Do-it-yourself εξωραϊσμού: πώς να ξεκινήσετε και πώς να τελειώσετε; (33 φωτογραφίες)

Do-it-yourself εξωραϊσμού δεν είναι τόσο δύσκολο να σχεδιάσετε: την υπομονή, τα υλικά, την εργασία και την προθυμία να μάθουν νέα πράγματα θαύματα εργασίας. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε στη χώρα, σε μια μικρή αυλή κοντά στο σπίτι ή στον κήπο, πρέπει να αποφασίσετε τι να εργαστείτε πραγματικά. Τυπικά, ένα σχέδιο καταρτίζεται διαδοχικά, με μειούμενη σημασία των σημείων:

 • Συλλογή πληροφοριών. Για να κάνετε το εξωραϊσμό, πρέπει να γνωρίζετε καλά τον ιστότοπό σας. Πριν ξεκινήσετε την ανάπτυξη, θα πρέπει να μάθετε πού βρίσκεται η σκιά και πού είναι ο ήλιος, εάν χτυπάει επιθετικοί άνεμοι, όπου είναι πιο βολικό για τους ανθρώπους να περπατούν και αν υπάρχει ανάγκη για αποχετεύσεις. Μπορείτε να υπολογίσετε εκ των προτέρων: ένας κήπος με λουλούδια θα φανεί καλός εδώ, ο φωτισμός χρειάζεται εδώ, αλλά εδώ δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς θάμνους.
 • Κτίρια. Πού θα είναι το σπίτι και πού είναι το λουτρό; Χρειάζομαι ένα υπόστεγο εργαλείων ή υπαίθριο ντους; Τα κτίρια θα παραμείνουν στη θέση τους για πολλά χρόνια, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε θέσεις για αυτούς, έτσι ώστε να μην λύπητε και να καταδικάσετε το σχέδιό σας αργότερα.
 • Κήπος και λαχανόκηπος. Το νησί σπάνια παίζει αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο. Επομένως, πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων ποια φυτά θα φυτευτούν και ποιες θέσεις είναι τα καλύτερα για αυτούς.
 • Χώροι αναψυχής. Παιδική χαρά, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου, πισίνα - όλα αυτά θα σας επιτρέψουν να έχετε μια καλή στιγμή σε μια στενή εταιρεία φίλων ή της οικογένειας. Σε ιδιωτικές κατοικίες δεν μπορεί να κάνει χωρίς τέτοιες γωνιές όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις χαρές της ζωής.
 • Τα κομμάτια. Η διάταξη του ιστότοπου δεν θα είναι πλήρης εάν δεν είναι εύκολο να φτάσουμε στο άλλο από ένα μέρος του. Τα κομμάτια πρέπει να βρίσκονται σε βολική θέση - και αν επιλέξετε ένα όμορφο υλικό για αυτά, μπορούν να γίνουν μια πραγματική διακόσμηση.
 • Καλλωπιστικά φυτά. Σχεδιάζοντας το σχεδιασμό ενός οικοπέδου κήπο δεν μπορεί να κάνει χωρίς τα φυτά - παρτέρια και ένα γκαζόν είναι απαραίτητη για να δώσει την πρωτοτυπία.
 • Διακοσμητικά στολίδια. Καταρράκτης Alpine slide; Μικρά γνώσεις κήπου, που βρίσκονται σε έναν κύκλο και καλοσύνη κοιτάζοντας κάθε εισερχόμενο; Όλες αυτές οι επιλογές απαιτούν μικρή επένδυση προσπάθειας, αλλά μπορούν να αλλάξουν δραματικά την εμφάνιση του ιστότοπου.

Για να σχεδιάσετε ένα ιδιωτικό σπίτι ήταν ελκυστικό και όλα σε αυτό ήταν σε θέση, πρέπει να μετακινηθείτε ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο - και να λάβει υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά των στοιχείων που μπορούν να προστεθούν σε αυτό.

