Διαρρύθμιση κήπου
Rolled grass: πώς να φτιάξετε τον ιστότοπό σας τέλειο (20 φωτογραφίες) Rolled grass: πώς να φτιάξετε τον ιστότοπό σας τέλειο (20 φωτογραφίες)
Οι ελασματοποιημένοι χλοοτάπητες χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση τόσο των πολύ μικρών τοποθεσιών όσο και των τεράστιων περιοχών. Αυτός είναι ένας βολικός και εύκολος τρόπος για το πράσινο σε οποιαδήποτε περιοχή.
Πλακάκια άμμου: χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα, εφαρμογές (23 φωτογραφίες)Πλακάκια άμμου: χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα, εφαρμογές (23 φωτογραφίες)
Το πλακάκι άμμου είναι ένα προσιτό υλικό για τη διακόσμηση των μονοπατιών κήπου, πεζοδρομίων και παιδικών χαρών. Το υλικό προσελκύει με την πρακτικότητα και την ευκολία εγκατάστασης, ένα ευρύ φάσμα. Το πλαστικό πολυμερές-άμμο ανέχεται εύκολα σοβαρές παγετώνες, δεν απορροφά υγρασία, έχει ...
Πλάκες για μια θερινή κατοικία: πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή (24 φωτογραφίες)Πλάκες για μια θερινή κατοικία: πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή (24 φωτογραφίες)
Για να εξασφαλιστεί η άνετη κίνηση γύρω από το προσωπικό οικόπεδο, είναι απαραίτητο οι πλακόστρωτες πλάκες για μια θερινή κατοικία να είναι όχι μόνο ωραίες αλλά και ανθεκτικές και ακριβείς. Διαθέτοντας υψηλή ένδειξη αντίστασης, θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε σε αυτό ...
Do-it-yourself εξωραϊσμού: πώς να ξεκινήσετε και πώς να τελειώσετε; (33 φωτογραφίες)Do-it-yourself εξωραϊσμού: πώς να ξεκινήσετε και πώς να τελειώσετε; (33 φωτογραφίες)
Είναι δύσκολο όχι τόσο πολύ να κάνετε το προγραμματισμένο τοπίο με τα χέρια σας, αλλά να κάνετε ένα σχέδιο που θα είναι διαφορετικό στην πρωτοτυπία, το θάρρος και το στυλ.
Ομπρέλα κήπου - μια εξαιρετική λύση για μια άνετη διαμονή (28 φωτογραφίες)Ομπρέλα κήπου - μια εξαιρετική λύση για μια άνετη διαμονή (28 φωτογραφίες)
Μια ομπρέλα κήπου σε ένα καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι θα είναι μια μεγάλη προσθήκη σε μια τέλεια καλοκαιρινές διακοπές. Μια ευρεία γκάμα πιθανών σχημάτων και χρωμάτων αυτού του στοιχείου θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για κάθε τοποθεσία.
Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν καλλιεργητή στον κήπο: συνδυάστε διάφορα εργαλείαΠώς να χρησιμοποιήσετε έναν καλλιεργητή στον κήπο: συνδυάστε διάφορα εργαλεία
Ο καλλιεργητής αντικαθιστά τέλεια πολλά εργαλεία κήπου και σας επιτρέπει να περάσετε λιγότερο χρόνο στον κήπο.
Κήπος παρκέ: ποικιλίες και χαρακτηριστικά, εγκατάσταση και φροντίδα (26 φωτογραφίες)Κήπος παρκέ: ποικιλίες και χαρακτηριστικά, εγκατάσταση και φροντίδα (26 φωτογραφίες)
Για να κάνετε τα μονοπάτια στον κήπο να φαίνονται καθαρά και κομψά, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε παρκέ κήπου. Αυτός ο τύπος επίστρωσης παρέχει μια καλά περιποιημένη εμφάνιση και ένα πρωτότυπο σχέδιο που θα διακοσμήσει κάθε προσωπική πλοκή.
Katarantus: τύποι, αναπαραγωγή και αποχρώσεις της φροντίδας, ανάλογα με τις συνθήκες (23 φωτογραφίες)Katarantus: τύποι, αναπαραγωγή και αποχρώσεις της φροντίδας, ανάλογα με τις συνθήκες (23 φωτογραφίες)
Ο Katarantus είναι ένα υπέροχο φυτό που μπορεί να ανθίσει στο δρόμο για έξι μήνες με την κατάλληλη φροντίδα, και στο διαμέρισμα όλο το χρόνο. Το κυριότερο είναι να προσεγγίσουμε το θέμα με ικανοποίηση.
Zinia: είδος, προσγείωση, αποχρώσεις της φροντίδας (25 φωτογραφίες)Zinia: είδος, προσγείωση, αποχρώσεις της φροντίδας (25 φωτογραφίες)
Tsiniya - ένα λουλούδι που μπορεί να ανθίσει από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τον πρώτο παγετό, αλλά μόνο αν διατηρηθεί σωστά.
Φωτιζόμενη βρύση: αποκλειστική διακόσμηση για διαμέρισμα και καλοκαιρινή κατοικία (20 φωτογραφίες)Φωτιζόμενη βρύση: αποκλειστική διακόσμηση για διαμέρισμα και καλοκαιρινή κατοικία (20 φωτογραφίες)
Η βρύση με φωτισμό τόσο στο σπίτι όσο και στο δρόμο μοιάζει απλά υπέροχη. Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε τα σωστά φωτιστικά και να διακοσμήσετε τα αξεσουάρ νερού μόνοι σας.
Verticutter: τύποι και χαρακτηριστικά εφαρμογήςVerticutter: τύποι και χαρακτηριστικά εφαρμογής
Μια verticutter είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να αερίσει το χώμα, καθώς και για να τον καθαρίσει από παλιό χόρτο και βρύα. Είναι απαραίτητο όταν καλλιεργείτε γκαζόν.
Φορτώστε περισσότερο

