Δωμάτιο διακόσμηση (21 φωτογραφίες): όμορφες ιδέες για τη δημιουργία ενός στυλ

Όταν εργάζεστε σε ένα έργο διαμερισμάτων, κάθε δωμάτιο, από τον παιδικό σταθμό μέχρι την κουζίνα, χρειάζεται μια ειδική προσέγγιση, αφού ο σχεδιασμός εξαρτάται από τις προτιμήσεις του στυλ του ιδιοκτήτη και από τον λειτουργικό σκοπό. Ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου δεν αποτελεί εξαίρεση, το άνετο design του οποίου θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα. Κατά τη δημιουργία ενός στυλ, πρέπει να θυμάστε μια σειρά από αποχρώσεις που επηρεάζουν την αντίληψη του δωματίου. Επιπλέον, η διακόσμηση του σπιτιού πρέπει να φαίνεται καλή μεταξύ τους.

Ασυνήθιστο φωτισμό υπνοδωματίου

Στυλ απόφαση

Στο οπλοστάσιο των σχεδιαστών σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά στυλ, σύμφωνα με τους κανόνες από τους οποίους μπορεί να διακοσμηθεί μια κρεβατοκάμαρα. Το στυλ θέτει τον τόνο για το σύνολο του σχεδιασμού, η διακόσμηση επηρεάζει, επιπλέον, κατά κανόνα, το ίδιο στυλ χρησιμοποιείται στο διαμέρισμα σε όλα τα δωμάτια, οπότε είναι σημαντικό να αποφασίσει σχετικά με τα πρώτα στάδια της εργασίας. Επιλογές για τα πιο δημοφιλή στυλ:

  • κλασικό
  • σχεδιασμός σε ένα σύγχρονο πνεύμα (hi-tech, μινιμαλισμός)?
  • Προβηγκία
  • Art Nouveau, Μπαρόκ, Ροκοκό και άλλα παρόμοια είδη.
  • συνδυασμός στοιχείων διαφόρων μορφών (εκλεκτικισμός).

Υπνοδωμάτιο στυλ Provence

Η πιο ενδιαφέρουσα εσωτερική λύση είναι ο εκλεκτισμός, αλλά είναι καλύτερο να εμπιστευθείς τον περίπλοκο συνδυασμό στοιχείων και χρωμάτων σε επαγγελματίες που θα διατηρήσουν την απαραίτητη ισορροπία. Η Προβηγκία είναι δημοφιλής σήμερα, αλλά είναι πιο κατάλληλη για εξοχικές κατοικίες ή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε ένα διαμέρισμα με μη τυποποιημένη διάταξη. Το ίδιο ισχύει και για στυλ όπως το Art Nouveau ή το μπαρόκ, που απαιτούν μεγάλο υπνοδωμάτιο και ψηλά ταβάνια, καθώς συχνά συνοδεύονται από κρεβάτι με ουρανό. Αλλά οι σύγχρονες μορφές είναι πιο δημοκρατικές, δεν είναι τόσο απαιτητικές στο δωμάτιο, κατάλληλες ακόμη και για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, επιπλέον, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το σχέδιο, για παράδειγμα, εάν αποφασίσετε να διακοσμήσετε το δωμάτιο με φωτογραφία ταπετσαρία. Μπορούν να επανακολληθούν τακτικά.