Εξωραϊστικός κήπος με πισίνα

Εξωραϊσμός με λουλούδια

Floral Εξωραϊσμός

Εξωραϊσμός με πετρώματα

Εξωραϊστικός κήπος

Κτίρια και χρήσιμα φυτά

Συχνά, ο εξωραϊσμός δεν σημαίνει κατασκευή - όλα είναι ήδη εκεί, απλά πρέπει να το βάλετε σε τάξη. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ένας εργοταξιακός χώρος στον ιστότοπο ή αν πρέπει να τα δημιουργήσετε ξανά, πρέπει να συμμορφώνονται με τους βασικούς κανόνες:

 • Η καθαριότητα και η ακρίβεια είναι το κλειδί για την ομορφιά. Ένα σπίτι σε ένα καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι των 12 στρεμμάτων ή 20 στρεμμάτων μπορεί να είναι μικρό, μπορεί να είναι παλιό ή πολύ άνετο, καθώς και μπανιέρα και ντους. Αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχουν χρήματα για να τα ξανακάνετε τελείως, πρέπει να είναι καθαρά και τακτοποιημένα. Χωρίς ρωγμές, πτώση χρωμάτων, έκρηξη πλακών. Όλα πρέπει να καθαριστούν.
 • Η συμβατότητα είναι πολύ σημαντική. Στην περιοχή όπου το σπίτι είναι κατασκευασμένο με στιλ της Προβηγκίας, φαίνεται ασυνήθιστο και κομψό, ένας αχυρώνας για όργανα κλασικής ρουστικής εμφάνισης ή, ειδικά, με γοτθικές διακοσμήσεις θα είναι ακατάλληλος. Το στυλ πρέπει να ταιριάζει, τα χρώματα δεν πρέπει να χτυπηθούν. Εάν υπάρχει ένα μοτίβο σε ένα κτίριο, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τα άλλα.
 • Η συνάφεια είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί. Το γκαράζ, που σπρώχτηκε στην μακρινή γωνία, δεν θα μπορέσει να γίνει μέρος της σύνθεσης. Εξωτερικό ντους, τοποθετημένο σε περίοπτη θέση. στη μέση του ανθισμένου κήπου, θα φανεί ανόητο. Για το σχεδιασμό του χώρου, είναι πολύ σημαντικό το σπίτι να είναι στη μέση, το ντους λαμβάνει χώρα στη σκιά του κήπου, και το γκαράζ βρίσκεται έτσι ώστε να είναι βολικό να οδηγείτε.

Εξωραϊσμός στη χώρα

Δέντρα στον εξωραϊσμό

Εξωραϊσμός ενός εξοχικού σπιτιού

Εξωραϊσμός με Succulents

Τροπικός εξωραϊσμός στυλ

Αν ένα άτομο έχει αρκετές εκατοντάδες εκτάρια γης, η επιθυμία να τοποθετηθεί σε αυτό όχι μόνο μια σάουνα και ένας επιμήκης λουλούδι κήπος είναι κάτι περισσότερο από φυσικό. Ωστόσο, για να κάνετε τον κήπο να φαίνεται κομψό και να μην ξεφεύγει από τη γενική ιδέα, χρειάζεστε:

 • Πάρτε ένα συγκεκριμένο μέρος γι 'αυτούς. 20 στρέμματα ή 12 στρέμματα, καλά φυτευμένα με αγγούρια, ντομάτες και λάχανο δεν θα βλάψουν το σχέδιο, αλλά τυχαίες φυτεύσεις διάσπαρτες σε όλη την περιοχή θα βλάψει.
 • Τελειώστε τα όποτε είναι δυνατόν. Ένας όμορφος φράχτης από σφυρήλατο σίδερο, ακόμη και σειρές από κρεβάτια με ταμπλέτες, δεσμευμένα δέντρα, φυτά λουλουδιών - όλα αυτά δεν θα βλάψουν την ανάπτυξη των χρήσιμων φυτών, αλλά θα τα κάνουν πολύ πιο αισθητικά.

Τα οικιακά μέρη του σχεδίου είναι συχνά πολύ μακριά από τις τάσεις της μόδας, αλλά καθαρά, τακτοποιημένα, κατασκευασμένα σε ένα στυλ, δεν τραβούν το μάτι, αλλά γίνονται ένα είδος υπόβαθρου για καλλιτεχνικά και επιλεγμένα κοσμήματα.

Εξωραϊσμός με διαδρομή πλακιδίων

Εξωραϊσμός με σιντριβάνι

Εξωραϊσμός με γκαζόν

Εξωραϊστικός κήπος με δύο επίπεδα

Εξωραϊστικός κήπος με βεράντα

Αναψυχή και στοιχεία διαδρομής

Ο σχεδιασμός τοπίου του ατομικού οικοπέδου πρέπει απαραίτητα να λαμβάνει υπόψη τα στοιχεία του ελεύθερου χρόνου, χωρίς τα οποία η ζωή των κατοίκων του σπιτιού θα είναι βαρετή. Μπορεί να είναι:

 • Παιδική χαρά Εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, σίγουρα θα τους αρέσει το πόδι για το παιχνίδι. Θα πρέπει να έχει ένα sandbox (η άμμος είναι φθηνή), μια απλή ταλάντευση (τα πιο απλά είναι κατασκευασμένα από ένα ελαστικό που συνδέεται με ένα παχύ κλάδο) και, ενδεχομένως, μια ολίσθηση. Εάν το επιτρέπουν τα οικονομικά, μπορείτε να συμπληρώσετε τον ιστότοπο με ένα καρουσέλ και, εάν το επιτρέψει η εμπειρία, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπίτι δέντρων. Το κυριότερο είναι ότι όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούν μεταξύ τους.
 • Πιο ζεστό. Ένα μέρος για το ψήσιμο των κεμπάπ θα είναι σίγουρα μια επιτυχία στους ενήλικες. Είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε σε μια απομονωμένη γωνία του κήπου, μακριά από τα γειτονικά μάτια.
 • Η πισίνα. Ο τοπικός σχεδιασμός με μια πισίνα θα πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε η πισίνα να ταιριάζει επίσης. Εάν ο κήπος χρησιμοποιεί φυσικά πέτρινα μονοπάτια, η πισίνα μπορεί να επικαλυφθεί με αυτό. Εάν η πισίνα σπινθήρων στον ήλιο με μπλε πλακάκια, μπορείτε να φυτέψετε τα κοντινά λουλούδια σε τόνο.

Οικόπεδο με λόφους

Οικόπεδο με κωνοφόρα δέντρα

Εξωραϊσμός ενός τόπου με κάκτο

Εξωραϊστικός κήπος με καταρράκτη

Ικανότητα στον κήπο σε ιαπωνικό στιλ

Επιπλέον, όλοι οι τύποι σχεδιασμού τοπίου πρέπει να περιλαμβάνουν μονοπάτια - τα υλικά για αυτά μπορούν να εξυπηρετήσουν:

 • Φυσική πέτρα. Το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, όμορφο και ανθεκτικό, αλλά ακριβά, βαρύ και επιρρεπές στο πάγωμα το χειμώνα. Ο εξωραϊσμός στο στυλ της Προβηγκίας θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση πέτρας.
 • Ξύλο. Το υλικό είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον, ευγενές, όμορφο. Στεγνώνει γρήγορα, παρέχει ένα μεγάλο αριθμό επιλογών, αλλά σε λίγα χρόνια έρχεται σε πλήρη υποβάθμιση.
 • Πλακάκι Το υλικό είναι εύκολο στην εγκατάσταση, όμορφο, ανθεκτικό, αλλά ακριβό. Ο σχεδιασμός τοπίου του εξοχικού σπιτιού θα επωφεληθεί από τη χρήση πλακιδίων καθώς και από το σχεδιασμό τοπίου ενός εξοχικού σπιτιού, καθώς η ποικιλία των χρωμάτων του και η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα προσαρμοσμένο σχέδιο επιτρέπουν στη φαντασία να λειτουργεί χωρίς περιορισμούς.
 • Τούβλο Μοντέρνο τοπίο επιτρέπει τη χρήση των τούβλων - είναι ένα ανθεκτικό, όμορφο υλικό, το οποίο, ωστόσο, είναι ακριβό. Εκδώστε τα 12 στρέμματα, και ακόμη περισσότερο, 20 στρέμματα θα κοστίσει ένα καθαρό ποσό.
 • Σκυρόδεμα. Δεν είναι η πιο όμορφη επιλογή, αλλά ανθεκτική, ανθεκτική και ανθεκτική στις περιβαλλοντικές επιρροές. Ο κόσμος, ωστόσο, γνωρίζει παραδείγματα συγκεκριμένων διαδρόμων που γίνονται σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας που κοσμούν το τοπίο του κήπου.
 • Χαλίκι. Ο σχεδιασμός τοπίου του μικρού οικοπέδου δεν επιτρέπει μονοπάτια για χαλίκια. Θα φαίνονται όμορφα - όχι μόνο ως ευθείες γραμμές, αλλά ως μονοπάτια εκκαθάρισης. Η λύση, ωστόσο, είναι βραχύβια και δεν είναι πολύ βολική - μόνο για πεζοπορία.
 • Πλαστικά Ο σχεδιασμός τοπίου ενός εξοχικού σπιτιού μπορεί να περιλαμβάνει πλαστικές διαδρομές.Μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος και σχήματος, και ακόμη και ένας άπειρος άνθρωπος δεν θα έχει μια ερώτηση πώς να τα κάνει αποδεκτά. Μόλις γίνει, δεν σαπίζουν, αλλά γρήγορα εξασθενίζουν στον ήλιο.
 • Χόρτο. Ειδικό χλοοτάπητα μπορεί να είναι στο σχεδιασμό του τοπίου της αυλής ενός ιδιωτικού σπιτιού. Φαίνεται αισθητικά ευχάριστο, δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, πηγαίνει καλά με άλλα υλικά. Η μοναδική ατυχία της - γρήγορα καταρρέει.