Κηπουρική: πώς να το προσεγγίσετε;

Για να κάνετε τον κήπο πραγματικά όμορφο, δεν αρκεί απλά να δείτε τον κατάλογο των φυτών και να διαβάσετε σχόλια των κήπων των άλλων ανθρώπων. Πρέπει επίσης να εφαρμόσετε τη φαντασία σας, συνδυάζοντας μια ποικιλία στοιχείων σε κάτι γερό και όμορφο. Συνήθως στη γενική ιδέα εμφανίζονται:
 • μονοπάτια που δεν οδηγούν μόνο κάπου, αλλά και διακοσμούν τον κήπο.
 • γκαζόν στις οποίες είναι τόσο καλό να ξαπλώνετε με ένα βιβλίο το καλοκαίρι ή να έχετε ένα πικ-νικ.
 • φυτά, τα οποία, στην πραγματικότητα, κάνουν τον κήπο κήπο?
 • διακοσμητικά γλυπτά, τα οποία μπορούν να είναι τόσο υψηλά όσο και παθολογικά και πολύ απλά και κομψά.
Το κύριο πράγμα που συνδυάζει όλα αυτά δεν είναι να ξεχάσουμε μια μικρή μικροσκοπία και να γνωρίσουμε όλες τις ποικιλίες.

Τραγούδια

Οι διαδρομές έχουν έναν κύριο σκοπό - να οδηγήσουν όπου πρέπει, αλλά υπάρχει μια πλευρά - να συμμετάσχουν στη συνολική σύνθεση. Με βάση αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε ένα υλικό γι 'αυτά: έτσι ώστε να είναι τόσο αξιόπιστο όσο και όμορφο. Θα μπορούσε να είναι:
 • Σκυρόδεμα. Το πιο τρυφερό από τις επιλογές, αλλά πολύ αξιόπιστο. Εάν εργάζεστε σκληρά και γεμίζετε σωστά, θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, ανθεκτικά σε απολύτως τα πάντα - από το χειμώνα το κρύο μέχρι τις ατέλειωτες βροχές του φθινοπώρου.
 • Φυσική πέτρα. Δρόμοι, αλλά πολύ όμορφο. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τυχόν μοτίβα και σχήματα - τουλάχιστον ένα μονοπάτι που οδηγεί σε ένα εγκαταλελειμμένο κάστρο, τουλάχιστον μικρά ασύμμετρα κομμάτια λευκού μαρμάρου. Δεν πλένεται με νερό, δεν υποφέρει από το κρύο. Η πιο αξιόπιστη.
 • Πλακάκι Οποιοδήποτε κεραμίδι είναι πολύ όμορφο και σας επιτρέπει να σχεδιάσετε σχέδια, αλλά ταυτόχρονα είναι λιγότερο ανθεκτικό από την πέτρα. Μπορεί να σπάσει, το χόρτο μπορεί να σπάσει στις ρωγμές. Εάν τοποθετηθεί σωστά, θα εξυπηρετήσει επίσης αξιόπιστα.
 • Ένα δέντρο. Το πιο βραχύβιο υλικό, το οποίο, λόγω της φιλικότητας προς το περιβάλλον, μπορεί εύκολα να σβήνει και να σχηματίζει καλούπια. Ωστόσο, για αρκετά χρόνια μπορεί να ευχαριστήσει το μάτι με την ομορφιά και την ευγένεια του χρώματος.
 • Το γκαζόν. Το κυλιόμενο χλοοτάπητα μπορεί να σχεδιαστεί με τη μορφή μονοπατιών - αυτό θα μετατρέψει τον κήπο σε ένα πραγματικό νεράιδα δάσος. Αν και, βεβαίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γκαζόν μόνο για μονοπάτια.
 • Μαζικά υλικά. Η χονδροειδής άμμος, τα βότσαλα, το χαλίκι είναι πολύ φτηνά και μπορούν να φανούν αρκετά καλά, ειδικά αν είναι επιπλωμένα. Μόνο τους μείον είναι ότι με την πάροδο του χρόνου πλένονται μακριά από νερό και λίγα απομεινάρια των μονοπατιών.
 • Λάμπες. Το μονοπάτι των φωτιστικών είναι ακριβό, αλλά φαίνεται απολύτως μαγικό. Επιπλέον, δεν μπορούσε να σκοντάψει ακόμα και στους νεκρούς της νύχτας. Το χρώμα μπορεί να επιλεγεί ανεξάρτητα, καθώς και το σχήμα των εξαρτημάτων.
 • Πλαστικά Το φθηνότερο και φθηνότερο υλικό που αναζητά γρήγορα θα εξασθενίσει στον ήλιο. Ωστόσο, η αξιοπιστία της είναι πολύ υψηλή και έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ώστε σε συνθήκες έλλειψης πόρων, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.
Με το σωστό υλικό, τα μονοπάτια μπορούν να είναι τόσο όμορφα που δεν έχει σημασία πού οδηγούν.

