Πλάκες για μια θερινή κατοικία: πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή (24 φωτογραφίες)

Η ελεύθερη κυκλοφορία γύρω από τον τόπο θα είναι το κλειδί όχι μόνο για την πλήρη εργασία, αλλά και για μια άνετη ξεκούραση στη χώρα, έτσι θα πρέπει να εξοπλίζονται πρώτα απ 'όλα τα βολικά και ασφαλή μονοπάτια. Η καλύτερη επιλογή για το σχεδιασμό τους είναι οι πλακόστρωτες πλάκες για μονοπάτια στη χώρα.

Τύποι μπλοκ

Η ταξινόμηση των υλικών μπορεί να γίνει σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής: vibrocasting, vibropress:

 • Το τσιμεντοκονία χρησιμοποιείται ως βάση, στο οποίο προστίθενται πρόσθετα πλαστικοποίησης. Οι ειδικές δονούμενες μορφές γεμίζονται με ένα μείγμα από το οποίο αφαιρείται σταδιακά το νερό. Τα περιεχόμενα του δοχείου συμπιέζονται και στη συνέχεια αφαιρούνται και ξηραίνονται (περίπου 12 ώρες). Πλεονεκτήματα της μεθόδου: είναι δυνατή η παραγωγή μπλοκ διαφόρων σχημάτων και διαφόρων διακοσμητικών επιφανειών. Τα μειονεκτήματα της μεθόδου: τα προϊόντα έχουν χαμηλή αντοχή στον παγετό, χαμηλή αντοχή, υψηλή τιμή,
 • δονούμενο με δονήσεις - το ίδιο μείγμα χρησιμοποιείται για την κατασκευή και η μέθοδος παραγωγής είναι διαφορετική. Τα περιεχόμενα του δοχείου εκτίθενται σε υψηλή πίεση. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, τα μπλοκ αποκτούν δύναμη και πυκνότητα. Πλεονεκτήματα της μεθόδου: πλακάκια καλύτερα αντέχουν αλλαγές θερμοκρασίας, μηχανική πίεση. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν μια μέτρια επιλογή σχημάτων (κυρίως ορθογώνια).

Μπορείτε επίσης να διακρίνετε δύο τύπους πλακοστρώσεων που διαφέρουν στα υλικά κατασκευής: γρανίτης (φυσικό προϊόν) και πλαστικό (τεχνητή βάση).

Λευκές πλάκες οδοστρωσίας

Σκυρόδεμα πλάκες οδοστρωσίας

Πέτρες για την καλοκαιρινή κατοικία

Για την κατασκευή πλακιδίων γρανίτη (λαϊκά ονομάζονται επιστρώσεις), τα πριόνια είναι πριονισμένα και στη συνέχεια ψιλοκομμένα. Ο γρανίτης είναι μια φυσική πέτρα, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλές παραμέτρους αντοχής στον παγετό και μηχανική σταθερότητα. Τα πλεονεκτήματα του κεραμιδιού είναι επίσης μια ευχάριστη εμφάνιση, μια μακρά και αξιόπιστη διάρκεια ζωής (περίπου 25 χρόνια), και τα μείγματα είναι η πολυπλοκότητα των μπλοκ επεξεργασίας και η υψηλή τιμή (λόγω των δαπανηρών πρώτων υλών). Κατά την τοποθέτηση μιας τέτοιας διαδρομής, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε όλες τις ράβδους στο ίδιο επίπεδο και να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την απόσταση μεταξύ των πλακιδίων στο ελάχιστο. Η διαδρομή θα είναι επίπεδη αν το προϊόν που μετρά 100x100x50 mm έχει ακρίβεια +/- 10 mm.

Πλαστικές πλάκες οροφής για εξοχική κατοικία αρχίζει να μετατοπίζει βραδέως τα φυσικά υλικά. Η επιφάνεια των μπλοκ μιμείται με επιτυχία τις φυσικές υφές, αν και η ποιότητα των προϊόντων είναι σαφώς κατώτερη από τα δείγματα που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα των πλαστικών πλακιδίων δεν μπορούν να αρνηθούν: χαμηλή τιμή, εξαιρετική εμφάνιση, ευκολία εγκατάστασης.

Πλακάκια κάτω από λιθοτρίμματα στη χώρα

Ανοίγοντας πλάκες κάτω από ένα δέντρο

Πεζοδρόμιο

Πώς να επιλέξετε πλακόστρωτες πλάκες για μια θερινή κατοικία;

Προκειμένου να μην γίνει εσφαλμένος υπολογισμός με την απόκτηση, κατά την επιλογή των μπλοκ, συνιστάται να ληφθούν υπόψη διάφορα κριτήρια.

