Σχεδιασμός κεφαλιού (66 φωτογραφίες): όμορφα διακοσμητικά διακοσμητικά και διακοσμητικά

Πάμε στο υπνοδωμάτιο. Αποχρώσεις και χρώματα, φωτισμός και μαλακά υφάσματα, ενέργεια δύο και ... Η Αυτού Μεγαλειότητα, ένα κρεβάτι. Αυτό το κρεβάτι είναι το κύριο, αρχικό, εστιακό σημείο στην κρεβατοκάμαρα. Το ύφος της διακόσμησης δωματίου αρχίζει με αυτό και τελειώνει με αυτό. Αλλά τι μπορεί να αλλάξει σε αυτό; Πώς να προσθέσετε γοητεία και ελαφρότητα, δημιουργικότητα και εκλέπτυνση; Αδύνατο; Όλα είναι δυνατά! Και ο σχεδιασμός του κεφαλιού του κρεβατιού μεταφέρει, μαγεύει, προσελκύει σαν μαγνήτης ...

Όμορφη λευκή και γκρίζα πρόσοψη

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Ξύλινο κεφαλάρι

Διακόσμηση του κεφαλιού του πίνακα

Κέλυφος οικολογικού στυλ

Κέλυφος στυλ χώρας

Σχεδίαση κεφαλών βιβλίου

Κεφαλάρι: 2 κύριες λειτουργίες

Ένα ενδιαφέρον σχέδιο του κεφαλιού του κρεβατιού είναι μια μοναδική και ευρύχωρη διαδικασία. Για να δείτε ακριβώς τι εννοούσε στην αρχή της διακόσμησης στο τελικό αποτέλεσμα, αξίζει να εξετάσετε δεκάδες λεπτές λεπτομέρειες / λεπτομέρειες / αποχρώσεις. Και θα είναι ευκολότερο να το κάνουμε, περιγράφοντας τα καθήκοντα που κάνει η κεφαλή του κρεβατιού καλά.

Αυτό είναι:

 1. Διακοσμητική λειτουργία. Ακόμη και ένα παλιό κρεβάτι με ένα ευρύ κεφαλάρι, το οποίο μαζί σας μπορεί να αλλάξει για αρκετά χρόνια αν διακοσμήσετε την πλάτη του με μαλακά ή σκληρά υλικά. Είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε το ύφος και να τοποθετήσετε αρμονικά το κεφαλάρι στο εσωτερικό, "χωρίς να το σκίσετε" από τη γενική διακόσμηση. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάτε ότι οποιαδήποτε πλάτη μπορεί να επεκτείνει / περιορίσει το χώρο του δωματίου, αυξάνοντας οπτικά τις οροφές. Μοναδική και απλή διακοσμητική κίνηση!
 2. Πρακτική λειτουργία. Για παράδειγμα, ένα κρεβάτι με ένα μαλακό κεφαλάρι θα σας επιτρέψει να το χρησιμοποιήσετε άνετα κατά την ανάγνωση βιβλίων. ένα σκληρό κεφαλάρι θα προστατεύει τον τοίχο από το τρίψιμο, την αδιάκοπη εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου, μικρές μηχανικές βλάβες. Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το χιονισμένο χρώμα του υπνοδωματίου ή οποιαδήποτε παστέλ σκιά, αφού φροντίσετε το κεφάλι του κρεβατιού.

Ξυλόγλυπτο κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Διακόσμηση της κεφαλής του κρεβατιού με βαφή

