Ροζ υπνοδωμάτιο (20 φωτογραφίες): πώς να δημιουργήσετε ένα όμορφο εσωτερικό σχέδιο

Το ροζ χρώμα είναι η τρυφερότητα, τα ρομαντικά και τα παιδικά όνειρα. Οι σχεδιαστές το χρησιμοποιούν συχνά στο σχεδιασμό διαφόρων δωματίων, αλλά, πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι η ροζ κρεβατοκάμαρα που προκαλεί ιδιαίτερη απόλαυση! Ταυτόχρονα, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε το ροζ όνειρό σας μόνοι σας. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζουμε ορισμένες αποχρώσεις και κόλπα.

Rose χρυσή κρεβατοκάμαρα

Νηπιαγωγείο με ροζ πινελιές στο εσωτερικό

Διακόσμηση τοίχου

Το υπνοδωμάτιο είναι μια θέση ανάπαυσης, που σημαίνει ότι το εσωτερικό για αυτό θα πρέπει να επιλεγεί ηρεμία. Αυτό ισχύει, συμπεριλαμβανομένων των ροζ αποχρώσεων. Η καλύτερη επιλογή - διακόσμηση ροζ ταπετσαρία με ένα λευκό μοτίβο. Μπορείτε επίσης να κάνετε έναν από τους τοίχους καθαρό λευκό ή γκρι-λευκό και να καλύψετε όλους τους άλλους τοίχους με ροζ.

Σημείωση: με την παρουσία φωτεινών ταπετσαριών, το δωμάτιο θα πρέπει να έχει άσπρους τόνους, διαφορετικά το σχέδιο θα αποδειχθεί "κουραστικό".

Ροζ ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Μαργαριτάρια

Μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για τη διακόσμηση ενός ροζ εσωτερικού χώρου είναι ένας τοίχος με επιχρίσματα από γκρίζο μαργαριτάρι σε μια μεγάλη λωρίδα. Έτσι ώστε η ροζ κρεβατοκάμαρα να μην φαίνεται πολύ "cloying", οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να αραιώνουν τέτοια σύνολα με έντονες προεκτάσεις: μοβ, μοβ, παστέλ πασχαλιάς, κλπ.

Λευκό, γκρι και ροζ στην κρεβατοκάμαρα

Λευκό και ροζ

Αλλά για να δημιουργήσετε ένα πιο λεπτό εσωτερικό, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό-ροζ χρώμα. Αυτός ο συνδυασμός καθιστά δυνατή τη λήψη μιας αντίθετης παλέτας. Επιπλέον, το ροζ και το λευκό υπνοδωμάτιο φαίνεται οπτικά πιο ευρύχωρο.

Σημείωση: μια παρόμοια γκάμα χρησιμοποιείται συχνά στο σχεδιασμό άλλων δωματίων, όπου υπάρχει μια αρκετά μικρή περιοχή.

Εάν οι τοίχοι θα έχουν ροζ ταπετσαρία, τότε η οροφή μπορεί να γίνει λευκό και το πάτωμα μπεζ. Με την ευκαιρία, ένα τέτοιο εσωτερικό είναι ιδανικά συμπληρωμένο από τυρκουάζ ή "κρεμώδη" έπιπλα.

Σε γενικές γραμμές, ο συνδυασμός ροζ με λευκό είναι πολύ ευνοϊκό για την κρεβατοκάμαρα. Αυτό κάνει την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο μαλακή, καθαρή και πιο φρέσκια. Αλλά έτσι ώστε ένα τέτοιο σχέδιο να μην ερεθίζει το μάτι, μπορείτε να προσθέσετε ένα κάλυμμα και κουρτίνες με ανοιχτό ροζ απόχρωση.

Ροζ και λευκό παιδικό υπνοδωμάτιο

Ροζ και γκρι

Αυτός είναι ένας άλλος επιτυχημένος συνδυασμός για τη διακόσμηση μιας αίθουσας χαλάρωσης. Όλα τα ροζ (συμπεριλαμβανομένης της ταπετσαρίας) θα συμπληρωθούν ευνοϊκά από μια γκρίζα παλέτα. Το ελαφρύ και κρύο σχέδιο χρώματος βάσης με γκρι φαίνεται πολύ όμορφο στο γενικό ροζ στυλ - ακριβό και κομψό. Κατά κανόνα, αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται σε "λαμπερά" υπνοδωμάτια ή στο σχεδιασμό ενός δωματίου για ένα κορίτσι.