 1. Κλιματικές συνθήκες. Σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από τακτικούς και σοβαρούς παγετούς και υψηλή υγρασία, συνιστάται η τοποθέτηση πλακιδίων δόνησης ή γρανίτη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα προϊόντα αυτά ανέχονται καλύτερα ξαφνικές αλλαγές στον καιρό.
 2. Φόρτωση. Για να δημιουργήσετε καλά καλλωπισμένα και περίπλοκα μονοπάτια της χώρας, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα μπλοκ vibrocast. Δεδομένου ότι η προσφορά τέτοιων προϊόντων είναι πολύ μεγάλη. Συνιστάται όμως να τοποθετήσετε τον δρόμο πρόσβασης ή τον χώρο στάθμευσης με δοχεία με δονητή - η επιφάνεια θα είναι πιο ανθεκτική και ανθεκτική στη φθορά.
 3. Κόστος. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε δονητικά πλακίδια για να σχεδιάσετε καλοκαιρινά σπίτια.Αυτό το υλικό έχει χαμηλή τιμή και καλό δείκτη αντοχής στη φθορά. Τις περισσότερες φορές, οι προαστιακές περιοχές "κατοικούνται" μόνο στην θερμή περίοδο, επομένως, όταν επιλέγετε ένα υλικό, πρέπει να καθοδηγείτε κυρίως από την πρακτικότητα και τη νομισματική συνιστώσα.

Για τον σχεδιασμό διαδρομών είναι κατάλληλες οι πλακόστρωτες πλάκες για κατοικίες με πάχος περίπου 3 εκ. Κάθε κάτοικος του καλοκαιριού έχει τις δικές του ιδέες για την ομορφιά και την πρακτικότητα. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν μπλοκ με μια λεία πολύχρωμη επιφάνεια, και μερικές λείπουν κομμάτια με μέτρια μπαρ σκιά με μια τραχιά μπροστινή πλευρά.

Ανοίξτε πλάκες στο αίθριο

Ανοίγοντας πλακάκια πλακάκια

Πέτρινες πλακόστρωτες πλάκες

Πώς να κάνετε μια επιλογή; Όταν αγοράζετε υλικά, πρέπει να έχετε κατά νου ότι το κεραμίδι παίρνει έντονες αποχρώσεις χάρη στις βαφές. Τα φτηνά πρόσθετα χρώματος επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα - τα μπλοκ είναι χαλαρά, χάνουν τη δύναμή τους.

Ένα προϊόν αποκτά μια ομαλή επιφάνεια λόγω της ύπαρξης περισσότερου νερού στη βάση. Ως αποτέλεσμα, η ποιότητα του κεραμιδιού μειώνεται, και σε βροχερό / παγωμένο καιρό γίνεται επικίνδυνα ολισθηρό.

Διαχωρίζοντας ένα μπλοκ, μπορείτε να αξιολογήσετε οπτικά την ποιότητα των πλακιδίων. Αφού εξετάσατε το είδος του σφάλματος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από ομοιογενή μάζα που δεν περιέχει θρόμβους ή πόρους.

Πλατφόρμα μικρών λίθων

Ανοίγοντας κεραμίδια κλίνκερ

Ανοίγοντας τετραγωνικά πλακάκια

Τοποθέτηση πλακών οδοστρώματος στη χώρα

Ένα κομψό κομμάτι οποιουδήποτε υλικού δίνει στο χώρο μια καλά περιποιημένη εμφάνιση. Αν ολοκληρώσετε σωστά όλα τα στάδια της τοποθέτησης πλακών πλακιδίων στο σπίτι με τα χέρια σας, τότε η επιφάνεια θα διατηρήσει μια όμορφη εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να μετρήσετε με ακρίβεια την περιοχή κάλυψης. Το υλικό αγοράζεται με περιθώριο (για περικοπή και σε περίπτωση μάχης) σε περίπου 20% με γραμμική διάταξη και 30% με διαγώνιο.
Για να τοποθετήσετε πλακόστρωτες πλάκες, θα χρειαστείτε υλικά: άμμο, χαλίκι, τσιμέντο (M400, M500), γεωυφάσματα.

Καθώς τα εργαλεία είναι χρήσιμα: σχοινί / κορδόνι, μανταλάκια, σφυρί από καουτσούκ, επίπεδο κατασκευής, μύλος, φτυάρι, σπάτουλα, μεμβράνη, παραβίαση (χειροκίνητο).