Επένδυση από πλαστικό

Art Nouveau Headboard

Σχεδιασμός μαλακών κεφαλών

Πλεκτά Κεφαλάρι

Έτσι, υψηλής ποιότητας σχεδιασμός του κεφαλιού του κρεβατιού είναι στοχαστικά μικρά πράγματα. Δηλαδή, επιλέγοντας ένα κεφαλάρι για να σας αρέσει, διακόσμηση ενός υπνοδωματίου με ορισμένα υλικά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • τις αφύπνισες αίσθηση. Το κεφαλάρι που θα αγγίξετε θα πρέπει να είναι ζεστό, απαλό, ευχάριστο και ζεστό.
 • το συνολικό στυλ της κρεβατοκάμαρας. Ένα συγκεκριμένο στυλ υλικά, παλέτα χρωμάτων, η δυνατότητα / ανάγκη μιας εικόνας ή στολίδι?
 • φωτισμού. Η περιοχή κοντά στο κρεβάτι είναι ιδιαίτερη, έτσι δίνεται προσοχή στο φωτισμό εδώ: θα πρέπει να είναι αρκετό να διαβάζετε τον τύπο πριν πάτε για ύπνο και σιωπηλά χαλαρή για την ιδιωτικότητα. Το κεφαλάρι μπορεί να χρησιμεύσει ως ζώνη για ενσωματωμένους λαμπτήρες ή παιδικές απλίκες, αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν επιλέγετε ένα φινίρισμα.
 • την ασφάλεια και την άνεση του κεφαλιού. Δώστε προσοχή μόνο σε εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, ασφαλή υλικά, εργονομικό σχήμα εάν το κεφαλάρι είναι κατασκευασμένο από συμπαγή υλικά. Κανείς δεν θα πρέπει να πληγωθεί από αιχμηρές γωνίες ή από ένα φτωχό στοιχείο διακόσμησης. Το κεφαλάρι θα πρέπει να είναι χαλαρό, να περιβάλλει σαν κουκούλι.
 • κριτήρια για την ηχομόνωση και τη θερμομόνωση. Στη ζέστη του κεφαλιού, θα πρέπει να δώσει δροσιά, το χειμώνα κρύο - να ζεσταθεί. Για να επιτευχθεί αυτό είναι απλή επιλέγοντας φυσικά υλικά για διακόσμηση?
 • τη δυνατότητα φροντίδας του κεφαλιού.Απλά αφαιρέστε το κάλυμμα και πλύνετε, καθαρίστε το μαξιλάρι σε ένα στεγνό καθάρισμα ή σκουπίστε την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι - και δεν υπάρχει ταλαιπωρία!

Υψηλή φανταχτερό κεφαλάρι για ένα στρογγυλό κρεβάτι

Επικαλυμμένο κεφαλάρι

Κεφαλάρι μαξιλαριού

Ράφια για το κεφάλι του κρεβατιού

Πίνακας στυλ της Προβηγκίας

Ρετρό στυλ του κεφαλιού

Σχεδιασμός κεραμιδιών

Headboard: η ευχαρίστηση της ανεξάρτητης εργασίας ή η προβλεψιμότητα ενός σχεδιαστή

Τα συνηθισμένα διπλά κρεβάτια από μοριοσανίδες, μεμονωμένα από μια σειρά, άλλες επιλογές δεν διαφέρουν όσον αφορά τη φινέτσα και την πρωτοτυπία. Ο κατασκευαστής προσφέρει μια σταθερή, ανθεκτική και αξιόπιστη επιλογή. Επομένως, για να βρείτε ένα κρεβάτι με ψηλό κεφαλάρι ή με κεφαλάρι με χαραγμένο πίσω, για παράδειγμα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον σχεδιαστή.

Αλλά δεν μπορεί όλοι να αντέξουν οικονομικά την επιλογή σχεδιασμού. Πρέπει να σταματήσω να θέλω στην κρεβατοκάμαρά μου ένα κρεβάτι με ένα μαλακό κεφαλάρι από οικολογικό δέρμα ή κλωστοϋφαντουργικό προϊόν; Φυσικά όχι! Επιλέγοντας μία από τις πολλές ιδέες, μπορείτε να την μετατρέψετε σε πραγματικότητα μόνοι σας. Φαντασία της δημιουργικής διαδικασίας και άριστο αποτέλεσμα παρέχονται!

Μεγάλο μαλακό ριγωτό κεφαλάρι για το κρεβάτι

Λευκό σγουρό κεφαλάρι για ένα μεγάλο κρεβάτι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Δεσμωμένο κεφαλάρι

Κεφαλάρι οθόνης

Oriental αρχοντικό στυλ

Καθρέφτης καθρέφτη

Κεφαλάρι και διακριτικά στυλ

Ένα μοναδικό κρεβάτι με υψηλό κεφαλάρι για την Προβηγκία, οικολογικά ή εθνοτικά στυλ είναι, πρώτα απ 'όλα, διακόσμηση με μαξιλάρια ή υφάσματα. Το απαλό κεφαλάρι δίνει έμφαση στο βελούδινο και ρομαντικό στιλ, σας επιτρέπει να συντονίζεστε με λυρικό τρόπο και να χαλαρώνετε πλήρως.

