Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα (50 φωτογραφίες): όμορφους εσωτερικούς χώρους με μοντέρνες προθέσεις

Το ασπρόμαυρο χρώμα προκαλεί δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες ενώσεις. Πρόκειται για κλασικούς κινηματογραφικούς πίνακες, δημοφιλές φόρεμα, νοσταλγία για τα σοβιετικά σχολικά χρόνια, μια ζέβρα με την οποία συγκρίνεται η ζωή μας και πολλά άλλα.

Κομψή ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα

Έτσι, τα στυλ όπου αυτά τα χρώματα θα είναι κατάλληλα είναι τα πιο ποικίλα:

 • πάντα ενημερωμένο κλασικό σχέδιο.
 • Chic Art Nouveau;
 • ενδιαφέρουσα ανατολικά.
 • συνοπτικός μινιμαλισμός.
 • απαράμιλλη διακόσμηση τέχνης.
 • hi-tech, μπαρόκ, κλπ.

Κομψή ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα με χώρο εργασίας

Κόκκινο τόνους σε ένα ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο

Ρομαντικό ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο

Μαύρο και άσπρο υπνοδωμάτιο σκανδιναβικού στυλ

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα με γκρι γυαλιστερό πλαίσιο

Ασπρόμαυρη όμορφη σκανδιναβική κρεβατοκάμαρα

Ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο σε σκανδιναβικό στιλ

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα με χώρο εργασίας

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα με μπεζ υπόγειο

Υπνοδωμάτιο σε μαύρο και άσπρο: κλασικό

Οι σχεδιαστές προσφέρουν πολλές επιλογές σχεδιασμού για ένα ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο σε κλασικό στιλ.

 1. Η βάση του εσωτερικού είναι μαύρη. Χρησιμοποιείται για δωμάτια με μεγάλη έκταση για να δημιουργηθεί η επίδραση της "ελαστικότητας".
 2. Ο κύριος ρόλος παίζει τα λευκά χρώματα, που επεκτείνουν οπτικά το χώρο του δωματίου (κυρίως αυτή η μέθοδος σχεδιασμού είναι κατάλληλη για μικρά υπνοδωμάτια).

Σημείωση: Ο συνδυασμός μαύρου και λευκού στις ίδιες αναλογίες είναι ένας ανεπιτυχής σχεδιασμός που κάνει την ατμόσφαιρα στην αίθουσα καταπιεστική και απωθητική.

Κομψή ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα σε κλασικό στιλ

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα κλασικού στιλ με καθρέφτη

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα σε κλασικό στιλ

Μικρό ασπρόμαυρο κλασικό στυλ υπνοδωμάτιο

Λευκό χρώμα

Εάν η κρεβατοκάμαρα έχει περισσότερο λευκό, τότε πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα αντικείμενα διακόσμησης. Πρέπει να είναι μαύροι:

 • ορισμένα έπιπλα.
 • κουβέρτες ή μαξιλάρια στο κρεβάτι: τα απλά υφάσματα και οι τραγανές εκτυπώσεις δεν είναι κατάλληλες εδώ. Το θόλο, οι κουρτίνες και τα έργα ζωγραφικής θα πρέπει επίσης να είναι τεράστια, όπως αρμόζει σε ένα κλασικό.
 • βάζα.
 • σκούρες τοιχογραφίες κλπ.

Ούτε λιγότερο σημαντικό είναι ο φωτισμός: κρυμμένοι λαμπτήρες ή λαμπτήρες επιτραπέζιων. Ένα ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο σε αυτό το στυλ είναι μια ισορροπημένη αραίωση ενός λευκού δωματίου με μαύρους τόνους.

Επιπλέον, πριν αποφασίσετε για ένα παρόμοιο εσωτερικό, θα πρέπει να γνωρίζετε για όλα τα υπέρ και τα κατά. Για παράδειγμα, τα ανοιχτόχρωμα έπιπλα γίνονται γρήγορα βρώμικα, η σκόνη κατακρημνίζεται πάνω σε αυτό και όντως τα ελαττώματα είναι σαφώς ορατά.

