Σχεδιασμός τοπίου
Χιονοπτώσεις - χειμερινή διαδρομή για παιδιά και ενήλικες (48 φωτογραφίες) Χιονοπτώσεις - χειμερινή διαδρομή για παιδιά και ενήλικες (48 φωτογραφίες)
Τα παιδιά και οι ενήλικες σε όλο τον κόσμο από καιρό αγαπούν τις διαφάνειες χιονιού. Αυτή η διασκέδαση δίνει χαρά και σας επιτρέπει να διασκεδάσετε σε εξωτερικούς χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφάνεια μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.
Do-it-yourself εξωραϊσμού: πώς να ξεκινήσετε και πώς να τελειώσετε; (33 φωτογραφίες)Do-it-yourself εξωραϊσμού: πώς να ξεκινήσετε και πώς να τελειώσετε; (33 φωτογραφίες)
Είναι δύσκολο όχι τόσο πολύ να κάνετε το προγραμματισμένο τοπίο με τα χέρια σας, αλλά να κάνετε ένα σχέδιο που θα είναι διαφορετικό στην πρωτοτυπία, το θάρρος και το στυλ.
Ποια μηχανήματα ψαλιδισμού κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα;Ποια μηχανήματα ψαλιδισμού κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα;
Για να αντιμετωπίσετε τα μεγάλα συντρίμμια, τα κλαδιά και το ενοχλητικό γρασίδι στον κήπο, θα χρειαστείτε μηχανήματα. Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να φροντίζετε για παρτέρια, να κόβετε γκαζόν και να αποθηκεύετε δέντρα από ...
Aquilegia στο σπίτι και στο χώρο (22 φωτογραφίες)Aquilegia στο σπίτι και στο χώρο (22 φωτογραφίες)
Η ανεπιτήδευτη και ανθεκτική aquilegia με χαριτωμένα λουλούδια και υψηλή αντοχή στον παγετό θα γίνει το αστέρι ενός προσωπικού τοπίου και εσωτερικού χώρου. Χαρακτηριστικά φυτικής φροντίδας.
Mattiola: χαρακτηριστικά καλλιέργειας και χρήσης στο εξωτερικό (21 φωτογραφίες)Mattiola: χαρακτηριστικά καλλιέργειας και χρήσης στο εξωτερικό (21 φωτογραφίες)
Το Mattiola είναι ένα ετήσιο ή πολυετές λουλούδι με υπέροχο άρωμα. Το φυτό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, ανθίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι χρησιμοποιείται συχνά από τους σύγχρονους καλλιεργητές λουλουδιών. Η συμμόρφωση με τους κανόνες καλλιέργειας θα είναι το κλειδί ...
Verbena: ποικιλίες, φροντίδα, χρήση στον σχεδιασμό τοπίου (24 φωτογραφίες)Verbena: ποικιλίες, φροντίδα, χρήση στον σχεδιασμό τοπίου (24 φωτογραφίες)
Το Verbena είναι ένα κοινό φυτό με ελκυστική εμφάνιση. Καλλιεργείται σε παρτέρια, στον κήπο, καθώς και σε μπαλκόνια και βεράντες. Οι ανθοπωλείς αγαπούν τη ρήβενη για την ανεπιτήδευτη φροντίδα της, μια ποικιλία ποικιλιών και ...
Πολυετείς λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία: ομορφιά χωρίς περιττές ταλαιπωρίες (25 φωτογραφίες)Πολυετείς λουλούδια για καλοκαιρινή κατοικία: ομορφιά χωρίς περιττές ταλαιπωρίες (25 φωτογραφίες)
Τα πολυετή λουλούδια για μια καλοκαιρινή κατοικία είναι όμορφα και βολικά, και σε μερικές περιπτώσεις και υγιεινά και νόστιμα. Πώς να αποθηκεύσετε το χειμώνα και τα φυτά την άνοιξη, πώς να δημιουργήσετε μια θεαματική παρτέρι και να ...
Gelenium - μια εξαιρετική και φωτεινή διακόσμηση του κήπου του φθινοπώρου (23 φωτογραφίες)Gelenium - μια εξαιρετική και φωτεινή διακόσμηση του κήπου του φθινοπώρου (23 φωτογραφίες)
Τα φωτεινά ηλιόλουστα λουλούδια του Gelenium γεμίζουν τον κήπο με καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Η φροντίδα για αυτό το φυτό είναι αρκετά απλή, ειδικά επειδή ανήκει στα πολυετή φυτά.
Rockery - η εκλεπτυσμένη ομορφιά ενός κήπου με λουλούδια (24 φωτογραφίες)Rockery - η εκλεπτυσμένη ομορφιά ενός κήπου με λουλούδια (24 φωτογραφίες)
Όλο και συχνότερα στους σύγχρονους κήπους μπορείτε να δείτε rockeries - σύνθετες συνθέσεις στις οποίες συνδυάζονται πέτρες και λουλούδια. Είναι όμορφα διακοσμημένα με γωνίες από μονοπάτια κήπου και πολύπλοκες περιοχές.
Aconite - ένα πανέμορφο φυτό με μυθολογική ιστορία (23 φωτογραφίες)Aconite - ένα πανέμορφο φυτό με μυθολογική ιστορία (23 φωτογραφίες)
Η Aconite ήρθε σε μας από την Αρχαία Ελλάδα, σήμερα τα ακανόνιστα διαμορφωμένα λουλούδια βρίσκονται σε πολλούς κήπους και χαρίζουν στους κηπουρούς με το ευχάριστο άρωμά τους.
Aubrieta - διακόσμηση οποιουδήποτε κήπου (23 φωτογραφίες)Aubrieta - διακόσμηση οποιουδήποτε κήπου (23 φωτογραφίες)
Η Aubrieta έχει ήδη γίνει πλήρης ερωμένη σε προσωπικά χωράφια και στα πάρκα της πόλης, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Αυτό το πολυετές βότανο είναι υπέροχο και όμορφα ανθίζει, δεν ...
Μεταφορτώστε περισσότερα

