Σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο - ένα λακωνικό στιλ σχεδιασμού που δημιουργεί απλή άνεση (29 φωτογραφίες)

Οι έντονες χειμώνες, οι νεφελώδεις και βροχερές μέρες κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου χρησίμευαν ως αιτίες για τους κατοίκους των χωρών της Βόρειας Ευρώπης να αγαπούν την αφθονία του φυσικού φωτός στα σπίτια τους. Άρχισαν να χρησιμοποιούν λευκές αποχρώσεις στο εσωτερικό και φωτεινά στοιχεία σχεδίασης που φέρνουν ένα αίσθημα ελευθερίας και ανοιχτότητας σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Όλο και περισσότερο, οι κάτοικοι των γεωγραφικών μας γεωγραφικών περιθωρίων άρχισαν να εκτιμούν το χώρο, την απλότητα και την πρακτικότητα στη διάταξη του υπνοδωματίου. Είναι το Σκανδιναβικό στιλ που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ανεξάρτητα προσιτά εσωτερικά που προσελκύουν λακωνική ομορφιά.

Λευκό υπνοδωμάτιο σκανδιναβικού στυλ

Μαύρο και άσπρο υπνοδωμάτιο σκανδιναβικού στυλ

Ο κύριος κανόνας σχεδιασμού για αυτό το στυλ είναι ένα μικρό έπιπλο και φωτεινά χρώματα και πολύ ελεύθερο χώρο. Επιπλέον, η απαίτηση αυτή παρατηρείται κατά τη διακόσμηση οποιωνδήποτε χώρων, ανεξάρτητα από το σκοπό - ένα σκανδιναβικό στυλ παιδικό υπνοδωμάτιο ή κουζίνα.

Σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο

Σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο με ξύλινο πάτωμα

Τελειωμένη παλέτα χρωμάτων

Το λευκό φινίρισμα της οροφής και των τοίχων έχει γίνει σφραγίδα της σκανδιναβικής εσωτερικής διακόσμησης. Αυτός ο σχεδιασμός εκτελεί ταυτόχρονα διάφορες λειτουργίες: επεκτείνει οπτικά τον χώρο, προσθέτει φως στο δωμάτιο και χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για την διακόσμηση του υπνοδωματίου με φωτεινές λεπτομέρειες. Ίσως, για μερικούς, οι λευκές επιφάνειες φαίνονται άσκοπα κρύες και ασκητικές. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σωστό να προσθέσετε ζεστά χρώματα (μπεζ, άμμο, ελαφρύ ροδάκινο) στο χρωματικό σχήμα, αλλά η χρήση έντονων χρωματικών αντιθέσεων - εικόνων σε μαύρα πλαίσια, σκούρα έπιπλα, θα ενισχύσει μόνο τη ψυχρότητα του λευκού.

Σκανδιναβικό παιδικό δωμάτιο

Σκωτσέζικο στυλ φυτώριο

Οι τοίχοι σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση τοίχων, τα κύρια υλικά είναι διακοσμητικά γύψο ή μονοφωνική ζωγραφική. Με χιονισμένο διακοσμητικό τοίχο, η φωτεινή διακόσμηση ενός τοίχου θεωρείται αποδεκτή. Ένα υπνοδωμάτιο σκανδιναβικού στιλ είναι συνήθως διακοσμημένο με τοιχογραφίες ή μια γκαλερί τέχνης που βρίσκεται στον τοίχο πίσω από το κεφάλι του κρεβατιού. Ανάλογα με τη θέση των στοιχείων και το περιεχόμενο της ταπετσαρίας, μια παρόμοια τεχνική μπορεί να αλλάξει οπτικά τη γεωμετρία του δωματίου: επεκτείνει τους τοίχους ή ανυψώνει την οροφή. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα για διακόσμηση τοίχων είναι μια απομίμηση τούβλων (φυσικά, λευκό).

Σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο στυλ στο σπίτι

Τοιχογραφία στη σκανδιναβική κρεβατοκάμαρα

Ως κάλυμμα δαπέδου χρησιμοποιείτε χαλί, έλασμα ή λευκασμένο χαρτόνι. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις αποχρώσεις του ανοικτού γκρι ή μπεζ-άμμου.

Σκανδιναβικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο στυλ

Υπνοδωμάτια ζωγραφικής σε σκανδιναβικό στιλ

Σκανδιναβικό κρεβάτι στυλ

Υπνοδωμάτιο φωτισμού

Για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφο φως σε επαρκείς ποσότητες, συνιστάται να χρησιμοποιείτε διάφορα επίπεδα φωτισμού. Ο κύριος ρόλος παίζει ο πολυέλαιος και όταν επιλέγετε αποχρώσεις συνιστάται να δώσετε προσοχή σε προϊόντα με ανεπιτήδευτα σχήματα (κύλινδρος, κώνος). Ο φωτισμός στο κρεβάτι είναι προαιρετικός. Για άνετη ανάγνωση ή προβολή περιοδικών, απλώς τοποθετήστε μια μικρή βούρτσα στον τοίχο. Επίσης, το υπνοδωμάτιο σε σκανδιναβικό στιλ μοιάζει άνετο με μικρούς επιτραπέζιους λαμπτήρες και συμπαγείς λαμπτήρες δαπέδου. Για να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μοντέλα που ρυθμίζονται στο ύψος ή τη γωνία κλίσης της οροφής.

Σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο στυλ στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Μικρό σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο

Σκανδιναβικά έπιπλα υπνοδωματίου

Το στυλ του σκανδιναβικού υπνοδωματίου τοποθετεί μια κεντρική θέση στο εσωτερικό για το κρεβάτι. Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή μοντέλων είναι η λειτουργικότητα και η φιλικότητα προς το περιβάλλον των υλικών (χρησιμοποιείται ελαφρύ ξύλο - πεύκο, σημύδα).Τα μοντέλα μπορούν να έχουν μέτρια μεγέθη και χαμηλά κρεβάτια. Η παρουσία ενσωματωμένων συρταριών για λινό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Σύμφωνα με την παράδοση, το κεφάλι στηρίζεται στον τοίχο. Με το ρόλο των κομοδίνα, τραπεζάκια καφέ, καλάθια με καπάκια ή ακόμα και σκαμνιά αντιμετωπίζουν αρκετά επιτυχώς.

Μια μικρή κρεβατοκάμαρα σκανδιναβικού στυλ δεν απαιτεί την εγκατάσταση ογκώδους ντουλάπας. Το εσωτερικό είναι πιο διατεταγμένο στη διάταξη ελαφρών, λακωνικών σχεδίων, έτσι είναι ευπρόσδεκτη η χρήση κόγχες, κινητών κρεμάστρες και διακοσμητικές σκάλες. Μια μέθοδος ανοικτής αποθήκευσης γίνεται όλο και πιο δημοφιλής λόγω της δυνατότητας γρήγορης επιλογής μιας ντουλάπας και εύκολης πρόσβασης σε ρούχα.

Τα ανοικτά ράφια βιβλίων τοποθετούνται κατά μήκος των κενών τοίχων. Διάφορα κρεμαστά έπιπλα χρησιμοποιούνται επίσης ως διακόσμηση: ντουλάπια, ράφια.

Υπνοδωμάτιο στο ισόγειο σε σκανδιναβικό στιλ

Σκωτσέζικο στυλ κλινοσκεπάσματα κρεβατοκάμαρας

Οι βασικές αρχές της δημιουργίας ενός σκανδιναβικού στυλ περιβάλλον είναι ότι τα αντικείμενα παίρνουν ένα ελάχιστο χώρο και αναγκαστικά εκτελούν ορισμένες συγκεκριμένες λειτουργίες. Γενικά, τα έπιπλα για τους εσωτερικούς χώρους των σκανδιναβικών υπνοδωματίων επιλέγονται σε κλασικές μορφές, καλυμμένες με λευκή βαφή (ως επιλογή - με λεκέδες). Οι πολυθρόνες ή οθωμανοί είναι επικαλυμμένες σε παστέλ αποχρώσεις με καρό ή ριγέ μοτίβο.

Μονόχρωμη σκανδιναβική κρεβατοκάμαρα

Σκανδιναβική ταπετσαρία υπνοδωματίου στυλ

Αξεσουάρ και διακοσμητικά υφάσματα

Φυσικά, όλα τα υλικά που γεμίζουν την κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι φυσικά. Το σκανδιναβικό στιλ στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας συμπληρώνεται οργανικά από λινό, βαμβάκι, μαλλί. Συνιστάται να επιλέξετε απλό σεντόνια, κατά προτίμηση λευκό. Ως επιλογή, μπορείτε να βάλετε σύνολα με μια ρηχή λωρίδα, ένα κλουβί. Μαλακές και ευχάριστες στο ύφος υφές υφασμάτινων κλινοσκεπασμάτων, μαξιλαριού γούνας και κουβερτών υφασμάτων θα δημιουργήσουν ζεστασιά και άνεση στην κρεβατοκάμαρα.

