καιρό να είναι ένα θαύμα, σήμερα βρίσκονται σε σχεδόν κάθε κουζίνα. Είναι εύκολο να το φροντίζουν, δεν ξεθωριάζουν και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
Μη υφασμένα ταπετσαρία: πώς να επιλέξετε και κόλλαΜη υφασμένα ταπετσαρία: πώς να επιλέξετε και κόλλα
Η μη υφαντική ταπετσαρία είναι ένα υπέροχο υλικό για διακοσμήσεις τοίχων. Είναι ανθεκτικό σε διάφορες επιρροές, εύκολο να κολλήσει. Το χρωματικό σχέδιο της ταπετσαρίας είναι τόσο διαφορετικό ώστε μπορεί να ικανοποιήσει τη γεύση του πιο απαιτητικού καταναλωτή.
Ταπετσαρία για τα κορίτσια: ενδιαφέρουσες επιλογές για το δωμάτιο των παιδιών (30 φωτογραφίες)Ταπετσαρία για τα κορίτσια: ενδιαφέρουσες επιλογές για το δωμάτιο των παιδιών (30 φωτογραφίες)
Η ταπετσαρία για τα κορίτσια είναι συνήθως διακοσμημένη με λουλούδια, floral και animalistic μοτίβα. Ωστόσο, για ιδιαίτερα εντυπωσιακούς και αποκλειστικούς εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες πρωτότυπες επιλογές.
Ταπετσαρία στην οροφή: πώς να επιλέξετε το τέλειο υλικό φινιρίσματος (23 φωτογραφίες)Ταπετσαρία στην οροφή: πώς να επιλέξετε το τέλειο υλικό φινιρίσματος (23 φωτογραφίες)
Ταπετσαρία στην οροφή παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα. Δεν είναι μόνο ο πλούτος των υφών, οι στυλιστικές αποφάσεις και η χρήση διακοσμητικών στοιχείων.
Φορτώστε περισσότερο

Ταπετσαρία - μια παγκόσμια λύση για κάθε εσωτερικό χώρο

Wallpaper σήμερα παραμένει σε ζήτηση μεταξύ των αγοραστών με διαφορετικά εισοδήματα. Αυτή η δημοτικότητα απλώς εξηγείται. Έχουν την ευρύτερη παλέτα χρωμάτων, μια τεράστια ποικιλία υφασμάτων, αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι σχεδόν όλα τα είδη ταπετσαρίας μπορούν να κολληθούν μόνοι τους, χωρίς ειδικές δεξιότητες. Οι σύγχρονες ταπετσαρίες είναι κατάλληλες για τη διακόσμηση του εσωτερικού οποιουδήποτε στυλ.Είναι μόνο απαραίτητο να ταιριάζουν με το χρώμα και την υφή των επίπλων και άλλων υλικών φινιρίσματος.

Επιλέγοντας ταπετσαρία υφής

Η προετοιμασία για την επισκευή πρέπει να ξεκινήσει με ένα ταξίδι στο κατάστημα υλικού, να δείτε εκεί καταλόγους με ταπετσαρία και να επιλέξετε την υφή που θα προσελκύσει την αφή. Οι σύγχρονες ταπετσαρίες έρχονται σε διάφορες μορφές:
  • χαρτί ·
  • υγρό.
  • βινύλιο.
  • fiberglass;
  • ιστού ·
  • μη υφασμένα.
Κάθε μία από αυτές τις ποικιλίες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα. Οι ταπετσαρίες χαρτιού είναι μια καθολική επιλογή για όλα τα δωμάτια. Είναι εύκολα κολλημένα και είναι φθηνά. Αυτή η ταπετσαρία είναι αναπνεύσιμη, επομένως κατάλληλη για την κρεβατοκάμαρα και το φυτώριο. Υπάρχει ένα μειονέκτημα σε τέτοιες ταπετσαρίες - γρήγορα εξασθενίζουν και σκουπίζουν τους εαυτούς τους. Σε σύγκριση με το χαρτί, τα μη υφασμένα είναι πιο ανθεκτικά. Δεν φοβούνται το φως του ήλιου και υποφέρουν από μηχανική καταπόνηση. Αυτή η ταπετσαρία είναι κατασκευασμένη από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, έτσι ώστε να είναι κατάλληλα για διακόσμηση όλων των οικιστικών χώρων. Οι ταπετσαρίες βινυλίου έχουν μια βάση χαρτιού, στην οποία εφαρμόζεται ένα στρώμα από PVC. Κοστίζουν περισσότερο από τους προηγούμενους δύο τύπους, αλλά φαίνονται πιο εμφανείς. Τέτοιες ταπετσαρίες μπορεί να είναι μονοφωνικές και μπορούν να καλύπτονται με ένα στρώμα που μιμείται μετάξι, χρυσό ή χάλκινο. Οι ταπετσαρίες βινυλίου δεν αναπνέουν, επομένως δεν είναι κατάλληλες για παιδικά δωμάτια. Η υγρή ταπετσαρία πωλείται ως ξηρή σκόνη σε φυσική βάση. Πρέπει απλά να αραιωθούν με νερό και να τοποθετήσουν τον σοβά στον τοίχο. Τέτοιες ταπετσαρίες κρύβουν όλες τις τραχύτητες και τις ατέλειες των τοίχων και φαίνονται πολύ κομψές. Οι περίεργοι αγοραστές θα εκτιμήσουν την ποικιλία των υφών. Υγρή ταπετσαρία μπορεί να είναι λεία, ανάγλυφα, να έχει χρυσό ή ασημί πούλιες. Εκείνοι που αμφιβάλλουν ακόμα ποια ταπετσαρία είναι καλύτερο για τιμολόγια, θα πρέπει να διαβάσετε λεπτομερείς κριτικές για κάθε τύπο και να βρείτε την ιδανική επιλογή για τον εαυτό σας.