Σκανδιναβικό ξύλινο κεφαλάρι για κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Μαξιλάρια με τη μορφή κεφαλάρι είναι φωτεινά και μη τετριμμένα. Οι μαξιλαροθήκες πάνω τους θα πρέπει να είναι από φυσικά υλικά με floral μοτίβο ή στολίδι. Σκιές - λιλά και τυρκουάζ, κοράλλι και ροζ, μπλε και τερακότα. Τα μαξιλάρια στερεώνονται με αρθρώσεις ή συνδέσμους με τη ράβδο που ήταν προηγουμένως στερεωμένη στον τοίχο. Δεν θα δείτε αυτό πουθενά!

Για τα φυσικά στυλ της πλάτης, είναι κατάλληλο οποιοδήποτε υφαντό υλικό. Μέρος της πλάτης μπορεί να είναι μοριοσανίδα, τότε - υλικό στεγανοποίησης, το ανώτερο στρώμα είναι διακοσμητικό. Μια μονόχρωμη σκιά θα καταστήσει τον χώρο κατεψυγμένο για μια στιγμή, θα τονίσει την αντίθεση των υφιστάμενων αποχρώσεων, και ένα σχέδιο ή μοτίβο πάνω στο ύφασμα θα γεμίσει την κρεβατοκάμαρα με μαγεία, φαντασία, ελαφρότητα.

Όταν επιλέγετε ένα κρεβάτι με υψηλή πλάτη σε ένα από τα φυσικά στυλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνίζες για διακόσμηση. Θα δώσουν στο υπνοδωμάτιο πολυτέλεια και πολυπλοκότητα, τρυφερότητα και άρωμα. Μια φωτεινή ιδέα είναι ένα περίεργο μοτίβο συνονθύλευμα που δημιουργήθηκε σε ένα ενιαίο χώρο του κεφαλιού από διάφορα κομμάτια των πάνελ.

Όταν επιλέγετε υλικά για την πλάτη, εξετάστε την υφή του επιλεγμένου υλικού. Μπορεί να τονίσει μεμονωμένες λεπτομέρειες, να τον επισημάνει και να τις διορθώσει στο μυαλό ή να κοιτάξει μακριά από κάποιο αντικείμενο στο δωμάτιο και να κατευθύνει σε άλλο.

Κεφαλό πίνακα

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Προσοχή: χρώμα! Η επιλογή της σκιάς του κεφαλιού είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο. Θα πρέπει να είναι χαρακτηριστικό των φυσικών μορφών, δηλαδή, θα πρέπει να είναι αυτό που συμβαίνει στη φύση σε ένα σύννεφο πρωί, στο φεγγάρι το μεσημέρι ή το βράδυ όταν βρέχει. Επιλέγοντας σωστά το χρώμα, μπορείτε να κάνετε το χώρο ακόμη και ενός μικρού υπνοδωματίου πιο ευρύχωρο, βαθύτερο και πιο ογκώδες, πιο ελεύθερο. Για μικρά δωμάτια στα οποία υπάρχουν ελάχιστα έπιπλα εκτός από ένα διπλό κρεβάτι, επιλέξτε παστέλ αποχρώσεις, ημιδιαφανή υφάσματα, ντεκόρ με τη μορφή δαντέλας, κεντήματος και ενδεχομένως εφαρμογών. Τα ευρύχωρα υπνοδωμάτια δεν εμποδίζουν τη φαντασία σας!

