Wenge κρεβάτι χρώματος: σκούρο ξύλο στο εσωτερικό του υπνοδωματίου (23 φωτογραφίες)

Το ξύλο Wenge κέρδισε την καρδιά εκατομμυρίων οπαδών κυριολεκτικά αμέσως. Η τραχιά εμφάνιση της καφέ χρώμα με σκοτεινές φλέβες γοητευμένος με την ασυνήθιστη και την αριστοκρατία της. Με τα χρόνια, η αγάπη των ανθρώπων δεν πέρασε, αλλά, αντίθετα, μόνο αύξησε την κλίμακα της. Εάν η ακριβή σειρά από wenge άξιζε την πρώτη αναγνώριση, σήμερα η υφή της μιμείται το πιο προσιτό καπλαμά και πολυστρωματικό. Τα έπιπλα σε χρώμα Wenge βρίσκονται τώρα στα σπίτια και στους μεσαίου εισοδήματος. Τα κρεβάτια από ξύλο είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Συνδυάζοντας με ελαφρύ κρεβάτι, σαν γιν και γιανγκ, δημιουργούν αρμονία στην κρεβατοκάμαρα και χαρίζουν ειρήνη.

Κρεβάτι Wenge και λευκασμένη βελανιδιά

Μαύρο κρεβάτι wenge

Χρώμα προέλευσης

Το Wenge είναι ένα σπάνιο και πολύτιμο είδος δέντρου που αναπτύσσεται στην Αφρική. Το παχύ και βαρύ ξύλο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ανθεκτικό στα παράσιτα. Ωστόσο, αυτό δεν προσέλκυσαν τους σχεδιαστές επίπλων · επικέντρωσαν κυρίως την προσοχή στο χρώμα του πυρήνα αυτού του ξαφνικού δέντρου. Η καρδιά της φυλής ποικίλλει από χρυσό καφέ έως σκούρο καφέ (σχεδόν μαύρο) και έχει έντονες φλέβες πιο σκούρου χρώματος. Αυτές οι φλέβες χαρακτηρίζονται από τραχύτητα, που κάνει την κοπή ξύλου εξαιρετικά όμορφη. Συνήθως μια τέτοια διακόσμηση της φυλής το καθιστά φθηνότερο, αλλά όχι στην περίπτωση του wenge. Η αντίθεση ενός φωτεινότερου φόντου και ευδιάκριτων φλεβών την έκανε την ευγενέστερη υφή που βρήκε τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Wenge χρώμα κρεβάτι

Κρεβάτι Wenge με διακόσμηση

Και αν οι πρώτες περιπτώσεις επίπλων από αυτό το όμορφο δέντρο μπορούσαν να προσφερθούν μόνο από εκπροσώπους της ανώτερης τάξης (το ξύλο παρέμεινε σπάνιο και η διατήρηση των αντιθέτων φλεβών απαιτούσε μια ειδική τεχνική φινιρίσματος), σήμερα η βιομηχανία έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε τα έπιπλα σε χρώμα wenge οποιαδήποτε. Wenge χρωματισμένο laminate τοποθετείται σε διαμερίσματα πόλεων και εξοχικές κατοικίες, καπλαμάδες wenge χτισμένες με ξύλο χαιρετούν τους επισκέπτες και πλαισιώνουν τα δωμάτια.

Ξύλινο κρεβάτι wenge

Έπιπλα χρώματος Wenge

Το φαινόμενο της μόδας και η βιομηχανία επίπλων δεν πέρασαν. Οι σχεδιαστές κάθε χρόνο παρουσιάζουν γοητευτικά σχέδια φτιαγμένα από σπάνιο αφρικανικό ξύλο ή τη μίμηση του, η οποία απροσδόκητα ευχαριστεί τους λάτρεις των λακωνικών, κομψών και ευγενών εσωτερικών χώρων.

Κρεβάτια από βέγγα ή μίμηση αυτού του δέντρου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Αυτά τα εξαιρετικά έπιπλα σκούρου χρώματος συνδυάζονται τέλεια με σχεδόν όλα τα στυλ και τις κατευθύνσεις του σχεδιασμού, βρίσκουν τη θέση τους τόσο σε μεγάλα όσο και σε μικρά δωμάτια. Το εσωτερικό με ένα τέτοιο κρεβάτι φαίνεται αμέσως πιο ουσιαστικό και ευγενές, γεγονός που δείχνει την καλή γεύση του ιδιοκτήτη του.