Πρωτεύον λευκό στο ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο

Μαύρο χρώμα

Μερικοί θεωρούν τη "μαύρη βάση" του υπνοδωματίου ζοφερή. Αλλά αυτό απαιτεί ένα αρμόδιο συμπλήρωμα στο εσωτερικό με λευκά στοιχεία, καθώς και άλλα χρώματα (όχι περισσότερο από δύο ή τρία):

 • Μπορείτε να αραιώσετε την αντίθεση με τη βοήθεια γκρι ή κόκκινων τόνων (κρεβάτι, ντουλάπα, κ.λπ.).
 • οι ασπρόμαυρες οριζόντιες περσίδες ή κουρτίνες χρησιμοποιούνται συχνά για παράθυρα.
 • φωτεινά έργα ζωγραφικής σε συνδυασμό με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, πρωτότυπο κάλυμμα στο κρεβάτι - όλα αυτά είναι μια εξαιρετική λύση.
 • τα έπιπλα θα πρέπει να επιλέγονται χωρίς αιχμηρές γωνίες και με την παρουσία ομαλών γραμμών - η διακόσμηση του δωματίου θα γίνει πιο τρυφερή και άνετη.

Σημαντικό: μια ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα δεν είναι κατάλληλη για άτομα με ασθενές νευρικό σύστημα, καθώς η συνεχής παρουσία μαύρου μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

Μια κλασική ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα μπορεί να εκτελεστεί σε φόντο από άσπρους τοίχους (η οροφή είναι βαμμένη με σκούρο χρώμα), αλλά στην περίπτωση αυτή το έπιπλο χρειάζεται διαφορετικό - αντισταθμίζοντας την ασυνήθιστη απλότητα για αυτήν την περιοχή: ένας πολυεστέρας πολυεστέρας πολυτελείας, σκαλιστοί λευκοί καναπέδες και πόδια από ξύλινες καρέκλες σε κλασικό ύφος.

Πρωτεύουσα μαύρη στην ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα

Πορτοκαλί, πράσινο και άλλες προφορές σε ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα

Ταπετσαρία

Οι τοίχοι είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο ο καθένας δίνει προσοχή όταν εισέρχεται στο δωμάτιο. Το ασπρόμαυρο εσωτερικό του υπνοδωματίου, ή μάλλον η ελκυστικότητά του, καθορίζεται άμεσα από την ταπετσαρία. Οι τελευταίοι μπορούν να κατασκευαστούν με οποιοδήποτε στυλ, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να έχουν πολύ μεγάλα ή μικρά σχέδια - ένα τέτοιο σχέδιο δεν είναι επιθυμητό σε μια περιοχή αναψυχής.

Σημείωση: οι ταπετσαρίες φωτογραφιών (φυσικά, σε παρόμοια χρώματα) δεν είναι κακή επιλογή για ένα ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο.

Το δεύτερο βήμα μετά την επιλογή ενός σχεδίου και υλικού είναι η σωστή χρήση ταπετσαρίας, δηλαδή η διανομή του χρώματος.

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία με ένα σχέδιο στην κρεβατοκάμαρα

Χρησιμοποιώντας συνδυασμένες ταπετσαρίες, μπορείτε εύκολα να λάβετε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 • το διαχωρισμό του χώρου με ταπετσαρία: ο χώρος του ύπνου χωρίζεται από το υπόλοιπο δωμάτιο.
 • υπογραμμίζουν τα κύρια πλεονεκτήματα στο στυλ του εσωτερικού χώρου.
 • αυξάνουν οπτικά το μέγεθος της κρεβατοκάμαρας (σκοτεινή οροφή και φωτεινή ταπετσαρία).

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία με ένα σχέδιο στην κρεβατοκάμαρα

Πώς να ζώνη ένα υπνοδωμάτιο με ταπετσαρία

Σε αυτή την περίπτωση, η ταπετσαρία ή η ταπετσαρία φωτογραφιών θα πρέπει να είναι μόνο ασπρόμαυρα.

 1. Απουσία θυρών δημιουργούν μια ομαλή μετάβαση σε μαύρο και άσπρο χρησιμοποιώντας σγουρά πλακόστρωση στο γενικό ύφος του δωματίου.
 2. Οποιαδήποτε ελαττώματα στους τοίχους καλύπτονται από μαύρες ταπετσαρίες, ενώ τα πιο επιτυχημένα στοιχεία της κρεβατοκάμαρας (πίνακες ζωγραφικής, αγγεία κ.λπ.), αντίθετα, εκπέμπουν λευκές ταπετσαρίες.
 3. Αν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό τέχνασμα: λευκούς τοίχους, την οροφή και το μαύρο πάτωμα.

