Η πόρτα στην κρεβατοκάμαρα είναι ένα σημαντικό στοιχείο του εσωτερικού (27 φωτογραφίες)

Αρχικά, η κύρια λειτουργία της πόρτας ήταν η απομόνωση των δωματίων. Σήμερα δεν αρκεί μόνο να αγοράσετε μια πόρτα και να την εγκαταστήσετε. Σύγχρονοι σχεδιαστές και κατασκευαστές γεμίζουν την αγορά με όλα τα είδη των μοντέλων πόρτας τόσο πολύ που γύρισε το φύλλο της πόρτας σε ένα σημαντικό στοιχείο του εσωτερικού.

Ανοιχτή πόρτα στην κρεβατοκάμαρα

Λευκή πόρτα κρεβατιού

Εσωτερικές πόρτες στην κρεβατοκάμαρα: βασικές απαιτήσεις

Συχνά η είσοδος στο υπνοδωμάτιο βρίσκεται στο σαλόνι ή στο διάδρομο. Και χάρη στις πόρτες είναι δυνατή η διασφάλιση και διατήρηση άνετων συνθηκών ανάπαυσης. Κατά την επιλογή των μοντέλων, συνιστάται να προσέχετε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • σιωπηλό άνοιγμα (γι 'αυτό εγκαθιστούν άνετα και εύχρηστα εξαρτήματα).
  • φιλική προς το περιβάλλον (είναι επιθυμητό να τοποθετούνται πόρτες κατασκευασμένες από φυσικά υλικά αναπνοής).

Η στενότερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε έναν ηχομονωτικό δείκτη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μείωσης του θορύβου που προέρχεται από τα παρακείμενα δωμάτια.

  • Ρύθμιση του περικοχλίου. Οι κατασκευαστές προσφέρουν προϊόντα από ξύλο, πλαστικό, μέταλλο. Τα ειδικά μοντέλα ηχομόνωσης συμπληρώνονται με μια σφραγίδα βούρτσας. Εάν υπάρχει φόβος ότι οι ενοικιαστές θα σκοντάψουν πάνω από το κατώφλι, είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε μια δυσδιάκριτη σφραγίδα βούρτσας στο κατώτερο άκρο του φύλλου της πόρτας.
  • Εγκαθιστώντας μια σφραγίδα γύρω από την περίμετρο του καμβά. Αυτό το κοίλο καλώδιο από καουτσούκ θα εξασφαλίσει μια άνετη εφαρμογή του καμβά στις πλατφόρμες. Σύμφωνα με τους κανόνες, το κενό μεταξύ του φύλλου και του πλαισίου της πόρτας πρέπει να είναι μικρότερο από 1 cm.

Πόρτα προς την κρεβατοκάμαρα

Κλασική πόρτα κρεβατιού

Τύποι θυρών: κανόνες για την επιλογή μοντέλων για μια κρεβατοκάμαρα

Οι πόρτες στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να παρέχουν μια καλή ξεκούραση και αυτό δεν συζητείται ακόμη. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελούν επίσης σημαντικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου. Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις για τις πόρτες, γίνεται σαφές ότι δεν είναι κάθε σχέδιο που εγγυάται την ηρεμία και την ηρεμία.

Ξύλινη πόρτα κρεβατιού

Πόρτα στο νηπιαγωγείο

Περιστρέψτε τις πόρτες

Αυτά τα μοντέλα μπορούν να ονομαστούν μια παραδοσιακή επιλογή. Τα πλεονεκτήματα αυτών των θυρών είναι η ευκολία εγκατάστασης, το προσιτό κόστος, πολλές επιλογές για το πώς να σχεδιάσετε και να εγκαταστήσετε τη δομή, έναν αρμονικό συνδυασμό με οποιοδήποτε εσωτερικό. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεστε ελεύθερο χώρο ώστε η πόρτα να ανοίγει χωρίς εμπόδια.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα μονής και διπλής χρήσης. Η επιλογή της πόρτας επηρεάζεται από τη θέση και το μέγεθος της πόρτας, το μέγεθος της κρεβατοκάμαρας. Μπορεί να τοποθετηθεί στο άνοιγμα μία πόρτα μονής κατεύθυνσης σε οποιοδήποτε σημείο του τοίχου. Μια διπλή πόρτα είναι λιγότερο πιθανό να επιλεγεί, δεδομένου ότι ένα μεγάλο δωμάτιο με ένα ευρύ άνοιγμα που βρίσκεται στο κέντρο του τοίχου είναι απαραίτητη.