Παιδικό κρεβάτι wenge

Κρεβάτι Wenge και δρυς γάλακτος

Ποικιλίες σχεδίων

Από το ξύλο ενός τόσο δημοφιλούς αφρικανικού δέντρου σήμερα τα κρεβάτια γίνονται σε διαφορετικές διαμορφώσεις και μεγέθη. Μπορείτε να βρείτε διπλά κρεβάτια χρώματος wenge και μονά κρεβάτια σε μικρά δωμάτια. Τα σχέδια είναι υψηλά και χαμηλά, με ή χωρίς κεφαλάρι, είναι σπάνιο να βρεθούν σκαλιστά μοντέλα, αλλά το κάνουν.

Πολλοί σχεδιαστές προσφέρουν ενδιαφέροντα συνδυασμούς σκοτεινού ευγενή wenge σε άλλες υφές. Για παράδειγμα, η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι ένας συνδυασμός βελανιδιάς και βελανιδιάς. Η δρυς γάλακτος με το λευκόχρωμο χρωματισμό της αρμονικά συμπληρώνει το βάθος του σκούρου χρώματος του wenge, δημιουργώντας έναν ευχάριστο συνδυασμό.Υπάρχουν γνωστές επιλογές όταν το πλαίσιο κλίνης ήταν κατασκευασμένο από σκούρο ξύλο και το κεφαλάρι ήταν κατασκευασμένο από ξύλο δρυός ή αντίστροφα. Μια τέτοια αντίθεση και συνδυασμός επέτρεψε να παίξει με το χώρο και πρόσθεσε ευκαιρίες για να μεταμορφώσει το εσωτερικό και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Από δρυς, μπορείτε επίσης να κάνετε συρτάρια για κρεβάτια wenge. Είναι βολικό να αποθηκεύετε τα σεντόνια ή τα πράγματα που σπάνια χρησιμοποιούνται σε αυτά. Τις περισσότερες φορές, τα κουτιά βρίσκονται στο κάτω μέρος της δομής, έτσι ώστε το λευκό τους ξύλο να μεταμορφώνει τέλεια τη δομή, σαν να σηκώνει το ίδιο το κρεβάτι. Το αίσθημα της στερεότητας εξαφανίζεται, το κρεβάτι φαίνεται πιο μοντέρνο και νεανικό.

Δίχρωμο κρεβάτι wenge

Διπλό κρεβάτι wenge

Παιδικό κρεβάτι χρώμα wenge

Ναι, το χρώμα του wenge βρίσκεται επίσης στα δωμάτια των παιδιών: λιγότερο συχνά σε δωμάτια για νεογέννητα, πιο συχνά σε εσωτερικούς χώρους για έφηβους. Ένα τέτοιο σκούρο χρώμα με υφή δεν ταιριάζει καλά με τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, αλλά με μια ταπετσαρία φωτεινών χρωμάτων μπορεί να κάνει μια ασυνήθιστη διαδοχή. Επιπλέον, οι ψυχολόγοι είναι βέβαιοι ότι για να σχηματίσουν μια επαρκή κοσμοθεωρία στα μωρά, δεν πρέπει να επιβαρύνουν το φυτώριο με σκοτεινά στοιχεία και ως εκ τούτου το κρεβάτι της wenge θα περιμένει μια πιο συνειδητή ηλικία.

Κρεβάτι Wenge με κεφαλάρι

Κορνίζα Wenge

Ένα παιδικό βενέζικο κρεβάτι μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος και σχέδιο, αρκεί να επιτρέπονται οι διαστάσεις του δωματίου. Το μοντέλο μετασχηματιστών είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους εφήβους όταν το κρεβάτι μετατραπεί σε καναπέ ή χώρο εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το κρεβάτι είναι εξοπλισμένο με ένα μηχανισμό αναδίπλωσης ή ανύψωσης, ο μετασχηματιστής καθαρίζεται σε μια ειδική θέση, σε ένα ερμάριο ή διπλωμένο συμπαγές, που αντιπροσωπεύει ένα άλλο κομμάτι των επίπλων. Αυτός ο σχεδιασμός είναι κατάλληλος για μικρά δωμάτια, γιατί στην πραγματικότητα θα έχετε μόνο ένα κομμάτι έπιπλα, τα οποία ωστόσο θα εκτελούν τις λειτουργίες πολλών άλλων.