Εξωραϊσμός: όλες οι όψεις και τα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης τέχνης

Ο σχεδιασμός τοπίου είναι μια τέχνη που διαμορφώνεται με βάση τρεις τελείως διαφορετικούς τομείς: αρχιτεκτονική (κατασκευή, σχεδιασμός), βοτανική ή καλλιεργητική παραγωγή (όλες οι πτυχές της βιολογίας) και σχεδιασμός (βελτίωση και βελτίωση θέσεων). Μια ανασκόπηση κάθε κατεύθυνσης θα οδηγήσει αναμφισβήτητα σε ένα γενικό αποτέλεσμα - οι συνθέσεις τοπίου έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στο χώρο μια αισθητική τελειότητα χρησιμοποιώντας όλα τα πιθανά τεχνικά και βιολογικά "εργαλεία".

Κύρια στοιχεία

Αν συγκρίνετε τη σχεδίαση τοπίου και τις εσωτερικές συνθέσεις για μοντέρνα διαμερίσματα, μπορείτε να επισημάνετε μια σημαντική λεπτομέρεια που συνδυάζει όλες τις διακοσμητικές περιοχές - μια ποικιλία εξαρτημάτων, αξεσουάρ και βοηθητικά εργαλεία. Όλα τα στοιχεία του σχεδιασμού τοπίου μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες κατηγορίες:
 • Κτίρια, δομές, ειδικές δομές (ο στόχος του σχεδιαστή είναι να μαλακώσει την κύρια επιρροή του στο τοπίο, να κάνει τη σύνθεση οργανική, ολιστική).
 • Κάλυψη γκαζόν (υπάρχουν και τεχνητές επιλογές και ένα "πράσινο χαλί" από γρασίδι).
 • Πράσινοι χώροι;
 • Μεγάλα διακοσμητικά στοιχεία.
 • Λεπτομέρειες τέχνης.
Όπως και στο εσωτερικό κάθε σαλόνι, όλα τα στοιχεία του σχεδιασμού τοπίου σε ένα χώρο θα πρέπει να σχεδιάζονται με τον ίδιο τρόπο. Στην ιδανική περίπτωση, μια ολιστική και στοχαστική σύνθεση θα πρέπει να εκφράζει μια συγκεκριμένη ιδέα.

Τύποι χώρων πρασίνου

Οι πράσινοι χώροι είναι ένας συνδυασμός ξύλινων και θάμνων φυτών σε συνδυασμό με βότανα και φυτικά στοιχεία που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η θεμελίωση και το υπόβαθρο είναι και γκαζόν. Οι ακόλουθοι τύποι βασικής βαφής διακρίνονται:
 • Αγγλικά γκαζόν?
 • Μαυριτανός γκαζόν.
 • Έλαση γκαζόν.
 • Τεχνητό χλοοτάπητα.
Η αγγλική γκαζόν αποτελείται από σολομό και συναφείς καλλιέργειες δημητριακών. Η δεύτερη άποψη συμπληρώνεται από μια σειρά από αγριολούλουδα. Η ελασματοποιημένη εμφάνιση αντιπροσωπεύεται από τελειωμένες κορδέλες με κοντό γρασίδι για γρήγορο σχεδιασμό τοποθεσίας.