Ράμπες για κρεβάτι

Ξυλόγλυπτο λευκό κεφαλάρι για το κρεβάτι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Αυθεντικότητα του στυλ της χώρας, ρουστίκ και τα παρόμοια: μόνο φυσικά υλικά

Ο σωστός σχεδιασμός της κεφαλής του κρεβατιού σε ένα από αυτά τα στυλ προϋποθέτει την επιλογή του ξύλου ή του μετάλλου ως κύριου υλικού. Είναι δυνατόν να σχεδιάσετε τη χρήση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, αλλά μια τέτοια ιδέα είναι για πιο περίπλοκα διακριτικά στυλ.

Ένα φωτεινό κρεβάτι με κεφαλάρι από σφυρήλατο σίδηρο είναι πάντα ελκυστικό. Ειδικά αν το ερεισίνωτο έχει μη τυποποιημένο σχήμα, το μοτίβο είναι χλωμό, μοναδικό και μυστηριώδες, η δεξιότητα ενός ειδικευμένου τεχνίτη είναι ορατή με γυμνό μάτι. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να εξεταστεί το πάχος των μεταλλικών νημάτων και να σκεφτεί κανείς το χρώμα. Χάλκινο, ασήμι και άλλες κλασικές αποχρώσεις θα παρουσιάσουν μια ορισμένη μαζικότητα, σταθερότητα και μνημειακότητα ολόκληρου του κρεβατιού.Ένα κρεβάτι με σφυρηλατημένη πλάτη θα γίνει ένα κομμάτι έπιπλο που θα προσελκύσει τα μάτια όλων όσων εισέρχονται στο δωμάτιο, δίνει ένα κομμάτι φυσικής, ανεξάντλητης ενέργειας.

Ξύλινο κεφαλάρι με πουλιά

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Ξύλινο σχέδιο - δεκάδες επιλογές και ιδέες. Για ένα ρουστίκ στυλ, θα είναι αρκετά αρκετό να έχετε αρκετές χοντρικά χτυπημένες και προ-καθαρισμένες σανίδες, για παράδειγμα, για άλλους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα είδος ξύλινου πάνελ, σανίδες και σκαλισμένα μέρη / στοιχεία συναρμολογημένα μαζί σε ένα φύλλο μοριοσανίδας. Μια ιδιαίτερη πολυτέλεια είναι η κατεργασία του ξύλου με τη χρήση της τεχνικής craquelure (τεχνητή γήρανση των επίπλων). Ένα τέτοιο κεφαλάρι θα γίνει μια πραγματική αίσθηση, ένα αριστούργημα, το οποίο, ωστόσο, δεν κοστίζει τίποτα να το κάνετε μόνοι σας!

Προσοχή: οθόνη και κουρτίνα! Οποιοδήποτε από τα φυσικά στυλ θα διακοσμήσει το κεφάλι του κρεβατιού, δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι του υφάσματος που έχει κολλήσει στη γεύση σας ή ένα χαρτί / υφασμάτινη οθόνη. Αυτή η ιδέα είναι ένα είδος οικονομικής επιλογής εάν η ψυχή ζητάει οποιεσδήποτε αλλαγές, αλλά δεν τις σχεδιάσατε στο εγγύς μέλλον. Θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα μόνο σε μια οθόνη ή ένα ύφασμα.

Σκούρο καφέ κεφαλάρι

Ρουστίκ δερμάτινο κεφαλάρι

Σύγχρονη και κλασική: κεφαλάρι σε ύφανση

Εσωτερικά στυλ ενός σύγχρονου ατόμου - έλλειψη διακόσμησης, πρακτικότητα, ψυχρότητα, λειτουργικότητα. Επομένως, ένα κρεβάτι με υψηλό κεφαλάρι στην περίπτωση υψηλής τεχνολογίας στυλ ή μινιμαλισμού είναι, καταρχήν, η αρμόδια χρήση της χρήσιμης περιοχής. Και ως εκ τούτου - ράφια και κόγχες σε μαύρο χρώμα, σοκολάτα, γκρίζες αποχρώσεις από σφυρήλατα σχήματα. Τίποτα περισσότερο.

Σκούρο νεοκλασικό κεφαλάρι κρεβατιού

Ως επιλογή - μωσαϊκό ή διακοσμητικό πλακίδιο από την τελευταία συλλογή ενός γνωστού κατασκευαστή. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι δυνατό να επιλέξετε όχι μόνο πλακάκια για την πλάτη, αλλά και μολύβια, σύνορα και πίνακες. Έντονη και ασυνήθιστη, μόνο για τον πρωτοπόρο!

