Rolled grass: πώς να φτιάξετε τον ιστότοπό σας τέλειο (20 φωτογραφίες)

Το ελασματοποιημένο χλοοτάπητα είναι μια ειδική επίστρωση που δημιουργείται με την τοποθέτηση στρώσεων τελειωμένου χλοοτάπητα με ήδη σποροπαραγωγούς σπόρους χλόης Μεταξύ όλων των ποικιλιών σχεδιασμού τοπίου, αυτός ο τύπος είναι ο πιο δημοφιλής. Πολλοί ενδιαφέρονται για το πώς να φτιάξουν ένα έλασης χλοοτάπητα. Ωστόσο, είναι πολύ πιο εύκολο να αγοράσετε και μόνο τότε να δώσετε την επικάλυψη με την κατάλληλη φροντίδα.

Ποιο είναι το μυστικό της δημοτικότητας

Έλαση "τεχνητό" γκαζόν εμφανίστηκε στις 30 του περασμένου αιώνα στην Αμερική. Στη συνέχεια, η παράδοση της τοποθέτησης του τελικού καμβά από χόρτο συνεχίστηκε ευχαρίστως από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ένα κυλιόμενο γκαζόν είναι ένα πραγματικό εύρημα για όλους εκείνους που δεν θέλουν να περιμένουν πολύ μέχρι το χόρτο που σπέρνεται στην περιοχή είναι πράσινο. Τα λεγόμενα "χαλάκια χλοοτάπητα" σχηματίζονται με σπορά σπόρων γρασιδιού χόρτου. Είναι στερεωμένες σε πλέγμα χλοοτάπητα.

Το μόνο που χρειάζεται ο αγοραστής είναι να προετοιμάσει το site και να βάλει ένα "ζωντανό" χαλί. Ήδη μετά από 10-14 ημέρες, η περιοχή κοντά στο σπίτι όπου τοποθετήθηκε το χορτάρι θα αλλάξει αισθητά.

Rolled γκαζόν σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Κυλιόμενο γρασίδι στην αυλή

Ποικιλία ειδών

Το γκαζόν, ως τέτοιο, μπορεί να παρουσιάζεται με διαφορετικές μορφές και παραλλαγές. Οι πιο δημοφιλείς τύποι γκαζόν:

 1. Elite εμφάνιση. Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή "ζωντανή" επίστρωση, η οποία έχει μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια. Το γκαζόν απαιτεί την κατάλληλη φροντίδα, καθώς και προσεκτική επιλογή των φυτών που θα χρησιμοποιηθούν απευθείας δίπλα στο κάλυμμα του γκαζόν.
 2. Τυπική προβολή. Ο διακοσμητικός τύπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια θεαματική πλατφόρμα για υπαίθριες δραστηριότητες. Γρασίδι για ένα γκαζόν αυτού του είδους δεν φοβάται την κατάρα. Ένα μίγμα σπόρων σχηματίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε το τελειωμένο "χαλί" να είναι ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας, είναι όμορφο και έχει ευχαριστήσει την εμφάνισή του για περισσότερο από ένα χρόνο.
 3. Προβολή πόλης. Ονομάζεται επίσης αθλητισμός ή καθολικός. Αποτελείται από βότανα που φέρουν σημαντική σωματική άσκηση.

Η τοποθέτηση ενός κυλίνδρου χλοοτάπητα είναι αρκετά γρήγορη, το επιθυμητό αποτέλεσμα επίσης δεν θα πάρει πολύ χρόνο. Ωστόσο, όποια και αν είναι η τύχη κηπουρικής, ένα κυλιόμενο γκαζόν μετά την τοποθέτηση χρειάζεται προσεκτική συντήρηση.

