Πλακάκια άμμου: χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα, εφαρμογές (23 φωτογραφίες)

Η άμμος είναι ένα από τα πιο κοινά και προσιτά οικοδομικά υλικά. Χρησιμοποιείται ως ανόργανο υλικό πλήρωσης για την παραγωγή τσιμεντοκονιών, ξηρών οικοδομικών μιγμάτων και πλίνθων πυριτικού άλατος. Ανά μάζα και όγκο, η άμμος σχηματίζει το μεγαλύτερο μέρος των θεμελιώσεων, των πλακών δαπέδου, των πινάκων οπλισμένου σκυροδέματος. Η άμμος είναι γεμάτη με μια μεγάλη ποικιλία πλακιδίων που χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση σε πεζοδρόμια και πλατφόρμες. Σε αυτή την περίπτωση, μάζες τσιμέντου ή πολυμερούς χρησιμοποιούνται ως συνδετικό υλικό. Τα πλακάκια άμμου παράγονται σε μεγάλη ποικιλία · τα προϊόντα αυτά είναι αξιοσημείωτα για την προσιτή τιμή τους και την απλή τεχνολογία κατασκευής. Τα κεραμίδια παράγονται τόσο από μεγάλα εργοστάσια οικοδομικών υλικών όσο και από μικρές επιχειρήσεις.

Μπεζ Πλακάκι άμμου

Λευκό κεραμίδι άμμου

Οδοστρωσία άμμου

Χαρακτηριστικά της παραγωγής πλακιδίων πολυμερούς-άμμου

Η ταχεία ανάπτυξη της χημείας πολυμερών υλικών έχει οδηγήσει στο γεγονός ότι τα πλαστικά αντικείμενα μας περιβάλλουν παντού. Διαφέρουν σε τόσο χαμηλή τιμή που πολλά πράγματα θεωρούνται ότι είναι διαθέσιμα. Ως αποτέλεσμα, μια τεράστια ποσότητα πολυμερών υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν συγκεντρώνονται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Ένας από αυτούς τους τομείς χρήσης είναι η παραγωγή πολυμερών πλακιδίων άμμου. Το κύριο συστατικό του είναι η άμμος, ένα φθηνό υλικό που χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση.

Πλακάκια άμμου και τσιμέντου

Πλακάκια άμμου μπροστά από το σπίτι

Το σύγχρονο πλαστικό με άμμο πολυμερούς για 75% αποτελείται από άμμο. Το υπόλοιπο 25% είναι θρυμματισμένα πολυμερή, στα οποία προστίθεται μια μικρή ποσότητα βαφής.

Τα πλακάκια άμμου με βάση το πολυμερές παράγονται με διάφορους τρόπους:

 • δονητική συμπίεση;
 • χύτευση κραδασμών.
 • ζεστό πάτημα.

Όλες οι μέθοδοι καθιστούν δυνατή την απόκτηση προϊόντων που διακρίνονται από εξαιρετικά πρακτικά χαρακτηριστικά.

Πλακάκια από άμμο

Πλάκες από τούβλα από άμμο

Πλακάκια άμμου για παρτέρια

Τα κύρια πλεονεκτήματα που έχουν οι πλακοστρώσεις από πολυμερές άμμο είναι:

 • υψηλή αντοχή και αντοχή στη φθορά.
 • ο ελάχιστος αριθμός πόρων παρέχει στο υλικό χαμηλό συντελεστή απορρόφησης νερού.
 • αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες και σοβαρούς παγετούς,
 • αντοχή σε διάφορους τύπους καυσίμων και λαδιών κινητήρων.
 • αντοχή σε επιθετικές χημικές ουσίες.
 • μακροπρόθεσμη λειτουργία ·
 • ελαφρύ βάρος και εύκολη εγκατάσταση.
 • αντοχή στο ξεθώριασμα.

Μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών, χρωμάτων και σχημάτων παρέχει πλακάκια για χρήση στην κατασκευή εγκαταστάσεων για διάφορους σκοπούς.