Ράφι πάνω από το κρεβάτι στη σκανδιναβική κρεβατοκάμαρα

Κορκ ταπετσαρία στο σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο

Γκρίζο σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο

Η σκανδιναβική διάθεση υπογραμμίζεται πλήρως από τις αντίστοιχες προσθήκες:

  • αναπαραγωγές και φωτογραφίες πλαισιωμένες σε μαύρο και άσπρο.
  • μεσαίου μεγέθους φρέσκα λουλούδια σε καθαρά στερεά δοχεία.
  • μικρά χαλιά με μακρύ σωρό.

Δεν υπάρχει πολύ φυσικό φως στα σκανδιναβικά υπνοδωμάτια, τόσο μεγάλα και ανοιχτά παράθυρα, κατά κανόνα, δεν κουρτίνες. Οι οπαδοί ενός ελαφρού χιονιού το πρωί μπορούν να συμβουλεύονται να εγκαταστήσουν τυφλούς ή φως κουρτίνες που απλά μετατοπίζονται στις πλευρές. Ιδανικό υλικό για κουρτίνες είναι μουσελίνα, μουσελίνη, και είναι σκόπιμο να επιλέξετε ένα στολίδι παρόμοιο με ταπετσαρίες επίπλων.

Όταν διακοσμείτε ένα υπνοδωμάτιο, συνιστάται να μην το παρακάνετε με χρώματα, αλλά η συγκράτηση στην παλέτα χρωμάτων και οι ελάχιστες διακοσμήσεις είναι πιο έμφυτες σε αυτό το ύφος.

Γκρίζο υπνοδωμάτιο σε σκανδιναβικό στιλ

Σκανδιναβική ντουλάπα στυλ

Κουρτίνα υπνοδωματίου σε σκανδιναβικό στιλ

Βασικοί εσωτερικοί κανόνες σκανδιναβικού στυλ

Ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να αποδοθεί στις περισσότερες επιλογές του προϋπολογισμού λόγω της συντομογραφίας, της απλότητας και της χρήσης φθηνών φυσικών υλικών. Για να εκπληρώσετε απλές απαιτήσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε σαλόνι ή σαλόνι εσωτερικού χώρου σε σκανδιναβικό στιλ χωρίς να καταφύγετε σε σχεδιαστές:

  • απλή διάταξη (βολική θέση των επίπλων), η τοποθέτηση των πιο απαραίτητων αντικειμένων και η λειτουργικότητά τους θα διασφαλίσουν τη μέγιστη διατήρηση του ελεύθερου χώρου.
  • Η διακόσμηση γίνεται σε ελαφρά παστέλ χρώματα. Το κυρίαρχο χρώμα είναι λευκό. Είναι αποδεκτό να προσθέσετε φωτεινά χρώματα σε έναν τοίχο. Η ιδανική επιλογή για το δάπεδο είναι το φυσικό ξύλο σε ανοιχτόχρωμο χρώμα.
  • Η διακόσμηση και διακόσμηση επιλέγονται με βάση τη λειτουργική σημασία των αντικειμένων. Παρόμοια κομμάτια επίπλων επιλέγονται. Ορισμένα μοντέλα καρέκλας, λαμπτήρες δημιουργήθηκαν από τους σχεδιαστές στη δεκαετία του '60 και παραμένουν σχετικοί και απαιτητικοί έως τώρα.
  • τα φυσικά υφάσματα επιλέγονται σε ουδέτερα χρώματα και φωτεινές γραμμές δημιουργούν υφάσματα μεμονωμένων αντικειμένων (μαξιλάρια, χαλιά). Για τις μαξιλαροθήκες των διακοσμητικών μαξιλαριών, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν υφάσματα με στολίδι ή σχέδιο νιφάδων χιονιού.

Μεγάλο τοίχο κρεβατοκάμαρας σε σκανδιναβικό στιλ

Ξύλινο τοίχο στο σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο

Σκάνδαλο σε σκανδιναβικό στιλ στη γωνία του υπνοδωματίου

Το σκανδιναβικό στυλ είναι ιδανικό για εσωτερική διακόσμηση διαμερισμάτων οποιασδήποτε διάταξης, τόσο πρότυπο (Χρουστσιόφ) όσο και βελτιωμένο.Ο σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας σε Σκανδιναβικό στιλ εστιάζεται, πρώτα απ 'όλα, στη διασφάλιση μιας άνετης καθημερινής ζωής, επομένως είναι εγγυημένη η άνεση, η πρωτοτυπία και η πρωτοτυπία της κατάστασης, καθώς και η απουσία δυσκολιών κατά τον καθαρισμό.

Κρεμάστρα ρούχων σε σκανδιναβικό στιλ

Φωτεινή εμφάνιση στο σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο σε σκανδιναβικό στιλ σε εξοχική κατοικία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)