Εξωραϊσμός τοπίου πέτρας

Εξωραϊσμός λουλουδιών

Εξωραϊσμός με θάμνους

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα μονοπάτια στο καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι πρέπει να συνοδεύονται από φωτισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • Φωτεινό πλακάκι. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες ιδέες για τη διευθέτηση ενός χώρου εξοχικού σπιτιού - αξίζει να ενεργοποιηθεί ο φωτισμός και ολόκληρος ο κήπος θα γεμίσει με μια μυστήρια ακτινοβολία απαλού φωτισμού.
 • Φακοί. Τα μικρά φανάρια που μπορούν να κρυφτούν στο χορτάρι επίσης φαίνονται γιορτινά και μπορούν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό του site με τα χέρια σας μια πραγματικά αισθητική.
 • Φανάρια. Τα ψηλά φώτα, παρόμοια με τα πάρκα, δεν είναι κατάλληλα για το φωτισμό ενός οικοπέδου έξι εκατοντάδων, αλλά είναι ιδανικά για τη διακόσμηση και το φωτισμό ενός μεγάλου κήπου.

Εξωραϊστικός κήπος με αειθαλές

Ο συνδυασμός φωτισμού, μονοπατιών και στοιχείων αναψυχής θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα είδος πλαισίου στο οποίο μπορείτε να ταιριάξετε τόσο κωνοφόρα και διακοσμητικά θάμνους, όσο και οποιαδήποτε φυτά στο σχεδιασμό τοπίου.

Εξωραϊσμός με πέτρινη σκάλα

Σχεδιασμός τοπίου μινιμαλισμού

Art Nouveau εξωραϊσμού

Διακοσμητικά στολίδια

Οι ιδέες του σχεδιασμού τοπίου ενός εξοχικού σπιτιού αναγκαστικά περιλαμβάνουν διακοσμητικά φυτά:

 • Τα δέντρα. Σε ένα μεγάλο οικόπεδο, μια ιτιά που κλαίει, που αντλεί κλαδιά σε μια τεχνητή λίμνη μπορεί να γίνει το κέντρο της σύνθεσης και μια λεπτή σημύδα μπορεί πραγματικά να διακοσμήσει το τοπίο του χώρου με τα φύλλα του, τον κορμό και τις γέφυρες.
 • Θάμνοι. Αυτά τα φυτά για εξωραϊσμό μπορεί να γίνει σε ένα φράκτη, μπορείτε να κόψετε τα σχήματα των ζώων από αυτά, μπορείτε να κάνετε ακόμη και ένα πραγματικό λαβύρινθο από αυτούς.
 • Λουλούδια Αυτά τα φυτά για εξωραϊσμό μπορούν να λειτουργήσουν ως παρτέρια. Μπορείτε να τα βάλετε σε γλάστρες και σε ψηλές γλάστρες. Το κύριο πράγμα είναι ότι εναρμονίζονται με το χρώμα.

Εξωραϊσμός ενός μικρού οικόπεδο

Εξωραϊσμός με φοίνικα

Εξωραϊσμός με αίθριο

Εκτός από τα φυτά, ο σχεδιασμός τοπίου ενός κήπου, ενός κήπου ή απλώς ενός οικοπέδου μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Καταρράκτης στον εξωραϊσμό. Θα δημιουργήσει ένα αίσθημα αγριότητας και ελευθερίας.
 • Η λίμνη. Μπορεί να γίνει σπίτι για πραγματικά ψάρια.
 • Αλπικό λόφο. Συνδυάζει πέτρες, φυτά και μια μικρή λίμνη.
 • Ειδώλια. Μπορούν να σταθούν στα πιο απροσδόκητα σημεία.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία για τη διαφοροποίηση του σχεδιασμού. Ο σωστός συνδυασμός τους είναι το κλειδί της επιτυχίας. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα ενιαίο ύφος, να μην χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά στοιχεία και να δώσετε προτίμηση στην ευκολία πάνω από την αισθητική, τότε ο σχεδιασμός θα είναι θαυμάσιος.

Εξωραϊσμός χώρου με πλακόστρωτες πλάκες

Εξωραϊσμός ενός τόπου στο στυλ της Προβηγκίας

Οικόπεδο με λίμνη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)