Κόκκινο πλακάκι άμμου

Πλακάκια άμμου για σκάλες

Εγκατάσταση πλακιδίων άμμου

Πώς να επιλέξετε ένα πολυμερές πλακάκι άμμο;

Κατά την επιλογή ενός κεραμιδιού, πρέπει να δώσετε προσοχή σε μια ποικιλία παραμέτρων, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι:

 • πάχος - εξαρτάται άμεσα από την ικανότητα να αντέχει σε υψηλά φορτία. Για τα μονοπάτια κήπου ενός ιδιωτικού σπιτιού, το λεπτότερο κεραμίδι είναι κατάλληλο, έχει ένα προσιτό κόστος, το οποίο βοηθά στη μείωση του κόστους του εξωραϊσμού. Για τους πεζόδρομους των πάρκων και των τετραγώνων, τους χώρους στάθμευσης σε μια ιδιωτική κατοικία, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα κεραμίδι μεσαίου πάχους. Τα πιο πυκνά πλακάκια άμμου χρησιμοποιούνται στη διευθέτηση αστικών πλατειών και πεζοδρομίων.
 • κορεσμός χρώματος - οι χυμώδεις αποχρώσεις των πλακιδίων δίνουν υψηλής ποιότητας βαφές ευρωπαϊκής παραγωγής, οι οποίες πρακτικά δεν εξασθενίζουν στον ήλιο.
 • αντιολισθητική επιφάνεια - εάν σχεδιάζεται η τοποθέτηση πλακιδίων πολυμερούς-άμμου σε μια περιοχή που καλύπτεται από χιόνι το χειμώνα, μπορείτε να επιλέξετε ένα φθηνό λείο κεραμίδι. Εάν χρειάζεστε υλικό για εγκατάσταση μπροστά από το σπίτι, όπου παραδοσιακά έχει αφαιρεθεί το χιόνι, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα κεραμίδι με μια κυματοειδή επιφάνεια.
 • σχήμα - παράγονται όχι μόνο ορθογώνια αλλά και σύνθετα σχήματα. Η επιλογή καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού τοπίου. Σχεδιάζετε να τοποθετήσετε τα πλακάκια μόνοι σας και δεν έχετε εμπειρία σε τέτοια εργασία; Επιλέξτε το ορθογώνιο κεραμίδι.

Μια αρμόδια επιλογή θα επιτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερο τη λειτουργία θέσεων και τροχιών επενδεδυμένων με πλακίδια πολυμερούς-άμμου.

Μικρά πλακάκια άμμου

Φινίρισμα πλακιδίων άμμου

Πλακάκια άμμου για αίθριο

Πλακάκια τσιμέντου και άμμου: προσιτά και πρακτικά

Πριν από την εμφάνιση μη δαπανηρών πολυμερών υλικών, το τσιμέντο ήταν το κύριο συνδετικό υλικό στην παραγωγή πλακιδίων άμμου. Οι πλάκες πλακών άμμου έγιναν με πίεση, ενώ η ποιότητα των προϊόντων άφησε πολύ επιθυμητό. Η εμφάνιση του εξοπλισμού δόνησης έχει επιτρέψει τη μείωση της απορρόφησης του νερού από το υλικό, ώστε να γίνει πιο ανθεκτικό και πρακτικό. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής, στο μείγμα προστίθενται χρωστικές ουσίες, λόγω των οποίων μπορούν να κατασκευαστούν πλακίδια οποιουδήποτε χρώματος. Οι τεχνολογίες είναι ίδιες με την παραγωγή πετρών, αλλά χρησιμοποιούνται λιγότερες βαθιές μορφές στην εργασία.

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων των πλακιδίων τσιμέντου-άμμου:

 • εύλογη τιμή.
 • ένα ευρύ φάσμα πλακιδίων με διαφορετικές επιφάνειες υφής?
 • απλό στυλ?
 • αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες.

Σε αντίθεση με το πλακάκι άμμου τσιμέντου-άμμου πολυμερούς-άμμου έχει μικρότερη αντοχή στη φθορά. Αυτό το υλικό συνιστάται για τον εξωραϊσμό ενός προσωπικού οικόπεδο μιας ιδιωτικής κατοικίας. Διαδρομές και διαδρομές, οι ανοικτοί χώροι εδώ έχουν μικρά φορτία, τα οποία μπορούν να παρατείνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής του υλικού. Η χρήση του είναι μια πραγματική ευκαιρία να μειωθεί σημαντικά το κόστος της διευθέτησης του ιστοτόπου σας.