Ο καθρέφτης στην κρεβατοκάμαρα

Τούβλο τοίχο στην κρεβατοκάμαρα

Καφέ δάπεδο σε μια μπεζ και λευκή κρεβατοκάμαρα

Μοντέρνο υπνοδωμάτιο με σοφίτα

Σχέδιο χρωμάτων

Οι ιδέες για το σχεδιασμό του χρώματος μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, όπως για παράδειγμα μια κλασική λύση στο καφέ, μια κρεβατοκάμαρα, σχεδιασμένη σε λευκό με φωτεινά προνεύματα, προκλητικούς συνδυασμούς φωτεινών φανταστικών αποχρώσεων και άλλων τύπων. Το χρωματικό σχέδιο του εσωτερικού αποτελείται από δύο στοιχεία - το σχεδιασμό των τοίχων στην κρεβατοκάμαρα και την επιλογή του χρώματος των επίπλων. Αν επιλέξετε ένα σχέδιο σε φωτεινά χρώματα, η σκιά των επίπλων και ταπετσαρίας μπορεί σχεδόν να ταιριάξει. Η δημιουργία ενός λευκού δωματίου είναι μια επιλογή win-win για ένα υπνοδωμάτιο κάθε στυλ, από το ντιζάιν Provence μέχρι το techno bedroom. Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να επιλέξετε ζεστές αποχρώσεις, οι κρύοι ήχοι δεν είναι πολύ ζεστοί. Ένα φωτεινό σχέδιο χρωμάτων είναι ιδανικό για ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε σκούρα έπιπλα στο σχεδιασμό σας.

Γκρι, καφέ και ροζ χρώματα στο υπνοδωμάτιο.

Αλλά αν προτιμάτε βαθιές αποχρώσεις, τότε ένα από τα συστατικά πρέπει να είναι σε αντίθεση. Εάν ο κλασικός σχεδιασμός του ντουλαπιού σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο σκούρα χρώματα, τότε στην κρεβατοκάμαρα ένα τέτοιο σχέδιο δεν θα δώσει την επιθυμητή ατμόσφαιρα άνεσης. Αλλά μπορείτε να συνδυάσετε καφέ με μπεζ ή σκούρο μπλε με γαλάζιο, έχοντας διατηρήσει την ομοιομορφία. Η χρήση περισσότερων από δύο βασικών τόνων θα είναι επίσης μια λάθος λύση, άλλες αποχρώσεις είναι επιτρεπτές μόνο αν τους προσθέσετε ως στοιχεία αντίθεσης.Ως έγχρωμες προεκτάσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο εσωτερικές λεπτομέρειες, αλλά και το ίδιο το φινίρισμα, για παράδειγμα, μπορείτε να κόψετε κόγχες με ελαφρύτερη ταπετσαρία και να διατηρήσετε στήλες και άλλα προεξέχοντα στοιχεία σε σκούρα χρώματα.

Καφέ και μπεζ κρεβατοκάμαρα

Σκεφτείτε προσεκτικά και χρωματίστε την οροφή. Κατά κανόνα, επιλέγεται μια ελαφριά σκιά για αυτόν, αλλά σήμερα αυτό δεν είναι αξίωμα. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε σκούρα χρώματα, να τα βάψετε με το χρώμα ενός από τους τοίχους. Δεν είναι απαραίτητο να καλύψετε την οροφή με βαφή ή ταπετσαρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινα πλαίσια και ακόμη και ένα έλασμα, τέτοια παραδείγματα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά στους καταλόγους σχεδιασμού. Είναι κατά τη διάρκεια της διακόσμησης του οροφή που μπορείτε να πειραματιστείτε, ειδικά αν είναι ένα υπνοδωμάτιο, όπου μπορείτε να απολαύσετε την επιλεγμένη λύση ενώ βρίσκεται στο κρεβάτι. Παρεμπιπτόντως, τα στοιχεία φωσφόρου που χρησιμοποιούνται συχνά σε ένα νηπιαγωγείο μπορεί να είναι σχετικά σε ένα ενήλικα υπνοδωμάτιο.