Είναι δυνατόν να διακοσμήσετε με απλές ταπετσαρίες (μαλακές ταπετσαρίες ταιριάζουν επίσης) ολόκληρο το δωμάτιο, διακοσμώντας τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι με ασπρόμαυρα στοιχεία.

Και τώρα θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα το σχέδιο της κρεβατοκάμαρας σε μαύρο και άσπρο, λαμβάνοντας υπόψη και άλλες στιλιστικές αποφάσεις.

Μαύροι τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα με μαύρη οροφή

Υψηλή τεχνολογία

Φαίνεται ότι το ασπρόμαυρο είναι η βάση αυτού του στυλ και θα είναι εύκολο να οργανωθεί ο χώρος της κρεβατοκάμαρας. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις. Η κύρια έννοια είναι ο μέγιστος ρεαλισμός και η αυστηρή γεωμετρία. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ταπετσαρία σε λευκό, και το πάτωμα και το ταβάνι σε όλες τις αποχρώσεις του σκούρου γκρι. Το πάντοτε μαύρο χρησιμοποιείται μόνο σε περιορισμένες επιφάνειες:

 • κλινοσκεπάσματα στο κρεβάτι.
 • κάποια έπιπλα?
 • ζωγραφιές σε μαύρα πλαίσια και κουρτίνες.

Η υψηλή τεχνολογία δεν ανέχεται την κομψότητα και την αδράνεια - όλα τα μικρά πράγματα που είναι απαραίτητα στην κρεβατοκάμαρα καθαρίζονται πίσω από τις πόρτες των ράφια και τα ερμάρια.

Ασπρόμαυρη υπνοδωμάτιο υψηλής τεχνολογίας

Ασπρόμαυρη, γυαλιστερή κρεβατοκάμαρα υψηλής τεχνολογίας

Στρογγυλό κρεβάτι σε ένα ασπρόμαυρο hi-tech υπνοδωμάτιο

Μινιμαλισμός

Και εδώ, όσο το δυνατόν περισσότερο, θα γίνει μια ασπρόμαυρη γκάμα. Το φόντο είναι λευκοί τοίχοι και οροφή. Η διακόσμηση του υπνοδωματίου σε τέτοια χρώματα τονίζει τη σεμνότητα και την ευγένεια του περιβάλλοντος. Τα έπιπλα πρέπει να είναι σε ελάχιστη ποσότητα: ένα ζευγάρι κομοδίνα, ένα κρεβάτι και ένας μικρός καναπές. Τα αξεσουάρ, οι κουρτίνες και τα υφάσματα είναι απλά και απλά.

Μινιμαλισμό ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα

Chic και διακοσμητικά προστίθενται με πρωτότυπους τόνους: έπιπλα βερνικωμένα ή κεραμίδια στο πάτωμα, όπου το φως οροφής αντανακλάται.

Η δημοτικότητα αυτού του στυλ αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Όχι πολύ καιρό πριν ήταν αδύνατο να φανταστεί κανείς ένα υπνοδωμάτιο ή μια μελέτη χωρίς ράφια και βιβλιοθήκες, αλλά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας των υπολογιστών, όλα αυτά τα αντικείμενα αντικαθιστούν εύκολα τα συμπαγή gadgets.

Μεγάλο ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο στο στυλ του μινιμαλισμού

Μινιμαλιστικό ασπρόμαυρο εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Μινιμαλιστικό ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο

Ασπρόμαυρη μινιμαλιστική σχεδίαση υπνοδωματίου.

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα με ελάχιστη διακόσμηση

Μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο σε μαύρο και άσπρο.

Art deco

Χάρη σε μια συγκεκριμένη αίγλη, αυτό το στυλ σε ασπρόμαυρο φαίνεται υπέροχο. Για παράδειγμα, οι μαύρες κουρτίνες, οι τοιχογραφίες στην οροφή και το ανοιχτό γκρι τούλι αποτελούν ένα πολύπλοκο παιχνίδι πτυχών στο φόντο των λευκών τοίχων και η μοναδική διακόσμηση των αξεσουάρ τους συναρπάζει με τον μυστικισμό τους.