Ροζ και γκρι κρεβατοκάμαρα

Ροζ και μαύρο

Ένας συνδυασμός ροζ και μαύρου θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια θεαματική και ακόμη και μια κάπως τολμηρή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ δραματικό και δυναμικό υπνοδωμάτιο σε ροζ χρώματα.

Σημαντικό: αυτός ο συνδυασμός δεν ταιριάζει σε πολύ ευαίσθητους και νευρικούς ανθρώπους, αφού, για παράδειγμα, η μαύρη ταπετσαρία καταπνίγει την ψυχή.

Ροζ και μαύρη κρεβατοκάμαρα

Ροζ και ελιά

Ευχάριστο και ταυτόχρονα πρωτότυπο είναι ο συνδυασμός του ροζ με την ελιά. Φυσικά, ένα τέτοιο εσωτερικό είναι πολύ σπάνιο, γιατί φαίνεται απλά υπέροχο. Ένα υπνοδωμάτιο σε αυτό το στυλ θα ακτινοβολεί την ηρεμία και την ηρεμία.

Rose Olive Υπνοδωμάτιο

Ροζ και μπλε

Ένας τέτοιος συνδυασμός πρέπει να αραιωθεί με λευκό (για παράδειγμα, βάλτε ένα λευκό κάλυμμα στο κρεβάτι), ως ουδέτερη προφορά. Η μπλε παλέτα έχει ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα και δίνει μια αίσθηση ευρυχωρίας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις λεγόμενες "ουράνιες αποχρώσεις".

Σε αυτή την περίπτωση, η κρεβατοκάμαρα σε ροζ χρώμα μπορεί να διακοσμηθεί με το λευκό χρώμα ως κύριο χρώμα, ενώ το ροζ και το μπλε θα ακουστούν.Εάν το κύριο χρώμα είναι λαμπερό ροζ, τότε το τέλειο συμπλήρωμα σε αυτό θα είναι όλα τα είδη των λεπτομερειών του μπλε του ουρανού και ανοιχτό ροζ.

Ροζ και μπλε κρεβατοκάμαρα

Ροζ και μοβ

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για ένα υπνοδωμάτιο με παράθυρα που βλέπει είτε νοτιοανατολικά είτε νότια. Τα ιώδη χρώματα στο εσωτερικό μαλακώνουν τις φωτεινές ακτίνες του ήλιου. Ένας τέτοιος συνδυασμός θεωρείται ότι είναι πολύ εκλεπτυσμένος και συμπληρώνει τέλεια κάθε στυλ, αλλά θα πρέπει να επιλέγετε προσεκτικά τις αποχρώσεις.

Ροζ και μοβ υπνοδωμάτιο

Ροζ και ανοιχτό πράσινο

Το εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας, που συνδυάζει ροζ και αποχρώσεις ανοιχτό πράσινο ή πράσινο, φαίνεται απίστευτα κομψό. Αυτές οι αποχρώσεις υποκινούν την ανάπτυξη της φαντασίας, η οποία είναι πολύ σημαντική αν ένα παιδί ή έφηβος ζει στο δωμάτιο. Ως συμπλήρωμα, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία και αξεσουάρ είναι επίσης κατάλληλα για φωτεινά και κραυγαλέα φωτεινά πράσινα χρώματα (και πάλι επιτρέπονται φωτεινές πράσινες αποχρώσεις).

Ροζ και ανοιχτό πράσινο υπνοδωμάτιο

Ροζ και κίτρινο

Ένα ροζ υπνοδωμάτιο με κίτρινες αποχρώσεις ροδάκινου είναι ιδανικό για δραστήριους ανθρώπους ή για κοριτσάκι. Ένας τέτοιος συνδυασμός θα γεμίσει το δωμάτιο με το φως του ήλιου από μέσα. Ως κύριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροζ χρώμα, αλλά τα έπιπλα πρέπει να είναι καθαρό λευκό ή μπεζ και χρώματος κρέμας. Επίσης, μην ξεχνάτε τις κουρτίνες, τα καλύμματα και τα μαξιλάρια σε έντονες κίτρινες αποχρώσεις.