Ταπετσαρία για ένα κλασικό εσωτερικό

Το χρώμα της ταπετσαρίας είναι εξίσου σημαντικό με την υφή της. Εάν αποφασίσετε να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο σε κλασικό στυλ και θέλετε να εστιάσετε στα έπιπλα, επιλέξτε απλά wallpapers σε ουδέτερο χρώμα. Μια καλή επιλογή για ένα standard καθιστικό ή υπνοδωμάτιο είναι χαρτί ταπετσαρία χωρίς ένα μπεζ, ανοιχτό γκρι, κρεμώδες μοτίβο. Σήμερα, το αγγλικό στυλ στο εσωτερικό είναι δημοφιλές, το οποίο χαρακτηρίζεται από κάποια σοβαρότητα. Για ένα κλασικό σαλόνι αγγλικών, μπορείτε να επιλέξετε ταπετσαρίες μη υφασμένα ή βινυλίου με κάθετο σχέδιο. Αυτές οι ταπετσαρίες έχουν μια ενδιαφέρουσα υφή και φαίνονται πλούσιες. Στα πλούσια σπίτια της Ευρώπης αρκετούς αιώνες πριν αποφασίστηκε να διακοσμήσει τους τοίχους με ύφασμα. Και αν θέλετε να δημιουργήσετε το στυλ της παλιάς Αγγλίας ή της Γαλλίας στο διαμέρισμά σας, επιλέξτε ταπετσαρίες που μιμούνται μια επίστρωση υφάσματος. Η μοναδική ατμόσφαιρα σε ένα τέτοιο σαλόνι ή κρεβατοκάμαρα θα δημιουργήσει ταπετσαρία κάτω από βελούδο ή μετάξι σε κόκκινο ή μπορντό χρώμα με χρυσό μοτίβο.

Σοφίτα και οικολογικό στιλ

Για τα δωμάτια στο στυλ σοφίτας, μπορείτε να επιλέξετε μη υφασμένα γκρίζα ταπετσαρία που θα μοιάζει με μια στρώση. Επίσης, ένας από τους τοίχους στο υπνοδωμάτιο ή στην κουζίνα μπορεί να διακοσμηθεί με ταπετσαρίες που μιμούνται κόκκινα τούβλα. Θα είναι πολύ φθηνότερο και γρηγορότερο από την αγορά ενός τούβλου και την τοποθέτησή του. Στο φόντο μιας τέτοιας ταπετσαρίας, ξύλινα ράφια ή ρολόγια χρωμίου φαίνονται καλά. Η Ecostyle χαρακτηρίζεται από τη χρήση φυσικών υλικών, έτσι ώστε οι τοίχοι σε τέτοιους χώρους είναι διακοσμημένοι με χαρτί ταπετσαριών από μπεζ, ανοιχτό καφέ, πράσινο και άλλα φυσικά χρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε ταπετσαρίες που μιμούνται ξηρό μπαμπού, ματ, καθώς και φυσική πέτρα.

Ταπετσαρία για ανατολίτικο εσωτερικό

Οι εσωτερικοί χώροι στο ανατολίτικο στυλ χαρακτηρίζονται από την παρουσία χρυσού και χαλκού, ακριβά υφάσματα και φωτεινά χρώματα, επομένως τα ταπετσαρία πρέπει να πληρούν αυτές τις απαιτήσεις. Για να διακοσμήσετε το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο σε ανατολίτικο στυλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία σε μεταξωτό κόκκινο, μοβ ή μπλε. Μπορούν να είναι απλά ή διακοσμημένα με μοτίβα χρυσού. Σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους ταπετσαρίες βινυλίου σε χρυσό ή χαλκό θα δουν οργανικά.Μπορούν να διακοσμήσουν το κάτω μισό των τοίχων. Για τους ανατολίτικους εσωτερικούς χώρους, τα υγρά μαρμάρινα ή τα ελεφαντόδοντα ταπετσαρίες είναι κατάλληλα - με φόντο τα τυρκουάζ κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τους πολυελαίους πολυελαίους, τα πιάτα και τα κηροπήγια φαίνονται υπέροχα. Οι σύγχρονες ταπετσαρίες διαφέρουν όχι μόνο σε διάφορα χρώματα, αλλά και σε υφές. Μια τέτοια πλούσια ποικιλία προσφέρει στους πελάτες μεγάλη ευκαιρία να υλοποιήσουν τις ιδέες τους σχεδίασης. Εάν δεν κάνετε λάθος και επιλέγετε σωστά τον τύπο της ταπετσαρίας, τότε σε ένα απλό διαμέρισμα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό σε ανατολίτικο, αγγλικό, πατάρι και οποιοδήποτε μοντέρνο στυλ.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)