Σχεδιασμός υπνοδωματίου σε στυλ χώρας

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι η επιλογή της υφής και του χρώματος της ταπετσαρίας του δωματίου. Μπορούν να είναι ομαλά ή με ογκομετρικό μοτίβο, αντίθετα όταν σκουραίνονται σκοτεινά σχέδια σε μια ελαφριά επιφάνεια και αντίστροφα. Με την ευκαιρία, η ιδανική επιλογή για ένα μικρό υπνοδωμάτιο θα είναι διακόσμηση με φωτογραφία ταπετσαρία, η οποία θα επεκτείνει το χώρο και θα δημιουργήσει επιπλέον όγκο. Ωστόσο, δεν περιορίζεται κατ 'ανάγκη στην ταπετσαρία. Για μεμονωμένα στοιχεία ή ακόμη και ένα ή δύο τοίχους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνελ, ταπετσαρίες και άλλα υλικά. Μπορείτε να τους χτυπήσετε μια θέση για την τηλεόραση. Δεν θα είναι κακό, θα echo το μπαλκόνι στο σχεδιασμό του τοίχου, αλλά ως προς το ανώτατο όριο, μπορείτε να επιτύχετε την αντίθεση με αυτό.

Λευκό, μαύρο και άμμο χρώματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Γκρίζο και λευκό υπνοδωμάτιο σε συνδυασμό με μπαλκόνι

Επιλογή επίπλων

Η κρεβατοκάμαρα όσον αφορά την επιλογή επίπλων είναι πάντα αρκετά συντηρητική, είναι δύσκολο να βρούμε νέους συνδυασμούς. Είναι χωρισμένο σε διάφορες λειτουργικές περιοχές - ένα κρεβάτι και όλα τα σχετικά αντικείμενα, ένα χώρο αποθήκευσης για ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, που συμπληρώνεται από καθρέπτες, καθώς και μια πολυθρόνα, καναπέ, μικρό τραπέζι ή τραπέζι. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει όλα τα έπιπλα να σχεδιάζονται αυστηρά με ένα στυλ, αρκεί να συνδυάζονται μεταξύ τους. Επιπλέον, τα συνήθη στοιχεία επίπλων μπορεί να αποτελούνται από διαφορετικά μέρη και ο σχεδιασμός του κεφαλιού μπορεί να διαφέρει από τον σχεδιασμό του κρεβατιού.

Μεγάλο κρεβάτι και ντουλάπα με καθιστικό στο υπνοδωμάτιο

Όσο για το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα έπιπλα, ο παράγοντας αυτός καθορίζει επίσης ποια στυλ χρησιμοποιείτε στη διακόσμηση. Η Provence επιτρέπει τη χρήση ξύλινων επίπλων που έχουν υποστεί ελάχιστη επεξεργασία · ένας πίνακας είναι πιο κατάλληλος για τη δημιουργία ενός υπνοδωματίου στην κλασική λύση και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αντί για ταπετσαρία. Έπιπλα με την προσθήκη χρωμίου λεπτομέρειες ταιριάζει απόλυτα στο σύγχρονο υπνοδωμάτιο, πλαστικό και γυαλί μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εδώ. Ωστόσο, τα διαφανή στοιχεία των επίπλων είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε στυλ. Απαιτούνται ιδιαίτερα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, όπου χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερος αέρας και αίσθηση χώρου. Όσο για τα έπιπλα της τηλεόρασης, είναι καλύτερο να μην το χρησιμοποιείτε στην κρεβατοκάμαρα, το βραχίονα τοίχου θα είναι πιο σχετικό. Ένα γραφείο είναι επίσης καλύτερα να μελετηθεί. Γενικά, είναι προτιμότερο να μην επιβαρύνετε το υπνοδωμάτιο με έπιπλα και αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για υπολογιστή ή βιβλιοθήκη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπαλκόνι.