Όταν επιλέγετε πόρτες πάνελ, είναι απαραίτητο να επιλέξετε δομές που έχουν λίγα κενά. Είναι καλύτερα αν ο καμβάς είναι γεμάτος με χαρτόνι που είναι σαν κηρήθρα.

Η πόρτα στο υπνοδωμάτιο στο σπίτι

Υπνοδωμάτιο οικολογικού στιλ υπνοδ

Μωβ πόρτα υπνοδωματίου

Εάν θέλετε να επιλέξετε ένα γυάλινο πανί, τότε είναι ανεπιθύμητο να τοποθετήσετε ένα πανί με ένα μόνο γυαλί. Προτιμώμενα μοντέλα δύο ποτηριών.

Η ποιότητα του φύλλου πόρτας θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χειρότερη απόδοση σε πλαστικά προϊόντα. Μπορεί να θεωρηθεί ως μια παραλλαγή ενός κατάλληλου φύλλου πόρτας - ενός πάνελ σάντουιτς (αφρώδες υλικό επενδεδυμένο με πλαστικό).

Οι θωρακισμένες πόρτες από μασίφ ξύλο έχουν καλά χαρακτηριστικά. Ο πίνακας (ένθετο) μπορεί να είναι επίπεδος, ογκομετρικός, στοιχειοθεσία.Σχεδιαστικά πλεονεκτήματα: διακοσμητική εμφάνιση, δυνατότητα αντικατάστασης μεμονωμένων στοιχείων, ανθεκτικότητα, προσιτή τιμή. Το μοντέλο δεν έχει προφανείς ατέλειες (αν αποκλείσουμε τη δυνατότητα χρήσης υλικών χαμηλής ποιότητας).

Κατά την εγκατάσταση τυχόν κινούμενων θυρών, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο καμβάς θα πρέπει να ανοίξει στο υπνοδωμάτιο.

Ζωγραφισμένη πόρτα κρεβατιού

Συρόμενη πόρτα στην κρεβατοκάμαρα

Συρόμενες πόρτες υπνοδωματίων

Παρόμοια σχέδια τοποθετούνται επίσης στις πόρτες των υπνοδωματίων. Αυτές οι πόρτες επιλέγονται λόγω της ευκολίας χρήσης, του διαφορετικού σχεδιασμού των έργων ζωγραφικής, των διαφόρων επιλογών σχεδιασμού, της εξοικονόμησης χώρου. Φυσικά, τέτοιες πόρτες δεν θα παρέχουν καλή ηχομόνωση. Οι κατασκευαστές προσφέρουν αρκετούς τρόπους για την εγκατάσταση των θυρών.

Το διαμέρισμα στην κρεβατοκάμαρα εγκαθίσταται πιο συχνά. Αυτό οφείλεται στην ευρεία προσφορά μοντέλων από διάφορους κατασκευαστές, ευκολία εγκατάστασης, προσιτή τιμή. Το πιο συνηθισμένο μοντέλο είναι μια πόρτα με ένα μόνο φύλλο, η οποία κινείται κατά μήκος των οδηγών με τη βοήθεια κυλίνδρων. Για να αυξηθεί η στεγανότητα του φύλλου της πόρτας, στερεώνεται μια σφραγίδα βούρτσας κατά μήκος της περίμετρό της.

Μεταλλική πόρτα στην κρεβατοκάμαρα

Κρεβατοκάμαρα Art Nouveau

Μια κατάλληλη επιλογή μπορεί να θεωρηθεί μια πόρτα μολυβιού. Τέτοια σχέδια δεν είναι πολύ συνηθισμένα, επειδή η τοποθέτησή τους δεν είναι εύκολη. Το μοντέλο θεωρείται κρυφό σύστημα, καθώς οι πόρτες όταν ανοίγουν σχεδόν γλιστρούν στον τοίχο. Το φύλλο της πόρτας είναι αναρτημένο στο άνοιγμα.

Οι πτυσσόμενες πόρτες (βιβλίο, ακορντεόν) είναι οι πιο ακατάλληλες για εγκατάσταση στην κρεβατοκάμαρα, καθώς δεν προστατεύουν το δωμάτιο από εξωτερικό θόρυβο.

Για την κατασκευή των ζωγραφιών χρησιμοποιήστε κυρίως ξύλο και γυαλί. Όταν επιλέγετε ένα υλικό, μπορείτε να εστιάσετε σε εκείνες τις απαιτήσεις που ισχύουν για τις πόρτες ταλάντευσης.