Roll χλοοτάπητα

Τεχνητό χλοοτάπητα

Καναδικό κυματοειδές γκαζόν

Κύρια πλεονεκτήματα και πιθανά μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα του "πράσινου χαλιού" είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθούν. Μόλις λίγες μέρες, μπορείτε να τροποποιήσετε ριζικά μια αρκετά μεγάλη περιοχή. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα ενός ελασματοποιημένου χορτοτάπητα:

 • Λόγω του γεγονότος ότι το πάχος του χλοοτάπητα είναι μεγαλύτερο από 3 εκατοστά, ακόμη και εκείνοι οι τύποι εδάφους που θεωρούνται ακατάλληλοι για καλλιέργεια οποιωνδήποτε καλλιεργειών μπορούν να καλυφθούν με μια τέτοια επίστρωση.
 • Η τοποθέτηση ενός κυλίνδρου χλοοτάπητα είναι δυνατή όχι μόνο σε ιδανικά επίπεδες πλατφόρμες, αλλά και σε πλαγιές και άλλες συγκεκριμένες θέσεις.
 • Ο πυκνός ιστός του χλοοτάπητα δεν επιτρέπει στα ζιζάνια να βλαστήσουν στην περιοχή.
 • Η διάρκεια ζωής ενός ελασματοποιημένου χλοοτάπητα υπό συνθήκες κατάλληλης φροντίδας δεν είναι μικρότερη από εκείνη άλλων τύπων επιφανειακής κηπουρικής.
 • Ο καθένας μπορεί να βάλει ένα κυλιόμενο γκαζόν με τα χέρια του.
 • Η χλόη είναι ένας φυσικός τύπος επίστρωσης, μια παγκόσμια επιλογή για εξωραϊσμό και εξωραϊσμό οποιουδήποτε χώρου.

Σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα μειονεκτήματα ενός κυλίνδρου χλοοτάπητα απουσιάζουν.Η μόνη προειδοποίηση: η σχετικά υψηλή τιμή για προϊόντα υψηλής ποιότητας αυτού του προφίλ.

Κυλιόμενο γραμμικό γκαζόν

Χλοοτάπητα

Art Nouveau χλοοτάπητα

Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες

Πριν από την τοποθέτηση ενός κυλίνδρου χλοοτάπητα, θα πρέπει να φροντίσετε την επιφάνεια στην οποία θα αναπτυχθεί το "ζωντανό χαλάκι". Ο χώρος καθαρίζεται προσεκτικά, αφαιρώντας τις κατασκευές και τα οικιακά απορρίμματα. Αν έχει προηγουμένως φυτευτεί χόρτο γκαζόν έχει αναπτυχθεί στην περιοχή ή υπάρχουν πολλά ζιζάνια, όλα τα φυτά συγκομίζονται. Κάνετε όλη την εργασία που χρειάζεστε προσεκτικά.

Δεν μπορείτε να ρίξετε χλοοτάπητα. Οι εύποροι ιδιοκτήτες αποθηκεύουν συχνά τέτοια βιομάζα και στη συνέχεια το χρησιμοποιούν ως λίπασμα. Η προετοιμασία του χώρου συνίσταται επίσης στην πλήρη εξόντωση όλων των τύπων ζιζανίων. Τα παρακάτω φυτά θεωρούνται τα πιο κακόβουλα:

 • Όνειρο?
 • Σπείρει γαϊδουράγκαθο.
 • Coltsfoot;
 • Τσουκνίδα;
 • Σιτάρι;
 • Plantain.

Όταν υπάρχει ιδιαίτερα έντονη συσσώρευση ζιζανίων, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ζιζανιοκτόνα. Στη συνέχεια, σκάβουν το χώμα, να απαλλαγούν από μεγάλες θραύσματα της γης.