Σκούρο γκρι κρεβάτι και γυάλινο τραπέζι στο υπνοδωμάτιο

Μαύρα και καφέ μινιμαλιστικά έπιπλα υπνοδωματίου

Μπεζ και καφέ έπιπλα υπνοδωματίου στυλ

Φωτιστικά έπιπλα κρεβατοκάμαρας με στυλ Art Deco

Εσωτερικές λεπτομέρειες

Η επιλογή του στυλ και των αποχρώσεων του υπνοδωματίου, καθώς και η επιλογή των επίπλων σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε το χαρακτήρα του εσωτερικού χώρου, ωστόσο, ολόκληρο το σχέδιο μπορεί εύκολα να αλλάξει τη διάθεσή σας ανάλογα με τις λεπτομέρειες που επιλέγετε για αυτό. Το πιο σημαντικό, φυσικά, είναι ο σχεδιασμός του παραθύρου στην κρεβατοκάμαρα. Οι κουρτίνες καθιστούν την εικόνα πιο ολοκληρωμένη, προσδίδοντας στο δωμάτιο την αισιοδοξία και την ευρυχωρία. Ο βασικός κανόνας κατά την επιλογή ενός σχεδιασμού παραθύρων είναι ότι δεν πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με το γενικό στυλ του δωματίου με στυλ και χρώμα, αυτό είναι πολύ σημαντικό μια λεπτομέρεια για να το κάνουμε να αντιπαραβληθεί. Η σκιά, η υφή και ο σχεδιασμός των κουρτινών θα πρέπει να υποστηρίζουν την επιλεγμένη κατεύθυνση.

Όμορφα εξαρτήματα υπνοδωματίου

Ωστόσο, το δωμάτιο πρέπει επίσης να διαθέτει φωτεινά στοιχεία.Μπορούν να χτυπήσουν έξω από τη γενική αρμονία στο χρώμα, για παράδειγμα, μικρά μαξιλάρια στο κάλυμμα, ταπετσαρία μιας καρέκλας ή μια γλάστρα στο περβάζι, και μπορεί επίσης να διαφέρουν σε σχεδιασμό, για παράδειγμα, μια ζεστή μαζική λάμπα στο κομοδίνο σε ένα εσωτερικό όπου κυριαρχεί το μοντέρνο στυλ. Φροντίστε να συμπληρώσετε το σχέδιο με καθρέφτες και όχι μόνο να κρεμάσετε στον τοίχο ή να σταθείτε στο πάτωμα, αλλά και να διακοσμήσετε την οροφή. Ο τρόπος με τον οποίο οι ίδιοι οι τοίχοι χτυπάνε, για παράδειγμα, κόγχες ή στήλες, μπορεί επίσης να διαφοροποιήσει το εσωτερικό. Μην ξεχνάτε ότι το ίδιο το σχέδιο του κεφαλιού μπορεί να είναι μια σημαντική πινελιά. Επιπλέον, διακόσμηση τοίχων είναι επίσης σημαντική στην κρεβατοκάμαρα, ειδικά πίνακες και αφίσες.

Κομψά πολυέλαιοι, κουρτίνες, τραπέζια για την κρεβατοκάμαρα

Όταν δημιουργείτε ένα σχέδιο υπνοδωματίου, κάθε νότα είναι σημαντική και ακόμη και μια λάθος σκιά των επίπλων μπορεί να χαλάσει την αντίληψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια διακόσμηση κρεβατιού με τα δικά σας χέρια, σκεφτείτε τη γενική ιδέα και στη συνέχεια επιλέξτε προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια κάτω από αυτή, ξεκινώντας από τις κουρτίνες και τελειώνοντας με την υφή των ταπετσαριών, και επίσης να σκεφτείτε τη λειτουργικότητα του δωματίου, το σύνολο των επίπλων που θα θέλατε να δείτε στο δωμάτιο. Ως έμπνευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κατάλογο και τις φωτογραφίες από το Internet, στο οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε ενδιαφέρουσες ιδέες για το εσωτερικό. Και μην φοβάστε να εκφράσετε την ατομικότητά σας, γιατί η κρεβατοκάμαρα δεν πρέπει μόνο να είναι κομψή, αλλά και να ικανοποιεί τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη.

Μπεζ και μαύρη κρεβατοκάμαρα

Κομψά λευκά έπιπλα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Λευκό και καφέ μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)