Το νερό ως σημαντική συνιστώσα της σύνθεσης του τοπίου

Ούτε ένας κατάλογος με έτοιμες λύσεις τοπίου μπορεί να κάνει χωρίς θεαματικά στοιχεία νερού. Το νερό δίνει στο χώρο μια ιδιαίτερη φυσική γοητεία, εκλέπτυνση της σύνθεσης. Οι κύριοι τύποι εξαρτημάτων νερού:
 • Λίμνες (λίμνες κατασκευασμένες από υαλοβάμβακα, πολυαιθυλένιο, μεμβράνη από PVC, ελαστικό ελαστικό).
 • Ροές.
 • Cascades;
 • Σιντριβάνια.
 • Ενυδρεία κήπου.
Οι σύγχρονες λύσεις για τον εξωραϊσμό με χαρακτηριστικά νερού είναι εντυπωσιακές στην ποικιλομορφία τους. Πολλά ενυδρεία κήπων και λίμνες είναι ακόμη κατάλληλα για την καλλιέργεια διακοσμητικών και βιομηχανικών ειδών ψαριών (κυπρίνοι, σταυροί, οξύρρυποι).

Αρχιτεκτονικές μορφές στην έννοια του σχεδιασμού τοπίου

Η έννοια των μικρών μορφών είναι αρκετά επεκτάσιμη. Τις περισσότερες φορές σημαίνουν μικρές κατασκευές, εξοπλισμό, διακοσμητικά στοιχεία για εξωτερική βελτίωση. Μικρές αρχιτεκτονικές μορφές περιλαμβάνουν:
 • Προσαρμογές;
 • Κατασκευές κήπων και πάρκων.
 • Σιντριβάνια.
 • Οβελίσκους.
 • Αγάλματα.
 • Πλάκες.
 • Έπιπλα οδών.
 • Ψηφοφορίες.
Οι βασικές απαιτήσεις για τα μικρά αρχιτεκτονικά στοιχεία: αποδοτικότητα, αισθητική, ασφάλεια δομών, κάποια λειτουργική δυνατότητα κάθε στοιχείου. Οι σύγχρονες μικρές αρχιτεκτονικές μορφές διακρίνονται επίσης από τη δυνατότητα κατασκευής.

Στυλ

Η τέχνη του τοπίου σχεδιάζεται με επιτυχία σε πολλές κατευθύνσεις. Η στιλιστική ποικιλομορφία σάς επιτρέπει να διακοσμείτε οποιαδήποτε τοποθεσία, λαμβάνοντας υπόψη τις μικρότερες επιθυμίες του πελάτη. Οι κύριες μορφολογικές κατευθύνσεις:
 • Χώρα ("μορφή χωριού" είναι απλή και πολύχρωμη, μια πληθώρα καλλιεργειών ανθοκομίας και ακόμη και γεωργικών φυτών)?
 • Το τοπίο στυλ (φυσική και χαλαρή σύνθεση αποτελείται από πολλά μεγάλα παρτέρια, φυτείες κήπων με οπωροφόρα δέντρα, αρκετές περιοχές χαλάρωσης)?
 • Κλασικά (τακτοποιημένο και αυστηρό στυλ, που σχηματίζεται από ομαλά μονοπάτια κήπου, σύνορα, απλά παρτέρια).
 • Γαλλικό στυλ (πολυπλοκότητα και αρμονία, που εκφράζονται με συμμετρία και σαφείς μορφές, αφθονία φυτικών στοιχείων, ενδιαφέρουσες φιγούρες, πρωτότυπα γλυπτά και συστατικά νερού).
 • Δωρεάν στυλ (ενδιαφέροντα και πολύπλευρα σχέδια με μεγάλο αριθμό δέντρων, αλπικούς λόφους, παρτέρια).
 • Οι υψηλής τεχνολογίας (εξωγήινοι MAF και ασυνήθιστα φυτά τοποθετούνται σε μια ελάχιστη μινιμαλιστική βάση).
 • Οικολογικός σχεδιασμός (γωνιά άγριας φύσης με άνισο έδαφος, ανάχωμα, διακοσμητικά "λάκκους", ρουτάρια από σκάλες ή χτυπήματα).
 • Θεματικό στυλ (μοτίβα μεσογειακού κήπου, ιαπωνικές, κινεζικές συνθέσεις).
 • Κανονικό στυλ (που εκδηλώνεται από τη σαφήνεια των γραμμών και την αυστηρότητα).
 • Χωριό στυλ (φράχτη ύφανσης, διακοσμητικά δέντρα, γλυπτά πουλιών και ζώων, οι δομές πέτρας χρησιμοποιούνται ευρέως).
Ο τύπος του σχεδίου εξαρτάται από πολλά εξαρτήματα. Για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να μελετήσετε πολλές αποχρώσεις ή να εμπιστευθείτε πλήρως έναν έμπειρο επαγγελματία. Το κύριο πράγμα είναι να θυμόμαστε ότι ο σχεδιασμός του τοπίου παίζει τον ίδιο σημαντικό ρόλο με το εσωτερικό του διαμερίσματος.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)