Γκαζόν

Υπάρχουν αρκετοί κύριοι τύποι γκαζόν:
 • Χλοοτάπητα. Αποτελείται από πολυετή βότανα που αναπτύσσονται ομοιόμορφα, σχηματίζοντας ένα ενιαίο ολόκληρο πεδίο. Ταυτόχρονα, δεν μπορείτε να περπατήσετε σε αυτό, αλλά μπορείτε να ξεχάσετε εντελώς την ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι. Η φροντίδα απαιτείται συνεχώς.
 • Κήπος και γκαζόν. Φαίνεται λιγότερο ομοιόμορφο και σχηματίζεται από βότανα που είναι πιο ανθεκτικά στις μηχανικές επιρροές. Μπορείτε να το ξαπλώσετε, μπορείτε να τρέξετε σε αυτό, και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή - εκτός και αν το κόβετε από καιρό σε καιρό.
 • Γκαζόν λιβάδι. Μορφή από τα υπάρχοντα βότανα με την προσθήκη ενός μείγματος σιτηρών. Το γκαζόν είναι ανθεκτικό σε όλα και ανεπιτήδευτο, αν και όχι τόσο έξυπνο.
 • Μαυριτανικός χλοοτάπητας. Η σύνθεση περιλαμβάνει ανθισμένα φυτά μελιού. Θα πρέπει να το κόψετε μόνο δύο φορές το χρόνο, οποιοδήποτε έδαφος θα κάνει. Το μόνο πράγμα που απαιτεί το γκαζόν, το οποίο όλοι μοιάζουν με γκαζόν λουλουδιών, είναι η υγρασία - το πότισμα πρέπει να είναι κανονικό.
 • Αθλητικό γκαζόν. Είναι απλά αδύνατο να καταπατηθεί.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κυλιόμενο χλοοτάπητα - είναι όσο το δυνατόν πιο πράσινο και όμορφο, αλλά απαιτεί προσπάθεια κατά την τοποθέτηση.

Φυτά και γλυπτά

Ακόμη και με τον πιο όμορφο γκαζόν και υπέροχα μονοπάτια, ο κήπος δεν θα ήταν πλήρης χωρίς φυτά. Μπορεί να είναι:
 • δέντρα που παρέχουν σκιά και δημιουργούν μια γενική αίσθηση άνεσης.
 • οι θάμνοι που μπορούν να γίνουν ένα απαραίτητο εργαλείο για την τοποθέτηση ζωνών, καθώς και να μετατραπούν σε πράσινα γλυπτά κήπου, αν είναι παράξενα κομμένα.
 • τα χόρτα που μπορούν να καλύψουν τα μέρη εκείνα όπου δεν έχουν φτάσει μονοπάτια και γκαζόν.
 • λουλούδια που μπορούν να γίνουν μια μαγευτική διακόσμηση από παρτέρια.
Ανάλογα με το στυλ σχεδιασμού του κήπου και τις συνθήκες που υπάρχουν σε αυτό, διαφορετικά φυτά το ταιριάζουν.Σε σύγκριση, τα γλυπτά κήπων δεν είναι τόσο φανταστικά. Μπορούν να είναι:
 • σπιτικό - με ένα γνωστό ταλέντο, θα φαίνονται πιο πρωτότυπα από ό, τι τα αγορασμένα αυτά, και θα είναι φθηνότερα, και θα εξασφαλίσουν τη δημιουργική διαδικασία?
 • αγοράζονται - και υπάρχουν πολλές επιλογές, από πονηρές γνώσεις κήπου έως ψηλά αγάλματα που μιμούνται αντικέ.
Το κύριο πράγμα είναι μια γενική ιδέα, έννοια, σχεδιασμός. Γι 'αυτό, πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε έναν κήπο, είναι απαραίτητο να καθίσετε και να κάνετε ένα σχέδιο - πού θα είναι το μονοπάτι, πού είναι τα λουλούδια και πού είναι τα γλυπτά. Ο προγραμματισμός είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)