Η αραίωση της κρεβατοκάμαρας με φωτεινούς τόνους θα την καταστήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο παιδικό δωμάτιο.

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα Art Deco

Ασπρόμαυρη μεγάλη κρεβατοκάμαρα Art Deco

Κομψό ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο με στυλ Art Deco

Πολυτελές ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο Art Deco

Ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο υπνοδωμάτιο-καθιστικό

Μεγάλο ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο Art Deco

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα με χρυσή διακόσμηση Art Deco

Ανατολικό στυλ

Είναι γενικά αποδεκτό ότι τα ανατολίτικα μοτίβα είναι αφθονία των επιχρισμάτων, των χρωμάτων και των φωτεινών χρωμάτων. Ωστόσο, η ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα σε ανατολίτικο στυλ έχει διαφορετική έννοια - την παρουσία γλυπτών και δαντέλας. Αυτός ο σχεδιασμός μοιάζει με ένα πλέγμα πλαισίων χωρισμάτων μεταξύ των γυναικείων και ανδρικών δωματίων, το οποίο είναι χαρακτηριστικό για τις ανατολικές χώρες. Τα διακοσμητικά αντικείμενα βρίσκονται σε διακόσμηση επίπλων και διακοσμήσεις τοίχων. Το κρεβάτι πρέπει να είναι κομψό και μεγάλο.

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα σε ανατολίτικο στιλ

Το δάπεδο είναι μια σκακιέρα, δηλαδή ένας συνδυασμός μαύρων και λευκών πλακιδίων.

Ενδιαφέροντα αυτοκόλλητα σε γυαλιά θα συμπληρώσουν αυτό το αποτέλεσμα. Στο υπνοδωμάτιο, η έλλειψη φυσικού φωτός δεν είναι κρίσιμη, και οι προκύπτουσες σκιές από το δημιουργημένο "βιτρό" θα γεμίσει το εσωτερικό με το δράμα.

Ρετρό

Δεν θα χρειαστεί να βρείτε κάτι νέο εδώ: ο σχεδιασμός θα πει οποιαδήποτε παλιά ταινία. Εκτός από τα μαύρα και γκρι αντικείμενα, το σχήμα τους είναι επίσης σημαντικό: ελαφρώς αφελές και περίεργα ρετρό αξεσουάρ.Για να κάνετε το ασπρόμαυρο ρετρό υπνοδωμάτιο ακόμα πιο πρωτότυπο, μπορείτε να συμπληρώσετε το εσωτερικό με μίμηση ενός παλιού τηλεφώνου με ένα σετ δίσκων, ένα vintage τραπέζι ή ένα κρεβάτι.

Οι σπάνιες παλιές φωτογραφίες θα φαίνονται επίσης λιγότερο αυθεντικές.

Ρετρό ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο

Γοτθικό

Αυτό το στυλ είναι το καλύτερο κατάλληλο για ένα ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο. Είναι αλήθεια ότι δεν αρέσει σε όλους αυτό το σχέδιο λόγω της αφθονίας του μαύρου που καταθλίβει. Αλλά εδώ μπορείτε να βρείτε μια διέξοδο. Για παράδειγμα, προσθέστε φωτεινά στοιχεία φωτισμού και όμορφα σχήματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου. Ο σχεδιασμός με σφυρηλατημένο κρεβάτι διακοσμημένο με άσπρο θόλο, περίτεχνα τραπέζια ντυσίματος, ασυνήθιστο καθρέφτη και οροφή με χύτευση από γυψομάρμαρο θα φανεί πολύ κομψό.

Ασπρόμαυρη γοτθική κρεβατοκάμαρα

Ασυνήθιστο ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο με κίτρινες προθέσεις

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα με πασχαλιές

Μικρό άνετο ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο με κοραλλιογενείς λεπτομέρειες

Μοντέρνο ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο

Ασπρόμαυρη υπνοδωμάτιο ζωγραφικής ζώων

Ασπρόμαυρη σκανδιναβική κρεβατοκάμαρα με στρογγυλό καθρέφτη

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα με μεγάλο παράθυρο.

Μαύρο και άσπρο υπνοδωμάτιο με κρεμμύδι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)