Εγκατάσταση πλακών οδοστρώματος

Μάρμαρο πλακόστρωτες πλάκες

Χώρος στάθμευσης πεζοδρομίων

Τεχνολογία τοποθέτησης πλακοστρώσεων: στάδια της εργασίας

 1. Σημείωσε τα όρια της διαδρομής καθ 'όλο το μήκος της. Το πλάτος της διαδρομής επιλέγεται ξεχωριστά. Συνιστάται να τοποθετήσετε ένα μονοπάτι πεζοπορίας με πλάτος τουλάχιστον 50 cm και μια διαδρομή χρησιμότητας (για την οδήγηση αυτοκινήτων) - περίπου 70 cm. Είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο να παρέχετε μια κατεύθυνση για τη ροή του νερού.
 2. Η επιφάνεια του εδάφους αφαιρείται (σε ​​βάθος περίπου 7 έως 40 cm). Το πάχος του εδάφους που πρόκειται να αφαιρεθεί καθορίζεται από: τη συρρίκνωση και τον τύπο γης, το ύψος της διαδρομής πάνω από την περιοχή, το πάχος του μαξιλαριού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τις ρίζες των φυτών και ότι το χώμα έχει υποστεί επεξεργασία με ζιζανιοκτόνο. Η γη συμπυκνώνεται προσεκτικά.
 3. Ένα στρώμα από τα χαλάσματα κοιμάται και χαλαρώνει απαλά. Είναι απαραίτητο η θρυμματισμένη πέτρα να βρίσκεται ομοιόμορφα. Τα γεωυφάσματα τοποθετούνται στην κορυφή (για την πρόληψη της ανάπτυξης ζιζανίων και της διήθησης άμμου).
 4. Ένα στρώμα άμμου πέφτει στον ύπνο, το οποίο είναι ισοπέδωσε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τσουγκράνα) και καλά συμπιεσμένο (είναι καλύτερα να βρέξετε την άμμο εκ των προτέρων).
 5. Κατασκευάζεται ένα μίγμα τοποθέτησης: η άμμος και το τσιμέντο συνδυάζονται σε αναλογία 1: 5. Η άμμος συνιστάται να υγραίνεται ελαφρά. Η σύνθεση χύνεται πάνω στην προηγούμενη στρώση και ρυθμίζεται αργά. Η επιφάνεια συμπιέζεται. Για να το κάνετε ομοιόμορφο, χρησιμοποιήστε το επίπεδο κατασκευής.
 6. Τοποθετήστε πλακόστρωτες πλάκες. Μέχρι την τελική ολοκλήρωση της εργασίας, η διαδρομή δεν πρέπει να παραπεμφθεί. Σε όλη τη διαδικασία, πρέπει να ακολουθήσετε το μοτίβο (αν υποτεθεί). Κάθε κεραμίδι δέχεται ελαφρώς με ένα καουτσούκ σφυρί - έτσι ελέγχεται ένα ορισμένο επίπεδο.
 7. Εάν υπάρχουν κύλινδροι ή τυχόν εμπόδια στη γραμμή γραμμής, είναι τυλιγμένα γύρω. Ο τελικός σχεδιασμός του περιγράμματος της καταπακτής κατασκευάζεται από τα ερείπια του κεραμιδιού στο τέλος της εργασίας.
 8. Μετά την κάλυψη ολόκληρης της επιδιωκόμενης περιοχής, τα κενά μεταξύ των μπλοκ γεμίζονται με το παρασκευασμένο μίγμα (άμμος και τσιμέντο). Για να το κάνετε αυτό, το ρίχνουν στο μονοπάτι και σκουπίστε το με μια σκούπα.
 9. Στα άκρα του στίβου καθορίζονται σύνορα που είναι σταθερά στο εξωτερικό (χύνεται με τσιμέντο).

Η επίπεδη επιφάνεια της διαδρομής ελέγχεται μέσω ενός επιπέδου κτιρίου.Τα υψηλότερα κεραμίδια χαμηλώνουν με ένα ελαστικό σφυρί, και τα βυθισμένα μπλοκ απομακρύνονται προσεκτικά, προστίθεται άμμος στις τρύπες και τα κεραμίδια επανατοποθετούνται στη θέση τους, γεμίζονται προσεκτικά.

Σε περιοχές με αυξημένο φορτίο (κοντά στην πύλη, στους πάγκους), είναι επιθυμητό να τοποθετηθούν τα τεμάχια στο τσιμεντοκονία - αυτό θα δώσει ιδιαίτερη αντοχή στην τοιχοποιία.

Ανοίγοντας το Patio

Πλακάκια κήπου για οδοστρώματα

Ανοίξτε πλάκες στον κήπο

Είναι με τη διευθέτηση των μονοπατιών της χώρας που αρχίζει η δημιουργία ενός κομψού και μοναδικού σχεδιασμού τοπίου στην περιοχή. Περπατώντας κατά μήκος των καλυμμένων μονοπατιών, μπορείτε να απολαύσετε ήρεμα και χαλαρά τη φυσική ομορφιά των λουλουδιών και των φυτών.

Ανοίγοντας πλάκες γκρι

Ανοίξτε πλακάκια στη βεράντα

Ανοίγοντας πλάκες στο μονοπάτι

Οι κατασκευαστές οικοδομικών υλικών προσφέρουν αρκετές ποικιλίες για την οργάνωση μονοπατιών στις εξοχικές κατοικίες (κλίνκερ και πλακόστρωτες πλάκες). Για να απλοποιήσετε την επιλογή, μπορείτε να συμβουλευτείτε επαγγελματίες που μπορούν να αξιολογήσουν σωστά το έδαφος του τόπου, την κλίση και την περιοχή του.

Τοποθέτηση πλακών οδοστρώματος

Πλακόστρωση πλακών

Ανοίξτε πλάκες γύρω από το σπίτι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)