Καφέ κρεβάτι

Δερμάτινο κρεβάτι wenge

Οι έφηβοι θέλουν επίσης κρεβάτια με συρτάρια χρώματος wenge - μπορείτε να κρύψετε βιβλία, κόμικς και διάφορα αγαπημένα μικρά πράγματα σε αυτά. Τα κουτιά μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο κάτω μέρος της δομής όσο και στο κεφάλι. Στην τελευταία περίπτωση, θα πρέπει να ανησυχείτε για την ασφάλεια του παιδιού και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν προεξέχοντα αιχμηρά μέρη.

Κρεβάτι από ξύλο βιέν

Εάν η οικογένεια έχει δύο παιδιά, τότε μια κουκέτα στο χρώμα του wenge θα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, το ξύλο έχει υψηλή αντοχή και αντοχή στη φθορά, επομένως δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε ότι οι σκάλες που συνδέουν τα επίπεδα θα διαγραφούν γρήγορα. Το Wenge θα αντέξει τις εκατοντάδες αναβάσεις των tomboys στους επάνω ορόφους, τα ενεργά παιχνίδια και τους αγώνες.

Εάν το χρώμα φαίνεται πολύ ζοφερή, το κρεβάτι μπορεί να επικαλυφθεί με φωτεινά υφάσματα και να καλυφθεί με κρεβάτι σε κατάλληλο χρώμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη συνδυασμένη επιλογή, όταν τα πλαίσια κορνίζας θα κατασκευαστούν από wenge, και οι πλάτες και οι σκάλες είναι κατασκευασμένες από λευκή δρυς, για παράδειγμα. Σε αυτή την περίπτωση, ξύλο δρυός θα είναι πιο ενεργό, το οποίο θα αμβλύνει το ζοφερό ύφος του wenge και ταιριάζει το σχέδιο στο φυτώριο.

Στερεό κρεβάτι wenge

Κρεβάτι Wenge από MDF

Παιδικό κρεβάτι στο σοφίτα

Το σκοτεινό αφρικανικό ξύλο χρησιμοποιείται επίσης για να δημιουργήσει σχέδια που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σήμερα - ένα σοφίτα κρεβάτι. Αυτό το κρεβάτι έχει σχεδιαστεί για ένα άτομο, αν και προέρχεται από τις γνωστές κουκέτες. Η διαφορά από το κλασσικό μοντέλο είναι ότι αντί της κατώτερης βαθμίδας, ενός χώρου εργασίας ή ενός χώρου για παιχνίδια οργανώνεται, η ανώτερη βαθμίδα παραμένει θέση ανάπαυσης.

Έπιπλα κρεβατοκάμαρας Wenge

Μοντέρνο κρεβάτι wenge

Τα σοκάκια είναι κατάλληλα για μεγάλα παιδιά, επειδή πολύ μικρά παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από υπνοβασία και αυτό το σχέδιο μπορεί να γίνει τραυματικό γι 'αυτούς. Μια σοφίτα του χρώματος του wenge είναι ιδανική για έναν σκόπιμο έφηβο ο οποίος εξοπλίζει ένα βολικό χώρο εργασίας με όλα τα απαραίτητα και μπορεί να ονειρεύεται για το μέλλον του στην ανώτερη βαθμίδα χωρίς φόβο για την ασφάλειά του.

Έτσι, για να συνοψίσουμε όλα τα παραπάνω, μπορούμε να διακρίνουμε τις ακόλουθες ιδιότητες των κρεβατιών wenge:

 • είναι ανθεκτικά.
 • έχουν υψηλή αντοχή στη φθορά.
 • Το ξύλο δεν επηρεάζεται από τα παράσιτα.
 • Το wenge μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στους ενήλικες όσο και στους εσωτερικούς χώρους των παιδιών.
 • Κατάλληλο για οποιοδήποτε στυλ και σχεδιασμό.
 • Συνδυάζεται με σχεδόν όλα τα χρώματα.
 • κρεβάτια από wenge είναι πολυλειτουργικά?
 • το wenge δεν είναι πια το προνόμιο των πλούσιων ανθρώπων, θα βρει μια θέση σε κάθε σπίτι.