Πλακάκια άμμου μπροστά από το σπίτι

Πλακάκι άμμου

Πλακάκια άμμου για την περιοχή

Χαρακτηριστικά της τεχνολογίας κεραμιδιών

Οι πλακόστρωτες πλάκες άμμου τοποθετούνται με έναν από τους δύο τρόπους: πάνω σε άμμο ή θρυμματισμένη βάση πέτρας. Και οι δύο μέθοδοι περιλαμβάνουν την προετοιμασία της θέσης - το χώμα αφαιρείται σε βάθος 20 cm, ο πυθμένας ισοπέδωσε και συμπιέστηκε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαμορφώσει αυλάκια για την τοποθέτηση των συνόρων. Όταν χρησιμοποιείτε άμμο ως βάση, η εργασία εκτελείται σε διάφορα στάδια:

 1. Τοποθετούνται κάγκελα.
 2. Τα γεωυφάσματα τοποθετούνται στο κάτω μέρος της προετοιμασμένης περιοχής.
 3. Η άμμος χύνεται 3-5 εκατοστά, ισοπέδωσε και χύθηκε με νερό, κατόπιν χύνεται το επόμενο στρώμα.
 4. Ακριβώς, το κεραμίδι τοποθετείται σε μια επίπεδη βάση άμμου και ισοπεδώνεται με ομοιόμορφα εγκεφαλικά σφυρί. Το μέγεθος της ραφής μεταξύ των πλακιδίων είναι 3-5 mm.
 5. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, το κεραμίδι είναι γεμάτο με άμμο, που γεμίζει τις αρμούς πλακιδίων.

Κατά την τοποθέτηση πλακιδίων σε μέρη με υψηλή ένταση πεζοπορίας, το τελευταίο στρώμα της βάσης έχει διαφορετική δομή. Χρησιμοποιείται ένα ενισχυτικό πλέγμα πάνω στο οποίο προστίθεται ένα ξηρό μίγμα άμμου και τσιμέντου σε αναλογία 3: 1. Είναι λίγο βρεγμένο και μετά το κεραμίδι τοποθετείται στη βάση.

Πλακάκια άμμου κάτω από ξύλο

Πλακάκια άμμου και πολυμερούς

Πολύχρωμο άμμο πλακάκια

Κατά την τοποθέτηση στη βάση της θρυμματισμένης πέτρας μετά την τοποθέτηση των πορτών, χύνεται θρυμματισμένα θραύσματα 20-40 mm. Συμπλέκεται προσεκτικά και ισοπέδωσε, μετά το οποίο χύνεται ένα στρώμα πάχους 50-70 mm. Μετά τη σκλήρυνση, μπορείτε να τοποθετήσετε τα κεραμίδια, γι 'αυτό χρήση τσιμεντοκονία ή κόλλα πλακιδίων για εξωτερική χρήση. Το πάχος του συγκολλητικού στρώματος πρέπει να είναι 2-3 cm. Το μέγεθος των αρμών είναι 3-5 mm, καλύπτονται επίσης με άμμο και τρίβονται με σκληρή βούρτσα. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, τα υπολείμματα κόλλας ή κονιάματος τσιμέντου απομακρύνονται αμέσως από την επιφάνεια του κεραμιδιού και ολόκληρη η περιοχή χύνεται με νερό για να συμπιέσει άμμο στις αρθρώσεις.

Γκρίζο κεραμίδι άμμου

Πλακάκια άμμου στη βεράντα

Τοποθέτηση πλακιδίων άμμου

Τα κεραμίδια άμμου και πολυμερούς άμμου αποτελούν μια καλή επιλογή για εξωραϊσμό. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται σε βεράντες, χώρους μπάρμπεκιου, μονοπάτια κήπου και χώρους στάθμευσης, πεζοδρόμια. Για να εξοπλιστεί η περιοχή με μικρό φορτίο, χρησιμοποιούνται πλακίδια τσιμέντου-άμμου. Κατά το σχεδιασμό τοποθεσιών με υψηλή κυκλοφορία είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν πλακίδια πολυμερούς άμμου, τα οποία μπορούν επίσης να έχουν αντιολισθητική επιφάνεια και χαρακτηρίζονται από μέγιστη αντίσταση σε ακραίες θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία. Για αυτοεγκατάσταση, οι συλλογές ορθογώνιου σχήματος είναι η καλύτερη επιλογή, οι επαγγελματίες μπορούν να χρησιμοποιούν σύνθετα πλακάκια. Ένα ευρύ φάσμα προϊόντων σας επιτρέπει να επιλέξετε το πλακάκι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)