Μια μη τετριμμένη ιδέα είναι ένα κεφαλάρι που καλύπτεται από δέρμα, η φιλική προς το περιβάλλον εκδοχή ενός καλού υποκατάστατου. Είναι κομψό, πιασάρικο και υπογραμμίζει, προσθέτοντας χάρισμα και εκλέπτυνση στο δωμάτιο. Το υπόλοιπο είναι συγκράτηση και πλήρης αρμονία με άλλα έπιπλα.

Γκρι μαλακό κεφαλάρι για κρεβάτι

Λευκό κεφαλάρι για το κρεβάτι με μαύρο πλαίσιο

Ένα σημαντικό σημείο, ή να μην ξεχνάμε τη μορφή

Σχήμα του κεφαλιού - συμμόρφωση με το στυλ, λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του δωματίου. Επιλέγοντας μια μη τυποποιημένη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη μια εξωτική ιδέα, τα συσχετίζετε με τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας και το χρώμα της, το ύφος άλλων αντικειμένων του υπνοδωματίου και τα υφάσματα στα παράθυρα. Δεδομένων των μορφών που είναι εγγενείς σε ένα συγκεκριμένο στυλ, επιλέξτε:

 • φυσικά στυλ ωοειδές / ημικυκλικό κεφάλι με ομαλές γραμμές, χωρίς γωνίες. Θα τονίσει τη διάθεση του υπνοδωματίου και θα συνδέσει όλα τα κομμάτια των επίπλων και του εσωτερικού μαζί?
 • ιστορικά στυλ διακοσμημένα (με μονογράμματα, για παράδειγμα), ακανόνιστα σχήματος πίσω. Κατασκευάζεται σε ασήμι, μπορντό ή χρυσό, τονίζει την πολυτέλεια της κρεβατοκάμαρας, την κομψότητα και την επιείκεια, θα μεταφέρει την πλήρη αλληλογραφία της παλιάς εποχής.
 • μοντέρνα κεφαλάκια στυλ με τραγανή σχήματα και ευθείες γραμμές. Μια τέτοια πλάτη θα δώσει τη δυναμική της κρεβατοκάμαρας, τη δημιουργικότητα, την κίνηση. Χωρίς στάση.

Άνετα ψευδείς κεφαλές στο κεφάλι του κρεβατιού

Κεφαλάρι

Κεφαλάρι

Παραμένει μόνο να πούμε ότι η επιλογή σας είναι ένα ακίνητο, αναρτημένο, προσαρτημένο κεφαλάρι. Ανάλογα με τις προτιμήσεις. Η πρώτη επιλογή είναι ένα μέρος του κρεβατιού, οπότε για να το μεταμορφώσετε, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε και στη συνέχεια να συγκεντρώσετε και πάλι το κύριο θέμα του σετ ύπνου.

Η συνημμένη επιλογή είναι ίση σε πλάτος με το ίδιο το κρεβάτι και μπορεί να είναι όχι μόνο μια επίπεδη πλάτη, διακοσμημένη με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, από μέταλλο ή ξύλο, αλλά και ένα ξεχωριστό κομμάτι έπιπλα, ωστόσο δημιουργήθηκε με τον ίδιο τρόπο με το κρεβάτι. Μπορεί να είναι ένας καθρέφτης, συρταριέρα, ντουλάπι. Μια ανασταλείσα επιλογή είναι μια παραλλαγή στο θέμα "πάνω-κάτω", με την οποία μπορείτε να ρυθμίσετε οπτικά το μέγεθος του δωματίου. Και καταλαβαίνετε ότι η διακόσμηση του κεφαλιού ενός κρεβατιού είναι μια πιο συναρπαστική και ογκώδης διαδικασία από ό, τι νομίζατε στην αρχή.

Υψηλή μπεζ κεφαλάρι για κρεβάτι

Υφασμάτινο κεφαλάρι για κρεβάτι

Γκρι επικαλυμμένο κεφαλάρι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)