Όλες αυτές οι ιδιότητες μιλάνε για το ξύλο wenge, σαν ένα πολύ πρακτικό υλικό που κερδίζει γρήγορα τη δημοτικότητά του και δεν εξαπατά τις προσδοκίες και το εκλεπτυσμένο χρώμα κάθε φορά βρίσκει όλο και περισσότερους θαυμαστές.

Χαμηλό κρεβάτι wenge

Σκιά βλάκας με σκιά

Εσωτερική συμβατότητα

Παρά το γεγονός ότι το ξύλο wenge είναι πολύ περίπλοκο, έχει έντονες φλέβες και αρκετά αντίθεση, οι σχεδιαστές δεν κουράζουν να επαναλαμβάνουν τη συμβατότητά του με σχεδόν όλα τα στυλ και τα χρώματα.

Φυσικά, θα είναι δύσκολο να συνδυάσουμε έναν τέτοιο ενεργό χρωματισμό με εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχουν εικόνες μεγάλων λουλουδιών ή γεωμετρικών μοτίβων, αλλά με μονόχρωμη διακόσμηση wenge δημιουργεί την πολύ ευγενή συμμαχία.

Wenge κρεβάτι σε μοντέρνο σχεδιασμό

Τα πιο δημοφιλή για συνδυασμό με wenge είναι φυσικές αποχρώσεις:

 • Κόκκινο Το ελαφρά χρυσό ξύλο wenge είναι τέλεια συνυφασμένο με κόκκινες νότες, που θυμίζουν βασιλικούς εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, με προσοχή, προσεγγίστε πολύ έντονες κόκκινες αποχρώσεις, είναι προτιμότερο να προτιμάτε πιο σκούρες επιλογές όπως το Bordeaux.
 • Μπλε Ο συνδυασμός ξύλου με ταπετσαρία ή μπλε υφάσματα θα είναι αυστηρός και λίγο κρύος, αλλά θα γεμίσει το δωμάτιο με κομψή αξιοπρέπεια. Εάν έχετε ένα μικρό δωμάτιο ή χάνετε τη διάθεσή σας στο εσωτερικό των κρύων αποχρώσεων, είναι προτιμότερο να μη διακινδυνεύσετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον συνδυασμό, σε άλλες περιπτώσεις είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή.
 • Μπλε Ο συνδυασμός του wenge και του μπλε θεωρείται το ιδανικότερο. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν τιρκουάζ αποχρώσεις. Οι ραβδώσεις σοκολάτας του wenge αναμειγνύονται με ουράνια χρώματα, υπενθυμίζοντας τον φυσικό συνδυασμό όλων των γύρω. Ίσως ακριβώς λόγω της φυσικότητας μιας τέτοιας συμμαχίας αισθανόμαστε άνετα στο γαλάζιο εσωτερικό με το wenge.
 • Πράσινο Ο δεύτερος ιδανικός συνδυασμός με το wenge είναι πράσινος. Και εδώ, υπάρχει μια ένδειξη φυσικότητας, αλλά το πράσινο γίνεται πιο συχνά ένα ενεργό χρώμα σε συνδυασμό, οπότε το εσωτερικό χάνει την αριστοκρατική του στιλπνότητα και γίνεται πιο προσιτό.
 • Κίτρινο. Η χρυσή φυλή του αφρικανικού δέντρου συνδυάζεται τέλεια με διάφορες κίτρινες αποχρώσεις, συμπληρώνοντας και μεταμορφώνοντάς τις. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε το δωμάτιο να μην μετατραπεί σε ένα στερεό θετικό κίτρινο.
 • Λευκό Όπως γνωρίζετε, αυτό το χρώμα είναι γνωστό για την ευελιξία του, γι 'αυτό είναι αρκετά δύσκολο να το χαλάσει με ένα συνδυασμό οτιδήποτε. Ακόμη και ο πολύπλοκος χρωματισμός του ξύλου wenge ταιριάζει τέλεια στους λευκούς εσωτερικούς χώρους. Έπιπλα από ένα τέτοιο δέντρο τότε γίνεται το κέντρο του εσωτερικού και αποκτά νέο νόημα.