Δάπεδα χλοοτάπητα

Τυλιγμένο φυσικό γκαζόν

Roll πλακιδίων χλοοτάπητα

Εργασία με το έδαφος

Πριν από την τοποθέτηση ενός κυλινδρικού γκαζόν σε μια καθαρισμένη πηλό επιφάνεια, αξίζει να τοποθετηθεί ένα στρώμα άμμου και χαλίκι (4 έως 8 εκατοστά) στο έδαφος. Ακόμη και αν δεν χρειάζεται να φυτέψετε σπόρους στο ίδιο το χώμα, αξίζει ακόμα να βελτιωθεί το επιφανειακό στρώμα του εδάφους. Είναι απαραίτητο να δοθεί μεγαλύτερη γονιμότητα, να μειωθεί η οξύτητα του εδάφους και επίσης να βελτιωθεί η ίδια η δομή.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει το γρασίδι καλύτερο. Ένα από τα πιο απλά και αποτελεσματικότερα είναι η εισαγωγή σύνθετων λιπασμάτων με περιεκτικότητα 50-60 g / m2. Όλες οι εργασίες εκτελούνται σε ξηρούς ήλιο.

Έδαφος για γκαζόν

Κοπή γκαζόν

Roll χλοοτάπητα

Απόκτηση και αποθήκευση γκαζόν

Η διάταξη χλοοτάπητα διαμορφώνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε αμέσως μετά την απόκτηση, το "χλοοτάπητα" πρέπει να χρησιμοποιείται για τον προορισμό του. Ένα τέτοιο προϊόν δεν μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι 'αυτό το χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη δεν αγοράζουν χλοοτάπητες.

Μόλις το ύφασμα χλοοτάπητα κοπεί και μεταφερθεί στην επικράτεια, θα πρέπει να βάλετε το γκαζόν την πρώτη μέρα. Η μέγιστη διάρκεια ζωής είναι 2 ημέρες. Ως εκ τούτου, η προετοιμασία του εδάφους για εξωραϊσμό στο χώρο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί λίγο πριν από την αγορά.

Επείγοντα μέτρα

Αν δεν ήταν δυνατό να διαδοθεί το χαλάκι την πρώτη μέρα, θα πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος για το γκαζόν. Αυτό πρέπει να είναι μια μέτρια δροσερή περιοχή, όπου το άμεσο ηλιακό φως δεν πέφτει. Εάν ο καιρός είναι ζεστός και άδειος, οι πλάκες ποτίζονται από καιρό σε καιρό.

Η φροντίδα για γκαζόν σε τέτοιες ακραίες συνθήκες είναι πολύ περίπλοκη, απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Δεν αρκεί μόνο να ρίξουμε τις πλάκες με νερό. Κάθε κύλινδρος πρέπει να ανοίγει προσεκτικά και να υγραίνεται προσεκτικά με το φυτρωμένο χώμα. Μια άλλη σημαντική απόχρωση: εάν η επικάλυψη «υπερεκφράζεται» και δεν τοποθετείται έγκαιρα στην περιοχή, τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολο να φροντίσετε ένα κυλιόμενο χλοοτάπητα.

Η σύγχρονη παραγωγή σας δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσετε και να παραδώσετε ένα γκαζόν στην περιοχή με ακεραιότητα και ασφάλεια. Ωστόσο, κανένα απλό κόλπο δεν θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το κομμένο "χαλάκι" διπλωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χόρτο για γκαζόν

Rolled γκαζόν για μια τοποθεσία

Φροντίδα γκαζόν

Οι αποχρώσεις της τοποθέτησης ενός χλοοτάπητα

Το γεγονός έχει ήδη καθοριστεί ότι το κύριο πλεονέκτημα ενός κυλίνδρου χλοοτάπητα είναι η ικανότητα να τοποθετούνται γρήγορα οι καμβάδες. Μπορείτε να εργαστείτε ανεξάρτητα, χωρίς τη συμμετοχή ειδικών.

Το έδαφος για ένα γκαζόν έλασης θα πρέπει να προετοιμαστεί 10-13 ημέρες πριν από την πραγματική φύτευση. Είναι καλύτερο να εξαπλωθούν οι πίνακες την άνοιξη (ο καλύτερος χρόνος είναι ο Απρίλιος), το καλοκαίρι, αλλά και στις αρχές του φθινοπώρου. Το χειμώνα, μια τέτοια διαδικασία δεν διεξάγεται.