Σημαντικό: τα ανώτατα όρια στο ροζ υπνοδωμάτιο τελειώνουν σύμφωνα με τις ίδιες αρχές.

Ροζ και κίτρινο υπνοδωμάτιο

Φωτισμός

Ένας σημαντικός ρόλος στη δημιουργία κάθε εσωτερικού φωτισμού. Η καλύτερη επιλογή για ένα ροζ ή λευκό-ροζ υπνοδωμάτιο είναι η εγκατάσταση γενικών και τοπικών πηγών φωτισμού. Τα τελευταία, κατά κανόνα, τοποθετούνται κοντά σε καθρέφτη ή κρεβάτι: όμορφες απλίκες, νυχτερινές λαμπτήρες και λαμπτήρες δαπέδου.

Αν μιλάμε για το γενικό φως, τότε θα πρέπει να είναι μαλακό και διάχυτο. Ως φωτιστικό οροφής, ένας αδιαφανής γυάλινος πολυέλαιος ή προβολείς με απαλό και ζεστό χρώμα θα είναι η ιδανική λύση. Για καλό φωτισμό, πρέπει να τα τοποθετήσετε στην περίμετρο της κρεβατοκάμαρας. Το κύριο πράγμα είναι ότι το δωμάτιο δεν έχει αιχμηρές σκιές.

Όμορφος πολυέλαιος στο ροζ υπνοδωμάτιο

Έπιπλα

Το καλύτερο από όλα, σε ένα ροζ υπνοδωμάτιο, θα δούμε ένα ήρεμο, κρύο σετ σκιάς. Αλλά καφέ έπιπλα σε αυτή την περίπτωση είναι κατηγορηματικά δεν είναι κατάλληλο. Τα αντικείμενα επίπλων δεν πρέπει να δημιουργούν μια ασυμμετρία με το χρώμα του δαπέδου και των τοίχων.

Είναι επίσης απαραίτητο να αποφεύγετε τα υπερβολικά λαμπερά, πιασάρικα προϊόντα. Τα έπιπλα θα συμπληρώσουν το ροζ εσωτερικό με απαλή χρυσή απόχρωση. Αλλά εδώ είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε, καθώς μια μεγάλη ποσότητα χρυσού θα φαίνεται χυδαία.

Εάν υπάρχουν λευκοί τοίχοι στο υπνοδωμάτιο, μπορείτε να προτιμήσετε ροζ έπιπλα σε ζεστά χρώματα.

Όσον αφορά το σχήμα των προϊόντων, οποιοσδήποτε είναι κατάλληλος, με εξαίρεση τις περίπλοκες γεωμετρικές επιλογές.

Λευκά έπιπλα υπνοδωματίου σε ροζ χρώματα

Ρόζ και λευκά έπιπλα υπνοδωματίου

Κουρτίνες

Και, φυσικά, όταν διακοσμούν ένα ροζ υπνοδωμάτιο, οι κουρτίνες αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή. Θα προσθέσουν μια ιδιαίτερη ζεστασιά και ομορφιά στο εσωτερικό του δωματίου. Για παράδειγμα, για ένα κλασικό ανοιχτό ροζ σχέδιο, είναι κατάλληλες μαζικές κουρτίνες με πρωτότυπο σχέδιο. Οι καφέ τυφλοί επίσης φαίνονται καλά στην περίπτωση αυτή.

Κουρτίνες και τούλι στο υπνοδωμάτιο σε ροζ χρώματα

Μπορείτε να αυξήσετε οπτικά το χώρο στο δωμάτιο με τη βοήθεια γκρι-κρέμα, ροδακινί-κίτρινο και λευκό-ροζ κουρτίνες, αλλά σκούρες κουρτίνες, αντίθετα, μειώνουν οπτικά το υπνοδωμάτιο.

Σημείωση: ο σχεδιασμός και το χρώμα των κουρτινών πρέπει να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα υφάσματα στην κρεβατοκάμαρα.

Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι κουρτίνες που είναι πολύ φωτεινά στη ροζ κρεβατοκάμαρα δεν συνιστώνται, ειδικά κόκκινο μπορντό ή ροδακινί.

Ροζ γκρι εσωτερική κρεβατοκάμαρα

Φωτεινό ροζ υπνοδωμάτιο

Ροζ και γκρι παστέλ υπνοδωμάτιο

Όμορφη κρεβατοκάμαρα με ροζ στοιχεία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)