Μπορείτε να συνδυάσετε τα ξύλινα προϊόντα που παρουσιάζονται με άλλα χρώματα, απλά μην χρησιμοποιείτε πολύ φανταχτερες και φωτεινές αποχρώσεις. Το Wenge έχει ένα έντονο μοτίβο, οπότε το υπόλοιπο φόντο πρέπει να είναι σαν συμπλήρωμα, έτσι ώστε η συνολική εικόνα να κάνει τη σωστή εντύπωση.

Wenge κρεβάτι με ράφια

Wenge κρεβάτι με γκρι τόνο

Wenge σε διαφορετικά στυλ

Πολλά έχουν ήδη ειπωθεί για την οικουμενικότητα του ξύλου που συζητείται · θυμόμαστε για άλλη μια φορά ότι, για παράδειγμα, ένα κρεβάτι σε χρώμα wenge μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο οποιουδήποτε στυλ:

 • Κλασικό. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής κατεύθυνση στυλ στην οποία τα έπιπλα wenge θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Η αριστοκρατία της γενικής διακόσμησης του δωματίου θα δώσει έμφαση μόνο στην πολυπλοκότητα και τη σπανιότητα της ξύλινης υφής, καθώς και για την καλή γεύση των ιδιοκτητών. Θα είναι δύσκολο να φτιάξετε έπιπλα με ξυλόγλυπτα κεφαλάρια από το wenge, ωστόσο εδώ είναι κατάλληλα λακωνικά κρεβάτια.
 • Σύγχρονη. Οι εσωτερικοί χώροι αυτού του στυλ συνήθως χρησιμοποιούν ελαφρύτερες αποχρώσεις του ξύλου, αλλά μπορείτε να νικήσετε το wenge. Ένα κρεβάτι κατασκευασμένο από ένα τέτοιο σκοτεινό ξύλο θα φανεί εξαιρετικό σε συνδυασμό με έναν καθρέφτη σε ένα κομψό πλαίσιο ή με ένα συρταριέρα και κομοδίνα με σιλουέτες που ρέουν.
 • Προβηγκία και χώρα. Σε αυτά τα στυλ, ξύλο wenge είναι λιγότερο πιθανό να βρεθεί, επειδή ρουστίκ μοτίβα προτιμούν ακόμα την παρουσία ενός ελαφριού δέντρου, συνήθως πιο ωμά. Ωστόσο, υπάρχουν παραλλαγές όταν το σκοτεινό ξύλο χρησιμοποιήθηκε ως μικρό διαστρωμένο στη συνολική εικόνα του εσωτερικού.
 • Hi-tech. Πρόκειται για μία από τις σύγχρονες τάσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό, η οποία κατ 'αρχήν δεν χρησιμοποιεί ως κύρια συνιστώσα το ξύλο. Αλλά έπιπλα wenge σε αυτό το ύφος μπορεί να συμπληρωθεί με λεπτομέρειες χρωμίου ή ένθετα από γυαλί. Έτσι, για παράδειγμα, το κεφάλι του κρεβατιού μπορεί να είναι διακοσμημένο με γυαλί ή μεταλλικά στοιχεία, το chrome trim μπορεί επίσης να πάει σε όλη την περίμετρο του κρεβατιού.

Όπως μπορείτε να δείτε, μια μοναδική και σπάνια φυλή αφρικανικού ξύλου, ωστόσο, είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο υλικό για τη διακόσμηση των δωματίων. Συνδυάζεται με πολλά χρώματα και μπορεί να βρεθεί σε διαφορετικά στυλ. Είναι σημαντικό μόνο να θυμάστε τις αναλογίες: η αφθονία του σκούρου χρώματος γύρω από τα σκούρα έπιπλα θα κάνει το δωμάτιό σας ζοφερό και μικρό. Επιλέξτε μια ελαφριά ματιά για εξελιγμένα και ευγενή ξύλο wenge.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)