Ο ιδανικός καιρός για εργασία είναι ξηρός, μέτρια ζεστός. Όσο νωρίτερα εγκαταστάθηκε ο χλοοτάπητας, τόσο πιο προσεκτικά πρέπει να επεξεργαστεί το σχέδιο για το τακτικό πότισμα του πράσινου καλύμματος.

Η τεχνολογία για την εργασία με χαλιά είναι πολύ απλή. Όταν προετοιμαστούν όλες οι επιφάνειες στο χώρο, οι ρόλοι ξετυλίγονται απαλά και τοποθετούνται σε εκείνες τις θέσεις όπου θα βρίσκονται όλη την ώρα.

Κατ 'αρχάς, βάζετε ένα στρώμα και προσεγγίζετε προσεκτικά.Στη συνέχεια, το γκαζόν είναι τυλιγμένο με έναν ελαφρύ κύλινδρο, ο οποίος θα επιτρέψει την στενότερη επαφή με το έδαφος.

Τοποθέτηση γκαζόν σε ρολό

Roll συσκευή γκαζόν

Προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα: ο κυλιόμενος χλοοτάπητας στεγνώνει και γίνεται κίτρινος. Πολύ συχνά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη μεταφορά έγιναν λάθη ή δεν τηρήθηκε η τεχνολογία αποθήκευσης των σχηματισμών. Επιπλέον, πολλοί αγοραστές δεν γνωρίζουν πώς να φροντίζουν κατάλληλα για μια τέτοια επίστρωση. Πολλοί πιστεύουν ότι η εργασία στον ιστότοπο περιορίζεται σε μία μόνο προσγείωση και το γκαζόν θα αυξηθεί από μόνη της, χωρίς την ανάγκη πρόσθετης φροντίδας.

Αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση. Μόνο τα ζιζάνια μπορούν να φυτρώνουν μόνοι τους. Όλες οι άλλες καλλιέργειες και εξωραϊσμός χρειάζονται προσεκτική φροντίδα. Έτσι, αν το γκαζόν γίνει κίτρινο ή κόκκινο (καφέ) σημεία εμφανίζονται στο γρασίδι, αυτό μπορεί να οφείλεται στα ακόλουθα σφάλματα λειτουργίας και τεχνολογίας τοποθέτησης:

 • Το πότισμα του καμβά ήταν ανομοιογενές.
 • Κατά την τοποθέτηση του "χαλί χλοοτάπητα" δεν ήταν επαρκώς έλασης στο έδαφος, το οποίο σημαίνει ότι δεν αποβάθρα με το κύριο έδαφος?
 • Κακή αποστράγγιση.
 • Πριν από τη φύτευση του γκαζόν, δεν έγινε σωστή προετοιμασία του εδάφους.

Άλλα προβλήματα μπορεί να προκύψουν με την πάροδο του χρόνου. Οι φροντιστές συχνά παραπονιούνται ότι το γρασίδι γίνεται σπάνιο. Επίσης, στο φόντο ενός κιτρινωπού καμβά, μπορεί να εμφανιστούν ζιζάνια.

Ανοιχτό γκαζόν σε βεράντα

Ο κύριος λόγος για τον οποίο υπήρχε μια "φαλάκρα" στο γρασίδι είναι λίγο φως. Γειτονικές κατασκευές, φράχτες, δέντρα και άλλες δομές μπορούν να ρίχνουν συνεχώς σκιές στο γκαζόν. Επίσης, εάν το χλοοτάπητα δεν κοπεί αρκετά συχνά και δεν γονιμοποιηθεί (ειδικά την άνοιξη), ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί επίσης να συμβεί.

Το γκαζόν είναι μια εντυπωσιακή διακόσμηση οποιουδήποτε χώρου. Ωστόσο, είναι πολύ moody, απαιτεί προσεκτική στάση και προσεκτική έξοδο. Εάν δεν υπάρχει χρόνος ή ευκαιρία να πραγματοποιήσετε την κατάλληλη εργασία στον ιστότοπο, είναι προτιμότερο να εγκαταλείψετε την απόκτηση ζωγραφικών έργων και να αγοράσετε συνθετικά έργα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)