Vintage υπνοδωμάτιο πόρτα

Γυαλισμένη πόρτα υπνοδωματίου

Σχεδιασμός πόρτας: οι αποχρώσεις της επιλογής

Οι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι δεν υπαγορεύουν αυστηρούς κανόνες για το σχεδιασμό του υπνοδωματίου. Μπορείτε απλά να καθοδηγείτε από κάποιες επιθυμίες των σχεδιαστών, χάρη στις οποίες είναι ευκολότερο να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Σε μικρούς χώρους, συνιστάται η εγκατάσταση ανοιχτών χρωμάτων. Εάν σας αρέσουν οι πόρτες wenge, είναι σκόπιμο να εγκαταστήσετε πίνακες με γυάλινα ένθετα, τα οποία θα είναι μια όμορφη πηγή πρόσθετου φωτός στο δωμάτιο.

Δεδομένου ότι το υπνοδωμάτιο έχει σχεδιαστεί για χαλάρωση ή ένα χαλαρωτικό χόμπι, δεν συνιστάται να επιλέξετε φωτεινές πόρτες.

Περιστρέψτε την πόρτα στην κρεβατοκάμαρα

Μοντέρνα πόρτα υπνοδωματίου

Ροζ πόρτα υπνοδωματίου

Τα μοντέλα πρέπει να συνδυάζονται οργανικά με το γενικό σχεδιασμό του δωματίου. Για μια κρεβατοκάμαρα με στιλ της Προβηγκίας ή κλασικά, κατάλληλες είναι οι πόρτες με λευκές ή ελαφριές αποχρώσεις (μπεζ, άμμος, θαμπά μπλε). Για δωμάτια διακοσμημένα σε στιλ σοφίτας ή υψηλής τεχνολογίας, οι πόρτες coupe στην κρεβατοκάμαρα, διακοσμημένες με γυαλιστερό γυαλί, είναι εξαιρετικές.

Η πόρτα στην ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα

Κουρτίνες αντί της πόρτας του υπνοδωματίου

Όταν επιλέγετε μια πόρτα για την κρεβατοκάμαρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλα δωμάτια, ειδικά αν το παρακείμενο δωμάτιο (σαλόνι, διάδρομος) έχει αρκετές πόρτες.

Ηλικιωμένη κρεβατοκάμαρα

Γυάλινη πόρτα στο υπνοδωμάτιο

Η κρεβατοκάμαρα δεν μπορεί να ονομαστεί δημόσιο δωμάτιο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σχεδιασμός της δεν αξίζει προσοχή. Όταν επιλέγετε μια πόρτα, αξίζει να εξετάσετε διάφορες επιλογές για το συνδυασμό του μοντέλου με άλλα στοιχεία του περιβάλλοντος. Το φύλλο πόρτας επιλέγεται σε τόνο:

  • διακόσμηση τοίχων (ταπετσαρία, βαφή). Οι τοίχοι είναι ήρεμες, φωτεινές αποχρώσεις οργανικά συνδυασμένες με φύλλα πόρτας από σκούρους, καφέ τόνους. Ο σχεδιασμός των τοίχων και των θυρών με χρώμα μόνο είναι ανεπιθύμητος, καθώς αυτό θα δημιουργήσει την επίδραση ενός κλειστού χώρου.
  • κάλυψη δαπέδου. Μια πολύ δημοφιλής και αρκετά λογική λύση είναι να εγκαταστήσετε τις πόρτες σύμφωνα με τη σκιά του καλύμματος δαπέδου.
  • κουφώματα παραθύρων. Σε αυτή την περίπτωση, το πλίνθο και οι πλατφόρμες που επιλέγονται με την ίδια σκιά θα δώσουν επιπλέον έμφαση στην ενότητα του χώρου της κρεβατοκάμαρας.
  • αντικείμενα επίπλων. Ένας τέτοιος συνδυασμός φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακός όταν εγκαθιστάτε έπιπλα από φυσικό ξύλο.

Οι πιο ευπροσάρμοστες και δημοφιλείς πόρτες είναι λευκές, που ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε διάθεση του δωματίου και είναι ιδανικές για εσωτερικούς χώρους κρεβατοκάμαρων οποιουδήποτε στυλ.

Διπλή πόρτα στο υπνοδωμάτιο

Φωτεινή πόρτα κρεβατιού

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η εγκατάσταση των θυρών στο διαμέρισμα με ενισχυμένες ιδιότητες ηχομόνωσης μπορεί να κοστίσει ένα αρκετά δεκάρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθούν τέτοια μοντέλα σε όλες τις πόρτες. Αρκετά από εκείνα τα δωμάτια που πραγματικά χρειάζεστε για να προστατεύσετε το δωμάτιο από τον θόρυβο: υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο, μελέτη.

Πόρτα με γυαλί στο υπνοδωμάτιο

Πόρτα Wenge στην κρεβατοκάμαρα

Καθρέφτης πόρτας υπνοδωματίου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)